- /
- /
- /
- /
- Młodosc a dziecko
Młodosc a dziecko
- przyszlamama
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak sadzicie skąd bierze się u 17-18 latek pragnienie posiadania dziecka?
Czy za kilka-kilkanascie lat sredni wiek rodzenia dzieci spadnie do 19?
Pozdrawiam forumowiczki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Uważam też, że kobieta powinna mieć pracę zanim zajdzie w ciążę. A co za tym idzie, ma prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego, do urlopu wychowawczego. Co z tego, że wiele kobiet jest na utrzymaniu męża. Facet to tylko facet i nie jest powiedziane, że za X lat nie wypomni kobiecie/żonie/dziewczynie, że ją utrzymywał.
- kaśku
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
17-18 latka nie ma zwykle warunków (oprócz biologicznych), aby zostać mamą.
W tym wieku to matura, potem studia.
A na dziecko trzeba zarobić (wyprawka, niania itd.), podobnie jak na mieszkanie.
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
na pewno nie ze zdrowego rozsądku!!!Witam,
Jak sadzicie skąd bierze się u 17-18 latek pragnienie posiadania dziecka?
- przyszlamama
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Całkowicie sie z tobą zgadzam niebawiem kończe 23 latka i strasznie mnie ciagnie do dzieciaczka, jednak chce najpierw poczuc sie w 100% pewnie pod wzgledem finansowymMoim zdaniem decydowanie się na dziecko w wieku 16 czy nawet 18 lat to głupota... no chyba że to wpadka to wiadomo wtedy już dzidzie trzeba urodzić i wychować...taki wiek to za mało... kobieta nie ma nawet matury nie mówiąc już o pracy i stabilizacji finansowej(chociaż niewielkiej)..ja zostałam mamą w wieku 22 lat..nie żałuję ale ja w życiu swoje się wybawiłam...swoje przeżyłam..ale to tylko moje zdanie
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Też tak myślę. I wydaje mi się,że w pewnym sensie i w pewnym stopniu może to być związane też z tym,że -inni mają,to ja też chcę.Nie będę gorsza/y.wydaje mi się, że to wszystko związane jest z ludzką psychiką, to taki etap jak bunt, pragnienie miłości bezwarunkowej, poczucie dorosłości..
Ja sama również,tak jak Emme miałam taki etap,mniej więcej koło 18,19tki że bardzo chciałam mieć dzidziusia. Odkąd pamiętam zawsze lubiłam dzieci,chętnie opiekowałam się młodszym bratem,kuzynostwem,dziećmi sąsiadów... I kiedy zakochałam się po uszy w pewnym facecie,pomyślałam (jak to ktoś już wcześniej napisał) -tylko tego potrzeba mi do pełni szczęścia!
No ale w porę się opamiętałam! Zdrowy rozsądek nakazał zaczekać Poukładać sobie trochę życie teraz się cieszę że nie spełniłam wtedy swojego marzenia,tym bardziej że tamten facet okazał się frajerem i nie jesteśmy już dawno razem,na szczęście!!
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
Ja też uważam, że ten wiek nie jest dobry do zakładania rodziny. Oczywiście są osoby, które w wieku 18 lat mają silny instynkt macierzyński i są wspaniałymi matkami, ale są też dziewczyny, które rodzą wcześnie dzieci a później je zaniedbują bo się nie wyszalały.
Uważam też, że kobieta powinna mieć pracę zanim zajdzie w ciążę. A co za tym idzie, ma prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego, do urlopu wychowawczego. Co z tego, że wiele kobiet jest na utrzymaniu męża. Facet to tylko facet i nie jest powiedziane, że za X lat nie wypomni kobiecie/żonie/dziewczynie, że ją utrzymywał.
normalnie w 100 % sie z Tobą zgadzam!