BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu #784564 przez Asia K
Kas - trzymaj sie tam na tych badaniach :kiss:

Gos - to sa podstawowe i proste badania i moze dlatego zaden ginek tego nie zalecil bo kazdy myslala ze ten poprzedni juz to zbadal (bo sa podatawowe). Obys wpadla na dobry trop - trzymam kciuki by tak bylo :)

No to w tym tygodniu trzy testowanka sie szykują :lol: Alez jestem podekscytowana :blush:

Ula witaj :)

Agni - żyjesz tam u teściów?????? :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #784580 przez emma
Cześć!
My już po śniadanku, trochę pomarudzimy i idziemy na spacer, podobno to ostatni w miarę ciepły dzień, najważniejsze, że wolny ;-)

Też czekam na sensacyjne wieści od was :-)

11 lata 5 miesiąc temu #784585 przez Agnilla
Dzień dobry, żyję, właśnie się pakujemy i zaraz wyjazd bo mamy dziś jeszcze mecz, także prysznic obiad i dalej w drogę :dry:
brzuch mam jak w 5 mcu chyba matko ciągle jedzenie... co niestety objawia się u mnie bardzo dobrym samopoczuciem kuwa :P żadnych mdłości, masakra :P
moja teściowa to się leczyć powinna a ja to poronie chyba ze sto razy :) aaa no i mam zakaz robienia na drutach :lol:
lecę :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #784591 przez gosia28
z dobrego zostało tylko bry bo na początek dnia była ostra wymiana zdań z mamą, bo od słówka do słówka i powiedziałam, że nie chodzimy do kościoła w naszej miejscowości przez proboszcza tylko do innej bo to biznesmen, kłamca i oszust i se zrobiłam wojnę bo mama moja to już prawie święta jest i wykłady mi zaczęła robić, że to nie dla księdza, że nie wolno być złym na kogoś i chować urazy :S a ja się jeszcze bardziej wściekłam :angry: :evil: :X
nie no krew mnie zalała

emma hormony badałam w zeszłym miesiącu i wsio ok. jest

ciekawa jestem moich hipotez. Zobaczymy i Chudzinka na pewno się z Wami podzielę wynikami ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu #784592 przez nati.olsztyn
Agnilla- A dlaczego zakaz robienia na drutach???:-P Ja właśnie robię...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #784598 przez emma
Agni, pamiętaj też, żeby nie nosić nic na szyi i nie patrzeć przez judasza ;-)

Gosia, nie chodziło mi o żadną anomalię u ciebie, tylko o to, że może hormony sprawiły jak u mnie, że włosy nie wypadały, a potem wszystko wróciło do starej normy.
Nie ogarnęłam kłótni o proboszcza ;-) no ale o coś kłócić się trzeba ;-)

Dość, czas na spacer :-)

11 lata 5 miesiąc temu #784599 przez gosia28
emma wiem, że wypadanie włosów jest naturalne, ale wydaje mi się, że jednak u mnie to już przekracza wszelkie granice, zapchany jest prysznic, włosy wypadają garściami, zostają na grzebieniu, a na głowie to na drugi dzień jakbym włosów nie umyła to mam na czubku prześwit. Kiedyś miałam naprawdę gęste włosy, mama robiła mi poważne warkocze, a teraz jak sobie zrobię takiego francuza to końcówka wygląda, że aż przykro patrzeć. I najgorsze, że brałam szkrzypowity i inne badziewia i nic. I Kaś Ty piszesz o dobrej kondycji włosów w ciąży, ale mi w ciąży wypadały, tylko tuż przed jej zakończeniem przez okres 3 tygodni byłam suplementowana żelazem, a włosy przestały wypadać już po zakończeniu ciąży.
Dobra bo się nakręciłam :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #784602 przez emma
Gosia, bywa też tak, że włosy w trakcie życia się zmieniają. Mogą być gęste w szkole, a później się przerzadzic i odwrotnie. W rodzinie mam kilka takich przypadków. Stres też robi swoje, a to ci w badaniach nie wyjdzie. Co do witamin "dla włosów" to chyba tylko dobry marketing, bo nie słyszałam, żeby komuś pomogły... Może gdybyś poszła do dobrego dermatologa to rozwiazalby zagadkę.

11 lata 5 miesiąc temu #784614 przez ann-sunshine
Dzień dobry

Mąż wyjechał i będę samotną matką przez 4 dni.

Ja jestem z tych którym żelazo ucieka, tzn nie przyswajam go jak należy. Mogę być cały czas na odpowiedniej diecie a i tak będzie za mało.

Gosia niestety ciężko o kompromis w wasej kłótni bo każda z was ma swoje racje.

Agni ;) przy zmywaniu naczyń nie możesz też brzucha pochlapac

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #784641 przez Dagnes
Testowanka w tym tygodniu sie szykuja, ale fajnie :)
Mi wlosy przez cala ciaze wypadaja i nie mam pojecia dlaczego. Wyniki krwi mam dobre i zelazo dodatkowo tez lykam.
Agni mi to na poczatku zakazali chodzenia pod sznurami na pranie, a o robieniu na drutach teorii zadnych nie slyszalam.

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #784648 przez Porto1987
Bry dziewczynki :kiss:

Olewam męża :P :P :P a niech sobie myśli i gada co chce :) już ma trochę inne nastawienie, ale jeszcze nie do końca mi odpowiada :S

Agnilla, pamiętaj jeszcze, że jak się przestraszysz, to się nie dotykaj ;) :P B)

Kurcze przyjechałam na moje zadupie :( Nie wiem jak ja sobie tu poradzę kurcze :dry: no ale już niby cały czas z mężem. Wszystko fajnie, byle mnie już tak bardzo nie wkurzał :P :P
Ann, a czemu uważać przy myciu naczyń?? :P

11 lata 5 miesiąc temu #784718 przez gosia28
Od dermatologa też miałam jakiś płyn do wcierania w skórę włosów
1 że mnie to wkurzało
2 nie pomogło :S

ok. w razie czego mam w domu dwie peruki B)

Porto jeszcze chwila i będzie chodził jak w zegarku ;)

Agi jeszcze pamiętaj, że jakbyś krowę prowadziła to żebyś przez łańcuch nie przeszła :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #784746 przez emma
Ann, jesteś dzielna i dasz radę na pewno, mam nadzieję, że Marta będzie jak anioł :-), najważniejsze, że zdrowa!

Gosia, dobrze będzie :-), oby to żelazo wylazło i pomogło!

Porto, może lepiej o tym zapomnieć, bo czasu nie cofniesz, tylko humor sobie zepsujesz, a mąż na pewno żałuje swojej reakcji, było, minęło...

My po 2 i półgodzinnym spacerze, park i starówka zaliczone, karmienie ptactwa, w tym mew, podziwianie wisły z góry, nawet Zagłobę i Pana Michała widzieliśmy ;-)

11 lata 5 miesiąc temu #784752 przez Kaś_O
Gosia to sprawdz :) bo warto.. moze Twoje wnioski sa sluszne i np Tobie brakuje zelaza i to powoduje taka zla kondycje wlosow..

Ja po badaniach. Nic nie znalezli.. wlasnie idzie 39tc wiec pozostaje czekac.. torby za batdzo pakowac nie musze bo do szpitala oprocz kosmetykow i wlasnych przyborow nic nie potrzebuje..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #784759 przez emma
Kaś, super, że wszystko w porządku i że maleństwo już na wylocie :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka