BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #798835 przez gosia28
mloda w takim razie Twój gin mówi o laparoskopii- to już inwazyjna metoda, faktycznie wówczas jest znieczulenie ogólne i 3 małe nacięcia w celu umieszczenia oprzyrządowania, ale wcześniej można wykonać hsg wówczas nie ma takiej ingerencji w organizm, przychodzisz na oddział rano a po południu już do domu, zakładają taki cewnik, wpuszczają kontrast celem sprawdzenia czy jest przepływ i robią zdjęcie rtg.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #798836 przez Ada2424
Dokładnie to samo pomyślałam co gosia, że o tą laparoskopie chodzi.

[/url] [/url]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798846 przez Chudzinka
O jezusicku Dag, ale zjawiskowo wyglądzasz :kiss:
No cóż, Młoda, Tobie teraz mija 3 cykl z tych, w ciągu których miało się udać według tej Pani, u której byłaś i w której słowa wierzysz, więc czym się martwisz? ;) Cykle masz krótkie, to owu już prawdopodobnie była, jak było przytulanko to i ciąża może być, i ani HSG ani laparo nie trzeba będzie robić. I tego się trzymajmy ;)
Julcia, nie chce ciągnąć za język, ale taka jestem ciekawa... robiłaś testa?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798855 przez Dagnes
Gos, ja szczuplak heh. Powiedz to mojej wadze ktora pokazuje + 13 kg ;) Ale dzieki za komplement :) Chudzinka Tobie tez. A mloda Ty nie masz co zazdroscic tylko sie zarazic. Niedlugo Ty z takim bebolkiem bedziesz smigac.
Ja sie na tych badaniach o ktorych piszecie nie znam ale wydaje mi sie ze laparo to tak od razu sie nie robi. Zaczyna sie od mniej inwazyjnych metod. Kurcze mloda wiem ze bardzo chcesz zafasolkowac ale wydaje mi sie ze spinasz sie zbytnio. Troszke luzu w staraniach by sie przydalo, bo te nerwy nic dobrego nie przynosza.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798857 przez gosia28
aaaa to będą emocje jutro :cheer: :lol:

edit.
Dag przecie Ty jak urodzisz to wyjdziesz ze szpitala w starych przedciążowych dżinsach :)

u mlodej fakt czuć spinę, nie pamiętam ile się starasz mloda, Chudzinka pewnie przypomni :silly: ja wiem tyle, że nie tak długo. Bądź co bądź jeżeli parę miesięcy się nie udaje, przy stwierdzanych owulacjach to jednak jestem za, żeby sprawdzić drożność bo co z tego, że się stymuluje cykle, jajka pękają jak i tak żadnych szans nie mają przy niedrożnych jajowodach.

edit. edit.
jestem za tym, żeby zacząć od hsg, dopiero później jak są przesłanki ku temu to laparoskopia

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu #798859 przez aggi
Ann hmm czy deprecha to nie wiem, ale taka jakaś niemoc fizyczno-psychiczna napewno ;-)

Dagnes piękne fotki takie wprost do wielkiej ramy i na ścianę :-)

oooooooo mloda jest, nie wierzę :ohmy: :silly: ale panikujesz. skoro lekarz widział ciałko żółte i w ogóle to owu pewnie była tylko może faktycznie problem tkwi w tobie - ale bardziej w psychice? Weź odpuść, schlej się winem lub szampanem ze swoim facetem i szalejcie na nietrzeźwo :P Wtedy myślenie się wyłącza samo :blink:

julka to ja tu w takim razie będę od rana siedzieć i pilnować czy napisałaś nam :D i trzymam kciuki bardzo mocno !!

11 lata 4 miesiąc temu #798870 przez gosia28
aggi ja też widzę ten obraz Dag i jej zmieniającego się brzusia w ramce na ścianie. A jako ostatnie zdjęcie będzie albo ciut większy, opadający już brzuś, albo maluszek :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798883 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #798884 przez aggi
goś ja dokładnie tak samo to widzę :D Mamy podobny gust :P A kiedyś w naszych domkach będą takie fotki wisiały :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #798892 przez aggi
Trzymam kciuki julka za te spojlery żeby jednak były dwie :P

A ja wzięłam prysznic i śmieję się sama z siebie już :S Zaczynam się wkręcać o to co pisałyście że moje cycochy są podejrzane :S I oglądałam je po kąpieli dokładnie, bolą jak skurczybyk, większe chyba są bo tak jak dzisiaj rano pisałam musiałam stary /zwykle/ za duży stanik ubrać :unsure: eeeeeeeee weźcie mnie palnijcie, ustawcie do pionu czy coś :)

11 lata 4 miesiąc temu #798894 przez Agnilla
laski, które pitolą...delikatnie mówiąc, a czy ja np miałam objawy?? kuwa żadnych! a na pwno nie takie, żebym wiedziała, że jestem w ciązy. wręcz jak zobaczyłam test to nie wierzyłam, bo niby czemu miałoby sie udać :unsure:
o matko Dag chudzielcu, coś czuję, że moje pokazywanie zdjęć skończy się w połowie ciąży :lol: pewnie teraz ważysz tyle co ja :P
Młoda, mam Ci na gołą dupę nakopać :ohmy:
Jula, o 4 wstaję codziennie na pierwszgo sika, nie chcesz ze mną wstać? :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798901 przez aggi
julka jeśli przyjdzie w terminie tak jak zawsze przychodziła to około 1-2.12. Ale ostatni cykl miałam mega długi (pierwszy raz w życiu..) i nie wiem jaki teraz będzie.. czy normalny już czy znowu się coś popieprzy :dry:

ale spoko wiem że trochę się niepotrzebnie nakręcam a nie mam podstaw, więc walnijcie mnie B)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798906 przez Agnilla
każda, która będzie pitolić dostanie ode mnie tefalem :lol:
patrzajcie, jakie mam piękne długie blond włosy :lol:
ps. nadzieja musi być zawsze!

11 lata 4 miesiąc temu #798909 przez gosia28
mloda uśmiałam się z ostatniego Twojego stwierdzenia, że nie chcesz być w ciąży tylko już urodzić :lol:
julka ma rację co do sposobu pozbycia się takiej frustracji, może pomoże ;)

aggi :lol: jeszcze będziemy wieszać, aż nam ścian zabraknie :laugh:

Roszpunka i tak nieźle, ja wstawałam 3 razy w nocy (noc była już od 20.00 do 8.00 B) ) i przez to wstawanie byłam tak zmęczona, że jeszcze drzemkę musiałam sobie uciąć popołudniową :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798911 przez aggi
julka ja miałam owu (jeśli miałam) to 16-18.11 w tych dniach jakoś :) czyli dokładnie idziemy łeb w łeb :)

Hahhaha Agni piękna jesteś hu huu :blush: tylko tefal coś Ci trochę przyrdzewiał ? :P

gosia tak tak będziemy miały pełne ściany :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka