BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #857818 przez vika
WITAM dziewczyny pooglądałam razem z Wami te wszystkie łóżeczka...są śliczne ale wiecie co.... nie polecam łóżeczka z bokami o pełnych panelach ...to jakas totalna porażka ja mam takie www.ceneo.pl/6280614 i więcej bym takiego nie kupila :ohmy: :ohmy: :ohmy:
po pierwsze ciemne łóżeczko ma to do siebie,że dzieci gryząc zostawiają znaczne ślady
po drugie moja mala ciągle się obija i obijała o tee boki...dzigala się po plaskiej powierzchni i udażała główką.....nawet ochraniacz nie pomagał....tylko żałowałam i żałuje,że nie kupilam łóżeczka całego ze szczebelków by dziecko mogło się po nich dzwigać w każdym możliwym miejscu ...
to są moje spostrzeżenia ...łóżeczka są ładne ale nie praktyczne ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #857821 przez julka
emma napisał:

Agni, moim zdaniem skurcze na tym etapie ciazy sa normalne, chyba ze sa bardzo bolesne albo bardzo czeste. jak masz watpliwosci porozmawiaj z zaufanym lekarzem. tabletke zawsze mozna lyknac, ale leki rozkurczowe niestety maja wplyw na namiecie miesniowe u dzieci, dlatego pamietajac o tym trzeba wybierac mniejsze zlo. mi tez brzuch sie napinal w ciazy, lekarka kazala mi lykac nospe, wiec grzecznie przytakiwalam i nie wzielam ani jednej, bo nic mnie nie bolalo.

mi sie wydaje ze scopolan nie bedzie wplywal na napiecie miesniowe u dziecka, bo on dziala tylko na miesnie gladkie, nie na poprzecznie prążkowame.
Niemniej jednak ma kategorie C (badania na zwierzetach wykazaly szkodliwy wplyw na plod, a u ludzi nie bylo badan) wiec ja bym nie brala), z drugiej strony No-spa tez ma kategorie C i bądź tu czlowieku mądry....

Progesteron dziala przeciw skurczowo, mi ginka kazala w razie silnych skurczowych bolow brzucha wziac 4 tabketki Luteiny albo Dupka. Wiec moze to dla Ann?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857824 przez magda1986
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #857842 przez Asia K
Magda no to gratki jeszcze raz :D

Julka - mam pytanko do ciebie jako speca :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agni - narazie cisza u nas na kwietniówkach ale tak za tydzien moze zacznie sie cosik dziac :D

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857854 przez meli1990
Asia K jeśli jest wszystko w porządku to na trzeci dzień po zabiegu się wychodzi. po kilku godzinach można już chodzić. mówię z własnego doświadczenia bo miałam tą operację rok temu

edi. a takich informacji można się było dopytać lekarza u którego się siostra zapisywała na operację

przepraszam że się wtrąciłam

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857866 przez julka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

edit: o, meli to samo napisała z drugiej strony parawanu :D wiec sie potwierdziło :)

Ps. kurier wlasnie przywiozl ciuszki z 5-10-15 i wiecie co,kombinezon na szczescie na moje niedoswiadczone oko wydaje sie OK, ale spodenki strasznie waskie w pasie.... a koszulki niby 62 a wygladaja jak 68 :D no nic, dorośnie donich i najwyzej bedzie w eniferach chodził na wiosnę :D
Jakosciowo wydają się OK, ale to tez wyjdzie w praniu. Drogonie było, jak za nówki.

Vika, a mi sie wydawalo, ze lepiej bez szczebelków, bo maluch nie wsadzi tam ręki czy nogi ? hm... moje ukochane wyrko ma te boki bez szczebli, ale obite jakąś miekką tkaniną, sama nie wiem, musze oblukać w sklepie. Poza tym zwariowalam jak Agni, zeby kafla na łózko wydawac.
A powiedzcie lepiej 120x60cm czy od razu 140x70cm ???

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857877 przez Asia K
Dzieki dziewczyny za odpowiedz :kiss:

Edit : Ja mam łózeczko 140x70 , z bokami zabudowanymi i jestem z niego mega zadowolona. Potem przeabia sie to na tapczanik dla starszego dziecka . Mój synus NIGDY nie udezył główką o ten bok , zawsze sie podciagal tam gdzie szczebeliki byly , jak nie mógl z jednej strony to przeczolgal sie na drugą i dawał rade z cwiczeniami :D
Malo tego moje łózeczko choc uzywane przez kilka lat nie ma śladu - mój synek nigdy nie gryzł łózeczka , szczebelków i innych czesci na których spał :D AAle to moze zalezy od dziecka.
Suma sumarum - ja jestem z łózeczka o zabudowanych bokach mega zadowolona :)

10 lata 9 miesiąc temu #857878 przez Agnilla
Asia, tylko wiesz, siostra bdzie miala zabieg, ale potem wypadałoby, żeby trzymała diete :) pisze, że wypadałoby, bo mam taką jedna pod reka, co miala zabieg, ale smazone je do dzis, ale mamie nie przegadam ;) choc i tak diete pilnuje, cwiczy i troszke zgubila z brzuszka.
Jula, mi sie niektore rzeczy wydaja b. małe, albo odwrotnie b. duże a okaże się, że to nasze oko źle patrzy ;)
Ej wypraszam sobie, ja nie zwariowałam :P kumpela ma identyko łóżeczko jak Twoje i zawsze krytykowałam, że tyle wydała, a teraz :P ja sie kieruje tym, ze moje lozeczko jest 70x140 i ma sciagany przod ( Twoje o ile sie nie myle tez) i starczy mi na dluzej :P a poza tym ciagle odkladamy kase, odkladamy i odkladamy, czas zeby choc w czyms zaszalec ;)

10 lata 9 miesiąc temu #857885 przez vika
Julkakurcze u mnie się na prawde nie sprawdzilo....mała bardzo szybko zaczela się wspinać i stojąc przy bokach z panelami wiecznie się puszczala i upadała na boki łóżeczka :ohmy: fakt to i tak jest nieuniknione ale mimo wszystko gdyny były szczebelki miala by większą możliwość bezpiecznego podciągania się po szczebelkach ...poza tym ciężko dopasować ochraniacz po ktorym póżniej dziecko się wspina .....a w nocy czasem się budzi siada a potem kladąc się znów uderza glową o deski :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: to twoje jest fajnie pomyślane bo ma zabezpieczenia choć szczerze i tak polecam zwykłe...ja teraz takie bym wybrala na pewno....ale to moje to porażka...nie polecam najbardzej przez to,że w tych panelach są dodatkowe kanty :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: tam gdzie te luki są deski nie oszlifowane ....na to zwróćcie szczególną uwagę...by nie miało żadnych kantów ...
ja mam standardowe 120/60 jest wystarczające .... a lepiej zainwestować w dobry materac i wózek poważnie :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #857888 przez Asia K
Agni - dieta to juz inna historia - ona twierdzi ze bedzie sie trzymala 6 miesiecy a potem dawaj czadu - ale tak jak mówisz - nieprzegadasz ;)
No wlasnie na moim łóżeczku tez mozna sciagnac bok, a potem calkiem przerobic na tapczanik i na bank przyda sie na dłuzej to o rozmiarach 140x70

10 lata 9 miesiąc temu #857894 przez Agnilla
wiec znalazlam kolejny plus dla "mojego" łóżeczka :lol: nie widze zadnych minusow, procz ceny ;)

10 lata 9 miesiąc temu #857897 przez gosia28
dzień dobry

Asia, emma trzymam kciuki :)
z lakierem nie mam pojęcia co Ci doradzić :dry:

Magda gratki wielkie :kiss:
na pierwszym teście nie bardzo widzę, ale drugi to bez wątpienia widać drugą krechę :)

gwiazdka dziwny ten Twój lekarz, co to w ogóle za gadka, ja bym się wkurzyła jakby mi tak powiedział B)

ann proszę bardzo, emek sięgną po rozum do głowy :)
i dzieć w końcu daje o sobie znać jak należy :laugh:
a magnez łykasz? Bo pomaga a można spokojnie kilka tabletek dziennie.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 9 miesiąc temu #857898 przez emma
julka napisał:

mi sie wydaje ze scopolan nie bedzie wplywal na napiecie miesniowe u dziecka, bo on dziala tylko na miesnie gladkie, nie na poprzecznie prążkowame.
Niemniej jednak ma kategorie C (badania na zwierzetach wykazaly szkodliwy wplyw na plod, a u ludzi nie bylo badan) wiec ja bym nie brala), z drugiej strony No-spa tez ma kategorie C i bądź tu czlowieku mądry....

no wlasnie No-spa to tez nie jest lek, ktory mozna sobie w ciazy brac jak cukierki. bardzo czesto zdarza sie, ze po No-spie dzieci maja obnizone napiecie miesniowe, w pracy widze takich maluchow niestety coraz wiecej. niestety w ogolnej swiadomosci jest to lek calkowicie bezpieczny, co jest oksymoronem samo w sobie, bo kazdy lek ma jakies skutki uboczne. czesto jak robie wywiad z mama dziecka, to pytam "brala pani leki w ciazy" - mowi, ze nie brala, "a No-spe?" - pytam "A No-spe tak! oczywiscie!". ja bym sie kierowala, jak napisalam, zasada mniejszego zla. jak bardzo boli i skurcze sa czesto, to trzeba te No-spe wziac, ale jak brzuch sie zwyczajnie napina to fizjologiczne i ja bym nie ryzykowala, ale to tylko moje zdanie :).

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857905 przez Agnilla
mąz obiecał mi na wiosnę fotki ciązowe, ze bedziemy się bawic sami:)
znalazłam inspiracje :lol: www.merilo.nazwa.pl/awstudio/fot/sesja_ciazowa_02.jpg
pola mowi, ze ma w nosie te wszystkie nospy, scopolany...czekoladke by zjadla :lol: ale juz jedna z rana dostala wiec teraz ma post ;)

10 lata 9 miesiąc temu #857907 przez majka1987gnoWlkp
hej Ann- co do skurczy to z mojego doświadczenia z zeszłej ciąży- w 32 tc trafiłam do szpitala- poród zagrażający i tabletki co 1,5h- przeciw skurczom. po takich groźnych 2 tyg mój pozwolił odstawić farmacełtyk i kazał łykać aspargin do 37 tc- magnez z potasem:) pomaga serio i na pewno nie zaszkodzi dzidziulkowi. ja już zaczełąm go łykać bo mam straszne skurcze w łydkach- nie wiem czemu:/

[/url [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka