- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
po pierwsze ciemne łóżeczko ma to do siebie,że dzieci gryząc zostawiają znaczne ślady
po drugie moja mala ciągle się obija i obijała o tee boki...dzigala się po plaskiej powierzchni i udażała główką.....nawet ochraniacz nie pomagał....tylko żałowałam i żałuje,że nie kupilam łóżeczka całego ze szczebelków by dziecko mogło się po nich dzwigać w każdym możliwym miejscu ...
to są moje spostrzeżenia ...łóżeczka są ładne ale nie praktyczne ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 132
Agni, moim zdaniem skurcze na tym etapie ciazy sa normalne, chyba ze sa bardzo bolesne albo bardzo czeste. jak masz watpliwosci porozmawiaj z zaufanym lekarzem. tabletke zawsze mozna lyknac, ale leki rozkurczowe niestety maja wplyw na namiecie miesniowe u dzieci, dlatego pamietajac o tym trzeba wybierac mniejsze zlo. mi tez brzuch sie napinal w ciazy, lekarka kazala mi lykac nospe, wiec grzecznie przytakiwalam i nie wzielam ani jednej, bo nic mnie nie bolalo.
mi sie wydaje ze scopolan nie bedzie wplywal na napiecie miesniowe u dziecka, bo on dziala tylko na miesnie gladkie, nie na poprzecznie prążkowame.
Niemniej jednak ma kategorie C (badania na zwierzetach wykazaly szkodliwy wplyw na plod, a u ludzi nie bylo badan) wiec ja bym nie brala), z drugiej strony No-spa tez ma kategorie C i bądź tu czlowieku mądry....
Progesteron dziala przeciw skurczowo, mi ginka kazala w razie silnych skurczowych bolow brzucha wziac 4 tabketki Luteiny albo Dupka. Wiec moze to dla Ann?
- magda1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Julka - mam pytanko do ciebie jako speca
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agni - narazie cisza u nas na kwietniówkach ale tak za tydzien moze zacznie sie cosik dziac
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
edi. a takich informacji można się było dopytać lekarza u którego się siostra zapisywała na operację
przepraszam że się wtrąciłam
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 132
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
edit: o, meli to samo napisała z drugiej strony parawanu wiec sie potwierdziło
Ps. kurier wlasnie przywiozl ciuszki z 5-10-15 i wiecie co,kombinezon na szczescie na moje niedoswiadczone oko wydaje sie OK, ale spodenki strasznie waskie w pasie.... a koszulki niby 62 a wygladaja jak 68 no nic, dorośnie donich i najwyzej bedzie w eniferach chodził na wiosnę
Jakosciowo wydają się OK, ale to tez wyjdzie w praniu. Drogonie było, jak za nówki.
Vika, a mi sie wydawalo, ze lepiej bez szczebelków, bo maluch nie wsadzi tam ręki czy nogi ? hm... moje ukochane wyrko ma te boki bez szczebli, ale obite jakąś miekką tkaniną, sama nie wiem, musze oblukać w sklepie. Poza tym zwariowalam jak Agni, zeby kafla na łózko wydawac.
A powiedzcie lepiej 120x60cm czy od razu 140x70cm ???
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Edit : Ja mam łózeczko 140x70 , z bokami zabudowanymi i jestem z niego mega zadowolona. Potem przeabia sie to na tapczanik dla starszego dziecka . Mój synus NIGDY nie udezył główką o ten bok , zawsze sie podciagal tam gdzie szczebeliki byly , jak nie mógl z jednej strony to przeczolgal sie na drugą i dawał rade z cwiczeniami
Malo tego moje łózeczko choc uzywane przez kilka lat nie ma śladu - mój synek nigdy nie gryzł łózeczka , szczebelków i innych czesci na których spał AAle to moze zalezy od dziecka.
Suma sumarum - ja jestem z łózeczka o zabudowanych bokach mega zadowolona
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Jula, mi sie niektore rzeczy wydaja b. małe, albo odwrotnie b. duże a okaże się, że to nasze oko źle patrzy
Ej wypraszam sobie, ja nie zwariowałam kumpela ma identyko łóżeczko jak Twoje i zawsze krytykowałam, że tyle wydała, a teraz ja sie kieruje tym, ze moje lozeczko jest 70x140 i ma sciagany przod ( Twoje o ile sie nie myle tez) i starczy mi na dluzej a poza tym ciagle odkladamy kase, odkladamy i odkladamy, czas zeby choc w czyms zaszalec
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
ja mam standardowe 120/60 jest wystarczające .... a lepiej zainwestować w dobry materac i wózek poważnie
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No wlasnie na moim łóżeczku tez mozna sciagnac bok, a potem calkiem przerobic na tapczanik i na bank przyda sie na dłuzej to o rozmiarach 140x70
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Asia, emma trzymam kciuki
z lakierem nie mam pojęcia co Ci doradzić
Magda gratki wielkie
na pierwszym teście nie bardzo widzę, ale drugi to bez wątpienia widać drugą krechę
gwiazdka dziwny ten Twój lekarz, co to w ogóle za gadka, ja bym się wkurzyła jakby mi tak powiedział
ann proszę bardzo, emek sięgną po rozum do głowy
i dzieć w końcu daje o sobie znać jak należy
a magnez łykasz? Bo pomaga a można spokojnie kilka tabletek dziennie.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
mi sie wydaje ze scopolan nie bedzie wplywal na napiecie miesniowe u dziecka, bo on dziala tylko na miesnie gladkie, nie na poprzecznie prążkowame.
Niemniej jednak ma kategorie C (badania na zwierzetach wykazaly szkodliwy wplyw na plod, a u ludzi nie bylo badan) wiec ja bym nie brala), z drugiej strony No-spa tez ma kategorie C i bądź tu czlowieku mądry....
no wlasnie No-spa to tez nie jest lek, ktory mozna sobie w ciazy brac jak cukierki. bardzo czesto zdarza sie, ze po No-spie dzieci maja obnizone napiecie miesniowe, w pracy widze takich maluchow niestety coraz wiecej. niestety w ogolnej swiadomosci jest to lek calkowicie bezpieczny, co jest oksymoronem samo w sobie, bo kazdy lek ma jakies skutki uboczne. czesto jak robie wywiad z mama dziecka, to pytam "brala pani leki w ciazy" - mowi, ze nie brala, "a No-spe?" - pytam "A No-spe tak! oczywiscie!". ja bym sie kierowala, jak napisalam, zasada mniejszego zla. jak bardzo boli i skurcze sa czesto, to trzeba te No-spe wziac, ale jak brzuch sie zwyczajnie napina to fizjologiczne i ja bym nie ryzykowala, ale to tylko moje zdanie .
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
znalazłam inspiracje www.merilo.nazwa.pl/awstudio/fot/sesja_ciazowa_02.jpg
pola mowi, ze ma w nosie te wszystkie nospy, scopolany...czekoladke by zjadla ale juz jedna z rana dostala wiec teraz ma post
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105