BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #898566 przez mesy
No właśnie kurde jest to koszt tych szczepień.... :/ ale na pneumokoki i rota to na pewno go chce zaszczepić .....

ty ani tak nie gadaj :P on nie może tak późno wyjść :P umowa najmu kończy się w 37 tc :P więc niech se tam sprząta już powoli hehehhe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #898570 przez ulka1983
niby tak ale nie wiesz jak to jest z lokatorami trudno się ich pozbyć :laugh: a i na pewno będziesz musiała sama posprzątać bo lokatorzy to syf zostawiają B)

Agni co u Was ???

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898574 przez Anabelle

Dagnes napisał: Anabelle u nas spanie tak samo wygląda :cheer:

mama wyspana i dziecko wyspane ;D
po co się męczyć :laugh: :laugh:

mesy pomijając fakt, że szczepienia nfz są dużo starsze, do tego im więcej szczepionek tym więcej podłoża wstrzykują dziecku, a w podłożu jest rtęć. jak masz jedną szczepionkę 5w1 czy 6w1 to masz na jednym podłożu chowane. Do tego jak pójdziesz do szczepienia z dzieckiem to dla matki trzymać dziecko na siłę na jedno ukłucie prawie do kości to ma się łzy w oczach. A jak masz trzymać ryczące, wijące dziecko, na 3 wkłucia, czekasz aż babka zaladuje następne i następne, a dziecko patrzy na ciebie wzrokiem "mama ratuj!!!!" to naprawdę :S :S :S my mamy szczepienie 7 lipca kolejne (bo w 6w1 dawno nie mielismy bo miał jak był mały, na nfz wychodzi tych szczepien wiecej). Już mam łzy w oczach jak sobie pomyśle co to bedzie :sick:

co do kasy na szczepienia to nie płacisz raz tylko przy szczepieniu. nie uderza więc tak po kieszeni.
generalnie te szczepionki są starsze od nas ;) kupione w zapasie dawno temu.
jesteśmy jedynym państwem w europie z tego co pamiętam, które używa tych szczepionek. wszędzie są skojarzone jako standard.

a my na śniadanko mieliśmy gofry z jagodami i bitą śmietaną :woohoo: :woohoo: :woohoo:

rota to jeśli planujemy żłobek lub duże skupiska dzieci
pneumokoki są ważniejsze, ale my w sumie nie zaszczepiliśmy. a mieliśmy. nie wiem czy jeszcze można. w pierwszym półroczu tyle było tych szczepień że nie chcieliśmy już przeginać.

10 lata 5 miesiąc temu #898575 przez moofka
Ulka może dzisiaj Agi i Pola będą już w domu to jest szansa że będzie jakaś relacja z newsami :)

mesy tak wychodzi właśnie za ten zestaw coś koło 1900 zł :pinch: dla mnie dodatkowo za 6w1 przemawiała ilość wkłuć - Zośka przy każdym kłuciu chwilę popłakiwała i nie wyobrażam sobie kłuć jej 3 razy na jednej wizycie :S w sumie do 18 miesiąca życia przy 6w1 jest 5 wkłuć a przy bezpłatnych aż 14 :ohmy: zgadzam się z Anabelle w 100%!

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898579 przez mesy
powiem tak masakra :P
dajcie no linka do tych szczepień .... to ile jednorazowo jest koszt np 6w1 ?

edti: dobra mam ;)

10 lata 5 miesiąc temu #898586 przez Anabelle
obżarłam się goframi jak głupia :D
antek chodzi na puky po domu :P
mąż oczywiście śpi jak to w weekend haha
a na zewnątrz 29 stopni :O strach się bać

10 lata 5 miesiąc temu #898588 przez majka1987gnoWlkp
ja się ciut wtrącę :P
Anabell jak te szczepionki mogą być starsze skoro fabrycznie pakowane przez producenta mają serię roczną - tzn moja miała ostatnio szczepienie w styczniu i serię producenta mam z zeszłego roku?? może akurat opisali jakąś partie. aaa i jeszcze - nie mogą być starsze od nas bo jak my byliśmy dziećmi to takie szczepienia były w kroplach doustne :D mama mi opowiadała :D
ja szczepie z NFZ i owszem musze przytrzymać młodą ale żadnych poszczepiennych sytuacji nie mieliśmy a i to też nie jest tak że się czeka na aż Pani przygotuje następną "dawkę" - u nas wszystko przygotowane razem, pogrzane delikatnie ciepłą wodą żeby nie było zimne(przechowywane w lodówkach) i jak już idzie to za razem- młoda orientuje się przy 3 wkłuciu :D owszem jest płącz ale ja stara baba tez rycze przy kazdej igle wkłuwanej w me ciało :)

[/url [/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898594 przez Anabelle
Szczepionki te są produkowane od ok 30 lat. Wcześniej na rynek zachodni, później stworzono skojarzone i one jako ulepszone zastąpiły miejsce tych starych. Jedynym odbiorcom tych starych szczepionek jest polska (nigdzie na zachód od polski ich nie dają). To nie znaczy że szczepionki te zrobiono 30 lat temu tylko wówczas rozpoczęto ich produkcję i nic w tej kwestii się nie zmieniło. Są one tańśze dla państwa bo nie ma na niego takiego zbytu jak na skojarzone.

10 lata 5 miesiąc temu #898625 przez Asiaa
Ula dobrze kojarzysz ;)

Po dzisiejszym testowaniu cień jaśniejszy niż wczoraj, więc pewnie w okolicach 16dc lub później coś będzie ;)

Na szczepieniach się nie znam, ale czy nie ma ryzyka że dziecku na raz wszczepia się osłabione wirusy aż 5/6 różnych rodzai?

10 lata 5 miesiąc temu #898629 przez aggi
dzień dobry :)
ja na chwilkę w przerwie między zajadaniem się nektarynkami a sprzątaniem :D

monique no to czekamy na kolejną Twoją wizytę i pozytywne wieści :)

Pinezka taki lekarz godny zaufania to skarb :)

gwiazdka to pół biedy jak nie znała płci to mogła neutralne ciuszki kupować, a mojej koleżance do końca mówili że dziewczynka - wiesz pokupowała wszystko różowe itd, a tu na porodówce syn wyszedł ;) to dopiero wał :P

Asia K zdroooowia!!

ulka mi za to dupsko urosło razem z brzuchem i uda :P moje wszystkie ukochane spodnie i spodenki powiedziały mi 'papa' :(

Miłego weekendu !!

10 lata 5 miesiąc temu #898641 przez Anabelle

Asiaa napisał: Na szczepieniach się nie znam, ale czy nie ma ryzyka że dziecku na raz wszczepia się osłabione wirusy aż 5/6 różnych rodzai?

Ale na nfz też wszepiają na jednej wizycie po 3 wkłucia - szczepionka na nfz tzn mmr na 4 różne choroby.
Właśnie skojarzone są w jednym szczepieniu na jednym podłożu, a nfz dostajesz to samo tylko na wielu podłożach z rtęcią i wielu wkłuciach. Też często na jednej wizycie.

My się zbieramy z M na ogród kopać doły pod altanę ;P
Tzn M będzie kopał, a ja będę pilnować Antka :P

10 lata 5 miesiąc temu #898670 przez gwiazdka2014
czesc :****

mesy ja teraz też mam problem, chciałam dokupić tylko szczepienia na pneumokoki,rotawirusy - a teraz to już jestem załamana :/// a gdzie wozek, meble - kur..

Ula jak ja lubię ciebie czytać, zawsze się uśmieje :**** humorek mi poprawiasz - Patryk jako Bibeerrr :P ha ha ha
Ula ja też kupuje dobrej jakości, tak samo myśle ja wy :) lepsze na dłużej :)
Ula to jest ta lalka o której pisałam wiem że ty masz małą córcie img31.olx.pl/images_tablicapl/157042001_...7cm-zielona-gora.jpg

CO tam jeszcze ...

Karolina, ja nie widzę... ale ja ślepa jestem :P

laleczka cześć, my się chyba nie znamy - to test ciążowy ??? ty masz mocniejszą kreske od mnie :P a u mnie rośnie mały Antoś :) ja bym nie mgła czekać jak ty i Karola juz dawni byłabym na becie :P ale za to że jestem w GORĄCEJ WODZIE KĄPANA nie raz siedziałam na jezu - i to gołą dupą :P he he he

Dziś znowu padłam prawie w sklepie :P juz nie bede łazić sama jak jest tak gorąco :) ale ciuszki kupione :P ha ha ha

Dziewczyny jaki miałam cudowny sen...urodziłam Antosia. Dali mi go takiego ubranego w swoje łachy, jak juz mogłam wstać SAMA go umyłam, nawet niezle mi to poszło. Nasmarowałam kremami, buziaka dupkę wypudrowałam, ubrałam, nakarmiłam. Wszystko SAMA :) ubrałam mu czapeczkę, główkę myłam... ale piękny sen....

Mesy Antek też już ma zapowiedziane, że 37 tc wybija i już ma zbierać graty ...

A słuchajcie co odwaliła ginekolog koleżance, przez połowę ciąży miała ciśnienie 140-160 a ona do niej ze to normalne, a w kartę ciąży wpisywała 120. Poszła na oddziała a tam ją od razu na stół i cc - zielone wody juz miała :////

Sukienka dla Leny (córki koleżanki).
Podziękowania: lalka

10 lata 5 miesiąc temu #898681 przez lalka
gwiazdka faktycznie nie znamy się ...jeszcze!!!!
właśnie bladość tej kreski mnie przeraża...boję się!!!!nawet nie wiecie ile człowiek może sobie do tego durnego łba nawciskać!!!!!

10 lata 5 miesiąc temu #898690 przez Anabelle
lalka ja wierzę że bedzie dobrze :)
podobnie jak gwiazda - jestem w gorącej wodzie kąpana, w weekend codziennie robiłabym pewnie po 2 testy ciążowe a później biła się z myślami żeby iść na betę - choć analizowanie tej bety to tylko masa nerwów w moim przypadku :)

pakuj fluidy ciążowe do paczki i wysyłaj do mnie :D :D

10 lata 5 miesiąc temu #898707 przez mesy
Gwiazdka .....zeby tylko te nasze dzieci sie nas sluchaly :P

ej pajacyk polarowy z tygryskiem :woohoo: :woohoo: :woohoo: Patryk dzis dostal prezent ladny komplecik niebiesko bialy z czapa ;)

ejjjj ta gin z tym cisnieniem nie powazna......

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka