BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #898711 przez Anabelle
no szok z tym ciśnieniem, dobrze że mamy forum, jakby któraś miała takie ciśnienie to zaraz reszta by zareagowała.
trzeba sobie pilnować wszystkiego na to wygląda.

Antek zasnął wymęczony, jutro zakupy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #898717 przez mesy
No trzeba ale zielone wody to nie tylko wina z cisnienia.....rozne mogly byc tego powody np : kupka dziecka.....
Patryk na usg w 29 tyg mial w jelitach sciolke juz :woohoo: przeciez to szok ze tak szybko.....

10 lata 5 miesiąc temu #898732 przez Anabelle
Ja wam powiem, że za ciążami nie przepadam :P
Wolę jak już dziecko jest na świecie ;) Przynajmniej widać jak na dłoni jeśli coś się dzieje :)
W brzuszku w sumie nie opuszczamy dziecka na krok, ale do nieszczęścia wiele nie potrzeba.

Jedziecie gdzieś na wakacje?

10 lata 5 miesiąc temu #898740 przez Karolincia
Lalka - coś mnie brzuszek pobolewa jak przed okresem..tak zacznie ćmić nagle przestaje i tak w kółko. Jutro robie kolejny test.Zakupiłam dwa kolejne. Zobaczymy...Boje sie ze dostane okres....;((( Latam co chhwile do wc bo wydaje mi sie ze juz jest, ale nie ma....za to duzo bialego sluzu mam ehh... A Ty jak sie czujesz? Kiedy idziesz na bete ? Ja sie wybieram na bete w poniedzialek, a do ginekolozki mojej i tak i tak ide bo mam wizyte 21 lipca :)

Gwiazdka- kiepski mam aparat w telefonie a kreska jest bledziutka ale jest :)

10 lata 5 miesiąc temu #898741 przez mesy
Anabell tez jestem tego zdania :P ciaza powinna trwac 6 miesiecy....bo te ostatnie 3 to sie ciagna :P
Ja to chybs uwierze , ze bede miala dziecko dopiero jak je urodze :P bo to ze jest w brzuchu , czuje ruchy , czkawke to to i tak do mnie nie dociera :P

Ja na wakacje nigdzie nie jade :/ no ale za rok sobie odbijemy ;) ale w zime gdzies w gory....zalezy od tego naszego dziecia czy bedzie dzeczny i czy nie bedzie nam chorowal....mam nadzieje ze nie

10 lata 5 miesiąc temu #898770 przez betka81
Hejka:)

No doczytałam Was ale tyle miałam do nadrobienia, że mam zarys co u której ale nie pamiętam dokładnie :blink:

Teraz mam mniej czasu na forum bo jest ciepło i wakacje to dużo czasu spędzamy na dworze lub bardziej na działce u rodziców, dziewczynki tam mają basen i trampolinę to się hopsasują do późnych godzinek wieczornych....a jak wracam do domu to też już padam i nie mam siły na laptopa... :(
A u mnie 2 dc i niestety ten miesiąc też do mnie nie będzie należał bo w tym czasie mąż wyjeżdża na konferencję naukową :( i nic z tego, więc mam nadzieję, że sierpień jest mój w końcu zaklepałam go już pół roku temu...

Gwiazdka Ty do mnie piszesz Beatka? Bo chyba tak mi się kojarzy? Super masz to mieszkanie i te skosy zawsze mi się takie marzyły ale u mnie bloki ciosane z prostokąta więc o oknach dachowych mogę zapomnieć

Jeśli chodzi o szczepienia to ja szczepiłam 5 w 1 i płaciłam 90 zł a pneumocoki miałam darmowe z racji, że mała była wcześniakiem to miała sponsorowane przez sanepid a jeśli byłaby zapisana do żłoba to miałaby też darmo rotawirusy ale nie była.
Mesy ja też byłam bohaterką i pierwsza córa miała na NFZ bo wtedy byłam jeszcze na studiach i kasy nie było więc inna bajka a przy młodszej też stwierdziłam, że na NFZ ale po pierwszej wizycie gdy miała 4 wkucia bo jeszcze te darmowe pneumo to wymiękłam bo aż mi serce rozrywało i było mi niedobrze jak ona tak ryczała i nie mogła się uspokoić przy każdym wkuciu...więc później już tylko 5w1 bo 6w1 u nas nie było

Gosia jak fajnie, że się w końcu odezwałaś i może jak teraz będziesz zarobiona pracą to niestarając sie postarasz się o niekontrolowaną wpadkę i będzie jak znalazł :laugh:

Karolincia witaj bo nie miałam okazji Cie przywitać i życzę powodzenia oby ta kreska była tą która widzisz...

Lalka też się chyba nie znamy więc wszystko wskazuje na to, że możemy po cichu gratulować

Moni nie martw się, miałaś ładny przyrost bety więc będzie oki. Ja też poszłam do lekarza z myślą, że to 6 tydzień i 3 dzień od @ a on mi że wielkość pęcherzyka wskazuje na początek 5 tygodnia.... za 2 tygodnie spokojnie zobaczysz mocno bijące serducho :laugh:

Ja od poniedziałku na urlopie z mężem więc może się nie pozabijamy....chciałabym gdzieś pojechać ale jakoś nie wiem może coś nieplanowego wyskoczy, na razie wiem, że tydzień u teściów w Poznaniu ;) a co dalej się okaże......

Moje dzieci się słuchały i obie wyskoczyły na początku 37 tc dżeczne co? i polecam bo dziecko donoszone i jeszcze nie jest wielkie do rodzenia :woohoo:

Asiaa jak masz 32 dniowe cykle to skłaniałabym się na owu tak 16-18 dzień, chociaż u mnie jest w 16 a chyba w marcu wyskoczyła w 12 więc zawsze lepiej sprawdzić i nie zaszkodzi działać tak dla przyjemności

Kurcze i już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać
Trzymajcie się i buziaki

10 lata 5 miesiąc temu #898771 przez Anabelle
mesy miałam tak samo ;)
też do mnie nie docierało :P
na fotkach z porodówki mam troche zdziwioną minę jak mi położyli dziecko na brzuchu ;D skąd oni je wzieli? :P

my jedziemy na tydzień nad morze PL bo nigdzie nie bylismy od 3 lat, a z dwójką maluchów może być ciężko na początku. Jedziemy na 4 dni do trójmiasta a na 3 kolejne do ustki. Boje sie troche podróży z Antkiem.

mesy to może chociaż na weekend sobie jedźcie przed porodem? poobijać się troszkę? :) połóg źle wspominam. chyba w życiu nie byłam tak zmęczona :P

Karolincia
kochana jak już są 2 kreski na teście to połowa sukcesu jednak staraj się nie nakręcać bo po zastrzyku podobno testy potrafią być fałszywie dodatnie. Na spokojnie zrób sobie przyrost bety, później pójdziesz do gina i będzie można się cieszyć pełną gęba :)
Gdyby nie ten zastrzyk to można by być bardziej optymistycznym ale wydaje mi się że lepiej cieszyć się na spokojnie niż później zawieźć - czego oczywiście ci nie życzę i mam nadzieje, że będziesz marcóweczką :)

10 lata 5 miesiąc temu #898776 przez betka81
A i zapomniałam się pochwalić jesteśmy drugi dzień bez smoka.....jestem dumna z mojej gwiazdki :P

10 lata 5 miesiąc temu #898785 przez Anabelle

10 lata 5 miesiąc temu #898788 przez betka81
Dzięki Annabelle jeszcze zostaje nam nocnik......... :silly:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898794 przez julka
hej, ja tak na szybciora, bo padam na twarz... bylismy dzisiaj w Ikei, dwa razy, bo skleroza nie boli ;) i juz mamy lozeczko, komode i jakies pierdoletki. Matraca jeszcze szukam, ale dla Gwiazdy info, zeby nie brac lateksowych i termowrazliwych, bo sa nieodpowiednie dla dziecka. Gryka i kokos to surowce naturalne, wiec moga uczulac, ale poza tym sa OK. A najlepsze sa z tzw. pianki zimnej inaczej nazywanej wysokoelastyczną. To jest efekt mojego riserczu dwudniowego w dziedzinie matracy. W sklepie Pati i Maks maja duzy wybor i fajne ceny, mysle ze tam zamowimy. Zamawialam juz u nich inne rzeczy i przesylka byla szybko i sprawnie :)

A co do szczepien to te na NFZ sa bezpieczne. Wlasnie to ze tak dlugo sie je stosuje daje lekarzom wglad w ich skutecznasc i bezpieczenstwo. Odradzany jest jedynie tężec komorkowy przy jakichs zaburzeniach neurologicznych - wtedy trzeba sobie zamienic i zaplacic za tężec bezkomórkowy. A kase z tych 5/6w1 lepiej przeznaczyc na dodatkowe czyli Ospe wietrzna, Pneumokoki i Meningokoki (koniecznie! lepiej nie szczepic rotawirusem, bo sraczka jest o wiele mniej grozna niz sepsa, choc oczywiscie częstsza... wiec doszczepcie te meningo koniecznie, dziewczyny.
Gwiazda, Mesy, a Wy spokojnie Funduszem lećcie - ja tak zamierzam. Wszyscy bylismy tak szczepieni i jakos odczynów nikt nie mial w naszych czasach, nie? ;)
Anabelle, blagam Cie, pokaz mi ulotke jakiejs szczepionki gdzie w skladzie jest rtęć.... toz bysmy wszyscy powymirali.... w necie sa sklady wszystkich preparatow na stronach z charakterystykami produktow leczniczych.... nie ma tam rteci, to sa brednie tych nawiedzonych od autyzmu....
i nie szczepi sie wbijajac igle do kosci... chyba ze dziecko bardzo wierzga, ale przeciez wystarczy znieczulic mu skore w domu plastrem z Emlą. wtedy czy 1 czy 3 uklucia nie robi mu roznicy. tak sie znieczula dzieciom rece przed zakladeniem venflonów do operacji w szpitalach.

to sie rozpisalam, a mialam isc spac :)
Bobranoc
Podziękowania: majka1987gnoWlkp

10 lata 5 miesiąc temu #898795 przez ulka1983
Moof dzięki za info :) to szybko dziewczyny się uwinęły po cc :woohoo:

Majka ja się z Tobą zgadzam :)
wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników ;) nie raz dziecko płacze mniej po 3 szczepionkach niż po jednej zależy kto je daje B) każdy wie ile kasy mu wpływa co miesiąc i czy w ogóle może sobie na takie coś pozwolić :angry: ale to że matka idzie szczepić dzieci na nfz to nie znaczy ze jest zła bo każe kłuć dziecko 3 razy a ta co zapłaci za szczepionkę jest lepsza bo jej dziecko będzie tylko raz ukłute :P żeby nasze dzieci spotykały tylko takie przykrości w życiu jak szczepienia to była bym szczęśliwa :pinch: a tak ogólnie to okulistę płacę ortodontę płacę czyli tylko dentystę mam na nfz a składki co miesiąc są zabierane na leczenie :evil:

Aggi jak u Gwiazdki będzie Antosia zamiast Antka to ona ciuszki mi opchnie jak chłopak mi przypadnie w udziale i po sprawie a sobie kupi nowe tylko różowe :P :laugh: a na foto tylko widać większy brzuszek więc nie ściemniaj że w boki Ci poszło :P

Gwiazdka bo Ty lubisz zakupy nie :P jakby Ci przyszło nową wyprawkę kompletować to byś się nie obraziła :whistle: ej Ty zamiast wypoczywać w nocy to Antka już przebierasz i kąpiesz :woohoo: jeszcze trochę poczekaj niech podrośnie bo ciuszki będą za duże :silly: a ta laleczka fajna no to luknęłam i wypatrzyłam zestaw fajny to może coś z tego będzie zobaczymy :whistle: a tą gin to bym gołymi rękami udusiła bez zastanowienia :evil:

Lalka właśnie o to chodzi że my dobrze wiemy jak to jest :laugh: jak nie było krechy to źle jak była blada też źle bo niewiadoma :S ale już w większości sie doczekałyśmy to myślę że reszta też sie doczeka ale lepiej wcześniej niż później :) trzymam kciuki :)

Betka sierpień jest Twój :kiss: gratulacje dla małej :)

Julka to szczęśliwa jesteś bo na to czekałaś :) i dobrze że sie rozpisałaś bo się trochę uspokoiłam :angry: a już myślałam że jestem wyrodną matką co szczepi dzieci na nfz :unsure:

10 lata 5 miesiąc temu #898807 przez Karolincia
Betka - witam Cie serdecznie :* nie i mialysmy okazji sie poznac jeszcze :)
ojj dzis testowalam i znow bladzioch wyszedl :( Nie nakrecam sie bo to bez sensu. Moj Narzeczony mnie wspiera mowi jak nie ten miesiac to przyszly .
Wy Kobitki tez mi dodajecie sil i dajecie otuche i jakos mi latwiej z tym wszystkim :)
Terraz mi pozostalo isc jutro na betke i zobaczymy co tam sie dzieje :)
Lalka - 3mam kciuki za Ciebie i po cichu gratuluje :* A ja u siebie nie zapeszam :) Bedzie to sie dopiero pelna geba bede cieszyla :) Czuje ze do sierpnia na 100% bede w ciazy - kobieca intuicja mi to mowi :)

Wszystkie Kobitki w ciazy wysylajcie mi fluidy ciazowe :)))

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898813 przez moofka
tak myślałam że jak się zacznie temat szczepień to będą różne opinie ;) ja robiłam wywiad czym szczepili swoje dzieci moi znajomi-lekarze więc zdania nie zmienię i zostaję przy 6w1 ;)

julka my meningo też będziemy szczepić za parę miesięcy :) u nas będzie komplet szczepień :) a ci nawiedzeni od autyzmu to chyba wszystkie szczepionki uważają za zło :evil:

betka gratuluję pozbycia się smoka :kiss:

Karolincia Ty to chyba powinnaś 2 bety strzelić i zobaczyć czy rośnie i wszystko będzie jasne. trzymam kciuki :)

my dzisiaj jedziemy nad jeziorooooo :lol: mąż wraca wieczorem a ja z Zośką zostaje do końca tygodnia, oj będziemy tęsknić :blush: będę na pewno podczytywać z tel :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #898820 przez zoi
Elo;)
Ja z koma.. wiec wiecie jak to lubie; P
Siedzimy sobie na wsi u tesciowej. Jestem w blogostanie lenistwa. Kolezanka z 2 dzieci mowi ciesz sie, juz nigdy takiego spokoju nie bedziesz miala. No to korzystam:)
Lalka-witaj:)
Karolincia, ja tez jak gwiazdka juz bym po betach byla, z reszta dziewczyny na pewno pamietaja hehe.
Buziaki dla all.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka