BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #898828 przez Pinezka
Hej dziewczyny,
Ja wczoraj dobry dzien mialam :woohoo: Zjadlam ladnie sniadanie, obiad i kolacje i tylko raz mnie na wymioty wzielo, ale tak na pol gwizdka.

Karolincia - tak jak laski mowia, najlepiej na bete i zobacz czy przyrost jest, bo po zastrzyku wynik moze byc zafalszowany i test moze ci pokazywac kreske, ktora nie jest wynikiem hormonu produkowanego przez ciaze, tylko tego przyjetego w zastrzyku. Ale zaciskamy kciuki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898831 przez mesy
No kurde wlasnie tez jestem zdania ze dziecko nie pamieta tych szczepien...... my tez bylysmy szczepione tymi na nfz i zyjemy ;)
Dosc drogie sa te platne ,zeby tez dokupowac te inne warianty..... masakra ........ kurde a co jak serio ktos nie ma i szczepi tylko na nfz i nie dokupuje zadnych innych....zyja jakos dzieci ..no nic mam metlik w glowie :/
A w ogole upal dzis ze ja pierdziuuuu :( ani nigdzie jechac bo kurde zaraz bede sie toczyc i tylko cienia szukac :/

Anabell wiesz chetnie ale emek w weekendy robi fuchy :/ a urlop trzyma jak sie mlody urodzi... i tak zle i tak hehe ale mamy zarezerwowane wakacje na przyszly rok ....rodzice nam zarezerowali tam gdzie oni sa i to az na 2 tyg hehe

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898840 przez julka
Mesy, no żyją dzieci, tylko chorują. Ja pamietam swoją ospę, świnkę, różyczkę i rotawirusa i nie są to miłe wspomnienia... :(
a dolicz sobie koszt leków, Twoich zwolnień w pracy na chore dziecko itp. to moze sie zwroci koszt szczepien dodatkowych? nie wiem, my akurat kase na to mamy przewidzianą w budżecie poweselnym ;)

ide meczyc M. to moze skreci chociaz komodę dzisiaj ;)

Karolina, lec na HCG 2x bo ta kreska nadal moze znaczyc wszystko 10 dni po Pregnylu

a co do wakacji, to my pojedziemy jesli uda sie kupic samochód przed końcem lata. Ale to gdzies blisko, na mazury pewnie. i na tydzien maksymalnie. Bo potem...ech... kilka lat bez podróży , chlip... :(

10 lata 6 miesiąc temu #898841 przez gwiazdka2014
Cześć

a my wczoraj pradu nie mieliśmy, 24 pogotowie jechało :P

Julia czyli na co szczepić ? napisz mi tu prosto z mostu ... fajnie ze macie ten budżet poweselny - zazdraszczam. Moj już na mnie zły, że trzeba szczepić, jak by to była moja wina pffff......

Beatka a wieź przestań se skosami wiesz jak cieżko coś ustawić, katastrofa, małe okienka, pizga od strychu....
Mesy musze ci naskarżyć na Patryka bo nabuntował Antka (Ula będzie Antek :p proszę mnie tu nie stresować) i ten moj mały szczurek rano disco wieczorem disco... chyba Patryk mu powiedział, że tak można...

Pf... ten moj zje..b mi tu robi teraz afere ze bałagan w domu, sie wkuwiłam i mowie jak ci nie pasuje t rusz dupe i sprzątaj... przez brak produ wszystko porozwalane...

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898843 przez Ada2424
Bry

Upał jak nie wiem co aż nie ma czym oddychać a my zarobieni od piątku w ostatnim pokoju, we wtorek go malujemy i panele kładziemy.

Dziewczyny poradźcie co to może być....od wczoraj czuje takie jakby ciągniecie od jajnika w dół, to nie jest ból tylko takie dziwne uczucie jakieś nie wiem jak mam to dokładnie opisać. Na jakiś czas przechodzi i później znów, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam nie mam pojęcia od czego to może być.... :whistle: najgorzej to odczuwam jak np robie coś i kucam a później wstaje. A i wieczorami od 2 dni mnie gazy strasznie męczą, wzdęć nie mam.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #898858 przez majka1987gnoWlkp
gwiazdka no włąśnie- okulista, ortodonta........ i milion innych bo jak chcesz się gdzieś zapisać na NFZ to terminy takie że ohohohoho i jeszcze dalej :)
mesy, Julka no ja akurat nie mam kasy za bardzo- więc Tosia nie ma żadnych dodatkowych i póki co odpukać w niemalowane chora nie była na nic :) ja sama w dzieciństwie przeszłam tylko ospe i świnkę- wsio mnie ominęło szerokim łukiem- mam nadzieję że Tosia też tak będzie miała i Misia :)
można by pomyśleć żeby zebrać kaske z chrzcin na szczepienia i też tak myśleliśmy ale tak wyszło że moja Niunia zebrała aż 330 zł :( - rodzina dała ile mogła i o..musieliśmy odłożyć to na inny czas. teraz obiło mi się o uszy że można którąś szczepionkę na 2 lata podać- tylko nie wiem czy pneumo czy rota :/ musze dopytać w przychodni

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898859 przez Anabelle
Julka każda szczepionka ma w podłożu rtęć w małej ilości. Im więcej podłoża tym więcej masz rtęci. Zapytaj pediatry czy pielęgniarki :)
A autyzmu się nie nabywa od szczepień.

Nikt nie mówi, że dziecko umrze czy będzie inwalidą po NFZtowskich szczepieniach. Jak ktoś chce to niech szczepi, jednak podaję wyłącznie fakty. Faktem jest że więcej podłoża to więcej rtęci, faktem jest że nigdzie w europie nie dają tych szczepień co ma NFZ, faktem jest że masz 3-4 wkłucia na jednej wizycie zamiast jednego, faktem jest że to nie jest dla dziecka pieszczota, i faktem jest że ani jedna mama z mam które poznałam w ciąży z Antkiem nie miała znieczulanej skóry dziecka podczas szczepienia.

Co do bezpieczeństwa i skuteczności szczepionek to temat zupełnie inny i można by tu dojść do dyskusji czy szczepić czy nie - a to nie jest temat na ten... temat :P

Co do tego że my byliśmy szczepieni NFZ - to myśmy mieli zupełnie inny pakiet podstawowych szczepień.

Ja podziwiam mamy które potrafią iść z dzieckiem na 14 wkłuć zamiast dosłownie kilku. Ja mam łzy w oczach podczas każdego szczepienia.

A co do rtęci - zabójcze są opary rtęci a nie płynna forma w szczepionkach. Każda szczepionka ma rtęć w podłożu. Tylko szczepiąc na NFZ dostajemy jednorazowo 3-4 podłoży, a skojarzonymi 1.

No dobra, napisałam mniej więcej co chciałam. A słuchałam o szczepieniach w dwóch szkołach rodzenia i na targach dla kobiet w ciąży. Później jeszcze u dwóch pediatrów którzy Antka prowadzą (bo jeden to pediatra pulmunolog) i mam niezbyt dobre zdanie o szczepieniach NFZ ale nie twierdzę i nigdy nie twierdziłam, że wywołują u dzieci ciężkie choroby - nie należę do ruchu antyszczepiennego :P

mesy mmmm 2 tygodnie wakacji? To wypoczniecie pełną parą :whistle: :whistle: Nie pamiętam u siebie takich wakacji ;) Wspaniale jest się tak oderwać od codzienności.

gwiazdka - na co szczepić to porozmawiaj z pediatrą, zależy jaki macie budżet i jakie będzie otoczenie dziecka :)

Ada - ja tam u ciebie liczę na ciążę :P :P ;) ;)

majka jeśli macie mało kasy i zastanawiacie się między pneumo a rota to bierzcie pneumo. Rota to choroby biegunkowe i mają skłonność do mutacji. Pneumokoki mogą wywoływać choroby opon mózgowych itp więc dotyczą poważniejszych chorób.

10 lata 6 miesiąc temu #898868 przez Ada2424
Anabelle wyjaśni się wszystko za 5 dni :) nie mam żadnych przeczuć ani innych objawów poza tymi męczącymi gazami wieczorami i tym ciągnięciem na dole brzucha, ale czy to mogą być objawy ciąży to ja nie mam pojęcia.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #898871 przez betka81
Hej

U nas też nie ma czym oddychać ale w prognozach jest podobno jakiś deszczyk popołudniu przewidziany...

Ulcia no mam nadzieję, że kolejny cykl i miesiąc jest mój :side:

Ada nie wiem bo każde kłucie i ciągnięcie u każdej z nas może oznaczać coś innego ale ja podobnie jak Anabelle stawiam u Ciebie na ciąże i mam nadzieję, że nas nie zawiedziesz ;) to teraz czekamy....

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898879 przez gwiazdka2014
hej my byliśmy na zakupach i niestety zjadłam McDonalda... mam troszkę wyrzuty sumienia :P chata cała posprzątana :D

Makijaż zmyty, a teraz sobie umieram z gorąca :/

Za pomniałam wam dopisać ze Michał mowi na mnie Pepa :P

10 lata 6 miesiąc temu #898884 przez Agnilla
Kurcze no nie nadrobie Was próbuje czytać ale odpisać nie zdążę i tak w kółko. Od wczoraj jesteśmy w domu pokarmu mam sporo ale kurde chyba mało sycacy :/ w nocy skończyło się na mm i dziecka nie było a teraz ściągnelam jej swoje i nie śpi od 2 godz i ciągle szuka i szuka. Musze się położnej wypytac co i jak z tym karmieniem po cc, narazie uczymy się siebie nawzajem. Dziś po nocnym jedzeniu wyladowalam na skraju łóżka, obok rozwalone dziecko i mąż ;) oho co się robi do czystej pieluchy? ;) wiadomo ze kupę a moja córka lubi z kupa spać :P no to lecimy nie pogardzilabym dtzemka ;)

10 lata 6 miesiąc temu #898889 przez julka
Bella, nie musze pytać, bo pracuje w ochronie zdrowia. Ponownie prosze, pokaż mi skład chocby jednej szczepionki uzywanej obecnie ktora zawiera rtęć. Bo poki co to nie przedstawiasz dowodów, tylko w kółko rtęć i rtęć...
Wiem tez ze autyzm nie bierze sie ze szczepien, ale to co Ty piszesz brzmi jak temu podobne twierdzenia... tak mi sie skojarzylo.
Bardzo sie ciesze ze szczepisz najnowoczsniejszymi szczepionkami, ale nie rob dziewczynom wody z mozgu mowiac ze inne sa zle bo zaiweraja rtec... bo to bzdura.

dodatkowo, ja mam prawie 30 lat i moja karta szczepien nie rozni sie od obecnej niczym poza brakiem HBV oraz wieksza iloscia gruzlicy. Wiec kolejny raz mijasz sie z prawdą....

a jesli nie mozesz patrzec jak dziecko boli ukłucie igłą to moze jednak pomyśl o tej emli, o ktorej pisalam.

Gwiazdka, szczep na wszystko co Ci pediatra każe na NFZ czyli bezpłatnie. A jak będziecie mić kasę to doszczep z płatnych pneumokoki, meningokoki a jak jeszcze cos zostanie to bierz ospe i rotawirusy.
Ej, to bierzcie ślub i z prezentów bedzie kasa na dziecko - moze to bedzie argument dla Twojego chłopa? ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #898894 przez mesy
No ja sobie zapisalam co julka pisalas te szczepienia i zobaczymy jak to bedzie jak sie mlody urodzi ;) a moze cos od dziadkow nazbiera.....cholera wie :P
alw skorzystamy z rych na nfz... dziecko i tak po godzinie nie bedzie pamietac ze szczepione bylo ;) no chuba ze bedzie starsze ale to jakos poradzimy ;)

ooo Agni sie pokazala :P czekamy na zdjecia Poli ;)

10 lata 6 miesiąc temu #898896 przez Chudzinka
Cześć Dziewczyny :)
Nadrabiam na forum prawie cały tydzień, bo kurcze mam zamknięcie miesiąca i pracuje po 12 h dziennie i padam na pysk :( Chwili dla siebie nie mam, aż mnie to wkurza...
Trzymam kciuki za ciemnienie kresek, zarówno ciążowych jak i owulacyjnych ;) U mnie poza pracą nic się nie dzieje. Jeszcze ten tydzień będę miała dramat w pracy, kurcze akurat dni płodne potem będą, żebym miała w ogóle siły i ochotę na przytulanie :blush:
Ale póki co weekend i bardzo się cieszę, że jest wreszcie ciepło B)
Miłego!

10 lata 6 miesiąc temu #898927 przez ann-sunshine
Żyjemy, mamy się dobrze, gdyby ktoś się martwił o nas. Mężu miał w tygodniu urodziny i wczoraj robiliśmy mu imprezę urodzinową. Pod koniec szykowania przypomniałam sobie, że przy poprzedniej imprezie odgrażałam się, że to ostatnia w ciąży. Ale miło było.

Za tydzień chyba definitywnie zamkniemy temat przeprowadzki mamy :-)

Co do szczepień to nie dajmy się zwariować, wszystkie są dopuszczone do obrotu i do szczepienia tych malusich dzieci i są przebadane. Każdy z rodziców musi sam podjąć decyzję biorąc pod uwagę różne czynniki, niestety również ekonomiczne. A sorry, ale ilość wkłuć akurat najmniej mnie rusza, bo takie dziecko wychodząc z gabinetu i tak już nic nie pamięta. My szczepiliśmy Martę bezpłatnym programem NFZ i tylko po drugich szczepieniach była niespokojna i miała podwyższoną temperaturę, po pozostałych zero reakcji. Ale jak mówię, każdy wie najlepiej co mu odpowiada.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka