BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901936 przez julka
w tym mieszkaniu prawie wszystkie pomieszczenia były w bieli i to ładnie wygląda, nie powiem, ale po pierwsze troche nudne, a po drugie mocno trzeba sprzatac... ech, wczoraj sos pomidorowy gotowalismy w białej kuchni to sobie wyobraź, Mesy mycie frontów szafek po tym ;)
No i u mnie jest jedna wada - mało blatu roboczego, ale to juz dlatego ze kuchnia ciasna...

Aggi, u nas jest zasada że ZO zakładają tylko pomiędzy 4 a 7 cm rozwarcia. Więc chyba lepiej wczesniej poprosić. Ale to pewnie zależy od zwyczajów panujących na danej porodówce. A nie będziesz tam wcześniej żeby jakoś podpytać położnych o to? Jak nie to lepiej wczesniej - od progu krzycz że chcesz znieczulenie :) Ja tez zamierzam zrobic, a nawet z drogi zadzwonic ze jade i maja czekac na wejsciu z ZO :D

Monique, mam jeszcze dwie spódnice i bluzę z kapturem. Moim zdaniem są warte swojej ceny!
Dzinsy ciązowe mam z H&M mama i są średnio wygodne, jakoś nie leżą dobrze na brzuchu... ale tych z Happy Mum nie mam do porównania, nawet nie mierzyłam bo gorąco było.... ;)
Swoją drogą nie wiem skąd te ceny - firma jest z Olsztyna.... ale w Olsztynie nie mają żadnego salonu firmowego ani nic, sprawdzałam jak tam byłam ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #901938 przez Ada2424
Przy okazji pooglądałam sobie w sklepie bodziaki, śpioszki i pajacyki sama mordka mi się uśmiechała :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #901939 przez gwiazdka2014
Ok miałam do nadrobienia 5 stron :P

www.hm.com/pl/product/24089?article=24089-B musze jeszcze to mieć... Będziemy w Koszalinie to kupie :P ha ha ha

Julia ja ci pisałam mam większe kocyki ;) 12 + nic nie widać. cudownaaaaaa kuchniaaaa..... też taką kiedyś sobie szczele :P
Dziś dotarł detektor ale boje się go użyć ha ha ha

Ann co co ja nie rodzę jeszcze ooooo przede mną jeszcze spor babeczek.

Ja sie czuje jak Pepa - Michał tak do mnie mowi... ze mi tyłek urósł każdy gada, już mam takiego doła ze szok :/

Mesy, Aggi taki chudzielce, małe brzuszki a jak wyglądam jak 40 tc :( a o cellulicie juz nic nie pisze bo też go mam :/ i nie wiem jak sie tego kur.. pozbyć :/

CHYBA MAM DZIŚ ZŁY DZIEŃ

Bella ja jestem slepa nie widzę.

Ula jak sie czujesz ??? jak nasz wyczekiwany forumowy chop ??

Ada dopiero jutro : :(

Emma??

Karola cycki do góry nic nie czytaj... ja miałam rok temu złamaną noge i tez się naczytałam później miałam doła a widzisz, operacja mnie ominęła i chodzę.

10 lata 5 miesiąc temu #901950 przez Anabelle
Dobrze wstawie wam 2 nowe ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Happy mum fajna sprawa, tylko troszke drogie, ale za to piekne rzeczy :)

10 lata 5 miesiąc temu #901955 przez mesy
Ulka nie ważne ;) biel to jest ;) ja mam całe mieszkanie na szaro z bielą bądź czarny z bielą :P
INNE KOLORY NIE wchodzą w grę ... miałam i brązy i fiolety i czerwień i to jednak nie to..... kuchnie meble mam brązowe i moim marzeniem jest właśnie biała kuchnia ! ;) ale za nie długo emka namówię na zmianę ;) póki co mamy inne wydatki ;)

Bella zasuwaj na bete !! :whistle: :whistle: :whistle:

kurde ja też jakaś zmęczona już jestem tą ciążą ....a gdzie koniec.........

10 lata 5 miesiąc temu #901963 przez Anabelle
mesy ja sie zastanawiam czy nie zrobie bety dopiero przed wizyta u gina jesli nie przyjdzie @ :P
w marcu robiłam w sumie chyba 8 bet. analizowałam, czy dobrze rosną, lekarz jak do niego dzwonilam to chciał mieć nowe wyniki, do szpitala też nowe aktualne wyniki i skończyło sie jak się skończyło. cienie cieni dały mi nadzieje i poki nie ma @ to bede ja miała a w krk bede jutro czy pojutrze to zastanowie sie czy robic badanie bo bede z Antkiem.

co do kolorów to u nas właśnie kolorowo kuchnie mamy jasny dąb, czarne blaty i turkusowe ściany :P no ale rzecz gustu - mi się dużo projektów kuchni podoba, chyba tylko retro nie szczegolnie

10 lata 5 miesiąc temu #901969 przez aggi
julka hehhehe a chwalą ogólnie to znieczulenie? :P pacjentki w sensie że :P ja tam zielona jestem w tym temacie ale dzięki za radę, na czole sobie napiszę że chcę zzo jakby co :P właśnie słyszałam coś o tym rozwarciu że koleżanka pojechała sobie na spokojnie do szpitala a tu już 8cm i nie dali jej znieczulenia :whistle: dlaczego nie dawają później? :D bluza z kapturem świetna :blush:

Ada ojjj cieszą takie malusie rzeczy :D choćby tylko popatrzeć, podotykac....... :D

Anabelle już tak się nie upieraj, coś tam jest na tych testach, ale zatestuj za dwa dni :D

mesy ja wczoraj płakałam że już nie chcę już brzucha, więc przybij pjooonę :pinch:

10 lata 5 miesiąc temu #901971 przez Agnilla
Pola steka, doczytalam Was po łebkach, kurde Bella, jeszcze mi na oczy nie padło, ja tam widzę 2 krechy! serio! i śmiem twierdzić, że moje ciążowe były bledsze...tzn ta jedna.
Jula mam podobnie w kuchni, tzn wąska, dluga, biala, tylko ja mam wszystko pochowane, nawet plyn do naczyn...i glosno sie mezowi nie przyznam, ze mnie denerwuje mleko Poli stojace na blacie :lol:
ej byla u nas polozna, pępola oderwała, oblecha :P dyndał, ale ja go nie ruszałam :P
a w ogole wczoraj matka chciala isc szybciej spac...to dzieć zaliczył pierwsze brzuszkowe rewolucje, moj maz byl przerażony, nie powiem, ja tez. ale potem jak odjechala to 6h spala. no co zeżarłam cos, czego nie powinnam...tylko co :unsure: bo i mnie pogonilo
Jurek, lec do gina bo Pola mnie ciagle pyta co i jak u Ciebie :)
wow maz mi wlasnie powiedzial, ze mam zajebisty brzuch, oh tak to mnie można łechtać :P
ok spadam, mloda steka, odciagne troche pokarmu bo mnie rozsadzi, a pierwsze krople to i tak siuski wiec dostanie zaraz pozywny obiad...banana, herbatniki i danio :P no bo dzis musowo musze uwazac
milego dnia, nie stekajcie, ja moge za Was w ciazy chodzic :) dzis znow wylam, ze chce Pole do brzucha z powrotem , wiem czubek jestem :)

10 lata 5 miesiąc temu #901989 przez Asiaa
Julka kuchnia fajna :) fronty są lakierowane? mocno widać ślady palców?
Ładne ciuszki ciążowe :) bluza jest niezła :)

Gwiazdka weź Ty swego strzel porządnie, bo jak czytam jak do Ciebie mówi to :angry: przecież nosisz jego syna a poza tym szczuplutka jesteś, więc ustaw lepiej go do pionu tefalem ;)

Annabell narobiłaś mi smaka na gofra :P cień widać, jak kiedyś robiłam ten test z allegro to nic a nic drugiej nie było widać, więc chyba coś jest na rzeczy :)

10 lata 5 miesiąc temu #901991 przez Anabelle
A mi podano ZO przy 5-6 cm rozwarcia i nie zadziałało na mnie. Jedynie noga mi zdrętwiała, ból nadal taki sam, a przez bezwład w prawej nodze nie mogłam już chodzić po schodach. Żeby skakać na piłce to mąż musiał mnie trzymać. Noga jak z waty.

Z porodu to pamietam że kilka razy krzyknęłam, ale tak to mówiłam, że nie dam rady i żeby mnie ktoś ratował hahaha

10 lata 5 miesiąc temu #901996 przez mesy
bella zrob dla naszego spokoj bete :P a potem sobie przed wizyta tezasniesz :P

aggi no kurde u mnie na granicy z tym placzem.....z tym ze ty sie szybciej rozpakujesz niz ja :P chyba zostatnie mi tylko placz hehehe

10 lata 5 miesiąc temu #901997 przez natB
Agnilla myślę, że każda albo prawie każda z mam przechodziła "załamania" takie jak Twoje... ja też chciałam Włada mieć z powrotem w brzuchu... trwało to dość długo może z 3 miesiące... ciężko było nauczyć się żyć razem, chociaż bardzo wyczekiwaliśmy i kochaliśmy małego... ale będzie co raz lepiej :) powodzenia :)

Sry, że tak Wam się wtryniam w wątek, ale moje forumowe mamuśki zapomniały o naszym wątku grrr :D i nie mam gdzie pisać, a na fb NIE LUBIĘ :)

co do ZO nie miałam i nie wiem... ja łaziłam z 1,5 cm rozwarciem kilka dni, po czym w środę rano wstawiłam się na izbę przyjęć, bo już się umówiłam z doktórką.. dostałam oxy i poszło gładko.. od podania oxy jakieś hmm niecałe 5 h :)... pochodziłam, poskakałam, wzięłam kąpiel, nawet się przespałam i tak o 14:20 mały był na świecie... ostatni momenty ciężkie, bo mówiłam, że już nie mogę, dosłownie wszystkie siły poszły w las ;/... mały został wyciśnięty z brzucha dosłownie.. przy skurczu założyli mi na brzuch prześcieradło i pociągnęli...

Anabell ja krechy widzę :)...

10 lata 5 miesiąc temu #902001 przez natB

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902002 przez aggi
Agni hehehhe to może szybko Pola będzie miała rodzeństwo jak chcesz w brzuchalu mieć dzidziola :D

julka no to mnie przekonałaś, napewno sobie na czole napiszę żeby nie zapomnieć :P a to trzeba mieć wcześniej jakąś konsultację czy mówisz że prosisz o znieczulenie i Ci po prostu wbijają? Boli wbijanie? :D :P

Anabelle oj tam oj tam nie strasz :P hehehehe. Ja tu się próbuję pozytywów doszukiwać a Ty co...... :P

natB wyciskany z brzucha? :blink: :blink: jacie. A kuchnia super!

10 lata 5 miesiąc temu #902003 przez gwiazdka2014
Bella ale mnie rozwaliłaś :* troszkę humor poprawiłaś. Oj powiem ci ze moj test ciążowy ten z allegro był bledszy od twojego :P

Gosia jak by co pamiętaj, że ja wszystko czymam dla ciebie fluidy, testy, miejscówkę.

Julia bluza super....

Asiaa ja nie wiem czemu mi tak powiedział, ale już mam dość słuchania - czesc grubasku - mam ochotę takie osobie powiedzieć spier..dalaj :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka