BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #902144 przez ferritka
Ada no to nozie ci sie trzesly ze szczescia zatem :woohoo:

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: Ada2424

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902146 przez Anabelle
Ja też myślałam że dwie, ale mnie wyprowadzono z błędu w szpitalu.

Czemu trzy? Bo pokazują czy przyrost jest jednolity. U mnie przyrosty były raz prawie 70%, raz ponad 40% a raz wyszło 25% przyrostu. A jeśli bym trafiła akurat na ten pomiar z wzrostem o 60% to uznałabym, ze wszystko jest ok - a nie było - miałam poronienie niecałkowite i kosmówka (chyba że nazywa się inaczej w 2 miesiacu ciaży) produkowała hormon. Jeśli więc chcemy sprawdzić czy przyrosty są dobre to powinno się zrobić 3 pomiary co 48h
A jak tylko sprawdzić czy jest ciąża a później iść do gina to nie ma sensu.

A do gina 2-3 tygodnie od pozytywnego testu. Najlepiej 2. Wcześniej może nie być nic widać. Poniżej 1000 bety nic nie zobaczy.
Podziękowania: ferritka

10 lata 5 miesiąc temu #902147 przez Ada2424
Anabelle mi gin mówił że najlepiej zrobić dwie o trzech nic nie wspominał to teraz nie wiem :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #902153 przez Anabelle
Bo dwie to minimum.
Jak robisz jedną to potwierdzasz ciązę, jak robisz drugą i wyjdzie źle to już wiadomo. Jeśli wyjdzie dobrze to z reguły się to zostawia że jest ok. Jednak w szpitalu ginekologicznym tłumaczyli mi, że dla całkowitej pewności zaleca się 3 pomiary, bo to tak jak z siatkami centylowymi. Przyrost bety jak i waga dziecka powinny mieścić się w swoim własnym zakresie. Jeśli wiec beta rosła o 110%, a później o 60% to 60% też jest jeszcze ok, ale jest znaczny spadek. U mnie były robione wyniki co 48 h. Wychodziły ponad 25%, później już myślałam, że koniec, a tu wyszło 60kilka%, później ok 40% więc dupa, a później zaczęło przyrastać ok 70-80% aż w końcu spadło o 5%. Takie cyrki miałam w marcu dlatego nie za bardzo chce iść na betę - szczególnie że mi nie po drodze z Antkiem pod pachą.

10 lata 5 miesiąc temu #902155 przez Ada2424
Anabelle o kurde to faktycznie miałaś mętlik w tych betach :S dlatego mówie, ja się przestanę martwic jak już będę po pierwszej wizycie u gina i jak usłysze serduszko a tak to będę cały czas myśleć czy wszystko jest ok.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #902156 przez ferritka
Bella przecież Twój na listopadzie przypadek najlepiej to pokazal ze nalezy zrobic trzy bety....

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 5 miesiąc temu #902157 przez Ada2424
Teraz to ja już zgłupiałam jedni mówią dwie inni trzy... :whistle: i sama nie wiem

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #902158 przez ferritka
A co vi szkodzi zrobic trzy?? I tak zrobisz je przed wizyta u Dr..a dla wlasnego spokoju bedziesz wiedziala czy dobrze przyrasta...Nie rob z niczego sobie pod gorke B)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902166 przez ulka1983
Mesy nygus przeszedł na mnie :P masz cellulit za darmo i jeszcze zrzędzisz :laugh:

Aggi masz rację :) mi przy drugim nie dały znieczulenia bo za późno było a pół godziny wcześniej powiedziała położna że dzisiaj nie urodzę :P

Ada super beta :) ja nie robiłam wcale bo akurat pracowałam w tych godzinach wiec nie miałam problemu ;) a i tak pewnie się uspokoisz dopiero jak usłyszysz serduszko dzidzi :)

Bella zamiast potwierdzenia miałaś jeszcze większy mętlik w głowie :woohoo: ale teraz będzie dobrze :)

Gwiazdka czemu detektor sprzedajesz ? a jak dolegliwości ?

10 lata 5 miesiąc temu #902167 przez Anabelle
Ada jak nie masz 30 km do lab jak ja i syna pod pachą to rób trzy :P
Ja w ciąży na listopad 2014 musiałam cudować, opieke dla antka załatwiać, jeździć tam i z powrotem. Aż się odechciewa. Ja to pewnie dopiero za jakiś czas zrobie tylko jeden pomiar i pojde sobie do gina po urlopie poczatkiem sierpnia. Oczywiście o ile żadnych jazd nie bedzie.

Przepis na gofry mam taki:

SKLADNIKI
2 MAŁE ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
OLEJ 7 ŁYZEK NAJLEPIEJ SLONECZNIKOWY A NIE RZEPAKOWY BO MA GORSZY SMAK
3 JAJA
CUKIER 2 LYZKI LUB 1 ŁYŻKA I OPAKOWANIE CUKRU WANILIOWEGO
MLEKO 1,5 SZKLANKI
MAKA 2 SZKLANKI
SZCZYPTA SOLI

ups. przepisuje z kartki a tu wielkimi literami pisze sory -.-

jak robić
żółtka ubijam z cukrem i mlekiem, potem mąka, proszek do pieczenia, olej.
na sam koniec dodać do tego ubite na sztywno białka ze szczyptą soli - mieszać delikatnie łyżką

gotowe :P

10 lata 5 miesiąc temu #902214 przez Chudzinka
Ada - super beta!
Bella - widzę też kreski, więc następna zaciążona, jak widać, Agni porządnie worek rozpruła ;)
To teraz Asiaa :kiss:
Ej, a ja mam testy jakieś spsute i wciąż mam jedną kreskę... Choć jajniki od tygodnia czuje... No nic, byle bezowulacyjny cykl nie wyszedl, bo mam HSG umówione na następny cykl i lepiej żeby obsuw nie było...
Julia - zakochałam się w Twojej kiecce! Też chce taką! Jest boska :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902215 przez aggi
gwiazdka już Ci się znudziło podsłuchiwanie Antka? :P

Ada pewnie że tak trzycyfrowy wynik to super informacja :) Powtórz jeszcze betę żeby zobaczyć przyrost i umawiaj się do ginka na wizytę :woohoo:
jak tak liczę to od 30 lipca najlepiej żebyś poszła to serducho już będzie :D ja byłam tydzień po zrobieniu testu i była tylko kropka ;) dopiero później było serducho.

julka eeeee tam ja wolę nie patrzać :D

Anabelle no każdy inaczej to widzi, kieruje się czym innym, a w efekcie ma swoją opinię :) póki nie korzystałam to mogę jedynie sugerować się opiniami innych :P

ulka to nieźle CI się akcja rozkręciła :D tylko pozazdrościć :D

Chudzinka masz rację Agni nieźle worek rozpruła, to Ty sobie wyobraź co tu się będzie działo jak ja i Ann worki pootwieramy :D a to już już niedługo :P Szykuj się :P

10 lata 5 miesiąc temu #902232 przez mesy
weźcie te upały :( :( :(
kurde nogi mnie bolą jak bym po kamieniach chodziła :/

bella jak tam dzisiaj twój test ??????

10 lata 5 miesiąc temu #902255 przez Karolincia
Ada - gratki :D

Ja ide w przyszly ponuedzialek do ginki i ustalimy wszystko moze wieksza dawke pregnylu mi da :)

10 lata 5 miesiąc temu #902265 przez Ada2424
Mam normy, według mnie to 4-5 tydzień zobaczcie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aggi właśnie chce się na 30 lipca umówić na wizytę, mam nadzieję, że serduszko już będzie, a jutro jade na drugą bete.

[/url] [/url]
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka