BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #902748 przez Ada2424

julka napisał: ada, ja Ci na szybko tylko napisze, ze ja w dniu spodziewanej @ mialam 186, wiec bez przsady, Twoje 213 to nie tak malo :) bedzie git, najwazniejsze jak zobaczysz dzis popoludniu jaki bedzie przyrost! nie smutaj :kiss:

Julka ja pierwszą bete robiłam po 2 dniach od spodziewanej @ a po 16 dniach od owu myślisz że jest ok ta beta?

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #902750 przez julaa
Ada ja miałam bardzo niską betę, mało tego przyrost nie był też spektakularny plus tak jak Ty, z tego co pamiętam, zaszłam szybko po odstawieniu anty, więc podejście było sceptyczne i to puste jajo właśnie wpycha mi nogę pod żebro :) Także betami nie ma się co sugerować, najważniejsze jest to co widać na usg i tyle. Będzie dobrze, zobaczysz :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902752 przez monique1983
Ada - nie rozumiem na jakiej podstawie mogła stwierdzić, że to może być puste jajo płodowe, na podstawie jednej bety? trochę to dziwne dla mnie, a beta nie rozumiem czemu miała by być za niska, chyba odpowiednia do danego tygodnia ciąży. Takie rzeczy to może chyba dopiero lekarz stwierdzić na USG, no chyba żeby beta źle przyrastała to rozumiem, ale też nie powinna takich rzeczy mówić, bo pewności nie ma co i jak. Trochę głupie zachowanie żeby tak rzucać do ciężarnej kobiety i może zupełnie niepotrzebnie ją stresować. Jak przyrost będzie ok to chyba nie ma się na razie czym denerwować :kiss: Mnie moja gin nic nie powiedziała, że wyniki bety są za niskie, a drugą miałam trochę wyższą od Twojej.

10 lata 5 miesiąc temu #902755 przez Ada2424
julaa i monique napiszcie mi jakie bety miałyscie piersza i druga. Nie wiem wlasnie na jakiej podstawie ona to stweirdzila bo wedlug tych norm co mam przed soba wychodzi 4 tydzien koncowka jak byk i to by sie u mnie zgadzalo chyba. A ona jak drukowala to zobaczyla to 213,70 i od razu do mnie ze jest za niska i moze byc puste jajo. Mowie Wam jestem tak roztrzesiona ze siedze i rycze caly czas. Nie wytrzymam do wieczora chyba :(

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #902757 przez mesy
ja w dniu @ miałam betę 121 ......więc ada twoja jest ok

10 lata 5 miesiąc temu #902760 przez Anabelle
ADA
W ogóle szok, że baba takie rzeczy Ci mówi! Na jakiej podstawie? Jednej bety? Przecież beta wskazuje koniec 4 tygodnia ciąży, a skąd ona może wiedzieć kiedy była owulacja, kiedy doszło do zapłodnienia, czy zagnieżdżenie nastąpiło po 6 czy po 10 dniach. To wszystko ma wpływ na wartość gonadotropiny kosmówkowej więc ona nie ma szans na ocenę pustego jaja płodowego.
Zobacz na to, że ja w marcu miałam betę prawie 1400 a było to już poronienie niekompletne! Więc jak z bety ponad 200 może już stwierdzić że jest puste jajo. Matko! Udusiłabym babe za gadanie głupot.
Tylko ginekolog na usg może ostatecznie wydać diagnozę. Beta to jest tylko informacja.
Ba! Nawet zdarzało się że beta malała, a na usg wychodziło wszystko ok, bo np zagnieździły się 2 jajeczka, ale później jedno obumarło. Beta to tylko liczba. Musi ją interpretować lekarz. Nie słuchaj głupiej baby

10 lata 5 miesiąc temu #902764 przez Asiaa
Ada nie smutaj się, będzie dobrze! :kiss:
A tamta baba nie powinna zabierać głosu, bo nie miała podstaw do wydawania takiego osądu!

10 lata 5 miesiąc temu #902766 przez monique1983
Ada - w 34 d.c. beta 101,30 (prawdopodobnie 16 dni po owulacji), w 36 d.c. - 242,50. Przecież nie jesteś w 8 tygodniu ciąży czy dalej, tylko pewnie coś koło 4 tygodnia to Twoja beta jak najbardziej pasuje. Nie rozumiem skąd ona to wzięła, że jest za niska. Nie denerwuj się bo nie masz czym na razie :)

10 lata 5 miesiąc temu #902770 przez Ada2424
Dziękuje Wam Kochane :kiss: troche mnie uspokoiłyście. To z dzisiejszej ile powinno wyjść żeby było ok coś ponad 350 ? Licząc 66%

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #902771 przez ann-sunshine
Ada popieram dziewczyny. Nie rozumiem skąd ta kobieta wysnula takie wnioski. Bedzie wszystko dobrze i za 20 tygodni twoja dzidzia zasunie ci takiego kopniaka ze nie bedziesz miala watpliwosci :*
Podziękowania: Ada2424

10 lata 5 miesiąc temu #902772 przez gwiazdka2014
Ada ja miałam miec @ 27 stycznia - pierwszą bete robiłam 1 lutego i wyszła 123,3 wiec duzo mniej niż u ciebie :P

10 lata 5 miesiąc temu #902777 przez aggi
Cześć :) Jak u Was?? Ja mega się wyspałam, ale chyba AŻ za dobrze bo mnie plecy bolą i coś w głowie ćmi :pinch: no jak nie urok to..... :pinch: i jak tu dogodzić ciężarnej? :P

ferr u mnie też tylko postraszyło, pokropiło a dzisiaj znów masakra :dry:

mesy u mnie niestety tylko tak pokapkało se :blink: może dzisiaj walnie porządnie, chciałabym :P

Ada no to teraz dbaj o siebie by sie wszystko dobrze tam w środku ukulało :) a babą się nie przejmuj na podstawie jednej bety mówić że jajo jest puste to tak jakby mówić że jak masz katar to umrzesz za kilka dni :S babsko miało widocznie zły dzień, głowa do góry :kiss:

gwiazdka pozazdrościłam Ci i takie sobie o za 9zł wylicytowałam :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

ale teraz już Maksowi nic a nic nie kupuję :P

10 lata 5 miesiąc temu #902783 przez Asiaa
Aggi fajny komplecik :D za 9 zł? toż to fortuna ;)

10 lata 5 miesiąc temu #902784 przez julaa
Ada dokładnych wartości Ci nie powiem, bo z tego co widzę gdzieś posiałam kartkę z wynikami. Ale tak jak mówie, według mojej bety nic z tego nie powinno być. Pamiętam, że jak poszłam do gina, i powiedziałam, że według bety i tego co w necie przeczytałam to jest jakaś katastrofa, to mnie wyśmiał. Owszem można sobie zrobić betę, jak się nie wierzy testom ciążowym, ale potem to on już nie zleca, bo mu się dziewczyny za bardzo stresują za małym lub za dużym przyrostem a wynik i tak nic nie wnosi, bo wszystko widać na usg dopiero. A jak wiadomo stres ciąży nie służy, także wyluzuj i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

10 lata 5 miesiąc temu #902789 przez monique1983
Ada - dokładnie tak jak piszesz, 350 z hakiem licząc 66%.

Aggi - jaki świetny ten komplecik i cena super :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka