BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #912429 przez Gosia 2712
Hejka :)
Ale jestem slaba nic mi sie nie chce :S i nogi mnie strasznie bola :S
Ciezko bo ciezko ale doczytalam Was :P Ale juz nie pamietam co komu mialam odpisac :S

Agii slicznego masz synka :)

Mesy cos mi sie wydaje ze chyba nawet tygodnia nie wytrzymasz w dwu paku :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912431 przez Ada2424
Ula dokładnie zgadzam się z Tobą trzeba się z tym liczyć, że dziecko kosztuje i to nie mało ;)

Anabell szczerze mowiąc nie spotkałam się teraz z nikim kto wielorazówki stosuje. Jak to mówią za wygode trzeba niestety zapłacić. Kilka lat temu moja kuzynka stosowała wielorazówki, ale tylko dlatego że mała miała uczulenie na każde pampersy i wyjscia nie miała, ale co się umęczyła przy tym to glowa mała :S

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912432 przez Anabelle
Ulka nie heheh nie przeciekają ;)
Milovia twierdzi, że tak samo jak pampers do 12h suchości. Tanie wielorazówki np bobolider przeciekają, ale milovia teoretycznie jednorazowo może przyjąć nawet pół litra. To jest materiał taki, że lejesz wode do środka i jak trzymasz jak łódeczke to nic nie cieknie.

10 lata 4 miesiąc temu #912439 przez ulka1983
Ada no niestety w dzidzię już w brzuszku trzeba inwestować ale ile za to radości :)

Bella to jeszcze na koniec zdradź cenę bo na pewno sie orientujesz ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912456 przez aggi
karolincia gratuluję czyżbyś to Ty Maksa zastąpiła???????????

mesul no wiem wiem jakie kulki. kurcze ja taka skołowana narazie chodzę bo po nocach nie śpię itd. no ale ta dupka to pewnie przez upały :S

mesy gosia rozumiem Was ja od zeszłego wtorku nie sypiam w ogóle, na porodówce przysypiałam między ostatnimi skurczami :P masakra. a teraz zanim mały zje i zaśnie to znów się budzi i tak w kółko. a że karmię narazie piersią to mąż słodko może spać.....

Anabelle dzięki mam dość dużą tubkę próbkę bepanthenu to spróbuję. podobno u chłopców szybko o odparzenia to prawda? jak zapobiegasz na codzień? heh z tą kupą przy każdym karmieniu się zgadzam, szok jak to szybko wszystko przelatuje :blink:

ulka ja mam linomag w aptece pochwalały itd. kurcze .. moze to z przegrzania też .. tak ciepło jest a on sie w pampersach musi kisic. mimo że ma regularnie zmieniany i idą 'jak woda'

echhh czyli pierwszy macierzyński kłopot przed nami, oby tylko się nie pogorszyło z tą pupką .....

trzymajcie się, wpadnę znów w wolnej chwili! :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #912457 przez mesy
Gosiaa nie wiem....intuicja mi cos tez mowi , ze nastanie to szybciej....zobaczymy czy sie nie myli....poki co jak intuicja zaczela przemawiac musze wlosy zafarbowac :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #912480 przez Asiaa
Aggi raz jeszcze gratulacje. Słodki ten Twój mały mężczyzna :) :kiss: Dali Ci znieczulenie?

Ann może jutro Natalka się zdecyduje i akurat będzie rodzinny poród? :) Tego Ci życzę :kiss: Było co miało być, teraz okaże się z jakim skutkiem ;)

Karolincia no to super :) kiedy powiedzie Waszym rodzicom?

Ula może jakąś kartę podarunkową? Wtedy kupią to co będzie im się podobało ;)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #912482 przez Anabelle
ulka otulacz ok 60-70 zł (trzeba mieź 2-3) no i z 10-12 wkładów w jednym rozmiarze. przynajmniej mi taki zestaw wystarcza. Biorąc pod uwagę, że Antek będzie pieluchowany przynajmniej do 2 rż to 1,5 roku będziemy na wielorazówkach. Później bedą dla drugiej dzidzi, pewnie też od 5/6 msc życia do 2 lat. Więc koszt zakupowy wielorazówek wyszedł mi chyba ok 400 zł (ale połowę zamówili moi rodzice na chrzciny Antka na moje życzenie :P ). Opakowanie premium care kosztuje to ok 50-60 zł, szło nam 1 na ok 2 tygodnie więc od pół roku do 2 lat wydalibyśmy na pieluszki prawie 2300 zł. Plus drugie dziecko to samo czyli w sumie pod 5 tys zł by się dobiło. A tak to mamy premium care 1 opakowanie na 2 miesiące czyli przez 1,5 roku ponad 500 zł.
Z dodatkowych kosztów to mam jedynie zakup pudełka z zamknięciem za 10 zł :P i proszku antybakteryjnego nappy fresh który starcza na kilka miesięcy, a kosztuje kilkanaście złotych.

Aggi warto smarować bephantenem - mój Antek jest na tyle duży, ze na co dzień mu nie smaruje pupy - zresztą pupy do wielorazówek się nie smaruje, bo tłuste ciężko wyprać, więc pieluszka traci na chłonności. W wielorazówkach raczej się nie odparza - chyba, że jakąś po - owocową kwaśną kupe zrobi a ja nie wyczuję :P

Najlepsze efekty daje jednak wietrzenie - umyc, osuszyć, posmarować i wietrzyć pupkę. Jak teraz są ciepłe dni, to można próbować dziecku tylko tetre przewiązać np - jeśli odparzenia są dość poważne. Na kwietniowych mamach dziewczynka się odparzyła od upałów, żaden krem nie pomagał, nawet sudocrem, pediatra powiedziała, że wietrzyć i faktycznie, 2 dni chodziła z gołą dupką - pampers tylko na noc, posmarowane bephantenem i przeszło. Noworodka cieżko puścić z gołą pupką bo zrobi zaraz pod siebie ;) Więc ja podkładałam tetre plus podkład poporodowy i Antek jak urodził się końcem kwietnia - na zewnątrz było po 30 stopni i nie dochodziło do mocnych odparzeń.

10 lata 4 miesiąc temu #912485 przez gwiazdka2014
Hej,

Max cudowny :-)

Ja po wizycie :-) mały waży 1725grama, oczywiście nie.może być za.pięknie szyjka ma 1,5 cm. Tak.mnie dziś plecy bolą :-/

Jadę po chleb i staniki :-)

10 lata 4 miesiąc temu #912491 przez ulka1983
Aggi wszystko możliwe ze od przegrzania bo upał więc jak tylko to się da wietrz małemu pupę i oby pomogło ;)

Gwiazdka a na dupę chcesz może byś trochę poleżała :angry:

Bella no dochodzi jeszcze koszt wody i prądu a i jeszcze robocizna twoja :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #912495 przez Anabelle
Nie no kosztu prądu i wody nie mam bo piorę z ciuszkami tak jak pisałam :) Więc nie wykonuję dodatkowego prania.
A robocizne mam też z jednorazówkami. Trzeba kupić, po zużyciu zawinąć, zapakować w siateczkę małą i wyrzucić do kosza. Jedynie że mam kilka sztuk więcej do powieszenia jak wieszam ciuszki :P

10 lata 4 miesiąc temu #912505 przez Ada2424
Ale u nas ulewa :woohoo:

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912508 przez Ada2424
Ale u nas ulewa :woohoo: a mi się zachciało bułek z pieczarkami i sosem cygańskim i jakieś ciacho tortowe bym zjadła :whistle: już dzwoniłam do Męża o 15 kończy prace to mi kupi po drodze do domu B) za chwile obiad, dzis ziemniaki, kotlety z piersi z kurczaka i kalafior :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912513 przez Karolincia
Asiu moja mama juz wie jest bardzo szczesliwa a Tesciowej i mojemu Tacie i reszcie powiemy jak serduszko zabije czyli okolo 6-7 tygodnia ciazy :)

Ulenko dziekuje Kochana :* a widzisz mowilam ze teraz sie uda haha :D ahhh...moj N ma dobra intuicje :)
DZIEKUJE WAM ZA GRATULACJE KOCHANE JESTESCIE ;*

10 lata 4 miesiąc temu #912525 przez meli1990
Ula to dobrze że już cie dzieciątko nie straszy

Wszystkie brzuchy super

aggi śliczny Maksio. jeszcze raz gratuluję

Karola super beta rośnie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka