BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912344 przez zoi
aggi, niestety Ci nie pomogę, bo jeszcze się nie znam, ale teoretycznie czytałam, że sudocrem i wietrzyć pupę, niech leży na podkładzie. Może doświadczone mamy mnie poprawią, czy dobrze się nauczyłam :P
Ja Cię rozumiem, że go wyrzuciłaś, sama nie mam złudzeń, że moje plany co do emka mogą się zmienić z sekundy na sekundę, zwłaszcza, że tam gdzie chcę rodzić sala przedporodowa i porodowa są razem, a ja przy samym parciu na pewno (?) emka nie chcę.

Karola, żeby nie było- czekam ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912353 przez Karolincia
Wynik odberaany MOJE DROGIE :) 116,4 ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912358 przez Anabelle
O Karolincia to rośnie ładnie - ale szybko się Wam udało ;) Widzisz, nie było co się martwić :)

10 lata 4 miesiąc temu #912361 przez zoi
GRATULACJE :laugh: czyli cito się opłaciło :P

10 lata 4 miesiąc temu #912364 przez mesy
Aggi mi polozna mowila , ze przy sudocremie zeby za kazdym razem jak sie chxe go dac na pupke przetrzec porzadnie go bo on taka warstwe klejkowa robi....polecila mi tez na odparzenia jakis krem z hippa albo bepanthen...aaaa i mowila , zeby pudru nie uzywac bo sie kulki robia :P chyba wiesz o co chodzi :P tyle ci moge pomoc ;) wiecej na ten tamat nie wiem poki co ;)

Karola gratuluje ;)

Gosia widze mialas takie spanie dzis jak ja :P
Ej ja sie chyba nie znam , ale wydaje mi sie , ze mam lekkie skurcze....jest to cos nowego innego co w ciazy doswiadczam :P nic jutro na wizycie sie dowiem co to ....

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912366 przez ann-sunshine
Aggi odp masz na sierpniówkach

Karola gratki, dwa cykle z pregnylem tak? Szybko

Mesy, Gosia ja od 5:20 nie śpię i też jak zombie dzisiaj

10 lata 4 miesiąc temu #912367 przez Anabelle
ja stosowalam bephaten, świetny do pupki :) sudocrem tylko w ciezkich przypadkach, kilka mam bylo u kwietniowych przestrzeganych że nadużywanie sudocremu np u dziewczynek powoduje sklejanie sie warg sromowych. Sudocremu użyłam raz, a Antek ma już 15 msc

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912377 przez ulka1983
Aggi gratuluję :kiss: Maks śliczny i grzeczny to fajnie oby mu już tak zostało :) czyli ogólnie z twojego wpisu można stwierdzić że nie było tak źle i bardzo dobrze :) a mąż ma niezłe poczucie humoru :laugh: jakiego kremu używasz ? u mnie najlepiej działa sudocrem i do tej pory w razie awarii używam i szybko działa :) może jak częsta zmiana pampersów nie pomaga to dużo wietrz małemu pupkę :) mam nadzieję że to nie od pampersów bo też tak może być

Chudzinka my już cię trochę znamy i bardzo dobrze wiemy ze ty poukładana i rozsądna babeczka jesteś :) jeśli dusisz się w tej pracy to rzeczywiście nie ma sensu w niej siedzieć tym bardziej że masz niezły plan ;) trzymam kciuki za dzisiejsze badanie :kiss:

Zoi śliczny brzuszek taki zgrabny :) a szczegółów się nie czepiamy bo nie mamy czego :P ale tak pomyślałam że komar cię ugryzł świnia z niego :laugh:

Gosia dobrze ,bardzo dobrze gadasz :laugh: czekamy na koniec tygodnia i liczymy na dobre wieści ;) nie wiesz czemu Patryk Mesy taki niedżeczny ? przecież za mamusią się wydał :laugh: :P z imionami masz racje podoba mi się jakieś ale jak pomyślę o osobie która je nosi to mi się odechciewa :unsure:

Betka najważniejsze teraz żeby efekt był zadowalający ;)

Karolcia gratuluję kochana :kiss: czyli ciąża na 100 % super :laugh: i możesz wypoczywać bo urlopik fajnie ci sie to złożyło :) tylko teraz nie przeadzaj teraz z ćwiczeniami zebyś dzidzi nie przeforsowała :silly: nie wybraliśmy żadnego imienia bo każdy chciał co innego i dupa :angry: rzucałam mężowi propozycje to było tylko ło jezu, ło matko :evil:

Gwiazdka nikt cie nie pobije w wydawaniu pieniędzy :P brzuś śliczny :) chyba niewiele przytyłaś ?

Asiaa taki jest plan a wy z Betką musicie go zrealizować ;)

Mesy ty się czasem w kolejkę nie pchaj :whistle: ja też spać dziś nie mogłam :angry:

Bella że co :laugh: ja używam sudocremu w razie potrzeby u dziewczynek i nic przez tyle lat im sie nie posklejało :P a bephaten na ich podrażnienia nie działał ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912378 przez Karolincia
Annn tak staralismy sie od kwietnia a z pregnylem to byl drugi cykl i sie udalo :) To cud !! :)) Jestesmy bardzo szczesliwi :)
Bella dziekuje :** a no teraz to uwazam ze to szybciutko :)
Zoi dziekuje Ci :** spiaca chodze i boli mnie az pachwina i cala prawa noga od tej macicy :)

10 lata 4 miesiąc temu #912385 przez Anabelle

ulka1983 napisał: Bella że co :laugh: ja używam sudocremu w razie potrzeby u dziewczynek i nic przez tyle lat im sie nie posklejało :P a bephaten na ich podrażnienia nie działał ;)

Używasz w razie potrzeby a nie cały czas do codziennej pielęgnacji każdego zaczerwienienia. Z sudocremem 3 czy 4 mamom kwietniowym pediatrzy mówili, że nie można przesadzać z sudocremem bo to silny preparat i właśnie delikatne wargi sromowe u dziewczynek często się od niego sklejają i konieczna jest wizyta u pediatry. U nas zawsze działał bephanten, raz konieczny był sudocrem. Tyle, że Antek to tylko pampers premium care oraz wielorazówki milovia bo każda inna pieluszka tesco, rossman, dady etc powodowała u niego wysypkę.
Ja miałam synka to pediatra nic mi nie mówiła o sudocremie. Tylko w szpitalnej szkole rodzenia dali nam małe opakowanie darmowe sudocremu, to położna zażartowała, że tego używa się sporadycznie więc pewnie nam wystarczy na cały okres pieluchowania - tak też się u nas stało :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912394 przez mesy
Ulka ja sie nie pcham :P z tydzien musi jeszcze tam posiedziec :P choc wstalam i tak mnie zakulo na srodku jak by serio szyjka ruszyla..... no ale zobaczymy jutro na wizycie ....moze mi sie wydaje ;)

A co do Patryka to on sie wdal w tatusia , a nie mamusie :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912399 przez ulka1983
Bella tak używam sporadycznie bo rzadko nam sie zdarzają zaczerwienienia nawet i tak jak mówisz pudełeczko starcza na bardzo bardzo długi czas :) nigdy się nie spotkałam z taką opinią ze moze sklejać ale jak widać jak sie go używa z rozsądkiem to wszystko ok ;) no właśnie nie każdemu dziecku wszystkie pampersy służą ja na szczęście do tej pory nie miałam problemu zobaczymy jak będzie teraz B) a te wielorazówki to fajna sprawa ? bo jakoś nie miałam okazji ich używać B)

Mesy niech jeszcze trochę Patryk posiedzi ;) a w kogo się wdał to sie jeszcze okaże :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #912407 przez Ada2424
Hej :)

Nie mogłam się dziś z łóżka zwlec, pogoda deszczowa to i spać się chce.

Dag tyle co przyjechalismy do domu i zaczeło padac, w sama pore wrocilismy ale bylo fajnie :)

Aggi Maksiu cudny :)

Karolina ładny przyrost :)

A ja dziś po południu będę dzwonić rejestrować się na wizyte do gina, chciałabym na czwartek bo Mąż chce ze mną jechać i miał by 4 dni wolnego :P ale zobacze czy czasem mnie na środe nie wcisną. Tylko nie wiem jak mam powiedzieć bo przy rejestracji pytają zawsze który tydzień ciąży to nie wiem czy mam powiedzieć że 9 czy że 10 :whistle: zgupiałam

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912418 przez Anabelle
Ja wolę wielorazówki od jednorazówek, ale białe pampki zakładam na noc. Na pierwszy 1-2 msc życia dziecka nie kupiłabym jednak wielorazówek bo przy karmieniu cyckiem Antek robił kupe prawie przy każdym karmieniu ;) Już od 9 miesięcy żyjemy jednak tak, że w ciągu dnia mamy wielorazówki z milovii (otulacz+wkłady mikrofibra+siateczka coolmax) a na noc idzie pampers premium care. Dla mnie jest to bardzo fajne, bo nie szkoda mi pampersa np po nocy moge Antka od razu przewinąć a nie czekam na kupe :P Może to brutalne ale wiekszość mam z którymi rozmawiałam, jak już jest etap, gdy pieluszka kosztuje 70-95 groszy to czekają rano na kupkę dziecka, nawet jeśli maluch zrobi ją dopiero koło południa :P
Piorę pieluchy co 2-3 dzień, wrzucam do pralki płukam, bez wirowania (ok 7 minut to trwa), następnie dorzucam ciuszki dziecięce - proszek, łyżka proszku antybakteryjnego i ustawiam normalnie na 60 stopni. Wieszam i po kilku godzinach 2-6 w zależności od warunków atmosferycznych mam gotowe pieluszki.

Przynajmniej opakowanie pieluch premium care starcza mi nawet na 2 miesiace a nie na 2 tygodnie :P No ale co kto lubi - nie każdemu musi pasować.

Fajne w pieluchcach wielorazowych jest to, że normalnie można je używać przy kolejnych dzieciach, a nawet odsprzedać.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912424 przez ulka1983
Ada to mów że w środę nie możesz i na czwartek chcesz ;)

Bella a te wielorazówki nie przeciekają ? a z tym przeliczaniem to masakra wiadomo ze dziecko kosztuje i to nie mało :P

wczoraj dostalismy zaproszenie na 50 rocznicę ślubu cioci i wujka i teraz problem co im dać w prezencie :unsure: może macie jakiś pomysł ?
Podziękowania: Ada2424

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka