BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #936568 przez gwiazdka2014
Ferr mój też obiecywał :-/ dziewczyny mam problem jak karmiłam go tym moim pierwszym mlekiem bo mam zamrożone to cudnie najadal się i spał a ten pokarm obecny po 1.3 h budzi się a nawet szybciej. Co mam zrobić?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #936571 przez moofka
Chudzinka ja mam teraz na głowie płytki, panele, kible, grzejniki itp i o wszystkim mi trzeba przypominać ;)

gwiazdka musicie zdecydowanie pogadać i ustalić co i jak. ja sama chciałam żeby mój był w miarę wyspany do pracy ale tak czy siak mi pomagał. w weekend zostawiałam Zośkę z tatusiem i szłam na ploty albo zakupy żeby się trochę oderwać od pieluch. jak mój chce iść z kolegami na piwo to przychodzi z miną kota ze shreka i jęczy "żonuuuuniaaaa..... czy ja mogę wyjść w piąteeeek" :woohoo: a możesz ale jak wykąpiemy Zośkę, dasz jej butle i położysz spać, a rano kac czy nie kac wstajesz i dajesz jej kaszę ;) :evil:

ferri może Leon już czuje że Kuba w drzwiach stoi :whistle: kot mojej sis dopiero niedawno odzyskał równowagę psychiczną po pojawieniu się małej Gabi :blink: ściany już nie ma ale mogę symbolicznie narysować Twoją nietoperę na kawałku gruzu i pyrgnąć do pojemnika :evil: ;)

gwiazdka a może po prostu za mało zjada?
Podziękowania: ferritka

10 lata 5 miesiąc temu #936572 przez Anabelle

gwiazdka2014 napisał: Uwaga narzekam

M mnie w nocy tak wkurzył ze powiedziałam mu ze nie chce z nim więcej dzieci. O 3:20 grzałam malemu mleko i on mógł przejąć pałeczkę i dać mi się wyspać to nie, samolub myśli o sobie... Oficjalnie jestem obrażona. Wygodnis spi w drugim pokoju, żebyśmy go nie budzili, on ciężko pracuje, inaczej to sobie wyobrażałam. Zawiodłam się...
:-/ ale jestem wkuwiona....
1go przyjeżdża jego przyjaciel i chciał z nim wyjść na piwo = impreza NIECH ZAPOMNI.
Dziewczyny szczerze to mi się wyć chce, już nie daje rady mały co dwie godziny domaga się jedzenia :'( mam dola

I jeszcze czuje się taka mało atrakcyjna.

Gosia??? Adres mam dla ciebie szczęśliwe testy...

Cóż pocieszę cie, że jeśli chodzi o samopoczucie, istną deprechę i wykońcenie to to minie - ja płakałam w połogu, też czułam się nie kochana, mąż nie rozumiał co ma robić, psychicznie wrak po porodzie byłam - ale to mija, hormony muszą się uregulować. Co do faceta, to mówiłaś mu czego oczekujesz? Albo jak coś robisz to co jak powiesz mu żeby podał X albo zrobił Y ?
Podziękowania: julka

10 lata 5 miesiąc temu #936605 przez aggi
dzień dobryy B)
dzisiaj czeka nas wizyta u teściów :blink: trzymajcie kciuki !
pogoda śliczna, ale zza okna :D rano 1 st był teraz 5 więc szału nie ma :P

ferr aha :) no tak mnie straszyli że i tak dzieci z Żor przewożą jakby coś było nie tak. :pinch:

gwiazdka ale kluseczka kochana z Antośka :*
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

S jak tylko z pracy wyrobiony przychodzi to pierwsze co do dziecka, na spacerze on, karmić on, przewijać on, kąpie też on i kładzie spać a w niedzielę wstaje w nocy i od rana się zajmuje a ja mogę się wyspać. ufffff czasem nawet czuję się przez niego zaniedbana serio bo on ciągle do dziecka :P

a ja Wam powiem że nie chciałam CC bo chyba bym tam zeszła na widok krwi i nożyków i w ogóle ta cała otoczka operacji :S ale bałam się cholernie SN... :P i dogodź tutaj. Ale ferr jedno Ci powiem jak przychodzi co do czego to po prostu chcesz urodzić i się nie myśli już o tym bólu :) To tak na pocieszenie :) Rodziłam SN całkowicie i nie żałuję, natomiast bratowa od emka miała cc z przymusu i też jakoś doszła do siebie :) Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy a co człowiek to opinia więc laski ja jakoo wrażliwiec i panikarz tego forum numer jeden mówię Wam nie bójcie się natura wie co robi :) O, wyrzuciłam to z siebie :D

mesy zdolniacha ten Twój Patryk :D

joanna masz rację dzisiaj kreska bledsza. Może cykl bezowulacyjny? choć powiem Ci że ja takie kreski jak Ty wczoraj to miałam w trafionym cyklu a myślałyśmy tutaj z dziewczynami że nie było owu

ulka ale poemata strzeliłaś :blush: jak się czujesz tak w ogóle?

julka tucz go tucz :* a naświetlanie super sprawa, dużo dzieciaczków na noworodkach miało i Maks też ale wystarczyly 3x2h i już był śliczny i wyszedł do domku :) także zdróweczka :*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #936607 przez zancik
Witajcie :) ale jest ku...wa zimno :angry: mam dzis takiego lenia a tu jeszcze tyle sprzatania :(
aggi trzymam kciuki za wizyte u nietopery :cheer: Maksiu rozrabiaka ;)
gwiazdka przytulam :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #936618 przez Malinkowa
gwiazdka2014 słusznie jesteś zdenerwowana na M. Dziecko ma obojga rodziców i każdy powinien mieć swój wkład zarówno jak jest dobrze jak i męcząco.

Ja osobiście uważam że gdy będziemy rodzicami, to dziecko nas nigdy nie poróżni, ale podejrzewam, że życie wszystkie poglądy drastycznie zweryfikuje. Czy u Was kobietki były nerwowe sytuacje po pojawieniu się dzieciątka?

Ale dziś piękne słoneczko w Gda...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #936621 przez Anabelle

julka napisał: Zgadzam siez dziewczynami - Gwiazdka, musisz mu powiedziec czego chcesz, wydawac polecenia, ale tak, zeby nie odczul, ze to polecenia :P

ja tez jeszcze czasem rycze, nad swoją kurą, nad malym, czasem bez powodu... dobrze wiedziec, ze to normalne ;)

.

Jakie to prawdziwe :P
Ja czasami dawałam zadania zagadki - faceci to lubią bo myślą że ameryke odkryli :P Butelki leżały na wierzchu a ja sie pytałam czy mógłby poszukać butelek bo np przewijałam Antka. Jak znalazł to mówiłam coś w stylu, cholera a one są brudne bo zapomniałam umyć. Umyłbyś co? :P

Normalne ;) Mija ;)

Malinkowa oczywiście.
Dopiero przy dziecku okazuje się jak dobrze do siebie pasują lub nie pasują rodzice :P Dziecko wystawia na próbę, ale pojedyncze porażki to nic, ważne żeby się na nowo dotrzeć bo dla obojga rodziców początkowo jest to nowa sytuacja. Często sobie z mężem rozmawiamy że nasze życie z Antkiem to kompletnie inne życie - w ogóle nie przypomina tego co było dawniej - ale czy jest gorsze? Absolutnie nie ;) żadne z nas nie wyobraża sobie nie mieć Antka, choć czasami brakuje tego lenistwa i wolności :)

10 lata 5 miesiąc temu #936640 przez natkka
Mój J. wziął mnie dzisiaj na siłownie w ramach spędzania razem czasu :D ja co prawda poćwiczyłam, ale on nie bardzo jako, że musiał mi wszystko po pokazywać :D
co do relacji z mężem po dziecku, to dużo moich znajomych mówiło, że po dziecku miały duży kryzys i pisały pozew rozwodowy, na szczęście obyło się bez rozwodów, więc ja nastawiam się, że nie jest to bułka z masłem, ale warto :)
Ja od dzisiaj zaczynam znowu testować, zobaczymy co będzie :D

10 lata 5 miesiąc temu #936642 przez natkka

10 lata 5 miesiąc temu #936643 przez natkka
czy ktoś to zamierza naprawić bo to wkurzające jest :/

10 lata 5 miesiąc temu #936644 przez natkka

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #936651 przez majka1987gnoWlkp
Dobrze kochane..... Witam się i ja.. I znów miliony postów....

Chudzina ja Ci Zazdraszczam weekendu najbliższego... Weź mnie ze sobą.... Uwielbiam góry....

Gwiazda co do mleka... Jest tak ze pierwsze mleko jest do napicia.. Z czasem jest tlustsze wiec jak Kartofelek juz Przysypia przy cycu rozbudzaj go by ciągnął dalej tego samego cyca.. Chyba ze serio czujesz ze ciągnie Ci z pleców bo cyc pusty. Po takim dłuższym cycaniu powinien się ładnie najeść. A jak mu mało będzie zaserwuj drugi cyc. Ale dopiero po konkretnie oproznionym pierwszym.. A mały silny chłopak.:-)
Co do twojego M to serio polecenia muszą być klarowne ale nie rozkazy.. Mam podobnie ale nad tym pracujemy ;-)

Ferr nie pitol bo kopa w d dostaniesz.... Sn szybko pójdzie i zanim się obejrzysz będzie po wszystkim :-*

[/url [/url]

Załączniki:
Podziękowania: ferritka

10 lata 5 miesiąc temu #936655 przez Malinkowa
Piękne dzieciątka. Miłość starszego rodzeństwa jest przepiękna. Z czasem zaczynają się kłócić, bić itp, by później nie móc bez siebie żyć...

10 lata 5 miesiąc temu #936662 przez MARI
Witajcie kobietki ale mam czytania :)

MAJKA dziewczynki są słodkie :)

NATKA owocnego testowania trzymam kciuki :)

GWIAZDKA ściskam, trzymaj się

FERI wierzę że wszystko ułoży się tak jak byś tego chciała, szybko i bezboleśnie ;)

AGGI Maksiu zaczyna demolkę w łóżeczku :laugh: :laugh:

Ja dziś zaczynam obserwację owulki. Mam gości wieczorkiem, ale jakoś wyskoczę zrobić testa :laugh: :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #936668 przez Agnilla
Posralo Was kuwa :ohmy:
Tyle natrzepac :ohmy:
Która to sie Petunia dogadala? Gowniarz nie chciał spac, w końcu padła ale uziemila mnie na fotelu i wara ja odlozyc, wiec Was nadrobilam
Gwiazdką oj ja też wylam, długo niego mogłam się pogodzić z tym, ze nie mam już Poli w brzuchu
Ferri CC zajebista sprawa ;)
Ej mowie dzis mężowi, ze chce rozwodu a on sie ze mnie śmieje :P ale buty mi pojechał kupić ;)
Btw jestem brązowo-rudawo-blond, leszcze mnie poprawka czeka ;)
Jula Pola tez nie przybierała, mm poszło w ruch,co zrobic :/
Aggi Ty pytalas, narazie leków na zasuszenie nie biorę, sciagam 2 razy na dobę przy dobrych wiatrach 100 ml wytrzaskam
W ogóle dobry pomysł mi o odsunęły a cię, kupuje sobie ładny pierścionek z okazji narodzin Poli i juz to mężowi powiedzialam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka