BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #936448 przez mesy
Gwiazdka ty za malo ciuchow ?? :woohoo: ja to uruchomilam juz ciuchy na 62-68 rozmiar.... w tych mniejszych Patryk wyglada jak kolarz hahaha

Antek cudo ♥♥ i jak ladnie glowke podnosi ;)

Ferr wez sie kurde w garsc :P i tak musisz urodzic i tak :P chyba , ze w czssie porodu powiesz , ze idziesz do domu tak jak ja hehehe wszystko da sie przezyc ;) ja to jestem za porodem sn :P szybciej sie do siebie dochodzi ;) i jest to magiczny czas - porodu :P nie ogladaj i nie sluchaj czarnych opowiesci o porodzie , bo kazda z nas inaczej go przechodzi ;)aaaaa i jak tak patrze na twoj brzuch to podobny do mojego hehehe dasz wiare ? :P tylko mi pepol nie odstawal ;) matkooo tęsknię za brzucholem :blush:

W ogole 3 dzien robie podejscie , zeby Patrykowi paznokcie obciac i caly czas mi sie budzi :blink: juz ma dluzsze niz ja :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #936449 przez joanna1991
Witajcie kobietki w ten mroźny wieczór :(

FERRI brzuszek masz cudowny :) widac że już masz niziutko :*
MOOFKA córcie masz wspaniałą :)

Wogóle wszystkie owulkowe dzidziusie są przepiękne :*

dziś zrobiłam test i nie wiem co się dzieje, bo wydaje mi się, że na dzisiejszym tescie już pierwsza kreska jest bledsza, a owulki na bank nie przeoczyłąm bo od 15.10.2014r. robię codziennie testy. Wstawiam fotki z wczoraj i dziś:

Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #936455 przez ulka1983
Cześć :) coś mi net słabo działa :evil: mam dość lekarzy co tydzień jedna wizyta lub dwie nam wypadają eh kiedy to się skonczy w poniedziałek do Kalisza :S

Moof nietopera ma glukometr ale nie wezmę od niej bo ona cukier sobie mierzy ale cukrzycy oczywiście nie ma i lekarz paskow jej nie chce przepisywać i oszczedza ;) wiesz ona ma wszystkie choroby tylko żadnej lekarze nie potwierdzają :P ile po jedzeniu mierzyłas poziom cukru ¿ moze jutro pojdę do cioci sobie zmierzyc B) ale rozpierduchę zrobiliscie :woohoo: Z Zosi to prawdziwa gwiazda promienieje że hej :)

Moof Moni a mialyscie uczucie pragnienia i spać wam się w dzień chciało ? Bo ja tak mam i doczytałam że to może wlasnie być od cukrzycy B) a podejrzewałam ze ta sennosc to od luteiny :S

Monia fajnie że twoj lekarz szybko się tym zajął i od razu zaczęłaś leczenie to duży plus :) ciekawe jak mój gin do tego podejdzie B) przeliczałam na necie i jeszcze tak i wychodziło mi tak samo
1 mmol/l =18 mg/dl to jak u mnie było po 2 godz 9,7 to razy 18 to wychodzi 174,6 a norma do 140 ciesze się ze u ciebie juz lepiej a myslę że bedzie jeszcze lepiej :) ile czasu po posiłku mierzysz ?

Ada ja słodkiego jem bardzo mało nawet nie myślę co by było gdybym jadła więcej ale cukrzyca to też od tłustego jedzenia

Zancik brawo za dobre podejście bedzie dobrze :)

Ann no niestety tak wychodzi :S

Ferr :kiss: kto cie tak zrozumie jak nie my :) na temat psiapsiółek nic nie powiem ale powinny byc z tobą a nie przeciwko tobie :P co one w ciazy nie były czy co ? Myslę że tym sprzataniem odreagowujesz stres związany ze strachem przed porodem a jeszcze Kuba popisy dał ostatnio to wcale ci się nie dziwię ;) teraz to widzę ze w ciąży jesteś :silly:

Aggi zobaczymy co to bedzie B)

Bella ja też bym chciala sn niż cc bo wiem co mnie czeka :whistle:

Gwiazdka ale sztywniak juz z Antka :woohoo: ślicznego masz synka :kiss: dzieki za info nie pomyślałam że są takie glukometry w poniedzialek zobaczę w aptece :) no naprawde padnę :blink: tobie brakło ciuszków :laugh:

Mesy :laugh: :laugh: :laugh: Patryk to niezły gość :silly: jaką bajkę dzisiaj ogladał ?

Joanna spokojnie musisz poobserwowac jeszcze swoj organizm jak dzialania byly to ok jeszcze dzisiaj dzialajcie a jutro zobaczysz czy kreska zbladła :)

10 lata 2 miesiąc temu #936458 przez Ada2424
Ula a w poprzednich ciążach też Ci cukrzyca wychodziła?

[/url] [/url]

10 lata 2 miesiąc temu #936461 przez joanna1991
ULA caly czas obserwuje swoj organizm i czuje ze cos sie w nim dzieje :) no bedziemy caly czas dzialac ale szczerze zaczynam tracic nadzieje :(

10 lata 2 miesiąc temu #936463 przez mesy
Ulka dzis nie ogladal...bo spal :P

10 lata 2 miesiąc temu #936464 przez moofka
dzięki dziewczyny za Zośkowe komplementy :) lansiara z niej po mamusi ;) i nawet tata nie protestuje jak upatrzę jakieś cudeńka :side:

mesy zaczeske też trzeba mieć z czego zrobić :P słodziak :) ja Zośce też najpierw obcinałam paznokcie jak spała a teraz obcinam jak wcina butlę, wtedy nic jej nie rusza ;)

joanna normalnie się dzieje, wczoraj miałaś skok lh przed owu i była mocna kreska a dzisiaj poziom już spada i kreska bledsza.

ulka ja mierzyłam 1,5h po posiłku a monique mierzy 1h i norma poniżej 120. szkoda, że odrazu się nie zgadałyśmy to bym Ci swój glukometr wysłała, została mi jedna nowa igła i opakowanie pasków. nie wiem czy miałam wzmożone pragnienie bo i tak żłopałam wodę jak głupia od początku ciąży a senność też odbierałam jako zwykły objaw ciążowy :blink:
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #936465 przez joanna1991
MOOFKA czyli dzis jeszcze jest szansa na poczecie?

10 lata 2 miesiąc temu #936467 przez mesy
Moof cofnij to :P Patryk ma wlosie hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #936473 przez moofka
mesy o nieee no zwracam honor - jest czupryna :woohoo: taka z lekka diabelska :evil: ale to się wszystko zgadza chyba bo charakter po mamusi ma mieć :P

joanna wczoraj miałaś jednakowe kreski tak? w teorii owu powinna być 24-48h po wysiuraniu malin, więc jak najbardziej dzisiaj szanse są, jutro też możecie poszaleć ;)

10 lata 2 miesiąc temu #936474 przez moofka
moja ulubiona nowa strona
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 2 miesiąc temu #936478 przez moofka
zrobiłam przerwę co by mnie nie aresztowali :P

10 lata 2 miesiąc temu #936482 przez joanna1991
MOOFKA no tak wczoraj byly takie same krechy.

Ale ten twoj Patryk jest fajniusi a jakie minki robi :) taki maly zadziora :D hi :*

10 lata 2 miesiąc temu #936488 przez monique1983
Joanna - tak ma być, działaj jeszcze dzisiaj i pojutrze, ja tak robiłam i się udało :)

Ula - ja jakaś zmęczona nie jestem, uczucia pragnienia też niespecjalnie czuję, w nocy jedynie w ustach mi zasycha, ale nie wiem czy to od tego akurat. Ula ja mam mierzyć na czczo i godzinę po każdym posiłku. Na czczo mam się mieścić 60 - 90 mg/dll (3,3 - 5,0 mmol/l), a godzinę po posiłku < 120 mg/dll (6,7 mmol/l). No zobaczymy jak to będzie czekam do wtorku jak na wyrok :pinch: No właśnie tak jak napisałaś, nie chodzi tylko o niejedzenie słodkiego. Trzeba unikać białego pieczywa i w ogóle mącznych potraw, trzeba jeść ciemne pieczywo, razowy makaron, kasze, brązowy czy pełnoziarnisty ryż. No i nie można rozgotowywać makaronów, ryżu, warzyw. Trzeba wybierać chude mięso i wędliny. Odpada też mleko i tłuste sery. Trzeba uważać na owoce bo też mają dużo cukru. Nie można jeść potraw smażonych. Soli też jak najmniej. Miód, dżemy, suszone owoce odpadają, soki owocowe raczej też chyba że rozcieńczone. Właściwie to tylko warzywa surowe można jeść w dowolnych ilościach.

Ferr- w końcu widać, że w ciąży jesteś :P

Ale urocze te nasze owulkowe dzieci, aż miło się wchodzi na forum :)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #936498 przez ulka1983
Ada w poprzednich ciazach lekarz mi tego nie zlecił :side:

Joanna ja na 3 ciążę czekałam 6 m-cy a inne dziewczyny jeszcze dłużej wiec nie trać nadziei :) pewnie że jest szansa ;)

Moof no dopiero to u mnie wyszło to nie było okazji żeby się zgadać w tym temacie ;) no właśnie zwala się wszystko na stan ciążowy i nawet nie podejrzewa się że coś nie tak :side:

Monia dzieki :kiss: ale mi listę walnęłaś :S

Wiecie co była u mnie dzisiaj kuzynka męża i mnie ,,pocieszyla '' że nie dawno urodziła dziewczyna bliźniaki w 34 tygodniu ciązy ze względu na cukrzycę i mają po jednym płucu :side:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka