BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #936133 przez mesy
Ulka sam zaczal patrzec na tv to.puscilam mu bajki...po cholere ma uczyc sie tych pierdol z tv hahaha zaczyna mnie orzerazac to dziecko....on sie za szybko rozwija :O no ale nie ma co nsrzekac...lepiej za szybko niz mial by byc opozniony ;) on gada eeeee ja mu eee a on mi tez eeee a dzis mu sie wymcklo i sie zasmial na glosc hehe
A jak juz rozumie ze mleko to mleko...spi ja go budze i mowie do niego Patryk wstawaj na mleczko to szybko oczy otwiera i sie cieszy ;)

Nic mi lekarz nie mowil ze mialam niskie ;) nie przyczepil sie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #936139 przez martyna_z
I napisałam post i mnie wyrzuciło...jak na złość

zancik współczuje niespodzianki, trzymam kciuki żeby w przyszłym miesiącu się udało, a może testy jakieś lipne?

Patryk uroczy zdolniacha :)

Pinezka, nie potrzebujesz nikogo do pomocy w domu? ja bym chętnie :) bo nasza pogoda mnie dobija, kładę się wcześnie, a rano wstać nie mogę, cały dzień śpiąca chodzę, teraz też już ledwo na oczy patrzę, a jeszcze obiad, prasowanie :S

mój M wczoraj piwo otwiera, to mu mówię żeby się podzielił, a on do mnie "Przecież w ciąży jesteś" no żesz :S sobie wymówkę znalazł żeby sie nie podzielić, dopiero co owu była a on już o ciąży.

10 lata 5 miesiąc temu #936141 przez Anabelle
ulka nie pomogę :(
nie pamietam swoich wyników z ciąży z Antkiem a w obecnej ciąży jeszcze nie robiłam.

hehe
mesy z tym mlekiem to się uśmiałam :D
zawsze mówie, że dzieci to nie dadzą się zagłodzić - mały głodomorek z niego - ale nic się nie martw, wszystko zgubi jak zacznie raczkować i chodzic :)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #936142 przez ulka1983
Julka dzieki :) no jedna przekroczona trochę z druga w granicy normy :unsure: zobaczymy tylko że wizytę mam dopiero 3 listopada ale jak tyle przeżyłam to chyba dożyję bez problemu do tego dnia ;) kurcze a myślałam że będzie dobrze i w nagrodę za 3 kłucia kupiłam pół śpiochy i czapę dla maluszka B) czas pokaże

Bell dzieki :) trochę czasu minęło od poprzedniej ciąży to pamięć może zawodzić ;) ja to w ogóle nie miałam tych badań w poprzednich ciążach robionych :unsure:

dziewczyny te co miały problem z cukrem jakie wy miałyście wyniki ? moje labo to ma jakiś inny program i inne te wyniki podają bo u was to było np 120 a u mnie 4,7 B) wiem że nic nie wiem

10 lata 5 miesiąc temu #936146 przez Anabelle
ulka a dziewczyny z terminem podobnym do twojego miały podobne wyniki? może dziewczyny o miesiąc starsze (w sensie ciąży) konsultowały już wyniki z ginami?
Pewnie że do 3 listopada doczekasz ;)

10 lata 5 miesiąc temu #936148 przez ulka1983
na razie czekam na info od styczniówek moze coś doradzą ;)

10 lata 5 miesiąc temu #936156 przez zancik
martyna nie dziękuje ;) nie wiem może i jakieś lipne zrobie po @ i zobaczymy czy też tak wyjdzie...

10 lata 5 miesiąc temu #936158 przez monique1983
Ula - moje wyniki podane w mg/dl, Twoje chyba w mmol/l. No 2 wynik za wysoki, a 3 na granicy. No ale to już lekarz zdecyduje co z tym zrobić, może to jakaś nietolerancja glukozy i wystarczy dietę trzymać.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #936165 przez ulka1983
Monia dzięki :) dobra rada wystarczy dietę trzymać :laugh: tylko jak to zrobić ;) masz swoje wyniki pod ręką żebym zerknęła jak to u ciebie wyglądało ? pewnie masz rację z tymi jednostkami :) a jak twój cukier ? mierzysz cały czas?

10 lata 5 miesiąc temu #936168 przez ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #936169 przez ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #936170 przez ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #936181 przez meli1990
zancik ja widziałam blada kreskę na tym teście z wczoraj. jak dla mnie to coś nie tak skoro temp dalej wysoka. mierz może jeszcze temp? i rzeczywiste zrób test za kilka dni

ja po usg wyszło że jest wszystko w porządku. ale pewność będzie jak się urodzi czy nie będzie jakiejś różnicy tak lekarz powiedział

10 lata 5 miesiąc temu #936198 przez Malinkowa
Och dziewczynki ile ja bym musiała tu czasu poświęcić, aby wdrożyć się w Wasze tematy... Jak na razie u mnie jedna malinka a druga nawet dojrzewająca nie jest. Ciekawe w których dniach spodziewać się owulacji przy cyklach ponad 40-dniowych. Jestem osobą strasznie niecierpliwą...

10 lata 5 miesiąc temu #936205 przez monique1983
Ula - no ja wiem, że ciężko, ale u mnie chyba strach zrobił swoje i trzymam się diety, jeszcze ani raz się na nic niedozwolonego nie skusiłam, przynajmniej na razie. A moje wyniki na czczo 83,70 mg/dll, normy od 70,00 - 90,00, a po 2 godzinach 164,70, a norma zdaje się jest < 140,00. A u mnie dzisiaj trochę lepiej, widzę jakieś światełko w tunelu, na 5 pomiarów dzisiaj jak na razie 1 powyżej normy, reszta w normie, jeszcze zobaczymy jak godzinę po kolacji wyjdzie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka