BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #937933 przez Ada2424
Mari ja mam.

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #937934 przez Pinezka
Mari, ja tez mam Rh - . Moj gin juz sobie zanotowal, ze za ok 5 tyg immoglobuline mi podac trzeba, a druga dawka po porodzie.

Dziewczeta testujace, nie traccie nadziei. Wszystkim z nas w ktoryms momencie cuda na kiju w testach wychodzily, a w koncu dwie kreseczki na ciazowym sie pojawily :silly: Choc pamietam, jaka adrenalina byla przy tych testach owu i mierzeniu temp, faktycznie czasem moze to spiac niepotrzebnie.

Asiaa - to dobrze, ze bez wywolywania @ sie obylo, przynajmniej czasu nie bedziesz tracic, az jasnie pani sie pojawi ;)

A mi dzis gin powiedzial, ze te wieksze wymiary dziecia nie oznaczaja, ze data porodu zle obliczona, bo do 12 tyg mialam 3 usg i wg niego miarodajne byly, a dziec przypakowal dopiero od 3-go miesiaca i obecnie oscyluje blisko 90 percentyla :blink: Musialam chyba miec lekko przerazony wyraz twarzy, bo mnie "pocieszyl", ze jesli dziec nie zwolni i w 37 tyg bedzie blisko 4kg (!!!!!) i sie nie bedzie na swiat spieszyl, to mi dla mojego wlasnego dobra (pewnie kure mial na mysli) "pomoga" urodzic wczesniej. Nie wiem juz co myslec :S , jedyny plus jest poki co taki, ze dziec niedozywiony na pewno nie jest :woohoo:
Podziękowania: MARI

10 lata 5 miesiąc temu #937936 przez Pinezka
Hop hop

10 lata 5 miesiąc temu #937937 przez Pinezka
Hoooop

10 lata 5 miesiąc temu #937938 przez Pinezka

10 lata 5 miesiąc temu #937944 przez martyna_z
I nasikałam i nie mam dla Was zdjęcia, bo jedna kreska chyba, choć już się prawie drugiej doszukałam, ale to raczej tylko moje omamy. Na potwierdzenie moich wątpliwości zakuło mnie w dole brzucha, więc czekam na @.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #937952 przez zancik
Dzięki laski za dobre słowa potraficie pocieszyć człowieka :kiss: :kiss: :kiss: gdybym była Z tym wszystkim sama to bym już chyba dawno osiwiała :woohoo:
Moof to już bliżej końca remontu niż dalej :) "niedobre nietopery odjechały dzisiaj w pojemniku na gruzowisko" padłam :laugh: :laugh: super,że Zosieńka już wstaje tylko patrzeć jak zacznie sobie dreptać ;)
Anabelle ciesze się,że w końcu lepiej się czujesz :)
Mari , Natkka trzymam kciuki za nasze malinki,żeby w końcu się pojawiły ;)
Pinezka na pewno wszystko będzie dobrze :) Najważniejsze,że z dzieciem jest ok :)
martyna a czemu nie masz foto? może za wcześnie na testa jeszcze

10 lata 5 miesiąc temu #937964 przez ann-sunshine
Bry

Powiem wam ze od kilku dni marazm jesienny mnie ogarnął i chyba zapadam w zimowy letarg :-( a tyle miałam energii od porodu. Aż się utło :-/

10 lata 5 miesiąc temu #937968 przez zancik
Ann jesień dla mnie to najokropniejsza pora roku jestem wtedy ciągle zmęczona nic mi sie nie chce i tylko bym narzekała :( a jeszcze taka pogoda jak dziś zero słońca to jest masakra :angry:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #937975 przez ferritka
Wkuwilam się, Leon mi wykasowal cały wpis a miałam tego już w uj :angry:

Bry...
Choć wcale nie jest bry... Jest masakra :(
Wieczorem pokłóciłem się z Kreglem ,nawet nie pamietam już o co..poryczalam się ...od tego płaczu spuchłam na twarzy jeszcze bardziej i przez to wpadłem w histerie :unsure:
Od tych histerii zaczął mnie tak bolec brzuch jak na @ ...co spowodowało ze rozryczalam się jeszcze bardziej i spuchlam jeszcze bardzie... :angry:

Jak już zasnęłam, to wstałam o 3:20 ...
Zrobiłam sobie bule z czekolada, ciepłe mleko...wymylam naczynia ze zmywarki pod kranem, chciałam zabrać się za prasowanie :S ale odpuściłam, poprasowalam sobie rano....
Oj ciężki jakiś czas jest i ta aura za oknem :// potrzebuje słońca, bardzo

Natka, dziewczynki tak jak Bella pisze, my wiemy najlepiej co przeżywacie, bo wylalysmy tu razem morza i oceany łez.. Za każda z nam stoi inna historia ,która gdzieś na końcu zawsze ma happy end...
I za Wami stoi taka historia ,która dobrze się skończy...tylko cierpliwości... :kiss: na staraczkach zwykło się mowić ze są fazy, które każda musi przejść. Od euforii, ze hurra zaczynamy starania, przez zwątpienie, złość, frustracje, smutek, brak nadziei... Jesteście na ostatniej prostej :kiss:

Mama Moofffka on co Ty się mama dziwisz? Sofia toz to panienka już i fakt, ona ćwiczy co by do tego wyremontowanego Waszego przybytku o własnych nóżkach wejść B) ej tak co ten gruz wywiezliscie w uj daleko B)

Kurefka, ależ mnie mdli :sick:

Ps widzicie mój suwaczek? Mam pytanie... Czy jeśli mam ochotę żeby mi wody odeszły to mam zrobić sex czy jak mam ochotę na sex to mam zrobić sex?. :huh: bo tak się składa ze mam ochotę żeby mi odeszły wody ale nie mam ochoty paczec na Kregla w tym temacie, ba! Nawet nie mam ochoty na Ryana Goslinga paczce więc to nie wina Kregla jest :blush:

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: julka

10 lata 5 miesiąc temu #937977 przez aggi
dzień dobry !
ciepły dzień się szykuje w nocy 6 na plusie teraz już ponad 7..... fajnie :)

Ada są opinie pozytywne i negatywne na temat 3w1. Generalnie chodzi o to że spacerówka w 3w1 jest duża w porównaniu do tych różnych 'parasolek' i nie każdemu to pasuje. Choć ja osobiście własnie szukałam obszernego wózka, wygodnego dla dziecka. A mój jest stosunkowo lekki, daję radę go wnieść więc jest OK. Nad spacerówką małą może się zastanowię później jak Maks będzie większy, ale kto wie może się obejdzie bez :)

zancik ulka to ja wychowana w mieście i w wieku młodzieńczym na wieś wywieziona :P Więc wiecie ja bym chętnie wróciła do bloku. Bo tak niefajnie mnie nagle odcięto od znajomych itd... Nawet ostatnio mieszkania w dawnej okolicy szukałam hehe. Sentyment no co ja poradzę

moni niestety niektórzy lekarze ani krzty kultury nie mają. No ale byle wiesz to co chciałaś wiedzieć i jest OK :)

martyna jak tam sikałaś ? :D eeee tam ja miałam dwa dni po @ bladzinkę :) póki @ nie ma to wiesz...

zancik czasem drugiej kreski w ogóle nie ma a potem bum i nagle na owu się pokazuje. Napewno będzie jeszcze skoro dopiero masz 9dc

moof brawa dla Zosiiii :)

Bella u mnie odwrotnie było wszystkie cykle byłam w ciąży hahaha a ten który naprawdę okazał się trafny to zamulałam że po @ idę do gina się przebadać i co? i ta @ nie nadeszła :P

o mam dzisiaj rocznicę ostatniej @ hahahaha która chce drineczka ?
dla zafasolkowanych i karmiących bezalkoholowy :evil: :evil: :evil:

MARI ja mam plus

Pinezka co poradzić mała kuleczka Ci rośnie ale najważniejsze że zdrowy bo chłop musi wyglądać jak chłop :D

ferritka :* dla Ciebie dwa drineczki na poprawę humoru :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #937983 przez ann-sunshine
Ferr glupie to jakieś jest bo kobieta to by się mogła przed porodem wyspać na zapas to już spać nie może. Nerwy cię noszą ale już już niedługo. Co do sexa to nie na każdą dzidzie działa więc nic straconego.

Aggi ja mam takowa rocznicę 5 listopada :-) dzięki za drineczka może on mnie na nogi postawi. A u mnie zimno bo tylko 4 stopnie

Zancik, Ferri ja też potrzebuję słońca bardzo. Od kilku dni truje mezulkowi zżebyśmy się do hiszanii przeprowadzili bo ja szczerze zimna nienawidze

10 lata 5 miesiąc temu #937984 przez gwiazdka2014
Ja tak na szybko bo jem, nakładam maskę i na spacer chce isc... ja chce zobaczymy czy Antek pójdzie...

Muszę się wam pochwalić że od wczoraj Antek nosi pampersy rozmiarze 2 :P

zasnęłam o 23 pobudka o 1;30, a później o 5 :D

oooooo ktoś się budzi...

10 lata 5 miesiąc temu #937990 przez betka81
Dzień dobry!

Dziękuję Wszystkim za troskę i miłe słowa. Super mieć takie e-koleżanki.
Czuję się ogólnie fatalnie i do
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
. Chyba w poprzednich ciążach nie było aż tak źle.

Lekarz nie kazał się zbytnio przejmować tym pęcherzykiem a wizytę mam normalnie za miesiąc bo za tydzień wyjeżdża na 2 tygodnie więc go nie będzie.
Troszkę nas zdziwił ten duży worek i na dnie dzidzia ale nie ma co panikować to moja 3 ciąża i poprzednie też donosiłam więc będzie dobrze.

mesy nie dało się tego źle zmierzyć bo to była wielka czarna dziura i na dole tej dziury dzidziuś. A mierzył z 5 razy więc raczej tak jest.
Korzystaj z tego, że Patryk ładnie w samochodzie śpi bo może się to zmienić. Moja jak miała 7-8 miesięcy to był już ryk i żadna podróż. A teraz jak ją odbieramy po pracy od mojej mamy to jak ma wsiąść do samochodu to jest ryk, wygina się i wyrywa i "nie brum brum, ja papa"! Aż wstyd na osiedlu bo głos to ona ma donośny.
Mesy próbuj bo później będziesz żałować, że duża różnica między dziećmi. Mówię z doświadczenia!
A jak się bawić w to to raz a dobrze a nie takie rozwleczone w czasie. Ale decyzja należy do Was!

Asiaa mogła by się @ już nie odnaleźć.

Ula współczuję tych pomiarów i ciągłego kłócia się!
Kornelka mądra dziewczynka i z tekstami wymiata!
Wierzę, że będzie dobrze!

Majka apteka nigdy do tanich nie należy chyba, że idziesz po plasterek bo zwykłe przeziębienie ile kosztuje nie mówiąc o antybiotykach. Ale przemysł farmaceutyczny nigdy nie padnie to jest pewne!
A Michalinka duża kobietka, nie ma co!

martynka ja też miałam ochydne wzdęcia w trafionym cyklu. Mi przed @ test też nie wyszedł bladzioch to dopiero 2 dni po terminie!

moof dzięki i brawo dla Zosi, za chwilę będzie Ci biegać aż nie nadążysz za jej pomysłami...

Bella masz 100% racji, jakaś nadzieja i podbudowany zdrowymi emocjami organizm musi być. Ale ja w swoim trafionym cyklu też się nie spodziewałam bardziej objawy miałam w poprzednich cyklach a w tym byłam pewna, że na @ czekam i tyle.

Pinezkasuperowego masz lekarza!

O i aggi też tak miała. Więc jednak wyluzowanie bardzo pomaga!

Buziaki bo już nie daję rady. Ciągle leże i tak nic nie pomaga. Dobrze, że mama się zajmuje Igą bo sobie tego nie wyobrażam.

10 lata 5 miesiąc temu #938000 przez mesy
Betka wiem , wiem , że różnie to bywa......ale dla mnie to za wcześnie :P Poczekam jednak :P

Ferr taki nastrój w takim etapie ciąży jest czymś zupełnie normalnym ;) wczoraj chyba coś w powietrzu wisiało , bo ja T też ostro miałam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka