BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #941130 przez mesy
zancik masz cykle 28 dniowe i w 21 dc zrobilss test ? za szybko jesli tak :P
cos tam widac....ale js bym brala poprawke na tak szybko zrobiony test ....
Podziękowania: zancik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #941133 przez Pinezka
Zancik, cos tam widac, ale 21 dc to szybciutko jest :blink: Ja bym odczekala kilka dni i powtorzyla test.

10 lata 5 miesiąc temu #941135 przez zancik
Mesy Pinezka tak to mój 21 dc mam różnie cykle tzn.co 25-28 w tej granicy według krzywej temperatur @ powinnam mieć 17.11 i owu miałam w 11 dc.Wiem wiem nie biorę do siebie raczej tego za pozytyw ;)

10 lata 5 miesiąc temu #941140 przez betka81
Hej:)

Jestem, jestem! Ale czuję się tak, że nie mam ochoty pisać ale podczytuję co u Was w miarę na bieżąco. Moje samopoczucie bez zmian więc wszystkiego mi się odechciewa.....nie będę Wam przynudzać bo lepiej mi się od tego nie zrobi...

moni ja w poprzedniej i w tej ciąży jestem prawie od początku na zwolnieniu i lekarz wypisuje mi zwolnienie na miesiąc. Tak jak mam mieć wizyty.

Feri coś ten Twój dr Cud za bardzo męczy i naciąga zdesperowaną kobietę na końcówce ciąży. Współczuję bo moje zawsze się kończyły wcześniej. A może Kuba potrzebuje posiedzieć dłużej?

zancik coś tam widzę ale boję się gratulować.... U mnie 10 dni po owu test był negatywny, powtórz test albo najbezpieczniej test z krwi...

10 lata 5 miesiąc temu #941141 przez zancik
Betka test na pewno powtórzę za pare dni ;) Kochana żeby jak najszybciej minęło Twoje złe samopoczucie wszystkiego dobrego Ci zyczę :kiss:
Podziękowania: betka81

10 lata 5 miesiąc temu #941144 przez MARI
Hej kobietki :) trzy dni mnie nie było na forum, a tu tyle do nadrobienia mam "lektury" :laugh:

ZANCIK NATKA to czekamy na dwie kreski na ciążowym :)

JOANNA wszystko będzie ok, jak już prowadzi cię jakiś kompetentny lekarz to napewno się uda :)

ULA narobiła smakowitych deserków na rocznice :laugh:

AGGI ty to niezłe km robisz na tych specerkach, fajnie, ja też staram się nie zasiedzieć i też spaceruje codziennie :)

MOOFKA już na etapie płytek i mebelków :) co do koloru to ja też uwielbiam kolor szary, mam sporo tego koloru w domu łącznie z kuchnią (szaro-czerwona) :)

Ja niby powinnam mieć@ ale wcale na nią nie czekam

10 lata 5 miesiąc temu #941148 przez aggi
wróciliśmy zespaceru 5,5km :woohoo:
cudna pogoda :blush:

moni mi dawał na 3tyg

moof
no Maks wyżera nieźle :P na noc podwójne porcje :P

zancik a kiedy masz mieć @? coś tam widać na tym teście ;) kup sobie pink express w rossmanie dobry jest :side: i powtórz za kilka dni test

betka oby szybko przeszło :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Podziękowania: betka81, zancik

10 lata 5 miesiąc temu #941149 przez monique1983
Moof - fajne te płytki, też lubię w szarościach :)

Zancik - pozostaje chyba tylko zrobić test za kilka dni jeszcze raz, żeby mieć pewność :)

No dobra to pytam dalej :whistle: Ma któraś butelki z Dr Browna, bo myślę nad ich zakupem, tzn. plan jest karmienia piersią no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ze 2 butelki chyba warto kupić w razie czego, nie? Jakie macie smoczki uspokajające?

10 lata 5 miesiąc temu #941152 przez zancik
Aggi @ powinnam mieć w poniedziałek

10 lata 5 miesiąc temu #941155 przez Asiaa
Moofka kuchnia jest malutka bo ok 6m2. Wybraliśmy proste, białe i błyszczące fronty i a'la dębowe blaty. W przedpokoju i pokojach jest położony parkiet, a łazienka ma być biała :)

Zancik to czekamy na rozwój sytuacji u Ciebie :)

Betka oby przeszło jak najszybciej :kiss:
Podziękowania: betka81, zancik

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #941160 przez ann-sunshine
Monique: butelki używane sporadycznie z aventu przy natali a przy marcie canpola z kauczukowymi smoczkami (jeżeli miałabym karmić butlą to zainwestowałabym np w dr browna). Uspokajacze teraz są beee, a przy Marcie lovi dynamiczne. A zwolnienie dostawałam na miesiąc, ale wiem że bywa z tym różnie bo często co 3 tygodnie wypisują (ja tak miałam tylko pierwsze).

O Mari patrz o tobie zapomniałam. Testowanie masz w planie?

Zancik a tyś co tak z tym testem wyskoczyła? A doczytałam czemu żeś testa zrobiła. Ale to chyba przedwcześnie jest. Zresztą i tak nic ci nie wyjaśnił, poczekać musisz.

Ferr już niedługo. Hmm pewnie na wizycie siedzisz.

Betka jeszcze z 3-4 tygodnie i będzie lepiej.

Moof tak po lekarzu. Kończąca się wirusówka. Leki wspomagające i do końca tygodnia w domu, a na poniedziałek już karteczkę że zdrowa dostała.
Podziękowania: monique1983

10 lata 5 miesiąc temu #941161 przez zancik
Ann teraz czekam do poniedziałku ;)

10 lata 5 miesiąc temu #941195 przez ferritka
HEJ HO ;] my po wizycie raport taki ,że szyjka całkowicie skrócona, mięciutka śliczna gotowa...tylko kurefka rozwarcie wciąż 1,5cm..dostałąm skierowanie do szpitala i....poczekam do poniedziałku;> wiem wiem jestem ebnięta bo najpierw płakałąm że chce skierowanie niech coś działają, a teraz będę czekać..ale Dr mi wytłumaczył, że nawet jak pójde dzisiaj to mi nic nie zrobią do terminu skoro wszystko jest w porządku..no a w poniedziałek bedę po terminie i jakby coś to przebiją pęcherz i jazda ;))) ale mnie zbadał konkret, zejśc z fotela nie umiałam hehehe..dzisiaj przejadę sięna Kręglu, już odkurzyłam i umyje podłogę jeszcze może ruszę z kopyta:) ale od razu humor lepszy, a no i czop postanowił powoli zacząć odchodzić więc byle do przodu.. :woohoo:

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: julka

10 lata 5 miesiąc temu #941200 przez zancik
Ferr szalona jesteś ;) to super,że jest w porządku no to czekamy z niecierpliwością na Kubule :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #941202 przez joanna1991
Witajcie kobiety :* Ale szalejecie.. nie było mnie tylko 1 dzień a tu 48 wiadomości..ale spokojnie ogarnęłam :D Wczoraj wzięłam pierwszą dawkę bromergonu, a dziś rano już miałam zatkany nos.. czytałam że to jeden ze skutków ubocznych, takto się normalnie czuję..

JULKA a ty też stosowałaś Bromergon?

GWIAZDKA he he ty to potrafisz podnieśc na duchu :p jak nie będę mogła się wyspac to podeślemy ci na kilka dni :D :p hi a jak tam twoje maleństwo? zdrowe?

NATKKA zgadzam się z zancik że byc może za wcześnie na testa. również trzymam kciukasy :* miejmy nadzieję że twoja @ nie przyjdzie :D

ŻABKA oczywiście że jesteśmy z tobą :* wspieramy cię :* musimy wszystkie się wspierac :*

MESY to mówisz że bierzesz się za siebie :D hi ciesz się że masz dziecko przy sobie to chociaż czas ci szybciej zleci jak twój mąż w pracy :p ja sobie pieska sprawiłąm żeby mi się nie nudziło gdy mój mężulo w pracy :)

PINEZKA miejmy nadzieję że cały czas będziesz się dobrze czuła :* no kochana masz już ciężar pod swoim serduszkiem to i nacisk będzie :*

AGGI a nie wiesz może w jakim czasie działa ten lek?

FERR życzę szybkiego, bezpiecznego i szczęśliwego rozwiązania :*

BETKA niech szybciutko wraca do ciebie pozytywna energia :D

MARI witaj po twojej nieobecności :* a to kiedy powinnaś miec @ ? oczywiście odganiamy ją na dłuuugi czas :)

ZANCIK ja również jestem zdania żebyś jeszcze poczekała :* poczekaj a możliwe że czeka cię niespodzianka :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka