BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #968974 przez ann-sunshine
Zancik dzekuje ze pytasz. U nas lepiej. Mala zdrowieje, musimy inhalowac jeszcze tydzien ale na spacery mozemy pomału wychodzić.

Aggi wcale nie na 100% ale świadomość że to już by mogło być po zawodach przytłacza mnie więc póki co się łudzę że bobasek jeszcze się pojawi. To też trochę taka motywacja do uporzadkowania życia zawodowego

Aklim kiepska opieka w ciąży ale za to hotelowe warunki przy porodzie

Emilia nie mam pojęcia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #968976 przez Chudzinka
O rany, aklim, to szkoda, że tak rzadko usg robią... Ale inne badania ważne, że już zleca, po nich też będziesz mogła być spokojna, czy wszystko ok. A może do pl w międzyczasie wpadniesz, to sobie usg taniej zrobisz?
Emilia, mnie muli mocno, ale staram się przestrzegać wskazówek odnośnie częstych posiłków, dużej ilości określonych płynów i odpukać nie wymiotuje. Wiec generalnie cały czas chodzę szczęśliwa, bo dolegliwości jakie mam w sumie przypominają mi o moim szczęściu i pewnie gorzej by mi było, gdybym ich nie odczuwala ;-)
Sandra, może i można się starać w trakcie leczenia infekcji, ale nie wolisz poczekać i się upewnić, ze juz masz wszystko wyleczone? Miesiąc nikogo nie zbawi, a niedoleczone infekcje mogą zagrażać dziecku w ciąży, po co ryzykować. Mam nadzieje, ze uda się to szybko i dokładnie przeleczyc i nie będziesz musiała na długo starań odkładać :-)

9 lata 9 miesiąc temu #969000 przez Patikierc
Hejka,juz na szczęście po pracy:) moje testy wariuja wczoraj i przed wczoraj dwie kreski ładnie się rysował a dziś nic.. może jutro coś pokaże co prawda z kalendarzyka wychodzi ze dopiero w niedziele owulke mam mieć więc zobaczymy co to będzie:)

Chudzinka super wieści bardzo się ciesze w końcu tyle kciow było zaciśnietych.

Sandra infekcja myślę że w testowaniu nie przeszkodzi ale co do przytulania zapytaj

Aklim fakt długo trzeba czekać i opieka średnia ale porody boskie. Bedzie wszystko oki na pewno;)

Emilka w sumie brzmi podobnie a wujek Google ci nie powie czy to nie to samo

padam na twarz.. udanych egzaminów,zdrówka i przyjemnych spacerów,odezwę się po weekendzie jak skończę remonty:)

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 9 miesiąc temu #969008 przez aklim88
No opiekę nad ciężarnymi mają tu skromniejszą niż w Pl. Chociaż w Pl chodziłam tylko prywatnie do lekarzy z lux medu wiec nie mam porównania co do prowadzenia ciazy przez NFZ a tutejszy NHS. Na poród w PL tez nie miałam co narzekać jedynie na to, ze na szkole rodzenia powiedzieli zeby sie nie spieszyć do szpitala po odejściu wód, wiec musiałam czekać na sale porodową, bo nie było miejsc. Ale zdążyłam i mialam piękna nowa sale jednoosobowa z wanną, drabinkami i prywatnym wc w państwowym szpitalu z darmowym znieczuleniem.
Tutaj oni maja takie podekscie jakby bardziej w zgodzie z natura. Nie tylko podczas ciazy. Mam nadzieje, że się sprawdzi. Badania genetyczne z krwi są robione, a usg tylko wtedy gdy jest odpowiedni czas na sprawdzenie konkretnych rzeczy u dziecka.

Co mi sie tutaj najbardziej podoba, to fakt, że w czasie ciąży pisze się plan porodu. Dokładnie opisuje swoje oczekiwania, z tym jedzie się na porodówkę i rodzi się tak, jak chce.

A do PL przylatuje jakoś na koniec maja, o ile męża namówię, bo on panicznie boi się latania i musi pogodzić się ze śmiercią przed wylotem...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 9 miesiąc temu #969009 przez emilia1410
chudzinka to super ze sie dobrze czujesz:)

9 lata 9 miesiąc temu #969027 przez Sandruska1995
Jeszcze wczoraj poszlam po receptę . mam na 6 dni a starać się mogę . ulzylo mi :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #969032 przez aggi
Dzień dobry!
Maks znów coś kaszle :( oby to nie zwiastowalo kolejnej choroby :(
Mama jakiegoś wirusa do domu przyniosła i boję się że małego zarazi....

zancik u mnie średnio ja nadal mam katar.. gardło trochę zawalone.. a Max znów od wczoraj kaszle :( byle się znów na lekach nie skończy :(

aklim 120funtów??? Rozbój w biały dzień! :blink: w szpitalu gdzie rodzilam również obowiązywał plan porodu:-):-) i sala mi się lepsza trafiła właśnie z wanna i drabinkami i prysznicem :D

sandra a nie boisz się że zarazisz faceta, wyleczysz siebie a on znów cię zarazi ta infekcją? Mi gin zawsze zakaz dawał na przytulanie w trakcie leczenia infekcji.

9 lata 9 miesiąc temu #969036 przez martyna_z
Pati a czemu uważasz że testy wariują? A może właśnie wskazywały owulkę skoro były dwie kreski?

Aggi oby Maks się nie zaraził, zdrówka.

Ja też mam infekcję i zakaz przytulania jeszcze przez kilka dni. Mam nadzieję że nie stracimy przez to cyklu, choć nie zapowiada się on optymistycznie, pracuje nad tym żeby się odstresować i po prostu nie myśleć ale w moim przypadku to chyba niemożliwe. Taka jestem że jak się na coś zafiksuje to nie umiem odpuścić, więc pewno jeszcze długo się nie doczekam.

Pozdrawiam i zdrowia Wam życzę, nie chorować proszę, wiosna idzie ;)

9 lata 9 miesiąc temu #969089 przez zancik
Aklim zleci raz dwa do 14 tyg. i zobaczysz dzidzi :) Super tam sa warunki porodu :)
Emilia niestety nie pomogę :(
Ann super,że u Was lepiej zdrówka zyczę :kiss: :kiss:
Chudzinka extra,że nie masz wymiotów oby nie pojawiły sie już do końca ;)
Aggi ale się uczepiło Was to choróbsko wredota jedna :angry: :angry: Niech juz sobie od Was idzie gnida jedna :angry: :angry: Buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:
Sandruska może lepiej wyleczyc najpierw ta infekcje,żebys sobie nie narobiła gorszych problrmów B)
Martyna trzeba być dobrej myśli :) Cały czas trzymam kciuki na pewno się doczekasz :kiss:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #969175 przez ulka1983
hej :) widzę ze trzeba was znów czymś skusić żeby się testy pospały ;)

Chudzinka super że u ciebie i fasoli wszystko dobrze oby tak dalej :)

Ann super suwaczek :laugh: w nocy śpimy a kolki jakby trochę ustąpiły po delicolu i nie jest źle :silly: listy motywacyjne napisane ? też się zastanawiałam co to za nowe dziewczyny dopisały się do meldunku bo tutaj chyba się nie udzielały :angry:

Aggi u nas panuje szkarlatyna krztusiec rotawirus ospa zapalenie płuc i oczywiście przeziębienie ale mam nadzieję że do nas nic nie dotrze :side:

Zancik pamiętam o fotce dla ciebie bo się upominałaś ;) wstawię coś świeżego jak zgram :whistle:

Asiaa ja wiem że fasolki się doczekasz i cały czas kciuki trzymam :)

Monia Meli gratuluję wam :kiss: fajnie mieć dzieciaczka przy sobie :)

my po chrzcinach juz na szczęście Pati była bardzo grzeczna podczas mszy i nawet nie pisnęła jak ją wodą polewali :laugh: za to odrobiła mamusi po imprezie ale krótko :P

dobra kończę bo maluda bąki puszcza ( nawet nie wiecie jak to cieszy :P bo kolek nie będzie :laugh: ) i się złości żeby ją wziąć :laugh: a i ciągle słyszę od dziewczynek i od męża jaka to Patrycja jest słodka i ciągle ją zaczepiają :laugh: to nasza rodzinna maskotka :silly:

pozdrawiam wszystkie i czekam na pozytywne testy :)

9 lata 9 miesiąc temu #969186 przez emilia1410
Ulka wstaw zdjecie patrycji;))

9 lata 9 miesiąc temu #969192 przez ulka1983
Zancik Emilia proszę bardzo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #969200 przez natkka
ulka - piękna :)
Podziękowania: ulka1983

9 lata 9 miesiąc temu #969201 przez zancik
Ulcia właśnie dziś myślałam o Tobie :) Super,że Pati była grzeczna na mszy :) Kolki niech sobie idą dalekooooooooo ;) Oby Was żadna choroba nie dopadła :kiss: Buziaczki dla Waszej całej rodzinki a Pati jest przesłodka :kiss: :kiss: :kiss:
Podziękowania: ulka1983

9 lata 9 miesiąc temu #969203 przez ulka1983
natka dzieki :) mózg ci sie jeszcze nie lasuje od tej nauki :blink:

zanik dziekuje :kiss: szykujesz juz wyprawke dla dzidzi? masz jakies typy imion?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka