BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #978837 przez aggi
dzień dobry po weekendzie ;)
oby pogoda dziś dopisała

nat
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Milunia trzymam kciuki :)

oby Wam się szybko udało kochane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #978844 przez natB
magmus
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Szkoda gadać... Chodzę zła jak osa :/

Dziś idę z Wladem na szczepienie grrr :( mam stracha

9 lata 7 miesiąc temu #978846 przez aggi
nat

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #978871 przez natB

9 lata 7 miesiąc temu #978873 przez aggi
nat

9 lata 7 miesiąc temu #978874 przez aggi

9 lata 7 miesiąc temu #978881 przez natB
Taaaa i patrzeć i cieszyć,, ojej jak mu smakuje,, grrr jakie to jest wkurzające... Skoro gotuje mu osobne obiady, a jak nie osobne to niedoprawione to chyba to w jakimś celu robie nie x/ :S A ja taka dziwna jestem w rodzinie...wszyscy zdziwieni,że dziecko moje nie je słodyczy :/

9 lata 7 miesiąc temu #978882 przez Nefri
Aggi, Nat rozumiem waszą złość w 100%. Ja całe szczęście nie miałam takich przejść a to tylko dlatego, że moja mama nauczona na błędach popełnionych na dzieciach mojej starszej siostry już mojemu nie proponuje słodyczy i szanuje moje zdanie w tej kwestii - Tymek pije tylko wodę, soczek ewentualnie jako deserek, ale nie picie, słodyczy nie jada i dlugo jeść nie będzie. Z teściami nigdy maly sam nie został a też dobrze wiedzą, że gdyby mu coś dali takiego, co ja zabraniam, to razem z mężem zrobilibyśmy im taką awanturę, że już pewnie by wnuka nie widzieli. Wiem, że uważają mnie za wariatkę, ale mnie to nie obchodzi. Niestety konflikt między synową a teściami jest często nieunikniony. Ja zawsze myślałam, że mam spoko teściów, ale zmieniam zdanie... Jak bym miała z nimi mieszkać, to bym oszalała
Zresztą kto powiedział, że dziecku słodycze sa potrzebe, wręcz przeciwnie, przez to dziecko ma zaburzenia łaknienia, nie chce jeść normalnych, zdrowych rzeczy, ma wypaczony smak, a cukier psuje zęby i podobno dzieci, które jedzą dużo słodyczy mają gorszą koncentrację, są często nieobecne myślowo, co docelowo może prowadzić do problemów w nauce. Ehh, dużo by na ten temat gadać, niestety niektórzy nie są w stanie tego zrozumiem i wydaje im się, że skoro dziecko nie je słodyczy to znaczy, że jest nieszczęśliwe a my zabieramy im dzieciństwo...
dzisiaj zrobiłam betę i progesteron, czekam na wyniki

9 lata 7 miesiąc temu #978894 przez zancik
Hejo :)
piękna pogoda cieplusio :) ale jutro juz deszcz i ma sie ochłodzic :( :( Po chrzcinach jestem obżarta jak świnka :laugh: :laugh: a z zakładaniem rajstop była tragedia prawie się popłakałam bon tak ciężko mi było i oczywiście dwie pary podarłam i m musiał lecieic do sklepu po kolejne :laugh: wróciliśmy przed 21 a i tak nas jeszcze puścić nie chcieli ale M dziś do pracy i jakoś nam się udało ;) W kościele mała tak kopała myślałam,że brzucho mi pęknie :) Oczywiście każdy się zachwycał jak pięknie wyglądam w ciąży itd....ja mam inne zdanie :P

Brown trzymam kciuki oby @ nie przyszła ;) :kiss:

Aklim daj znac po rozmowie.Kciuki zaciśnięte :) :kiss:

Milunia daj znać co i jak po wizycie :)

Nat to trzymam również kciuki ;) rzeczywiście masz powód do złosci na teścia sama bym też nerwicy dostała :angry: :angry:

Magmus to odpoczniesz sobie ;) Do lipca juz niedaleko oby szybko zleciało ;)

Aggi też masz przerąbane z teściami ach mam nadzieję,że moi nie będa tak się zachowywac bo ich udusę chyba :evil:

Nefri daj znac jak beda wyniki :)

9 lata 7 miesiąc temu #978898 przez natB
zancik brzuszek do każdej kobiety pasuje i każda wygląda cudnie :) w końcu to taki mały cud:) faajnie... Lubię takie imprezy, ale tylko pod względem jedzenia :P odkąd jest Wład nie ma opcji, żebyśmy spokojnie usiedli przy stole, pogadali i zjedli, ale to też ma swoje cudowne uroki :))

nefri na pewno jest wszystko dobrze, czekamy na wyniki... U nas tez mały tylko pije wodę, wiadomo dam mu czasem jakiś soczek, ale to jak gdzieś ewentualnie jesteśmy poza domem :) na zakupach :)

A pogoda na wknd majowy nie zapowiada się dobrze, co nie eh :( jednego dnia mamy znajomych na grilu, drugiego jadę do Mamy do poznania, q kolejnego dnia mamy roczek w rodzinie :) kupiliśmy małemu basenik i drewniana dużą piaskownice taka zamykana w sam raz na ogród :)..

9 lata 7 miesiąc temu #978901 przez Sandruska1995
U Nas jakby kryzys zażegnany . A teraz mam pytanie jak sadzicie . Jestem 4 dni przed planowana owulka . przytulanki codziennie czy co 2 dni? :dry: :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #978913 przez Asiaa
NatB sądzę, że @ pojawi się albo i nie ok 2tyg po zastrzyku który sprowokuje pęknięcie pęcherzyka. Sądzę, że śmiało możesz robić test przed weselem by wiedzieć jak z % ;) Udało się upolować kieckę? :)
Moim zdaniem substancje z zastrzyków spowodowały pozytywny test owu. Przy naturalnym cyklu testy pokazują tylko pik hormonu, a kiedy dokładnie jest owu to nie wiadomo, bo u jednych kobietek pęcherzyk pęka już w dniu pozytywnego testu u innych po iluś tam godzinach po pozytywnym teście ;)
A Twój teść nie fajnie postąpił, powinien uszanować Twoją decyzję

Magmus to masz trochę zamieszania u siebie, oby szybko się unormowało

Zancik trzymaj się i bądź dobrej myśli
Podziękowania: zancik

9 lata 7 miesiąc temu #978915 przez natB
asiu tez mi się wydaje, że ten zastrzyk zfalszowal test, bo wczoraj też był pozytywny no nic trzeba działać i czekać :)
Kiecki nie kupiłam, bo wcześniej byliśmy u fryzjera, trochę nam zeszło, a potem mieliśmy godzinę na obiad Włada i moje zakupy i migiem do lekarza :/ na zastrzyk... Ale mam zamiar 2 mają zostawić małego u mamy, a ja przejdę się na spokojnie i czegoś poszukam :)
A co do @ oby jej nie było heh:P powiem tak szczerze, że jak przyjdzie to będę rozczarowana :( ale jeszcze trochę i zobaczymy... Najgorsze to czekanieeeeee eh

9 lata 7 miesiąc temu #978930 przez aklim88
Ja już po. Mam wrażenie, ze poszło mi gorzej niż poprzednio. Cały czas mój angielski jest niewystarczający. Jestem ciekawa co zrobią. Mają zadzwonić jeszcze w tym tygodniu. Jakas zmęczona ostatnio jestem. Chyba przez te zmiany pogody u nas. Ala przez ten czas była z tata w pracy a teraz poszłyśmy sie odstresować na plac zabaw. Jeszcze stres nie zaszedł ze mnie.
Aggi, Nat, Nefri - ja tez przez rodziców byłam uważana za wariatkę, ale głownie pod katem leczenia Ali. Chociaż miałam zawsze dziadków daleko, to przyjeżdzali sie nia opiekować jak była chora. A była chora bardzo często. Jak sie słuchało tych dobrych rad i uwag, to... Szkoda gadać

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 7 miesiąc temu #978936 przez martyna_z
Abstrahując już od tego czy macie rację ze słodyczami czy nie (choć moim zdaniem to bardzo słuszne co robicie) to nie rozumiem jak można tak podważać zdanie rodzica i to jeszcze robią to dziadkowie czyli najbliższe osoby. Ale wiem że to bardzo częste i że niewiele rodziców na to nie pozwala. Większość przymyka oko i nic nie mówi. Taki mętlik w głowie dzieciom robią.

Pogoda faktycznie piękna tylko wieje u nas mocno. Szkoda że letnia takiego mam ;) wczoraj kupiłam książkę "Nadzieja na nowe życie" ciekawie brzmi, napisana przez dwie panie psycholog. Może pomoże zachować równowagę i spokój :)

Miłego dnia!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka