- Otrzymane podziękowania: 60
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas dzisiaj bardzo zimno i pada... przytłaczająca pogoda.
Ala poszła dzisiaj ładnie do przedszkola. Co prawda popłakała się w domu,że chce ze mną zostać,ale jakoś udało mi się ją odprowadzić bez afery do przedszkola, chociaż niechętnie szła.
Właśnie wróciłam od położnej i już zdaje Wam relację....
Musiałam przynieść próbkę moczu i zbadała go takim paskiem na obecność cukru i białka. Omówiła mi wszystkie wyniki badań jakie miałam zrobione na ostatniej wizycie. zbadała ciśnienie. Wypytała jak się czuję. Co najfajniejsze, to mogłam posłuchać serduszka no i tyle. Tutaj nie robią w ogóle badań ginekologicznych podczas ciąży jeśli wszystko przebiega w miarę prawidłowo.
W ciąży z Alą miałam niedoczynność tarczycy i teraz też odczuwam symptomy, to przydzieliła mi jakiegoś konsultanta ciąży ze szpitala i dostanę pocztą termin wizyty i jutro muszę iść do lekarza pierwszego kontaktu żeby zrobił mi badania i w razie potrzeby przypisał leki.
Następna wizyta u położnej dopiero 1 lipca ale już blisko do usg, bo niecały miesiąc... będę chyba odliczać dni
Brown - zrób badania i może zapisz się do jakiegoś lekarza niech może skonsultuje te wyniki z Tobą. Ale pewnie za kilka dni będziesz wiedziała czy to była @, bo albo się rozkręci albo ucichnie. A tak w ogóle to mnie piersi bolały kilka dni po owulacji. Było to takie uczucie jakby mi je rozpierało. Tak samo jak podczas nawału pokarmu jak karmiłam Alę, no i to był zwiastun ciąży.... trzymam kciuki
Joanna - mam nadzieję,że chociaż na Ciebie @ się obrazi i nie przyjdzie
Nefri - umilkłaś, co u Ciebie?
Żancik - jak się czujesz?
A ja czekam wciąż aż do mnie zadzwonią co dalej z tą pracą, czy się w końcu zdecydowali, czy nie... trochę przygnębiona przez to chodzę... bo jakby chcieli, to już powinni się odezwać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
U mnie dziś słonecznie ale wietrznie i przez to jest chłodno
Joanna to trzymam kciuki żeby ta franca zabładziła
Brown ja bym zrobiła ta bete dla swiętego spokoju i pewnie znając mnie to bym juz test robiła ale ja to szalona jestem A z piersiami to miałam tez tak jak Aklim napisała
Aklim dzięki ,że pytasz Czuję sie dobrze tylko plecy bolą,nogi puchną i jest coraz cięzej noce są tez męczące.Tosia czasem tak mnie skopie po pęcherzu,że aż boli.A jak Ty się czujesz?Ala to chyba taki mały uparciuszek? Super,że słyszalas serduszko i wszystko ok Do usg zleci Ci raz dwa To masz wizytę w moje urodziny Na pewno zadzwonią w sprawie pracy
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziękuję,że pytasz. Czuję się dobrze, tylko strasznie mi zimno. Dziś w nocy budziłam się z zimna, a byłam przykryta kołdrą. Przez to,że mi zimno często nie mogę zasnąć. No i w ogóle jakaś zmęczona chodzę. Myślę,że to może być wina tej tarczycy, bo gorączki nie mam żeby odczuwać takie zimno. Teraz też mam lodowate ręce aż mi trudno pisać na klawiaturze.
- brown24
- Wylogowany
- gadatliwa
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
Czytam teraz że po wczesnym poronieniu może minąć 4-6 tyg do normalnej miesiaczki i że ten "cykl" po może być bezoowulacyjny, a po normalnej @ można się już starać. To by sie zgadzało -bo u mnie wlaśnie mija ok. 4 tyg od tamtego krwawienia poronnego, temperatura teraz też mi wariowała , noi sluzu plodnego nie mialam, a zawsze był i to obfity. Ale zrobie chyba progesteron, chociaż skoro mam @ nie wiem czy jest wiekszy sens..
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Brown masz rację, że pewnie musi się tam wszystko unormować. Tamto krwawienie to pewnie nie była @ tylko krwawienie poronne, ja po tym pustym jaju krwawiłam ok 2 tygodni i brzuch mnie bolał czasem bardzo. A @ dostałam wlasnie jakoś 4 tygodnie później i kilka dni po niej byłam na usg, sprawdzić czy się wszystko oczyściło i już wtedy widać było pęcherzyki, więc owulację raczej w tym cyklu miałam. U Ciebie pewnie podobnie, dostałaś teraz @, progesteron sobie zbadaj dla świętego spokoju 7-8 dni po owulacji i jakby był za niski to do gin. Będzie dobrze
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
aklim dziwnie to wszystko listownie załatwiają itd super że słyszałaś serduszko to znaczy że wszystko w najlepszym porządku.
Nefri ja w 7tc już serduszko widziałam Napewno wszystko dobrze będzie trzymam kciuki ! czas szybko zleci i zobaczysz fasolkę
- brown24
- Wylogowany
- gadatliwa
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
Joanna właśnie jak z Twoim @?
Sandruska a Ty działasz coś? spojrzałam na Twoj suwaczek i ovu chyba tuż tuż, robisz testy?
U mnie dziś piekna pogoda, chociaż w nocy był przymrozek brr... jakie macie plany na długi weekend? ja jutro planuje wypoczynek na swiezym powietrzu o ile pogoda dopisze, pasowałoby złapać troche opalenizny, w sobote trcoche pracująco ale pozniej jezdziemy do tesciów na grila i zostajemy do niedzieli
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie dzis słonecznie ale zimno i w dodatku zaczyna sie chmurzyć Na obiadek dziś placki z jabłkami mniam mniam juz ze 2 tyg za mna chodzą
Aklim bidulko Ja to mam na odwrót jest mi gorąco w nocy to praktycznie śpię odkryta a budze się spocona
Nefri to super,że udało się przełożyć wizytę Zleci raz dwa do 9 ja już tez nie mogę się doczekać wizyty a mam dopiero 14 maja Dobrze,że nie masz wymiotów oby Cię nie dopadły
Brown to musiało byc tak jak Nefri napisała.Nie ma co się załamywać cały czas trzymam kciuki My planujemy w niedziele jechać z M do arboretum do Rogowa Bo jutro to M chyba pracuje
Joanna?
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
byłam już u tego lekarza. tylko dał mi skierowania, nie załapałam się już dzisiaj na pobranie krwi więc idę jutro. Fajnie, bo lekarz ma do mnie zadzwonić z wynikiem w przyszłym tygodniu jakby trzeba było coś dalej robić z tą tarczycą.
W ogóle dziwnie, bo w 1trymestrze miałam tsh 3,5 i oni tu twierdzą że jest w normie. A w necie czytałam,że niby nie powinno przekraczać 2,5. Sama już nie wiem.
Dostałam już list i mam spotkanie z tym konsultantem w szpitalu 19 czerwca.
Dobra, muszę się zabierać za prace, bo za 2h do dentysty idę i znowu cały dzień rozbity....
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
I tyle tak na szybko bo padam już a roboty mam że ho ho. Dobrze że weekend zaczęłam już
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie jak narazie słońce świeci ale juz i chmury widać M w pracy a ja siedze i się nudze Tosia dziś taką dyskoteke sobie od rana zrobiła jak nigdy
Kobietki mam wynik glukozy i nie wiem czy jest ok.nie mam podanych norm
Poziom glukozy nz czczo 89 mg/dl
Po 60min. 108 mg/dl
Po 120min. 122 mg/dl
Joanna czekam na wieści
Miłej i udanej majóweczki Laseczki
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja postanowiłam! Idę na prawo jazdy
A tak poza tym u mnie dziś owu, sluz i pobolewa podbrzusze. Przytulanki były w 12 dc, wczoraj i dziś będą I czekanie na @