BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 9 miesiąc temu #988153 przez natkka
Zobaczymy co gin powie, ale od właśnie zaczęłam ryczeć bo śluz mam delikatnie na brunatnie podbarwiony :( Niestety w pracy wolnego nie mogę wziąć bo jadę do Warszawy do KIO, tak strasznie się boję :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988159 przez natB
nattka masz ode mnie po uszach! Oddychaj kochana :* gratuluję po pierwsze,a po drugie no stres.. Nie czytaj nic w internecie, nie glupkuj.. Beta piękna, widocznie owu była później.. Co do tego śluzu, może masz niski progesteron, ginka na pewno każe Ci brać luteine.. Czekaj na wizytę, na którą masz?

martyna może tak faktycznie miało być?.. Ja jestem dobrej myśli.. Ze czasem w życiu człowieka musi się,, coś,, porządnie zmienić, żeby życie nabrało innego tempa i toku :*.. Co do koleżanki kurcze :( nawet nie słyszałam o takim przypadku, a wczesna jest to ciAza?
pinzeka q Co u Cb? Coś dawno chyba nic nie pisałaś hm?

aggi ? Where are You?..

Ja ogarniam w miarę wyjazd na Słowację, przed wizytą w szpitalu :( normalnie obawiam się wszystkiego już.. No nic nic, pozytywne jest to, że mam ostatnie 2 dni pracy i trochę wolnego uf

9 lata 9 miesiąc temu #988175 przez Miluniaa
Dziewczyny nie wiem czy powinnam tu to pisac ale chyba bedzie mi łatwiej moja kolezanka ktora 6 lat starala sie o dziecko miala inf poronila w 4 miesiacu ciazy ... jak sie dowiedzialam przeszly mnie ciarki siedze glaszcze swojego fasolinka i prosze go zeby tam sie trzymala... jak ja sie teraz boje ...

9 lata 9 miesiąc temu #988185 przez Pinezka
Milunia, wiem, ze łatwo powiedzieć, ale staraj sie nie stresowac :*

Nattka - kiedy masz wizytę? Pewnie luteine dostaniesz i bedzie dobrze, też staraj sie myśleć pozytywnie :*

Nat - ty też widzę przejścia ostatnio miałaś :*

U nas wszystko ok. Byłam teraz kilka tyg w Polsce u rodziców, Maly super szczęśliwy był :)
Je juz kaszki, marchewke, ziemniaka, otwiera puszczę

9 lata 9 miesiąc temu #988186 przez natB
milunia tak mi przykro z powodu utraty przez Twoja koleżankę dzidziusia :(.. Nie martw się, nie przyciągają złych myśli do siebie.. Takie Rzeczy się niestety zdarzają.. ja wiem, że życie jest niesprawiedliwe, nie powinno się tak dziać, nie zasługują na taką tragedię ludzie.. Ale pamiętaj, że wszystko dzieje się z jakiejś przyczyny.. Może to głupie, ale tak widocznie musiało być :(.. Pogłaszcz jeszcze raz swojego dzidziusia od e- ciotek :*

9 lata 9 miesiąc temu #988188 przez natB
Pinzeka no niestety :( ale no cóż.. Nie dam się! Będę dalej próbować.. Mam Włada i to i tak jest przeogromne szczęście, a drugie kiedyś też się pojawi..
Wow patrze na suwakiem, już 4 miesiące, kurcze 5 leci :D pokaż Juniora :D.. Odpoczeliscie sobie przynajmniej od hiszpańskich upałów :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988190 przez Pinezka
Paszcze, paszcze otwiera bez problemu ;) Eh to pisanie z telefonu.
No i wreszcie sie wysypiamy, bo Junior śpi tak od 21 do 5,6 rano :) Ale musimy mieć zachowany rytm wieczorny, bo jak tylko coś sie przesunie albo w porze zasypiania jestesmy poza domem, to potem jest sajgon i okropna noc.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #988199 przez natB
Pinezka jakie piękne oczka ma Junior <3 Będzie łamał dziewczęce serducha ) .. A co do rytmu dnia, u nas jest to samo.. Teraz w sumie ciut lepiej, ale jak był taki mały jak Twój Junior to musieliśmy go kłaść spać najpóźniej o 19, bo jeśli już np. Gdzieś byliśmy w gościach.. Wróciliśmy późno i szedł spać po 21 to może i sajgonu w nocy nie robił, ale po 1. Miał ogromne problemy z zaśnięciem i niestety budził się bardzo wcześnie.. Dlatego rytmu dnia praktycznie do dzisiaj się trzymamy, Wład jest wypoczęty i uśmiechnięty :).. Ja zawsze każdej koleżance, która spodziewa się dzidziusia mowie o rytmie dnia, że jak sobie go ulozysz tak będziecie funkcjonować.. Takie maluchy lubią monotonne czynności, ułożony dzień i kakażde,, większe,, czasem atrakcje w ciągu dnia potrafią wyprowadzić maluchy na kolejne dni z równowagi heh :)

9 lata 9 miesiąc temu #988202 przez Pinezka
Nat - tez uwazam, ze rytm jest dla dzieci bardzo wazny, choc niektorzy (dorosli) zle reaguja, uwazajac, ze to musztra, ze dziecko "samo da znac, czego w danym momencie chce". Tesciowa tez na poczatku przeciwna byla, do czasu gdy na wlasne oczy mogla zobaczyc roznice - jednego dnia na wyjezdzie z tesciami po poznych zabawach tesciow z dzieckiem (i tak czesciowo ukroconych) i przeciaganiu przez nich momentu pojscia Malego spac (" bo chcieli sie nim nacieszyc") towarzyszyl nam do prawie 2 nad ranem histeryczny wrecz placz, zaraz nastepnego dnia przestrzeganie ustalonego przeze mnie rytmu i Maly zasnal w 5 min po kolacji, sam, bez zadnego usypiania i spal do rana kamiennym snem.
Choc faktycznie, zycie towarzyskie nieco ogranicza :(

9 lata 9 miesiąc temu #988204 przez zancik
Hejka w ten deszczowy dzionek :( Jestem jakaś przybita przez tą pogodę :( Nie mam na nic czasu normalnie w niedziele wrócilismy dopiero o 20 od teściowej i byłam padnięta.Wczoraj rano na ryneczek kupiłam sobie bluzkę hihihihi :laugh: Pózniej byliśmy u koleżanki po ciuszki i takim to sposobem mam jeszcze 3 pudła ubranek do prania ale są tam tez takie do 6 msc :) a i troszkę bucików i nosidełko :) jeszcze u dentystki bo ząb mnie bolał :(Cały dzień zawalony a i zagoniłam M żeby pomalował łóżeczko bo były takie małe odpryski i wkurzało mnie to :P Tosia już tak nie szaleje,ale czasem jak się rozciągnie to z lewego boku mam taką śmieszną górkę :laugh: I zaczęly sie chyba bóle przepowiadające.Wczoraj jadłam fasolkę mniam mniam musiałam kupic chociaz kg ;) Śmiałam się dziś do M żeby mu czasem mała nie zrobiła prezentu na Dzień Ojca :laugh: :laugh: Muszę jechać do swojego na cmentarz,ale jak narazie to pada :( :(

Natkka Kochana wiedziałam aaaaaaaaaaaaaaaaa :woohoo: :woohoo: GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: a śluzem się nie martw tez tak miałąm na początku i dostałam luteinę gin powiedział,że to poprostu może schodzić stara alegająca krew z poprzedniego cyklu,ale to nic groznego ;)

Martyna tak musiało widocznie być jeszcze z najdziesz pracę z której będziesz zadowolona a odpoczynek Ci sie teraz przyda :kiss: :kiss:

Miluniaa wspólczuje koleżance :( Niestety my nie mamy na to wpływu co sie stanie :( Jak mi to gin powiedział na początku ciązy albo się utrzyma albo nie on niestety nie ma na to wpływu.A TY sie nie zamartwiaj i nie bój będzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

Pinezka no to już niezłe postępy Juniorek robi :) Ale słodki Misio z niego :kiss: :kiss: Jak ten czas leci.Buziaki dla Was :kiss: :kiss:

9 lata 9 miesiąc temu #988288 przez martyna_z
Ja z telefonu to tylko tak na szybko. Staram się tak do tego podchodzić że właśnie tak miało być i tak będzie lepiej. Tylko to szukanie to nie bardzo fajne zajęcie. No ale nic muszę sobie wszystko poukładać.

Nat koleżanka ma termin na październik to jakoś 6 miesiąc teraz. Lekarze mówią że jak nie ma objawów to wszystko jest ok. Ale wiadomo że strach jest.
Podziękowania: miśka23

9 lata 9 miesiąc temu #988290 przez martyna_z
Aj i jeszcze cudzego Juniora widziałam :-)

Natkka i Miluniaa wszystko będzie dobrze! Ściskam kciuki!

9 lata 9 miesiąc temu #988325 przez natkka
Tak na szybko - jutro wam podpisuje się poodpisuje szczegółowo. Na razie nic nie widzi mam leżeć i się niczym nie stresować do końca miesiąca i jeść duphaston 2x2 tabletki

9 lata 9 miesiąc temu #988336 przez natB
Spokojnie nattka to wczesna ciąża :) kiedy masz kolejne usg? Zrób betę jak chcesz jutro :) będziesz widziała ładny przyrosty :)

9 lata 9 miesiąc temu #988337 przez natB
martyna to już zaawansowana ciąża, 3 mam kciuki za koleżankę.. A za Cb tymbardziej.. Żeby życie Ci się szybko ładnie poukładalo :*
Podziękowania: martyna_z

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka