BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 9 miesiąc temu #987826 przez joanna1991
ALKIM do tego wszystkiego doszedł ból piersi i sutków ale podejrzewam że zwiastuje to @ ... no cóż muszę poczekać... ile po luteinie trzeba odczekać żeby przyszła @?

NATKKA też widzę tą drugą kreseczkę, nawet przybliżać nie było potrzeby :) Oby to było to na co czekacie :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #987829 przez Miluniaa
natka ja tez mialam taka kreseczke i jestem w ciazy :) Mi sie wydaje, że nawet nie ma o czym mowic bedziesz mamuska ;p;p nawet lekki cien oznacza ciaze, bo jesli kobieta nie jest w ciazy nie ma tego hormonu ktory uaktywnia ta kreseczke :) Ja po swoim zdarzeniu cichutko gratuluje idz na bete ! :)

9 lata 9 miesiąc temu #987830 przez natB
nattla gratuluję :* jesteś w ciąży :) lEC w pon na betę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987831 przez aklim88
Natkka - ja tez widzę! :) tak jak dziewczyny piszą, zrób jeszcze jutro rano test. Ja tez tak miałam, ze na początku był cień cienia i z dnia na dzien stawał sie ciemniejszy. Codziennie testowałam zeby zobaczyć czy ciemnieje. Głowa do góry. Mężem sie nie stresuj, pokażesz mu znowu test po kilku dniach jak ściemnieje i bedzie mu głupio B) . W każdym razie trzymam mocno kciuki.

Joanna - to niezle.... Na luteinie sie nie znam niestety. A wiesz chociaż kiedy miałaś owulacje?

Nat - edit: właśnie przeczytałam wiadomość. Przykro mi. Napisz co lekarz powie. Podleczysz sie i bedzie dobrze :kiss: trzymam kciuki za Ciebie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 9 miesiąc temu #987835 przez Nefri
Natka to nawet nie jest cień cienia, tylko jasna kreska przy bardzo wczesnej ciąży. Ja przy takim teście nie miałabym wątpliwości. Jak sobie robiłam test 4 dni przed @, wieczorem i to po godzinie pojawił mi się cień cienia a i tak już miałam podejrzenia. U Ciebie ten test pokazuje wynik pozytywny. Gratuluję!!!!!!!!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #987836 przez magmus88
natka - nie mam w tym doświadczenia ale skoro dziewczyny mówią, ze to to :D to gratuluję!!! Kiedy masz tą rodzinną imprezkę?? zdążysz zrobić drugi test lub bete?? Poza tym zawsze możesz powiedzieć, że masz jakąs jelitówke i dlatego nie pijesz..... bo z ogłaszaniem dobrych nowin to chyba za wcześnie hehehe

nat - współczuje :( trzymaj się dzielnie kochana!

joanna a jak brałaś tą luteinę? ile tabletek przez ile dni??

9 lata 9 miesiąc temu #987840 przez natkka
nat - przykro mi strasznie, mam nadzieję, że wszystko się jakoś dobrze poukłada u Ciebie;
magmus - nie będzie na pewno ogłaszać takich nowi jeszcze przez długi czas, ostatnio się pośpieszyliśmy i było dziwnie;. Imprezę mam dzisiaj, będę piła sok żurawinowy - wygląda jak czerwone wino :P

9 lata 9 miesiąc temu #987842 przez misia88
natB Tak mi przykro... Mam nadzieję, że szybko uda się nad tym zapanować. Daj znać jak było u lekarza :*
natkka No jak nic druga kreska. U mnie z Lilą też była taka słaba na początku :) Dwa dni później już nie było wątpliwości. Powtórz jutro albo pojutrze :* Trzymam kciuki! :)

9 lata 9 miesiąc temu #987843 przez joanna1991
MAGMUS przez 7 dni po 2 tabletki

NAT najważniejsze żebyś doszła teraz do siebie :* trzymaj się cieplutko kochana :*

9 lata 9 miesiąc temu #987844 przez joanna1991
ALKIM co do owulacji to nie wiem kiedy była bo miałąm zamiar testować dopiero po tym jak @ sobie już pójdzie...

9 lata 9 miesiąc temu #987845 przez magmus88
Joanna - u mnie z luteiną jest tak.....

Ja biorę ale doustnie :)
Jak nie miałam miesiączki (bo zawsze miałam nieregularne, po kilka miesięcy jej nie było) to jako pierwszą dawkę brałam 4 dni po 2 tabletki i miałam czekać aż przyjdzie @. Jak już przyszła to wtedy od 16 do 25 dnia cyklu brałam i czekałam na @. Teraz też tak jest, że biorę od 16 - 25 dc i okres dostaje czasem już 25 dc a czasem ok 27.
Teraz już prawie rok biorę tak jak piszę od 16 dnia.... raz mi się zdażyła, że @ dostałam w chyba 34dc. Mimo, że brałam wszystko tak jak piszę. Ale wtedy też owulacje miałam w 18 dniu... więc by pasowało... od uwulacji, faza lutealna 14 dni i @....

Ale owulacja to dla mnie bardzo sporadyczna historia :D

9 lata 9 miesiąc temu #987848 przez natB

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #987852 przez zancik
NatB przytulam :kiss: :kiss: :kiss:

Natkka sok żurawinowy dobry pomysł ;)

Joanna ja niestety nie pomogę :(

9 lata 9 miesiąc temu #987855 przez malutkamilka
Natkka gratuluję i ja. Ja też taka miałą dwa dni przed spodziewaną @ a później robiłam co drugi dzień aż pojawiła się taka gruba krecha że bazia mała. A możesz zrobić tak jak ja robiłam bo akurat jak się dowiedziałam to bylo dużo imprez rodzinnych. Mówiłam że wstałam z okropnym bólem głowy i żeby jakoś funkcjonować wziełam już drugą tabletkę ketonalu i nie chcem mieszać do tego jeszcze alkoholu. i nikt nic nie podejrzewał ;)

9 lata 9 miesiąc temu #987858 przez misia88

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka