BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 10 miesiąc temu #987575 przez martyna_z
Natkka nie dostanę ekwiwalentu bo mój pracodawca niemal niewypłacalny jest. Poczekam do przyszłego tygodnia i jak będzie źle to idę na L4

Aklim to nawet nie chodzi o to żeby mnie prosiła żebym została tylko trochę dziwi mnie ze nie chciała znać powodu bo tworzyłam to przedszkole niemal od początku. Kuruj się :-) piękna dama :-)

Meli super chłopaki. Całuski od cioci :-)

Misia no niestety będę musiała szukać dopiero. Bardzo ładna córcia i piękne imię. Dana tak chciałam dać :-)

Malutkamilka śliczna córcia

Miluniaa świetne wiadomości :-)

Zapisałam się do endokrynologa na wrzesień... będę szukać teraz prywatnie szybciej bo ten termin trochę odległy. Po za tym w pracy za... nie wiadomo w co ręce włożyć i dziś ostatni dzień była koleżanka w ciąży już na zwolnienie idzie. I jeszcze dwie złożyły wypowiedzenia. Tylko one mają krótsze okresy i od poniedziałku zostaje ja i jedna dziewczyna na całe przedszkole. Będzie ciekawie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #987577 przez natB
milunia kochana gratuluję jeszcze raz naszej fasolki :D niech się zdrowo chowa a Ty rośnij i rośnij :) :) zdjęcie jakieś masz? U

9 lata 10 miesiąc temu #987580 przez natkka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 10 miesiąc temu #987588 przez aklim88
Nat - ja tez widzę cień cienia :) wrzuć fotę jak tylko uda Ci sie zrobić test. Moze w drodze do pracy dasz rade kupic

Miluniaa - mówiłam, ze wszystko bedzie dobrze . Super słyszeć serduszko, to taka wzruszająca chwila, ja tez sie prawie popłakałam

Misia - przykro z powodu męża, ale tak jak natkka pisze, musicie wypracować kompromis.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Martyna - to rzeczywiscie niefajnie. Zobaczysz co bedzie. Trzymam kciuki za nowa prace.

Wszystkie dzieciaki prześliczne

Ja w koncu nie poszłam do lekarza, bo rano jak wstałam głowa mnie mniej bolała. No i dzisiaj juz lepiej sie czuje chociaż nie jestem jeszcze zdrowa. W sumie dobrze, ze nie poszłam, bo bym dostała antybiotyk i zaraz złapała jakas nowa chorobę. Dzisiaj tez pójdę wczesnie spac i mam nadzieje szybko wyzdrowieć. Dopiero we wtorek do pracy.

Udało mi sie w koncu namówić męża na kupno ramy do łóżka, bo śpimy na samym materacu. Czas sie pomału organizować na przyjście malucha. Jak juz bede miała łóżko, to planuje kupic sobie taka dostawkę
www.mothercare.com/Chicco-Next-2-Me-Beds...3765,default,pd.html
Miała któraś z Was? Mam nadzieje, ze sie sprawdzi. Oprócz tego bede miała zwykle łóżeczko po Ali, które postawie na parterze zeby miec małego pod okiem jak bede w kuchni albo salonie. Czemu tym facetom potrzeba tylu argumentów zeby ich do czegos przekonać, to nie wiem....

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 10 miesiąc temu #987591 przez meli1990
natB a w porządku u nas. jakoś daje rade z dwójką. nie jest tak źle :) Dominik jeszcze nie raz dostaje napadu złości ale rzadziej. Tylko narzeka że go boli ząb ale nie chce iść do dentysty. a byłam już u 4. na prywatna wizyte mnie nie stać w tym momencie by podać mu syrop specjalny. Kacper próbuje sie dźwigać, lubi jak wszystko widzi. nadal karmie pierwszą z czego jestem zadowolona. a w niedziele dostanie pierwsza marchewke. dziś mu dałam jedna chrupke kukurydziana to myślałam że reke też zje :) tak mu smakowało. ja też widze kreske

martyna ucałuje chłopaków

9 lata 10 miesiąc temu #987592 przez meli1990
Milunia super wieści
Podziękowania: Miluniaa

9 lata 10 miesiąc temu #987595 przez natkka
Dziewczyny czy castagnus moze wydłużyć cykl? Bo dzisiaj się kończy 27 dc a ja nie mam żadnych objawów zbliżającej się @ no i zastanawiam się czemu, zwłaszcza ze od czasu zabiegu raczej czułam ze coś się działo.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #987600 przez misia88
aklikm88 Super ta dostawka, bardzo mi się podoba. I chyba z tego co widzę to można ją spakować... :)

Co do Costagnusa to się nie znam, nie pomogę... :P

9 lata 10 miesiąc temu #987609 przez natkka
zancik, Ty chyba zaszłas w drugim cyklu brania casatgnusa?

9 lata 10 miesiąc temu #987613 przez natB
nattka ooo gorąco się robi, ja chyba bym nie odstawiala castagnus bo z tego co wiem trzeba brać 3 miesiące non stop bez przerw, chyba, że jest ciąża to jak najszybciej odstawić..

aklim ciesze się, że zdrówko dopisuje :* kuruj się dalej :) ja na takie chorobska zrobiłam w tym roku syrop z kwiatów czarnego bzu :) i się tym hartujemy heh :)
A co do aptek, ja i mieszkam na wsi i pracuje, ale mam tu obok mała aptekę, wiec jak będzie po przetargu u nas to wyskocze i od rana jutro zatestuje :)
A co do przystawki ja balabym się, że Uderze malucha, ale miałam kosz Mojżesza przy łóżku i wyglądał tak jak to łóżeczku i tak się super sprawdził :) mogłam zawsze wziąć na dol do kuchni, bo był bardzo lekki :)

9 lata 10 miesiąc temu #987616 przez natkka
nat trzymam kciuki :) a który masz dzien cyklu? ja się zastanawiam czy iść na bete dzisiaj czy poczekać do jutro i siknąć z rana, ehh :(
ja na razie nie odstawiam castagnusa, ale zastanawiam się co z moją @, bo powinna się jakoś pojawić a na razie nie czuje żeby się zbliżała, stąd moje pytanie, czy np. przedłuży mi się cykl do 30 dni :)
Tym razem ma to o tyle znaczenie, że jutro będzie cała rodzina, która wyczekuje mojej ciąży jak pierwszych oznak wiosny, więc jeśli nie będę piła wina (uwielbiam wino, które przywożę z Niemiec) to wszyscy pomyślą, że jestem w ciąży a nie chce im niepotrzebnie robić nadziei, a z drugiej strony jeśli jestem w ciąży to absolutnie nie tknę alkoholu.

9 lata 10 miesiąc temu #987618 przez natB
nattka to idź na betę kochana, bo faktycznie ani tak ani siak jest dobrze.. Beta da To jednoznaczny wynik.. Ja tez bym poszła, gdyby szwagierka nie pracowała w laboratorium haha :P ona wszystko później wie..
U mnie dziś tak 27-28 dc także wcześnie :) nie Powiem Ci jak długie mam cykle bo przez ostatni rok chyba nie miałam normalnych 3 cykli pod rząd.. Bo ciągle wychodziło coś.. Albo plamienia, albo torbieli,potem ten nieszczęsny pregnyl, gdzie powstała znowu torbiel :/ masakra..

9 lata 9 miesiąc temu #987625 przez miśka23
nattka idź na betę i będziesz miała odpowiedź czy napijesz się tego winka czy nie :)
Obyś jednak nie mogła :P
natB a ty kup test jeśli nie chcesz iść na betę i zrób go jutro rano:)

9 lata 9 miesiąc temu #987636 przez misia88
Dziewczyny, trzymacie w niepewności... :) Trzymam kciuki!
natkka Może rzeczywiście zrób betę. :) Będziesz wiedziała czy pić winko czy nie :)
natB Leć po test dzisiaj i jutro z rana zrób. :)

A ja z Lilą co prawda siedzę teraz w domu, bo jest na antybiotyku, ale dzsiaj wyskoczymy na chwilę do przedszkola, bo jest Dzień Rodziny :)

9 lata 9 miesiąc temu #987639 przez joanna1991
AGGI świetne masz podejście :*

NAT ale masz kochaniutkiego synulka :* masz rację teraz musisz pielęgnować swojego królewicza którego masz w domku :* A kolejny skarb przyjdzie szybciej niż myślisz :* trzymam za ciebie kciuki :)

ALKIM ale z Ali duża pannica :) Świetna jest :) a ty kochana wracaj szybko do zdrowia :*

Kobietki śliczne macie swoje maluchy :*

MALUTKA MILKA mi wychodziły takie same testy jak tobie od kąd zaczęłam testować, dopiero w kwietniu bo kuracji bromergonem wyszły mi w końcu piękne malinowe krechy.

MILUNIA superowo że maluszek rośnie i jest wszystko ok :)

NATKKA to czekamy na wieści od ciebie :D i od NAT też :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka