BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #657709 przez moofka
ferri :kiss: :kiss: :kiss: jak Cię testy wkurzają to pewnie że walnij je w kąt! chciałam zauważyć, że ja tez już nie testuję a dalej tu siedzę :) i Ty nawet nie próbuj się zmywać od nas, bo jak Ci wjazd na chatę zrobimy to nawet to stado małp ucieknie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657719 przez Agnilla
Ja adres mam więc jak co to robimy nalot :-) Ferri Bejbe ty moje ja już testów nie robię a tu jestem ale Cię rozumiem bo też dola załapałam. Mnie w przypadku mojej kumpel dziwi to że test krwi też wyszedł negatywny. Dziwne jesteśmy :)

11 lata 7 miesiąc temu #657731 przez gosia28
Agi ponowie pytanie. A zgadzał się Twojej koleżance wiek ciąży z usg z tym obliczonym wg. ostatniej miesiączki?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #657766 przez Agnilla
Gos, tak wszystko sie zgadzalo I mala sie urodzila w wyliczonym terminie

11 lata 7 miesiąc temu #657787 przez gosia28
no to jaja jak berety :laugh:
ciekawe czy w laboratorium się rypnęli czy faktycznie bhcg tak się nie chciało pokazać

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu #657846 przez lilijka
Gosia, Agnilla a testowałyście później ciążowe?
Asiu a Ty jak się trzymasz?
nie wiem jak Wy ale ja nienawidzę czekać wolałabym wiedzieć od razu- tak lub nie bo człowiek podświadomie doszukuje się objawów i myśli ciągle o jednym i tym samym. Ja do terminu @ mam tydzień więc kupa czasu...
Powiedzcie mi tak na chłopski rozum- testy owulacyjne wykrywają to LH czyli jeśli któryś pęcherzyk dorósł i jest gotowy do pęknięca (co nie oznacza że pęknie) tak?

11 lata 7 miesiąc temu #657848 przez lilijka
Kurde nawet cichopek w ciąży...

11 lata 7 miesiąc temu #657854 przez Agnilla
cooo kuwa??? no nie wytrzymam :P
Lil, ja testowałam w piątek i była jedna kreska, więc narazie się wstrzymuje. chcę test ciązowy zrobić w środę jeśli @ nie przyjdzie, a jak znowu będzie 1 kreska to w czw chcę iść na betę, jak wyjdzie ciąża to w sob wbijam się do lekarza, jak nie wyjdzie to nie wiem co robić :P dziś zaczynam 37 dc, nie wiem czy się czuje, trochę na okres, trochę nie, waga znowu w górę, cycki takie se...jeśli to ciąża to nieświadomie wkraczam właśnie w 6 tc :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #657859 przez gosia28
hejoł :)
lili u mnie 40 dc bez @ ciążowy ostatnio testowałam w czwartek chyba? Albo w piątek.

odpowiedni wzrost lh powinien spowodować pęknięcie pęcherzyka dominującego, ale nie daje gwarancji. Tak mi się zdaje bo ja miałam raz sytuację, że pęcherzyk był dostałam zastrzyk na pęknięcie, a okazało się, że nie pękł tylko przerósł i zrobiła się z niego torbielka, która pod koniec cyklu wchłonęła się po progesteronie.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu #657868 przez lilijka
Agnilla napisał:

cooo kuwa??? no nie wytrzymam :P
Lil, ja testowałam w piątek i była jedna kreska, więc narazie się wstrzymuje. chcę test ciązowy zrobić w środę jeśli @ nie przyjdzie, a jak znowu będzie 1 kreska to w czw chcę iść na betę, jak wyjdzie ciąża to w sob wbijam się do lekarza, jak nie wyjdzie to nie wiem co robić :P dziś zaczynam 37 dc, nie wiem czy się czuje, trochę na okres, trochę nie, waga znowu w górę, cycki takie se...jeśli to ciąża to nieświadomie wkraczam właśnie w 6 tc :ohmy:

Agnilla nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem bo też tak miałam w którymś cyklu :angry: Moja rada jest tylko taka, żeby się nie nastawiać tak jak ja wtedy bo zwariujesz - ja o mały włos rodziny już nie poinformowałam i nawet ciuszki kupiłam taka pewna byłam :laugh: Na Twoim miejscu zrobiłabym wcześniej betę- prawie 100% pewności i będziesz wiedziała na czym stoisz... Ale swoją drogą to jak okaże się ciąża to jaja będą jak berety :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #657873 przez lilijka
gosia28 napisał:

hejoł :)
lili u mnie 40 dc bez @ ciążowy ostatnio testowałam w czwartek chyba? Albo w piątek.

odpowiedni wzrost lh powinien spowodować pęknięcie pęcherzyka dominującego, ale nie daje gwarancji. Tak mi się zdaje bo ja miałam raz sytuację, że pęcherzyk był dostałam zastrzyk na pęknięcie, a okazało się, że nie pękł tylko przerósł i zrobiła się z niego torbielka, która pod koniec cyklu wchłonęła się po progesteronie.

Gosiu taka sama rada dla Ciebie BETA :) 40dc to dłuuugo możliwe że coś się kluje :)
Pociesz mnie że mój pęcherzyk mimo że w czwartek nie był dominujący to przez 5 dni podrósł i stąd pozytywne testy :) Ostatnio myślę że jestem jakimś wybrykiem natury wszystkie dziwne rzeczy mi się przydarzają np. pozytywny test po furaginie, 11 dni poślizgu w którymś cyklu, zapalenie jakieś pieprzone które mimo owulki uniemożliwiło mi ciążę, plamienia trwające 2 czy 3 dni a teraz na dokładkę wielka niewiadoma z pęcherzykiem dominującym masakra :(

11 lata 7 miesiąc temu #657874 przez Agnilla
Lil, ja to bardziej beke mam, bo jak to, jajek nie bylo, prl podwyzszona a ja w ciazy? raczej w to nie wierze, ale wtf?? nie wiem co sie dzieje, ide czytac czy ten bromergon opoznia @

11 lata 7 miesiąc temu #657898 przez moofka
kurka a ja myślałam, że to moje cykle są do dupy.... chociaż do mojego rekordu 53 dni jeszcze Wam trochę brakuje.

Agi i co wyczytałaś?

11 lata 7 miesiąc temu #657904 przez Agnilla
moof, ale u Ciebie to byla norma takie cykle? ja swoj rekordowy cykl w calym zyciu mialam wlasnie 37 dniowy, potem braøam tableki a po ich odstawieniu mialam kolejno 28, 27,31,26,27,31,29,29,32,32,31...dzis jest juz 37 dzien, pobolewa mnie w podbrzuszu jak na okres, ale to juz od ponad tyg
nie wyczytalam nic madrego, albo laski pisza, ze trzeba zrobic bete na krew, albo, ze to bromergon rozregulowuje, zaraz, ze nie powinien, bo przeciez reguluje i uj
ps. wlaczylam sobie cos na kompie i jak chce pisac polskimi znakami wychodzi mi deutsch :P

11 lata 7 miesiąc temu #657911 przez moofka
Agi ja zawsze miałam takie cykle, nigdy nie byłam w stanie przewidzieć kiedy @ przyjdzie, bo raz było 30 dc a zaraz 37.... jak dobijałam do 40 dni to nawet nie rozważałam opcji, że może to jakaś wpadka tylko grzecznie czekałam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka