BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #657431 przez gosia28
julka ale ciacho mmmmmm
dwa cykle wiem, że jak się czeka na coś wyjątkowego to się dłuży, ale zleci, zobaczysz :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657494 przez Agnilla
ooo kuwaaa, wchodze na fb....a tam kolejnaaaa zaciazona!! toc ona faceta nie miala :P fak fak fak
zajadamy pyszne lody z manhattana, wanilia z truskawka, ale znajde jeszcze miejsce na ciacho z rabarbarem, bo wyglada wysmienicie :) biore! :)
ja do tego moge jeszcze dodac, ze po bromergonie mam zatkane uszy i nic nie slysze. a nic innego porocz paracetamolu nie biore bo generalnie nie wiem na czym stoje :/ no i mam problemy z zalatwianiem sie
troche mi apetyt wrocil, szkoda:P
Jula, nos do góry!!
moof, ja chcialam wczoraj zrobic foto ale tel mi padl i juz poszlam spac :P
zrobie dzis o 20, bo teraz pilam i Wam wrzuce foto
@ brak, ale siedze i wpieprzam, co widze, moze? ;) i tak dobijam do rekordu 36 dc w sumie sie zakonczyl, bo liczymy do 17:00 no nie

Goś, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :kiss: kto jeszcze dzis swietuje, Dag? bo nie pamietam :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #657522 przez gosia28
Agi dzięki :kiss:
no ale świętowanie przenieśliśmy na jutro bo P. wrócił wczoraj z pracy o 5.00 to przespał do południa, potem kościółek i znów pojechał do pracy :dry: no ale jutro nadrobimy:)

coś chyba pisałaś że masz bromka na recepcie jeszcze, ja myślę, że spokojnie w aptece powinni dać zamiennik.

a z tymi ciężarnymi to mam to samo, niedługo to się zacznę o nie potykać bo nikogo innego nie widzę :S

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu #657564 przez Agnilla
no ja narazie sobie podawkuję przez tydz pol tabletki, czytam , ze organizm do tej zmiany cisnien sie w koncu przyzwyczai
nie bedzie dzis testu owu, tak mnie przeczyscilo cos, ze ledwo do lazienki dobieglam masakra

11 lata 7 miesiąc temu #657576 przez gosia28
o holender mówisz Agi, że Ci pociekło z innej strony :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657605 przez Agnilla
nooo chyba po tych lodach :/
aaaaale mnie uszy swędzą, od tej różnicy ciśnień :P
Goś, u Ciebie cały czas brak @ ?? który to dc?
normalnie jestem w szoku, co to się dzieje
słuchajcie, jeśli do zapłodnienia przypuśćmy zaszło dziś, to zagnieżdżenie następuje po tygodniu, a test ciążowy można mniej więcej zrobić tydzień po zagnieżdżeniu, czyli 2 tyg po seksie? :D ale wymodziłam
bo u nas przytulanie było w sob tydz temu, bo potem się źle czułam po tym bromergonie. to może faktycznie na ciążowy za wcześnie? Kaś mówiła, że z Czarulą zaszła właśnie przed okresem

11 lata 7 miesiąc temu #657620 przez moofka
Gosia udanego świętowania jutro :)

Agi no chyba zagnieżdżenie to tak 7-10 dni po owu, a test 14 dni po owu.

11 lata 7 miesiąc temu #657624 przez Agnilla
mamo moof, a jak się nie miało owu? :D

11 lata 7 miesiąc temu #657639 przez moofka
jak dziki seks to i bez owu jest szansa :P

11 lata 7 miesiąc temu #657662 przez Agnilla
właśnie gadałam z kumpelą, bo pamiętałam, że w pierwszej ciąży też miała "problemy". o ile teraz w drugiej ciazy dowiedziala sie bardzo szybko o tyle w pierwszej wg nas bardzo pozno bo w 11 tyg. poszla do lekarza, bo nie miala okresu a tym samym jak miala zajsc w ciaze. dostala duphaston, pojawilo sie plamienie a ona myslala, ze to okres bo nawet hcg z krwi wyszlo jej negatywne. no i w 11 tyg byla u lekarza, krew itp i wyszlo ze od samego poczatku okresu nie miala bo byla w ciazy :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657669 przez ferritka
aloha :))

Julka masz tego placka więcej bo ja dzisiaj nie wpadam do Was sama :blush:
przedstawiam Wam moje kuleżanki co to do mnie dzisiaj wpadły z wizytą niezapowiedzianą
@ z rodziną

Agi, może po tym Bronku co go jadasz tak Cię pogoniło?? jesuuusie Ty odstaw te prochy bo się wykończysz :( :(

Gosia, pięknej rocznicy, kolejnych boskich wspólnych lat z małżem :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657670 przez gosia28
Agi u mnie 39 dc.
Zapłodnienie to max do 12 dni od owulacji. po 2 dniach od zagnieżdżenia bhcg powinna być wykrywalna w moczu.
a ja se przypomniałam, że wrzucałam Wam testy moje owu i niby że dwa razy wskazywał na owu i se kuknęłam na nie to w 26 dc mi drugi raz pokazał, przeliczyłam i gdyby faktycznie ten z 26 dc był wiarygodny to mój cykl pociągnie się 26(pozytywny test)+2(do owulacji)+14 dni(faza lutealna)=42 dni cyklu więc @ powinna przyjść/nieprzyjść 23 maja. Ciekawe czy się sprawdzi ta teza :unsure:

a owu jak nie było a @ nie ma to może być zbyt niska ilość progesteronu w II fazie i brak spadku tego hormonu w okresie kiedy powinna przyjść @ w związku z czym trzeba łyknąć tabletę co by wywołać. Albo torbiel mogła się zrobić z niepękniętego pęcherzyka dominującego na którego też trzeba łyknąć progesteron co by się wchłonęła.

moof, ferri dzięki :kiss:

edit.
o kurka Agi jaka historia :) ale że betka ujemna wyszła? Jak to to to? A wiek ciąży usg zgadzał się z wiekiem z om.?

ferri no małpa wielka

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657677 przez Agnilla
Goś, te Twoje tezy są takie przygnębiające
może jednak przyjmę sobie, że odkąd miałam wylane na to wszystko urósł mi taki mega pęcherz, do tego mąż miał taaaką armię i tadam :D
Goś wszystko się zgadzało, no chyba gin się pomylił albo faktycznie ciąża nie była widoczna
Ferri, to skoro to całe stado Cię odwiedziło, to może i moja @ zawitała do J. :P

11 lata 7 miesiąc temu #657682 przez gosia28
Agi sorki :huh: tak se napisałam bo miałam sytuację np. z torbielką, ale to luz blus po luteinie mi się wchłonęła i zazwyczaj nie miałam takich sytuacji częściej niż raz w roku.
Oczywiście Tobie życzę takiej historii jak koleżanka miała. Na pewno, przecież mąż z pewnością ma armię konkretną to się wstrzelił z impetem w Twoje mega jajo ;) :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 7 miesiąc temu #657692 przez ferritka
Agi kochana, ja myslę że wszystkie małpy z testujących owu lasek do mnie wpadły, jedna czy kilka mi bez różnicy jak przyszły niech siedzą a niech mi teraz któraś powie ż eu mnie nie fajnie i chce do Was iść to za szmaty i włosy wytargam i nie puszczę.

p.s. odraczam testowanie owu. mam dośc i mega doła jak uj. mam nadzieje za to że pozwolicie mi tu z Wami posiedzieć bo smutno bedzie mi Was zostawiać. Czy mogę sobie tu z Wami siedzieć i o dupie marynie pisać i Was wspierać?? bo o testach owu Wam tu długo nic nie napiszę bo się na nie obraziłam :angry: :angry: :angry:

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka