BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1005370 przez Iwson
Witam witam
Kurcze nie było mnie 3 tyg I teraz ze dwa dni muszę poświęcić na nadrobienia zaległości, przeleciała tak na szybko parę stron i gratuluję wszystkim, którym się już udało ;-)
Widziałam tez, że pisałyście coś o wiesiołku, a ww czym on pomaga I w jakiej formie kapsułki czy płynnej?
Zabieram się za czytanie co tam u Was dobrego słychać ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005374 przez martussska7
Pumcia - tak uzbrajam się w cierpliwość :)

Izabela - to ciekawe jak nam wyjdzie to wyłączenie "głowy" :D wiem tez że nie powinnam się zadręczać, wymyślać najgorsze scenariusze, tylko wrzucić na luz... ale jak to zrobić?! Zdawaj relacje ze swoich obserwacji :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005382 przez Sandruska1995
Pumcia - Sa :) Ja mieszkam już od 2 lat tutaj i nie planuję wracać . ;) Ja dokładniej mieszkam w Harburgu , mam tu polskiego ginekologa. Jest facet i babka małżeństwo . Ja chodzę do Niego i jestem zadowolona, bo do babki się długo czeka. Nazwisko Kochanowicz Harburg ulica Sand . Wpisz w google. :P
A ty gdzie mieszkasz? :)

Dziewczyny a jak dziś mam 4 dc już , a wiesiołka bierze się od 1 dnia , któraś tam wspominała to muszę czekać do następnej @ żeby zacząć tak?

9 lata 3 miesiąc temu #1005383 przez Iwson
martussska z doświadczenia muszę ci powiedzieć, że najlepiej olać wszystko i wtedy się udaje my staraliśmy się 3 lata mierzylam temperaturę, robiłam testy owulacyjne, miałam monitoring, sprawdzałam śluz i położenie szyjki itp i nic już zaczęłam czytać o procedurach adopcyjnych i olałam staranie całkiem nawet już na seks nie mieliśmy ochoty po czym po ponad miesiącu całkowicie bez seksu byliśmy u znajomych na imprezie coś tam wypiliśmy i jak wróciliśmy męża juz nad ranem ochota naszła no i mamy teraz już 3 letniego szkraba także powiem ze jak się wyłączy głowę to wystarczy nawet jeden jedyny raz w czasie całego cyklu, sama nie chciałam wierzyć zrobiłam kilka testów, betę i nadal niedowierzałam dopiero po wizycie u gina zaczęłam się cieszyć no ale i tak nic mnie to nie nauczyło teraz chcemy drugie dziecko i robienie samo testuje juz 3 cykl i nic :-(

9 lata 3 miesiąc temu #1005386 przez Iwson
Sandruska z tego co na szybko przejrzałam forum to od 1 dnia cyklu do owulacji pije się jakieś zioła Ojca Sroki, a wiesiołek to chyba można cały czas łykać.

9 lata 3 miesiąc temu #1005388 przez Pumcia
Aklim - a już myslałam, ze tylko mój mąż taki przewrazliwiony. Czasem mnie traktuje jakbym była obłoznie chora, momentami mnie to nawet drazniło ale z drugiej strony lepiej w tą stronę niż miało by Go to nie obchodzic :) Słodkie jest to że nie mówi znajomym ze ja jestem w ciązy - tylko że MY jestesmy w ciązy :D

Iwson - podpisuje się obiema rękoma pod tym co napisałaś :) tez trafiliśmy po odpuszczeniu ale nie wyobrazam sobie jak mam przy kolejnej ciąży obie odpuścić :) chcielibyśmy aby dzieci nie miały duzej różnicy wieku :)

Sandrusia - słyszałąm o tych Kochanowskich. Oni chyba klinikę mają co ? czy mylę fakty? JA mieszkam w PL ale mąż w Hamburgu, miałam do niego jechac w tym roku ale jak zaszłam w ciąże to trochę się boję ze nie poradze sobie z jezykiem. Zwłaszcza ze maz tez nie za dobrze zna niemiecki ;/

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005390 przez Sandruska1995
No właśnie nie pamiętam , a dziewczyny tyle pisały że nie chce mi się szukać tego :)

Pumcia Szczerze to nie wiem :) Szczerze to lepiej by wyszło jak byście się tutaj przeprowadzali jeśli macie taką możliwość , lepsze życie - naprawdę. Ja też języka nie znam, ani mój M. Idziemy do szkoły dopiero od listopada. Ale lekarzy mam Polskich , ginekolog, rodzinny , i dla małego też Polkę . Wszyscy w Hamburgu. A gdzie Twój dokładnie jest ? Mi się Harburg podoba , bo wszędzie mam blisko i lekarzy właśnie pod nosem , także się nie stresuję . :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005393 przez Iwson
Pumcia ja też nie chciałam dużej różnicy, ale po cesarce gyin powiedział mi ze najlepiej 2 lata odczekać, my poczekaliśmy troszkę dłużej i teraz żałuję bo miałam w planach tak w maju zafasolkować no ale jak widzisz wrzesień i nic :-/ a myślałam że z drugim dzieckiem będzie, łatwiej, szybciej itp

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005394 przez Pumcia
Sandrusia - My cały czas myslimy co z tym fantem zrobić :)ale myślę ze po porodzie się przeprowadze do Hamburga boo tu nas nic nie trzyma a Mąż ma dobrą tam prace. Hamburg to swietne miasto - bywam tam czasem :) Chciałam jechac na te wesołe miasteczko ostatnio ale nie zdarzyłam. A gdzie dokładnie mój Mąż mieszka to Ci nie powiem, bo cięzko zapamiętać te nazwy ulic :) Wiem że od dworca PKS jechalismy 20 min samochodem :D

Iwson - nigdy nic nie wiadomo więc nie spinaj się tylko róbcie swoje i spróbuj uczyć się na własnych błędach czyli przypomij sobie jak zaszłaś w ciąze pierszą :P Tego Ci zycze :*

9 lata 3 miesiąc temu #1005395 przez martussska7
Nic mi nie pozostaje tylko wrzucić na luz :D jedynie co to mnie martwią moje krótkie cykle, ale mam nadzieję że wkrótce się to wyreguluje i ten cykl będzie już dłuższy.

Wiecie co, super z Was kobietki :) baaardzo fajnie mi się Was czyta :):):):)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005396 przez Pumcia
Martuśka - dziekujęmy dziękujemy :whistle: :P a o cykle się nie martw - każdy Gin Ci to powie po odstawieniu Tabsów :D a próbować możesz cały czas :D

DZIEWCZYNKI MOJE KOCHANE, ZYCZĘ WAM STOSUNKOWO :evil: UDANEGO :evil: WIECZORKU :evil: :) UCIEKAM . . .

9 lata 3 miesiąc temu #1005398 przez Iwson
martussska a jakiej długości masz cykle ja mam co 25 dni a tak co 3/4 co 27, ale wydaje mi się ze długość nie ma znaczenia powinnaś się cieszyć bo więcej szans na zafasolkowanie ;-) w skali roku ;-)

9 lata 3 miesiąc temu #1005399 przez martussska7
Stosunkowo nie będzie... mąż w pracy :D:D mam całą stertę prasowania! Ktoś chętny? :P

Też uciekam :) do jutra! :*

9 lata 3 miesiąc temu #1005400 przez Iwson
Pumciadobrej nocki :-)
Podziękowania: Pumcia

9 lata 3 miesiąc temu #1005401 przez martussska7
Iwson - ostatnio co 23 dni :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka