BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1005403 przez Izabela
Pumcia stosunkowo :evil: to u mnie wieczór samotny bo mąż w delegacji
Ale dzięki i wzajemnie :laugh:
Podziękowania: Pumcia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005419 przez magmus88
Aklim.... śliczny brzusio!! Jaki zgrabniutki!!
Milusia - Twój też przecudowny!

Kobiety.... nauczcie mnie jak mam wyluzować :( tzn przypda mis ię to po "naprawieniu" mnie ;))

9 lata 3 miesiąc temu #1005421 przez Izabela
Magmus ja to mam taki patent ( przynajmniej w teori nieźle się zapowiada :P ) znajdź sobie jakieś zajęcie, najlepiej takie które koliduje z ciążą i się tym zajmij. Oddaj się temu na maxa, zaangażuj. I wtedy jak przestaniesz myśleć o dzidziusiu to tadam, będzie ciąża :laugh:
Drugi patent jest z książki "sekret". Musisz tak bardzo bardzo chcieć dzidzię, ze czujesz ze już ją masz i nie może być nawet cienia zwątpienia ze będzie inaczej. Podobno też się sprawdza ;)

A tak na serio to chyba będzie ciężko. Ja niby też na spokojnie narazie, zakładam że jeszcze co najmniej rok starań ale gdzieś tam na końcu głowy jest ta myśl że bardzo bym chciała już :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005423 przez magmus88
Izabela - czytałam sekret!!! Moja kumpela z pracy jest w tym ekspertką..... tylko ona cąły czas myśłio totku :D

9 lata 3 miesiąc temu #1005424 przez Izabela
To my połączymy siły i myślimy o ciąży. Tylko może myślmy na początek tak optymalnie żeby nie przesadzić i bliźniaczej nie przyciągnąć hihi :lol:

9 lata 3 miesiąc temu #1005425 przez Sandruska1995
Pisałam i mi się skasowało? :dry:

Pumcia aaa na dom ? My byliśmy ostatnio . Polecam :) Ja mieszkam 20 km od dworca głównego :) Może niedaleko i kiedyś się spotkamy :silly:

9 lata 3 miesiąc temu #1005427 przez joanna1991
WoW dziewczyny ale szalejecie z tymi postami :P nie nadążam :p hi hi

AGGI no właśnie mam długie włosy i już nawet ostatnio ścięłam, nic nie pomaga... Coraz bardziej dokucza mi ból owulacyjny ( ból pokrywa się z pozytywnymi testami owu ) Dziś z rana do męża się oczywiście dobrałam, jutro mam zamiar zrobić to samo :D hi

ZIAA czekamy na twojego teściora z rana :D

PUMCIA jesteś świetna! potrafisz innych pocieszyć. Zabawna z ciebie babeczka :D

MILUNIA ale brzuchol! Piękny jest :*

ALKIM ale masz zgrabniutki brzucholek jak na końcówkę ciąży :*

Uciekam spać bo po pracy jestem. Musiałam przed snem tutaj zajrzeć bo bym nie zasnęła :p hi Dobranoc :*
Podziękowania: Pumcia

9 lata 3 miesiąc temu #1005437 przez natB
hmmm no nie nadrobię Waszych postów :D... produkcja ruszyła! na razie postów... a liczę na dalszy rozwój akcji u Was :evil: :evil:

Z tego co pamiętam to po krótko odpiszę...

ziaaa ja czekam... bo wiesz nic Ci nie chcę mówić, ale
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:laugh: :laugh:

Iwson ja myślałam identycznie jak Ty... ,, bo po pierwszym dziecku drugie to już pójdzie jak z płatka" no niestety...udało nam się po 8 miesiącach starań, a z małym raptem 1-2 cykle i już byłam w ciąży... ale ja niestety podczas tych naszych starań napotkałam full problemów, także i tak się cieszę, że to było TYLKO 8 miesięcy..

milunia WOW ale brzuchol nieźle... rośniecie :D

Aklim a u Cb to już mega niisko brzuszek.. jej jej to tuż tuż poród.. co do leczenia w Anglii, ja chyba bym tam ani jednej ani drugiej ciąży nie donosiła... no nie ma opcji, przy takim ich podejściu euh :blink: :blink:

U mnie dalej okropnie... wczoraj już z bezsilności płakałam...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no i wizytę mam przeniesioną na sobotę... w sumie mi to już obojętne i tak długo czekałam...

Postaram się jeszcze dziś zajrzeć :) miłego kochane :*

9 lata 3 miesiąc temu #1005441 przez aggi
dzień dobry :)
Ale tu gwarno od rana :silly: i cały wieczór ! hoho ale mam nadrabiania ;)
Ale pocieszę Was że jak już będziecie miały dzieci to skończy się siedzenie na necie 24h :evil: :evil: :evil: :silly:
mam nadzieję że ziaa nas nie wyujała z testem? :P
u nas nocka super, całą noc spał do 6:30 :) wyspałam się :)

pumcia hahaha :)

martusska po anty organizm może do siebie dochodzić nawet pół roku - tak słyszałam. Więc daj sobie czas :) godziny to ważna rzecz, choć powiem Ci tak cicho że około godziny mi się zakres robi jak testuję :) czasem 16 a czasem 17 ;) co do śluzu to wiesiołek go poprawia, ale bierze się tylko do owulacji więc fajnie go brać jak się wie kiedy jest owu.

izabela co do bólu jajnika to ja nie mam pojęcia mnie nigdy nic nie bolało, dopiero po porodzie zaczęłam odczuwać owulacje i w tym samym czasie mam pozytyw na teście więc nooo tak z moich obserwacji to tyle

magmus z dłoni?? nigdy nie miałam :) oj a wiesz coś więcej na temat pcos? bo ja to tylko z nazwy znam.. a co do wyluzowania to winko i tv i mąż obok i jakoś będzie :woohoo: :evil:

milunia super brzuś, aż mi się tęskni do mojego :D

aklim hoho no co nieco z mężem to rekompensuje bezsenną noc haha :evil: :whistle: co do karmienia to ja miałam kupione niby specjalne do karmienia ale odeszły w kąt....... kupiłam sportowe elastyczne staniki i w tym mi było najwygodniej ;) cudny Robercik :woohoo: :kiss:

sandruska kapsułki olej z nasion wiesiołka . takie miękkie jak tran. nie musisz czekać do 1dc, ja też jakoś po kilku dniach zaczęłam ;) ale ważne żeby przerwać przed owulacją a potem dopiero znów od 1dc do owu.

Iwson no dawno Cię nie było ;) wiesiołek jest na poprawę śluzu płodnego, w formie kapsułek miękkich. od 1dc do owulacji i się odstawia bo może utrudniać zagnieżdżanie.

joanna to jak ból się pokrywa z testami to nic tylko się cieszyć :) masz jeszcze jakieś wizyty u gina?

nat a o mnie zapomniałaś phiiiii :dry: :whistle: B) :P trzymaj się i myśl pozytywnie :kiss:

ziaa ale sobie nagrabiłaś ! 8 godzina i nie ma teściora???!!!! nie ładnie :evil: :evil:
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1005442 przez Iwson
Izabela magmus niestety, ale z doświadczenia Wam powiem, że nie łatwo jest tak wyluzować, powinnam być mądrzejsza bo już wiem jak było z pierwszą ciąża i niestety tak nie jest zaraz jak zdecydowaliśmy o drugim dziecku pobiegła do rossmana po testy owulacyjne :-/ ale kolejny cykl chyba oleje testy i obliczanie :-/

Któraś z Was pisała o wiesiołku i o jakimś leku inofem chciałam tak dopytac na co to jest konkretnie? Bo u mnie od momentu urodzenia dziecka jest absolutny brak śluzu :-/ i obawiam się, że to też może być problemem miała lub ma tak któraś z was i jak można coś z tym zrobić?

9 lata 3 miesiąc temu #1005445 przez Iwson
aggi dzięki wielkie za info o wiesiołku to w takim razie czekam do @i zaczynam brać bo juz wczoraj zakupiłam ;-) tylko nie bylam do końca pewna jak i kiedy mam brać ;-)

9 lata 3 miesiąc temu #1005446 przez aggi
iwson ale u mnie to samo ;) zafasolkowanie z Maksem zajęło nam prawie 2 lata na luzie, bez liczenia, testów itd 'nachybił trafił' :pinch: tak prawie 2 lata ! już myślałam że coś z nami nie tak... ale zaczęłam testy owu robić i z testami w sumie 6 miesięcy się staraliśmy........ z czego w trafionym cyklu już byłam zrezygnowana i po kolejnej @ miałam zamiar iść się przebadać do gina... ;) morał z tego taki że faktycznie jak człowiek zrezygnuje i odpuści to nagle cuda się zdarzają :blink: :silly: o wiesiołku post wyżej Ci napisałam :) też go brałam przed Maksem.

9 lata 3 miesiąc temu #1005447 przez aggi
Iwson tylko sprawdź jakie masz kapsułki po ile mg bo na poprawę śluzu dawka jest 1500-3000 mg dziennie. :side:

9 lata 3 miesiąc temu #1005448 przez Iwson
martussska pytałaś swojego gina o te krótkie cykle bo nie nie wydaje mi się, żeby to był jakiś większy problem gorzej jest jak są nieregularne bardzo podobno jak jest około 8 dni różnicy to jest już problem jak byś miała jeden cykl 23 dni a drugi 31 lub wiecej

9 lata 3 miesiąc temu #1005449 przez ziaa
Negatw, Dziewczynki, negatyw. Przyznać się która nie trzymała kciuczków? ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka