- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- paula123
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paula123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Gratuluje kolejnej ciąży na forum!
Majka, Aggi, ją się nastawiam na rzeźnię, ale jakoś tak chciałabym ją świadomie przeżyć, dlatego nawet gazu nie chce... Zobaczymy, jak pójdzie. Dziś byłam na ktg i cisza
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- paula123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Chudzinka uwierz mi, nawet jak weźmiesz znieczulenie to będziesz ten poród świadomie przeżywać i i tak będziesz się darla z bólu. Ja miałam znieczulenie a bolało baaaaaaaardzo, jakby ktoś mi kości lamal i w ogóle jakby miała za chwile umrzeć, nie wyobrażam sobie co by było bez znieczulenia.
Paula dokładnie, ciąża jeszcze bardzo wczesna, nie dziwne, że nic nie widać.
Milunia ja się z żadna położna nie umawialam, po prostu jak się zaczęło to pojechałam do szpitala i tam się mną już położna zajęła. Jeśli chodzi o pielęgniarkę po porodzie co przychodzi do domu patrzeć jak się dzieckiem zajmujesz, to do mnie taka nie przychodziła. Zapisalam małego do państwowej przychodni, bo myślałam, że to obowiązkowe ale powiedziałam, że pielęgniarki nie chce a i tak chodzę z młodym do luxmedu i nigdy z tej przychodni nie korzystałam. Teraz nawet nie zamierzam małego do tej państwowej zapisywać.
Aklim wyszłas już ze szpitala? Rodziłas w tym tak zwanym u nas domu narodzin?
A ja sobie uswiadomilam, że nie spedze z Tymkiem świat Bożego Narodzenia i płakać mi się chce. Tak bardzo chciałabym z nim być w tym czasie a będę w szpitalu. Chyba, że Eryk postanowi wyjść na świat wcześniej, ale tego też bym nie chciala
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105
Chudzielcu ja gaz miałam z Tosia ale bez niego miałam problem z oddychaniem Wiec się przydaje za to z Misia juz był bardzo świadomy poród... Bez niczego i juz z doświadczenia wiedziałam jak mam oddychać :-*
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Dziewczyny.... takie jaja wczoraj, że szok.... miałam już wychodzić z domu, stałam praktycznie w butach i mówie... a sikne na testa, bo pewnie późnym wieczorem wrócę..... odczekałam ze 2 minutki.... patrze a tam dwie krechy! odczekałam jeszze chwile i maliny jak malowane! to mój 18dc.... dzwonie do lekarza bo kazał dzwonić jak będzie owulka.... mówie mu, ze miałam dzwonić, ale jeszcze nie zaczełam leków brać... a on: dziś chce Cie widzieć! Żeby było śmiesznie przeciez byłam dzień wcześniej u niego.... a testy do tego dnia nawet bez cienia drugiej kreski były....
Ja na szybko kąpiel, szykowanko i pojechałam.... miał lekkie opóźnienie, trochę się naczekałam.... ale były. Dwa pęcherzyki jeden 16 drugi 14 mm, na lewym jajniku..... Powiedział, ze to dość późno ale ważne, że są! Nie są jakichś imponujących wielkości ale cieszę się głównie z tego.. ze operacja coś dała Mam nadzieje, że to jest dobra wróżba dla mnie ))
To tyle ode mnie.... znowu wpadam jak po ogień. Wybaczcie. Dziś robimy te urodziny męża więc jeszcze sprzątanie mnie czeka Pozdrawiam!
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzis z ciekawosci zrobilam test ale wyszedl negattywnie amil tak sie nazywal.
z tym ze pani w aptece mowila ze bardziej wyjdzie beta.....
ale jedno mnie dziwi ...w mojej temp w pochwie..
odkad sie kochalam na 2dzien w pochwie mialam 37,0 4/5dzien po stosunku temp 37,2 37,3...
7dnia po stosunku spadla mi temp 36,8.
I kolejne dwa dni do wczorej mialam po 36,9 a dzie juz mam 37,0...
Czy tak jest przed okresem?? Ja normalnie mam temp 35,7 36,5przed okresem...wiec mnie to nieco dziwi.. do zblizenia doszlo 1.10.2015 .
Jesli w sob nie dostane @ w wtorek wykonam bete .
u mnie z synem testy plytkowe pokazywaly ciaze po 1msc dopiero az corka po 1,5msc .. bo mialam wczesne ciaze malo poziomu hcg
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
kakasia uff odetchnęłaś, przemyślałaś i wróciłaś także witam ponownie... kurczę ja totalnie nie znam się na tej metodzie termiczno hm jakiejś tam ... najlepiej odczekaj jeszcze, testy na moje nawet teraz Tobie nie wyjdą... 3mam kciuki, pamiętaj póki nie ma @ jest nadzieja!
magmus nono jaja jak berety najpierw przecztałam o malinach to sobie pomyślałam O CIĄŻA hehe... ale później doczytałam, co i jak.. u mnie owu wystąpiła ok. 20-22 dc także kochana jest SZANSA jak widać na moim przykładzie i moim 16 tygodniowym cudzie
A ja totalnie się rozłożyłam... katar, kaszel OKROPIEŃSTWO ;/.. w dodatku wczoraj 3 razy myślałam, że umrę :/... no, ale nic... w imię córki heh
Nefri z tymi świętami to faktycznie przykro, ale nic nie jest przesądzone... w razie wu możecie sobie po powrocie ze szpitala zrobić w małym gronie drugą Wigilię dla Ciebie i maleństwa, z prezentami of course kolędy itp ... głowa do góry!... dla pocieszenia powiem Ci, że ja Wielkanoc spędzę w szpitalu... mam termin na 2 kwietnia... a Święta wypadają niecały tydzień wcześniej... eh... no nic zobaczymy, jak to wszystko będzie..
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
nefri świetna kurtka jednak cena mnie tymczasowo przerasta. Ja jedna zdecydowałam się jeszcze na używaną - dałam 40zł, bo ileż też moje dziecko w niej pochodzi - drugiego jeszcze nie mam żeby zostawić 'na później', a w sumie nowa taka sama 120zł jak patrzyłam. Nie dałabym tyle, przynajmniej na ten moment choć przedwczoraj byłam w reserved i zauroczyła mnie tam kurtka dla chłopców ale cena.. łał. taka dokładnie: www.reserved.com/pl/pl/kids/newseason/lu060-90x/warm-jacket bez znieczulenia jest tak samo hehehe. ja byłam tak zaaferowana tym porodem że zapomniałam o tym że całą ciążę się o znieczuleniu nagadałam
pati pokażesz nam później jakieś zdjęcia coooooooo ja do czech mam godzinkę no może dwie drogi a tam tak pięknie podobno
magmus cudny i rzeczowy lekarz Ci się trafił. tak mocno trzymam kciuki za ten plan bo brzmi mega optymistycznie miałam na sali po porodzie babkę która rodziła w tych pończochach masakra ! wyglądała jakby ją z rzeźni przywieźli te pończochy podziurawione bluechh elegancko jak pęcherzyki są
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
milunia temat położnej. Niby przysługuje Ci położna z Twojego ośrodka zdrowia - tam gdzie chodzisz do rodzinnego lekarza. Jak urodzisz i wrócisz do domu to jesteś zobowiązana poinformować w Twojej przychodni np telefonicznie że urodziłaś dziecko. I oni już dalej sami Ci mówią kiedy wizyta itd. Ja np miałam taką sytuację że wróciłam do domu, dopiero po tygodniu dzwoniłam bo zapomniałam no a że położna była na urlopie bo to wakacje były to suma sumarum podbiła mi tylko książeczkę i zgodnie stwierdziłyśmy że to co najgorsze czyli pierwsze dni przeżyłam sama, poradziłam sobie i nie musi przyjeżdżać i tyle w sumie. powiedziała że jakby coś to zawsze jest pod telefonem
paula wielkie gratulacje nie ma szans by lekarz przed terminem @ zobaczyl coś na usg także spokojnie. poza tym gdzieś kiedyś słyszałam że nie robią usg gdy beta jest poniżej 100 bo nic nie będzie widać
chudzinka ja nie chciałam gazu, a w trakcie mi proponowali ale powiedziałam że nie chcę bo hehe. świadomie powiadasz.. no życie weryfikuje tyle powiem, ale o bólu prawie się zapomina
kakasia weź czekaj na termin @ i tyle.............................. a już nie kombinuj
- paula123
- Wylogowany
- gaworzenie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
paula nic się nie martw kiedy masz iść na wizytę? możesz jutro betę powtórzyć czy przyrasta albo testy ciążowe powinny ciemnieć ale nie martw się, ciąża napewno jest :* tylko malutka a stres bobasowi szkodzi
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Aggi super ta kurtka z reserved. Może dorwiesz ją jak będą przeceny, to kupisz większą na przyszly rok. Ja to każdy taki duzy zakup dla malego dzielę na pół, bo Eryk też urodzi sie w grudniu, wiec będzie te lepsze rzeczy nosil po Tymku, zwlaszcza, że Tymek nie niszczy za bardzo ubrań. Ta kurtka zimowa przed promocja kosztowała 260zl, to dopiero przegięcie!!! ale trafilismy na 50% przeceny, a wczoraj mąż kupił jeszcze Tymkowi kurtkę na teraz, bo wyrósl ze wszystkich. Też 120zl, ale tez w głowie dzielę na pół o taka, tylko nie z pomarańczowym a czerwony, jest świetnie skrojona: www.carters.com/carters-toddler-boy-jack...ackets-and-outerwear
Nat no ubierzemy choinkę wcześniej niż zwykle, żebyśmy zrobili to wszyscy razem, a potem może faktycznie jak wyjdę, zrobię w domu kameralne drugie święta, tylko we czwórkę ale i tak płakać mi się chcę jak o tym myśle, zresztą wczoraj się poryczałam okropnie. Jednak Wielkanoc dla dziecka pewnie nie jest tak ważna jak Boże Narodzenie, zwłaszcza, że to będzie takie pierwsze świadome święto. A Ty może na Wielkanoc już wyjdziesz ze szpitala?
Magmus naprawdę rewelacyjny lekarz Ci się trafił, to jednak podstawa. No i napawa to optymizmem, super To słuchaj się lekarza, pozycja kolanowo - łokciowa i jazda U nas zadziałało, ogolnie wiadomo, ze w kazdej może się udać, ale są takie, ktore są bardziej sprzyjające.
Udanego i słonecznego weekendu, u nas świecie słoneczko