BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 2 miesiąc temu #1009579 przez Nefri
Paula ja już na pierwszym zdjęciu widziałam druga kreskę. Jest słabsza, bo jeszcze przed terminem miesiączki, ale na pewno jest i trzymam kciuki, myślę, że będzie dobrze. No i gratuluje, szybko się udalo :)

U mnie pogoda piękna, słońce swieci, tylko trochę zimno, ale do zniesienia, także tam gdzie brzydko, zapraszam do Warszawy i okolic. Jak się mały obudzi jedziemy na działkę - dzisiaj robotnicy wydało strop w naszym domu, wiec musimy to zobaczyc ;)
Aggi kupiłam coś takiego - to jest model meski ale ta dziecięca jest identyczna. Byliśmy w outlecie pod Warszawa i dorwalam ja za 130 zeta, a jest naprawdę ciepła i porządna. Potem będzie dla Eryka ;) www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/ef/0f/ef0...13f08a14b75a9b5d.jpg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1009581 przez niagara
Dzień dobry Dziewuszki B)
U nas piękne słońce B) , szkoda tylko że zimno dość B) :dry:

Paula ja tam widzę drugą kreskę więc gratuluję :)

Ale się teraz pozytywów posypało, fajnie :) Tak po cichu zazdroszczę :blush: No nic, może nam w końcu też się uda.

Nefri budujecie domek? Pochwal się :P My też się przymierzamy :) Fajna ta kurtka, ja muszę dla siebie znaleźć coś ciepłego na zimę i dla małej oczywiście też. W sobotę byliśmy w Poznaniu na zakupach, ale nic w oko mi nie wpadło. Widziałyście może coś fajnego?

A na paznokciach robiłam ostatnio hybrydy i chyba przesadziłam trochę, bo teraz mam takie miękkie, że aż się podwijają jak coś robię :unsure: Teraz tylko odżywka i mam nadzieję, że uda się je trochę podratować.

9 lata 2 miesiąc temu #1009582 przez ziaa
niagara i my się doczekamy :D Choć mam nadzieję, że wcześniej niż później :)

A ja tak się zastanawiam emilia co u Ciebie???

9 lata 2 miesiąc temu #1009587 przez Miluniaa
Paula ! :woohoo: :woohoo: ja miałam dokładnie taka sama kreskę przed spodzziewana miesiaczką ! A co za tym idzie za 3 miesiace z kawalkiem bedzie bobo :laugh: :laugh: gratulacje ! ja tam mysle, ze beta tylko potwierdzi juz na 100 % :) ja watpliwosci nie mam

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1009592 przez Sandruska1995
Jak siedzę to chce mi się spać, jak się położę to już nie :dry:
Zrobiłam szybko obiad, bo nie mam sił stać przy garach dziś :sick:
Jeszcze szwagierka poprosiła mnnie o przypilnowanie 2 godziny jej córek . To będzie wesoło. Dobrze, że mój M szybciej dziś wraca i mówił że się zajmie nimi a ja będę mogła leżeć ;)

U nas pogoda straszna, wieje, leje, zimno. W nocy termometr pokazywał 3 stopnie . :S

O! nie! a mi się rzucił mój suwaczek dopiero , jutro @ już :unsure: A My sobie zaplanowaliśmy weekend, bo mały jedzie do dziadków na noc . :evil: :evil:

9 lata 2 miesiąc temu #1009598 przez weronia89
Paula :) ja tez robiłam 3 dni przed @ test była bardzo wyraźna kreska ale może ciąża jest starsza, ja sie wybieram do lekarza w poniedziałek :)

9 lata 2 miesiąc temu #1009603 przez Patikierc
Cześć i czołem ja tylko na chwilkę dorwałam komputer w wolnej chwili! Ależ sie widze porobiło :D

Aklim-gratuluje szybkiego,i w miare spoko porodu no i piękny Robercik!
Weronika-gratulacje pozytywu super!
Paula-również gratki! czekamy na wyniki bety!

Majka- :woohoo: :woohoo: tym bardziej gratki!

ale dałyście czadu przez te kilka dni jak mnie nie było :D

tak tylko na chwilkę nie nadrobie i tak was za dużo tego :D

Ja spaceruje,zdobywam wodospady,nawet Praga nie była mi straszna tylko straszny był deszcz :D Czuje sie w miare oki oprócz kilku :sick: i czasami nie zjedzenia jakiegoś obiadku albo śniadania :D
Choć dzis jest gorzej nie dobrze mi od rana..

Dobra uciekam wpadne może jeszcze w którymś dniu albo po powrocie :whistle: Będę czytać cały czas :evil:

To czuja teraz kolej? Cooo.. Milunia jeszcze tylko 2-3 miesiące i już koniec :D zdecydowanie za szybko ten czas leci :D dopiero co był początek!

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 2 miesiąc temu #1009604 przez magmus88
Hej :) nadrobię Was wieczorkiem...

teraz tylko wpadam zdać relację z wizyty... między ciastem a chili con carne :PP

Szwy ściągnięte... wszystko sie ładnie goi. Wczoraj miałam 17dc, owulki brak. Lekarz stwierdził, że tak się może zdarzyć zaraz w pierwszym cyklu po zabiegu. Pobadał mnie ładnie i powiedział, że mogę wrócić do lekarza prowadzącego. Ja grzecznie zapytałam czy mogę kontynuować leczenie u niego - oczywiście się zgodził.
Pytał czy byłam już stymulowana jakimiś lekami.... Najpierw powiedział, że odczekamy chwile, zobaczymy jak sam pójdzie następny cykl... chwilkę to przemyslał i sam stwierdził, ze szkoda czasu i działamy od razu.
Przepisał mi clostilbegyt - w pierwszym cyklu mam brać po 1 tabletce od 3 do 7 dnia, w drugim cyklu po 2 tabletki. Natomiast od 18 dc przez 8 dni mam brać lutenyl.
Powiedział, że ma nadzieję, że do drugiego cyklu już nie dojdzie.
Mam robić testy owulacyjne. Jak tylko wyjdą dwie kreski od razu do niego dzwonić i najprawdopodobniej w ten sam dzień mam się u niego pokazać na USG. Jeżeli po tych lekach nic nie będzie się działo - tzn będzie brak owulacji to mam się zgłosić ponownie do niego i on przepisze inne leki. Jeżeli dalej nie będzie owulacji to powoli mamy zacząć myśleć o klinice niepłodności i komórkach.....

Wiem, że niektóre z Was pisały o zaleceniach co do przytulania :PPP

Mój lekarz powiedział tak: gdzies najpóżniej do 11 dnia mozemy się kochać jak nam się podoba :PP później przerwa.... jak będzie owulacja (albo będe pewna, że np w nastepnyd zien bedzie) to wtedy przez 4 - 5 dni kochać się raz dziennie, najlepiej wieczorem. Pozycja - łokciowo - kolanowa czyli tzw od tyłu. Po tym się położyć - zakaz mycia się.

I tyle z mojej wizyty w sumie.... Nic tylko czekać na rozwój sytuacji :)

Do okresu jeszcze trochę mi zostało.... muszę wykupić leki i uzbroić się w cierpliwość :)

Do potem!!!

9 lata 2 miesiąc temu #1009606 przez Sandruska1995
magmus To powodzenia :) Dobrze, że wszystko dobrze. :)
Widzisz co się dzieje na forum , także zarażać się wszystkie :silly:

9 lata 2 miesiąc temu #1009609 przez Nefri
Magmus to tez kiedys pisalam o tej pozycji. w cyklu, w ktorym sie udalo tylko taka stosowalismy i oczywiscie potem lezenie tak z 20 min. super masz tego lekarza.

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1009611 przez Miluniaa
Dziewczynki wezcie mi podpowiedzcie jak to jest z polozna ? Za 3 miesiace rodze, a ja nie znam przepisow ani zadnej poloznej ;/ jak to sie odbywa to jest obowiazkowe ? ja chodze do osrodka zdrowia w innej dzielnicy niz mieszkam i to tylko i wylacznie stamtad musze wybrac ? A jesli nie rodze w panstwowej tylko w prywatnej klinice to tam jest polozna i juz sie ma z glowy wybor ? W sumie szczerze to mi sie nie chce zeby mi jakas baba przylazila no ale jak to obowiazkowe to niech przyjdzie i tak nie mam nic do ukrycia chociaz nie sadze, ze mi w czyms pomoze, bo mam troche praktyki z maluszkami, a nie lubie jak sie ktos wtraca w moje zycie ;p;p
aggi uff to czyli jeszcze nefri przede mna :D:D

9 lata 2 miesiąc temu #1009612 przez ziaa
Magmus to przebij piąteczkę! :D Ja też mam teraz pierwszy cykl clo :D I też mam teraz brać 1 tab, w następnym miesiącu 2 tab, tylko trochę inaczej dni mam ;p Zaczekałabym na Ciebie, ciziu pończoszanko :evil: :whistle: , ale wiesz, @ zając i akurat przyszła :) Trzymam kciuki za Twoje powodzenie :D

9 lata 2 miesiąc temu #1009613 przez magmus88
hahah zia... szkoda, ze tej swojej małpy nie możesz troche opóźnić hahaha. Czy ty też masz problem z wypowiedzeniem nazwy tego leku?? hahaah. Bo ja za każdym razem, jak staram się to wypowiedzieć to wychodzi mi co innego :D

Ja jeszcze jakieś 2 tygodnie - pi razy oko - muszę poczekać :)

Co do pończoch.... to koleżanka, która mi je pożyczyłą, mówiła, że ona musiała w nich rodzić.... cesarka to pikuś wiadomo - ale ona rodziła (wcześniej) SN i mówi, ze mąż to co chwile jej je zakładał.... i ściągał oczywiście :D - a bo to szła pod prysznic, a bo to kazali ściągnąć, pózniej znowu zakładać..... mówi, że takie cyrki byłyz tym, że szok.... hahah....

Muszę specjalnie dla Was poszukać tego zdjęcia w tych pończochach..... tylko, że na zdjęciu są same nogi :D

9 lata 2 miesiąc temu #1009623 przez Izabela
Paula - takżę gratuluję !!! Widzę kreseczki :)

9 lata 2 miesiąc temu #1009625 przez aggi
Ten obrazek co brown dała to mi się z pumcia i ziaa kojarzy :p oczywiście pozytywnie :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka