BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

8 lata 10 miesiąc temu #1027175 przez ziaa
Ja bym powiedziała, ze torbiel była takim kłuciem i uciskiem. Jak taka kolka w podbrzuszu :D :woohoo: :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027176 przez ziaa

8 lata 10 miesiąc temu #1027181 przez niagara
Julka powiem Ci jedno, nie nakręcaj się. We wczesnej ciąży nie ma żadnych objawów. Ja praktycznie każdego miesiąca widziałam u siebie objawy "zwiastujące" ciążę, a jak naprawdę nam się udało to nawet nie zauważyłam. Zorientowałam się dopiero gdy @ spóźniała mi się 2 tygodnie ;)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027190 przez miri66
Mi za każdym razem wydawało się że to mogą być objawy ciąży a teraz jak byłam pewna że dupa to masz ci los udało się To znaczy nie przykładami się do tego testy owula robilam by widzieć czy cykl mi się ze strsu nie przesunela Miałam 25 bardzo ale to bardzo stresujący egzamin Udało się go zdać a do wieczora miałam strasznie klucie w jajnikach nawet nie mogłam chodzić Jak widać mogło to być zagniezdzenie bo owula się na testach pokazała 20 Wiec 21 lub 22 doszło do zapłodnienia na bank Wiec między 5 a 10 padziernika pewnie urodze
Julka wiem ze nie jest łatwo się nastawiać mi też nie było ale zapisałam się na kurs i miałam trochę a nawet bardzo- głowę czym innym zaprzanieta i pomogło.

8 lata 10 miesiąc temu #1027199 przez Sandruska1995
miri ja z synkiem zaszłam dokładnie 17 stycznia bo też tylko raz bylo jak i teraz . Termin miałam na 11 październik z OM. Termin cesarki miałam wyznaczony na 8.10 a mały urodził się 5.10 bo dostałam skurcze i rozwarcie. :)
Cieszę się że się udało wam . To pierwsza dzidzia ? Pytam bo nie masz suwaka. ;)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027206 przez Julka1987
Niagara, Miri mnie naprawdę bola jajniki i brzuch jakoś dziwnie. Boję się,że od leków torbiel mi się zrobić mógł albo coś. Dziwnie dużo śluzu też mam.

8 lata 10 miesiąc temu #1027207 przez miri66
Julka ja nie mówię że to nie możliwe , to oczywiście jest to możliwe i tego ci życzę.

Sandruska nie drugie będzie Syn ma zaraz 9 lat . Ale to moja 4 ciaza mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze no i tak po cichu oprócz zdrowia bo najważniejsze cudownie by było jak by udała się nam dziewczynka Taka dla mamusi

8 lata 10 miesiąc temu #1027209 przez Sandruska1995
miri trzymam kciuki mocno aby było wszystko dobrze :) i po cichu za córeczkę :cheer:

8 lata 10 miesiąc temu #1027218 przez nati.olsztyn
Miri Trzymam za Was kciuki z całych sił! :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027271 przez martyna_z
Melduję że krew oddałam. Wyniki będą dziś po południu więc muszę się zabrać za sprzątanie żeby nie myśleć. Chociaż nie wiem jak dam radę bo coś mi słabo po tym pobraniu. Jak nigdy.

Julka niestety póki jesteś przed terminem @ wszystko jest możliwe i to że jesteś w ciąży jak i to że nie jesteś. W ciągu tych starań miałam komplet objawów ciążowych i co ciekawe zwykle inne niż poprzedniego miesiąca. Teraz też jakieś tam mam. Ale nie przywiązuje się do tego bo wiem że jeszcze nic nie znaczy. Trzymam kciuki za Ciebie żeby to jednak była upragniona fasolka i cierpliwości życzę :-)

8 lata 10 miesiąc temu #1027274 przez Julka1987
Martyna no niestety pozostaje mi czekanie, brzuch/jajniki dalej pobolewają i mogą być to objawy ciąży, a nie muszą. Jeśli nie ciąża obawiam się innych niemiłych niespodzianek tylko.

Właśnie odebrałam sobie wyniki różne, które robiłam na wizytę poniedziałkową do endokrynologa.
Robiłam je w 21 dc.
TSH wynik 2,06 (normy dla kobiet nie będących w ciąży 0,27-4,20, a dla 1 trymestru 0,01-2,32)
FT3 wynik 3,53 (normy dla kobiet nie będących w ciąży 2,00-4,40, a dla 1 trymestru 2,46-3,89)
FT4 wynik 1,11 (normy dla kobiet nie będących w ciąży 0,93-1,70, a dla 1 trymestru 0,9-1,5)
Progesteron wynik 25,25 (faza lutealna 1,7-27)
Prolaktyna wynik 22,30 (normy dla kobiet nie będących w ciąży 4,79-23,30)

Tak się zastanawiam jeśli nie będę jeszcze wiedziała w poniedziałek, czy jestem w ciąży, czy nie jak lekarka będzie interpretowała wyniki.

8 lata 10 miesiąc temu #1027277 przez niagara
Dzień dobry :)
Martyna trzymam kciuki!

Zaczęłam wczoraj pić ziółka, całkiem smaczne ;) @ przyszła, ale jakoś bardzooo skąpa. Nie wiem co o tym cyklu myśleć. Zobaczymy, może się unormuje ;)

A tak w ogóle to mieliśmy bardzoooooo dłuuuuuugą noc :pinch: Julka coś złapała :sick: :sick: :sick: :pinch: A dzisiaj miała mieć swój pierwszy bal karnawałowy w przedszkolu :pinch:

8 lata 10 miesiąc temu #1027279 przez Sandruska1995
niagra i co malutka nie idzie na bal? :( zdrówka. My też mamy dziś bal na 9 idziemy .

martyna trzymam mocno kciuki :cheer:

8 lata 10 miesiąc temu #1027281 przez miśka23
Piszę do tych które piją ziółka. Jeśli nie jesteście w 100 % pewne że nie jesteście w ciąży to nie pijcie tych ziółek tylko najpierw upewnijcie sięco do waszego stanu. To nie jest potwierdzone ale niektóre zioła mogą powodować poronienia. Piszę to po przeczytaniu Twojego postu Niagara. Może lepiej sprawdź czy powodem skąpej @ nie jest ciąża. Jeśli to nie fasolka to pij śmiało ziółka i życzę z całego serca by pomogły :kiss:

8 lata 10 miesiąc temu #1027290 przez Sandruska1995
Zaprawdzilismy małego. Zadowolony pełno dzieci , muzyka :cheer:

Jestem w szoku. Wchodzę na konto a tam już kasa dziś na wyprawkę. W sumie połowa kasy :laugh: ale nie nie będę nic kupować jeszcze :side:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka