BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

8 lata 10 miesiąc temu #1027294 przez miri66
Ja dziś rano syna na bal karnawałowy zaprowadziłam
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027303 przez dodi
Witam dziewczyny od 3 tyg czytam to forum zaczęłam do 1 strony przy stronie 1000 wymiękłam ;-) i teraz czytam na bieżąco co piszecie ale może coś napisze o sobie a wiec mam dwójkę dzieci Ola ma 10lat a Adaś 8 i od pół roku staramy się z mężem o jeszcze jedno maleństwo jakoś wcześniej jak dzieciaki rosły nie myśleliśmy o powiększeniu rodziny a teraz jak patrze na te moje już duże szkraby to mam jeszcze takie pragnienie by po raz 3 zostać mamą póki co nie udaje się
to jest mój pierwszy cykl z testami owu dziś mam 24dc przy cyklu 28-29 i jak co miesiąc mam nadzieje ze może tym razem się udało
kibicuje wam wszystkim tym które już są w ciąży i tym którym się jeszcze nie udało zaglądam kilka razy dziennie co tam u was słychać i z niecierpliwością czekam na kolejne 2 kreski na waszych testach

8 lata 10 miesiąc temu #1027305 przez niagara
Sandruśka no nie poszła, teraz śpi. Nie miałam serca posyłać chorego dziecka na bal do przedszkola. Chociaż dowiedziałam się od Pani, że jedna zdolna mamusia przyprowadziła córkę z takimi samymi objawami jak Julka :blink:

Miśka robiłam wczoraj test, negatywny, hcg w 22dc poniżej 2.000, plamię od połowy cyklu, czy to może być ciąża?

8 lata 10 miesiąc temu #1027309 przez Julka1987
Niagara, może masz niedomogę lutealną i stąd plamienia. Ja też plamię po owulacji i biorę na to Duphaston obecnie 2x1. Plamień odpukać nie ma (jestem w 22dc). w 22 dc może jeszcze hcg z krwi nie wychodzić jeśli do zapłodnienia doszło później. Mi hcg stwierdzające ciąże wychodziły bliżej terminu planowanej miesiączki. Czasem 1 dzień różnicę robi. Teraz czekam na 25dc i wtedy hcg zrobię żeby wiedzieć, czy odstawić Duphaston, a nie mogę go brać dalej jak ciąży nie będzie.

8 lata 10 miesiąc temu #1027316 przez magmus88
Witajcie :)

Jak tam bilans pączkowy u was wygląda?? hhehe

Julka - przecież w jednym i drugim przypadku wyniki są w normie :)

Niagara - biedna mała :( zdrówka życzę.

Sandra - fajnie :) będziecie mogli pobuszować po sklepach ehhe

Witaj dodi :) rozgość się.

Miri - jaki śliczny pirat!!

Dziewczyny... ja byłam wczoraj na wizycie. Dzidziuś cały i zdrowy. Miałam pierwsze USG przez powłoki brzuszne. Lekarz powiedział, że jak jest wszystko ok to na następną wizytę mozemy się umówić za 5 tyg. I tak mam iść do niego w drugim tygodniu marca... Pupy dziecię nie chciało pokazać :PP Serduszko ładnie biło... Powiedział, że może na następnej wizycie już coś zobaczymy ehhehe. Nie ukrywam, ze chciałabym już powoli coś kupować :D Moja mama też już mi mówiła, że chciałaby buszować po sklepach :PP hehe

Później byłam u przyjaciółki na pączusiach :PP ma cukiernie :PP heheh. poza tym to już nasza taka kilkuletnia tradycja, że u niej się spotykamy z paczką znajomych.... Kolejni znajomi dowiedzieli się, że będą ciociami i wujkami ehehhe

8 lata 10 miesiąc temu #1027319 przez Julka1987
Magmus, widzę, że w normie, ale niektóre w tej górnej granicy, więc co może być później jeśli jestem w początkowej ciąży. Wiem, że dewotuję może niepotrzebnie bo może ciąży nie ma, ale tak czasem mam ;)

8 lata 10 miesiąc temu #1027325 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027328 przez Wietrzyca

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.

8 lata 10 miesiąc temu #1027329 przez magmus88
Julka - jak to mówi mój endo - w normie to w normie... niema co się nad tym zastanawiać :D Ktoś po coś ustalił te normy :) więc myślę, ze nie musisz się martwić na zapas.... Ja jestem bez tarczycy już jakiś czas, przyjmuje leki cały czas ( i to nie w małych dawkach) i wszystko jest ok :) dzidziuś rośnie jak na drożdżach...

Poza tym TSH masz ładne. Ginekolodzy zalecają wartość bliską 2 kiedy kobiety starają się o dzidziusia. Sprzyja to prawidłowemu zagnieżdżaniu jajeczka :)
U mnie było 3 i też się udało jak widać :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027334 przez Julka1987
Magmus na szczęście nie leczę tarczycy, a kontroluję co roku z uwagi na to, że moja mama i babcia chorują i mogę mieć również z nią problem. Ja nie mam problemu z zachodzeniem w ciążę,zagnieżdżaniem zarodka, ale z jej utrzymaniem. Mam nadzieję, że 3 raz będzie dla mnie pomyślny.

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027336 przez Cornick

8 lata 10 miesiąc temu #1027338 przez ziaa
Aggi to co odstawiamy ziółka?
Miśka bo ja w sumie jestem po owu, to sugerujesz, że lepiej przestać je pić czy po prostu przed następnym cyklem się upewnić?

8 lata 10 miesiąc temu #1027346 przez miśka23
ziaa chyba będziesz musiała sama zdecydować :) Ja piłam przez cały cykl i jak raz spóźnił mi się okres jeden dzień robiłam test żeby się upewnić. Myślę że gdyby ktoś pił w dużych ilościach wiedząc o ciąży to wtedy może się martwić, ale to moje zdanie. W "instrukcji obsługi" ziółek jest napisane że jeśli test pokaże dwie kreski trzeba przestać je pić.
Podziękowania: ziaa

8 lata 10 miesiąc temu #1027354 przez ziaa
Dzięki Miśka :) To piję do dwóch kresek :D Albo przez 3 cykle, ale oby nie :whistle:

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027360 przez brown24
Miri gratulacje życzę upragnionej córeczki.
Niagara a może poczekaj kilka dni i idz na bete.Zdrowia dla Julki :kiss:
Dodi rozglosc sie i powodzenia :)
Martyna czekamy na wyniki :cheer:
Julka najgorsze to się nakręcać za wczasu.Czekaj cierpliwie do okresu.
Magnus super ze z dzidzia wszystko ok:) .Ja wsunelam wczoraj 3 pączki :woohoo:

Puma ??? :evil:

A u mnie 23dc , cyce nie bolą, wczoraj zauwazylam dopiero u siebie plodny śluz, nie wiem czy ovu się tak przesunęła czy o co kaman :laugh: ,do tego od paru dni zasypiam na stojąco :laugh: Może to przez te ciągle zmiany pogody.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka