BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1028643 przez nati.olsztyn
Macie Kobietki przy niedzieli testa. ;) Chyba się wreszcie doczekalam pozytywnego od 4 miesiecy testowania ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mimo ze jeszcze się nie staramy to cieszy że powoli mój organizm się reguluje ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 tygodni temu #1028644 przez nati.olsztyn
Znowu się pięć razy wrzuca...
Macie Kobietki przy niedzieli testa. ;) Chyba się wreszcie doczekalam pozytywnego od 4 miesiecy testowania ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mimo ze jeszcze się nie staramy to cieszy że powoli mój organizm się reguluje ;)

9 lata 3 tygodni temu #1028646 przez aggi
Witam niedzielnie! :-)

nat będzie wszystko dobrze :-) czekamy tylko na dobre wieści od ciebie :-) !

brown powtórz test! Jutro z rana :-) koniecznie!

dodi każde odchylenie od normy warto skonsultować z lekarzem! Może przyda ci się wizyta u gina :-)

magmus Hmm napewno jeśli się nie uspokoi do tych 2tyg to wezmę go do lekarza szybciej. Dziś koktajl szpinak cytryna gruszka :-) nawet Maks popijal ode mnie :p ja koktajluje w zwykłym starym blenderze z pojemnikiem :-) prenalen sobie kup dla kobiet w ciąży :-) Zdrówka!

9 lata 3 tygodni temu #1028648 przez Nowa...
Cześć dziewczyny dzięki za odpowiedzi:) Szkoda że od 9 tego dnia nie zaczęłam robić sobie tych testów owu. Bo teraz nie wiem kiedy był 1 wszy dzień i ile dni utrzymywał się pozytywny. Dziś ta druga kreseczka tak jak wczoraj bladziutka i pojawia się wolniej od testowej- czyli owu negatywny . A w tym 12 dniu to równo ciemniały kreski :) a jak już owu jest negatywne to już po owulacji czy niekoniecznie -o ile wystąpi :) Bo tego nie do końca rozumiem:) Gdybym wcześniej zaczęła robić te testy miała bym większy pogląd sprawy:)
Dziękuję za przyjęcie do grupy:)
Brown co do testu to różnie to może być też bym powtórzyła, najlepiej jutro z rana, oby był pozytywny:)

9 lata 3 tygodni temu #1028653 przez nati.olsztyn
Nowa- jest taka zasada ze testy owu robi się do pierwszego pozytywnego, potem już nie :)

9 lata 3 tygodni temu #1028656 przez Paula1704
Dziewczyny proszę o pomoc/opinie bo to moje pierwsze podejście do testów. W grudniu straciłam swojego maluszka i 14go miałam zabieg. Okres dostałam po 45dniach. Stwierdziliśmy oboje że odrazu chcemy starać się o kolejnego dzidziusia. Cykl mam 30-32 dni, przynajmniej kiedyś tak miałam. A tak wyglądają moje testy owulacyjne. Czy któryś z nich jest pozytywny? Czy nie miałam jeszcze owulacji i nie wiadomo czy ona w ogóle nastąpi :(
Załączniki:

9 lata 3 tygodni temu #1028657 przez majka1987gnoWlkp
Paula... Moja rada.. Najpierw wyklucz ciążę.. Zrób test ciążowy ;-)

[/url [/url]

9 lata 3 tygodni temu #1028658 przez Paula1704
Majka ale sugerujesz że kiedy mogłam zajść w ciążę? W styczniu na pewno nie bo się zabezpieczalismy, a jeśli teraz w lutym to test może jeszcze nic nie pokazać. A czemu w ogóle sugerujesz zrobić ten test?

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1028659 przez brown24
Dzięki dziewczyny:*

Kamka i Nowa witam ;)

Paula mi się wydaje ze w 19dc miałaś pozytywa:)

9 lata 3 tygodni temu #1028660 przez Nowa...
PAULA- Ja też dopiero zaczynam przygodę z testami:) i też się doradzam dziewczyn:) a jak robiłaś te testy to czy tak samo się wybarwiały? Co do testu ciążowego to może lepiej bete, chyba że wiesz czy organizm powrócił do całkowitej normy po poronieniu?. Ja miałam taką sytuację tzn bez zabiegu się obyło bo to był prawdopodobnie 4 tydzień, czyli gdybym tak szybko testu nie zrobiła to bym nie wiedziała że byłam , tylko bym myślała o przesunięciu okresu. Lekarz mi powiedział, że jeszcze kilka tygodni może test wychodzić pozytywny, stąd moje pytanie.

9 lata 3 tygodni temu #1028661 przez Sandruska1995
brown oj nie będzie nie będzie :)

9 lata 3 tygodni temu #1028662 przez Paula1704

Nowa... napisał: PAULA- Ja też dopiero zaczynam przygodę z testami:) i też się doradzam dziewczyn:) a jak robiłaś te testy to czy tak samo się wybarwiały? Co do testu ciążowego to może lepiej bete, chyba że wiesz czy organizm powrócił do całkowitej normy po poronieniu?. Ja miałam taką sytuację tzn bez zabiegu się obyło bo to był prawdopodobnie 4 tydzień, czyli gdybym tak szybko testu nie zrobiła to bym nie wiedziała że byłam , tylko bym myślała o przesunięciu okresu. Lekarz mi powiedział, że jeszcze kilka tygodni może test wychodzić pozytywny, stąd moje pytanie.[/quote

Dziś akurat zwróciłam na to uwagę i ta jaśniejsza kreska pojawiała się później

9 lata 3 tygodni temu #1028663 przez Nowa...
PAULA - Ja niestety nie zaczęłam w porę robić tych testów, bo jak zrobiłam 1 wszego 12 dnia to miałam 2 równo grube i wybarwione kreski, a wybarwiały się równocześnie, tzn zaczęły w tym samym momencie się pokazywać, natomiast jak drugiego dnia zrobiłam i wyszedł negatyw to kontrolna pojawiła się 1 wsza a za chwilę zaczęła wybarwiać się testowa i wyszła o wiele jaśniejsza. Te testy szybko tracą intensywność jak poleżą, dlatego według mnie sama wiesz najlepiej jak szybko się pojawiały:) To według Ciebie kiedy było tak jak pisałam:)?

9 lata 3 tygodni temu #1028665 przez majka1987gnoWlkp
Mi testy owulacyjne wychodziły pozytywnie przy ciąży pozamacicznej!!! A najlepszą antykoncepcja jest celibat!! Stosowalas?? Bo ja używałam prezerwatywy i jestem w 6 mc ciąży. Po za tym mogłaś np zostać nie właściwie oczyszczona... Dlatego proponuję wykluczenie ciąży i jej pochodnych na początek... Badanie beta hcg...

[/url [/url]

9 lata 3 tygodni temu #1028666 przez Paula1704
Nowa - nie potrafię tego stwierdzić bo nie wiedziałam że trzeba patrzeć jak one się wybarwiają :( będę mądrzejsza na przyszłość :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka