BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #692329 przez Agnilla
noooo i to podejście mi się podoba :)
no ta Twoja lekarka jak moja "i co, ja mam pani powiedzieć, że jest pani w ciąży?" no kuwa, jak nie zbada, to nie bedzie wiedziala czy Ci coś jest no nie?
obserwuj się Lil, po takich nawet małych wypadkach czasem po kilku dniach coś wychodzi. uważaj na plecy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #692350 przez gosia28
oj dziewczyny, prawdziwe z Was aparatki. U mnie to ja jestem bardziej dusigrosz, a mój P. rozwala kase na prawo i lewo (oczywiście nie popadamy w skrajność ;) ) i To zazwyczaj P. mi mówi na zakupach jak chodzę 10 razy tam i z powrotem koło jednej rzeczy, żebym kupiła.

Isss błagam Cię weź i odpoczywaj.

Kaś no uczulenie na nikiel chyba, złoto i srebro mnie nie rusza i mogę do woli chodzić w takich.

lili ci lekarze, czasem szkoda słów.
A ciążowego nie testuję póki co i już, bo się zdenerwowałam na nie, owulkowe lubię bardziej bo II kreseczki dobrze mi się kojarzą ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu #692420 przez Dagnes
Iss teraz to maluszek i ty jesteście na pierwszym miejscu, więc pracą się nie przejmuj i leż jak ci lekarz kazał.
Ja żadnych bóli ani skurczy nie mam i dlatego nospa nie jest potrzebna, a ten rutinoskorbin na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Jutro o 14.15 mam wizytę. Od razu biorę też zwolnienie.

Wiktoria

11 lata 10 miesiąc temu #692421 przez Kaś_O
Isska ja też uważam że teraz najważniejsze żebyś leżała i odpoczywała, to nie tylko chodzi o wysiłek fizyczny ale też psychiczny i ogólne zmęczenie organizmu. Naprawdę na patologii ciąży nie jest ciekawie a tam już nic Ci nie dadzą zrobić. Koleżanka sobie poradzi, a chyba ważniejsze jest zdrowie Twojego dziecka niż jej komfort bo to sobie w innym czasie odrobi a ze zdrowiem kruszynki nie ma żartów. Masz bardzo wczesną ciążę na którą czekałaś z i walczyłaś jak Lwica. Teraz walcz jak Lwica o to żeby tylko leżeć i nie przemęczać się. Krwiaki nie są groźne pod warunkiem że dbasz o siebie i teraz musisz dmuchać na zimne a nie że lepiej się poczujesz to już do pracy, bo nie wiesz czy Twój brzusio też już się lepiej czuje. Jeśli masz krwawienie i napięcie brzucha to powinnaś leżeć do momentu aż krwiak sie wchłonie a nie do momentu jak Ty ochłoniesz. Kochana niestety jak leżałam na patologii z Czarkiem to przywieźli dziewczynę i z rozmowy też wychodziło ze miała krwiaka ale w ogole nie słuchała lekarzy i skończyło się to odwarstwieniem łożyska. Issska nie chcę Cię strasznyć i mam nadzieję że zaraz ten krwiak sie wchłonie i w ogóle ale naprawdę dbaj teraz o siebie bo to jest bardzo poważna sprawa.. :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #692425 przez Kaś_O
Dagnes i super, bież zwolnienie i w domu na spokojnie odpoczywaj. Ja też właśnie bóli nie miałam ale lekarka powiedziała że na wszelki wypadek woli mi zapisać szczególnie że wie że nie będzie miała takiej kontroli nade mną.. zresztą każdy przypadek inny, ja krwawień nie miałam, podbarwienia też nie więc mam nadzieję że mimo wszystko się wchłonął i już go tam nie ma..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #692550 przez moofka
Iss noo bez jaj masz odpoczywać, bo jak nie to jak Agi napisała wezmę i przyjadę! wiem, że chcesz być fair wobec pracodawcy i koleżanek ale bardziej fair musisz być wobec siebie i Swojego groszka/fasolki :)

Gosia ale w weekend testujesz, tak chyba mówiłaś nie?

11 lata 10 miesiąc temu #692559 przez issska1986
Lil biedna, Agi ma rację, może coś wyjść po czasie, oszczędzaj się...

Nie no oczywiście, jak się nie wchłonie to nie pójdę nigdzie... a jak wszycho będzie git to pójdę na chwilę żeby się nie forsować... ja będzie trzeba leżeć następne dwa to oczywiście , ze trudno, praca to praca, nie będę się poświęcać , tym bardziej za moją pensję pfff....

Dopiero biorę sie za liczenie-ciotka kalkulator mi przyniosła z pracy....

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692611 przez Agnilla
Iss jak ja uslysze, ze Ty sie przepracowujesz to normalnie sama też się do Ciebie przejade! ja jeszcze siły mam, musze je jakos spozytkowac, wiec uwazaj bo Cię do łóżka przywiążemy :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 10 miesiąc temu #692614 przez Kaś_O
Hehe ;) tylko sie pochwal nam nabytkiem :)

Isss ja przypominam ze od 3.07 jestem w Polsce i mam z Zoli bardzo blisko do Ciebie ;) wiec uważaj na siebie :)

11 lata 10 miesiąc temu #692616 przez mloda
zrobiłam eksperyment
do jednych siuskow wlozyłam 2 testy jednoczesnie
niebieski ma ciemniejszy ten pasek z pigmentem to widac zaraz po otwarciu
ale różowe są chyba czulsze

Iss oszczedzaj się!
nic nie jest ważniejsze teraz od dzidzi!!
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692686 przez aggi
Asia opcja z takim nakręcaniem faceta ojjj nieładnie ale niestety to najszybciej na nich działa :D

Agni z tą koszulą super Ci pojechał :PP haha :D

Dag i Iss dbać o siebie kochane i o Wasze maleństwa :) one są najważniejsze w tym momencie!

oj Lilijka ale miałas przygodę ! Ale lekarka niemiła i franca - to fakt ! :dry:

A ja Wam dziś podrzucę mój cień cienia :P :blush: 13dc, 4 dzień testowania :)
Nie wiem czym się cieszę ale się cieszę :D
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #692757 przez issska1986
Spoko, spoko :) słucham się was jak mamusi :lol:

Agni pokaż zegarek jak zakupisz...

mloda co te Twoje testy takie czarne, farba się zmywa z nich czy co, jakieś dziwne... a który masz dzień cyklu?

aggi, no cień jest, niedługo będzie owu :) ja tak 3 dni przed malinami miałam taki cień z dnia na dzień ciemniejszy, i po malinach też miałam kilka dni cień kreski która z dnia na dzień była coraz bledsza ;)

11 lata 10 miesiąc temu #692777 przez aggi
Isss ja pierwszy raz w życiu testuję więc słucham się Waszych rad i w ogóle :-) może owu trafi w weekend :D oj miło by było. Choć mam 30dniowe cykle więc nie wiadomo. Zobaczymy :) Będę się bacznie przyglądać i Was radzić - Wy doświadczone :D

11 lata 10 miesiąc temu #692811 przez Agnilla
noo ja myślę, że jak cykle 30 dniowe to jakoś w ndz powinnaś zobaczyć maliny na teście owu :) tylko to też tak ciężko określić, bo masz maliny i tak naprawe pęcherzyk może pęknąć zaraz, a może za 24 godz. mnie tak napitalał jajnik, ale rano już było ok, także w tym największym bólu musiał pękać pęcherzyk a u nas przytulanie było po dobie od pęknięcia najwidoczniej. a wcześniej było ok 12 godz przed. nie wiem, mam nadzieję, że tak się po prostu stało. jakoś samej mi się już odechciało badać męża...nie wiem :/
czas powoli zbierać się do łózka. mówię do męża czy idzie do łózka, a on że jeszcze spać nie chce. no tak, mecz ważniejszy :P

11 lata 10 miesiąc temu #692813 przez mloda
Iss nie wiem co ten test taki brudny już tu z Kaś chyba pisałam że mnie te rózowe testy denerwują bo się jakoś rozmazuja i się długo na wynik czeka
dziś 11dc w poprzednich cyklach w 11dc miałam krechy prawie równe a tu dziś prwie druga niewidoczna

buu :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka