- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

- mloda
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tylko widzicie dziewczyny na Moofka nie trzymała się tak strasznie tego wszystkiego a maliny miała, i miała też piękne maliny na ciążowym.. A teraz brzusio rośnie. Ale każdy organizm jest inny i nie ma złotego środka..
idę spać bo jutro padnę z rana..
- Asia K
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35

Młoda ty się narazie nie masz co przejmować bo sama owulacja i zapłodnione jajeczko to
dopiero 80 % szans na to by się zagnieździło (tak czytałam).
Tak więc nie odrazu musisz mówić że z tobą coś nie tak. Głowa do góry

Jak tam króliczki Młoda?
Aggi dobrze ze u ciebie juz sie prostuje sytuacja z podtopieniami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Młoda na moje oko w poprzednim cyklu owu była w 13 dniu. Zresztą z tego co pamiętam to masz krótkie cykle, więc wszystko by się zgadzało. A że nie zafasolkowałaś jeszcze, to nie znaczy że coś z tobą nie tak. My z pierwszą ciążą wstrzeliliśmy się dopiero w 5 cyklu, a teraz w 4 cyklu starań. Podobno to normalne i średnio pół roku zdrowej parze to zajmuje. Większość naszych znajomych tak miało, tylko jednej parze co znamy za pierszym razem się udało.
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Moof jak tak to ok, teraz pójdziesz do kogoś innego a potem drugi raz do swojego.
Agi też mam braki magnezu bo rzuciłam się w sklepie na tymbark multiwitaminę z magnezem. A przez rok nie piłam kupnych soków, a teraz mi wchodzi i bardzo smakuje.
Młoda ja trzymam testy tak długo aż różowe wyjdzie poza ten pasek na którym napisane jest max i zawsze miałam niebieskie więc o różowych się nie będę wypowiadać. Potem kładę płasko i patrzę po kilku minutach co tam widać. A co na tych różowych na opakowaniu pisze? Jak widać z samego rana zaraz po wstaniu też mi ładne maliny wyszły, a za to wieczorem po całym dniu picia (w upał ciężko było nie pić 2 godziny) bledsza już ta krecha była. Jak jest dziś to nie wiem, bo rano zapomniałam siknąć i testa do 20tej mieć nie będę pod ręką. Potestuj jeszcze ten miesiąc, a jak masz wątpliwości to zawsze możesz się z lekarzem skonsultować.
Asia, młodemu musisz wytłumaczyć, choć bez płaczu pewnie się nie obejdzie.
Praca domowa nocna odrobiona

- Agnilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

ale Wam teraz walnę elaborat no

chodzi mi tylko o to, że jeśli faktycznie te 2-3 cykle wychodzą Wam ślepe, to się badajcie, bo szkoda czasu. ja, zaczęłam 4 dni temu 5 cykl starań....nie wyobrażam sobie starać się kilka lat

poniżej testy owulacyjne z minionego "zdrowego" cyklu, w 15 dc byłam na monitoringu potem bardzo bolał mnie jajnik, w 16 dc już było po
ps. latam po forum i znajduje Wasze testy ciążowe, tym razem Iss

a tu trochę o mojej przyjaciółce

"Nadprodukcja prolaktyny, znana też w medycynie jako hiperprolaktynemia, może mieć bardzo zróżnicowany wpływ na problemy z zajściem w ciążę. U niektórych kobiet przyczynia się ona do występowania nieregularnych miesiączek, u wielu zaś jej wpływ sprawia, że partnerka ma problemy z owulacją, która występuje nieregularnie i zdecydowanie rzadziej niż ma to miejsce u kobiety zdrowej. Źródłem problemów wywoływanych przez prolaktynę jest z całą pewnością to, że mówimy w jej przypadku o hormonie, który wpływa na wydzielanie gonadotropin przez przysadkę mózgową, a choć zarówno poziom hormonu LH, jak i FSH nie jest wyraźnie podwyższony, częstość wydzielania tak jednego, jak i drugiego ulega bardzo wyraźnemu zaburzeniu. W efekcie kobieta posiada coraz częściej cykle bezowulacyjne, a to uniemożliwia zajęcie w ciążę. Ponadto przypuszcza się, że prolaktyna wpływa również na same gonady. Może być ona wiązana zarówno z obniżeniem wydzielania progesteronu u kobiet, jak i testosteronu w przypadku mężczyzn."
zbiłam prl, teraz mam romans z panem progesteronem

- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeśli chodzi o testy Młodej to też mi się wydaje że 13dc krechy były identyczne i całkiem możliwe że wtedy była owuu. Mówiłam że warto się przebadać bo nie było tych krech widać a 3 cykle bez owu to już zastanawia. A tak to inna sprawa, fakt że Młoda miała dużo stresu ostatnio przed ślubem co też mogło wpłynąć..
Aga no i napisałaś to o co mi chodziło. Ja nie chciałam Młodej krakać i od razu mówić że coś z nią nie tak ale jednak warto od razu się zastanawiać i sprawdzić chociaż podstawowe rzeczy..
Aga po tym wszstkim to można powiedzieć że tak naprawdę to 2 Twój cykl z jajami, bo pierwsze 3 były ślepe.. I super naprawdę szybko wróciło wszystko do normy i do gry o ogromną stawkę

- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agnilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

jeśli chodzi o tytuł to ma doktora nauk medycznych, więc coś w tej głowie pewnie ma

Jula, a robiłaś badania po tcy lekach? wszystko się już unormowało?
- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aga o mojej też tak piszą i może faktycznie w pierwszych wizytach nie była jakoś super dostępna w sumie nie pamiętam aż tak dobrze. Wiem że od razu wzbudziła moją sympatię ale nie byłam pewna jej kwalifikacji. Jak się później wdałam z nią w rozmowę to okazało się że jest zajebista. Ale ostatnio czytałam o niej właśnie opinie że jest skrajna w mówieniu i uśmiechaniu, że raczej rzeczowa. A jak poszłam na USG i do innej lekarki na początku ciąży z Czarkiem bo sie bałam że coś może nie tak sie dzieje bo nie mam żadnych objawów a do niej jeszcze 2 tyg do wizyty (a miałam wcześniej zamówioną wizytę u jakiejś super buper babki w LUXMedzie i okazało sie ze ona dopiero jest zimna) to troszkę focha strzeliła.. ale teraz jak nas widzi to o wwszystkim z nami pogada i w ogóle. A i sądzę że fakt że wie że mieszkamy tutaj a ja nadal do niej latam specjalnie na konsultację też jej schlebia

- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

jula tak mnie zainteresował ten testosteron... i co w normie miałaś czy nie? Brałaś coś na to?