BezpiecznaCiaza112023

ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)

11 lata 7 miesiąc temu #645646 przez julka2404
Emka to super,Wiki dorasta może już nie będzie puszczać pawi :silly:
Ja dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki i grzywkę.Wczoraj zrobiłam sobie brwi i paznokcie i od razu lepiej się czuje :blink: Do dentysty na szczęście iść nie muszę :lol:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #647160 przez julka2404
Hey, gdzie zniknęłyście?

Emka po pracy korzysta bo ma wolną chatę :lol: a reszta? :unsure:

U nas słonko pięknie świeci, idę trawę kosić :dry:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

11 lata 7 miesiąc temu #647355 przez gosia28
cześć juleczka :)
u mnie dziś lato, pięknie świeci, powietrze rześkie pomimo, że w cieniu 28 C :ohmy:

Emka super, że wyprawa córci przebiegła pomyślnie :) Kurczę ale długa wycieczka jak na taki wiek, w naszych rejonach co najwyżej to jednodniową robią, ale super tak na kilka dni.

A ja dziś mam wizytę u gin, prawdopodobnie stan zapalny, w moczu i śladowe białku, urobilinogen wzmożony, obecność krwinek białych, czerwonych, liczne bakterie :angry:
kurczę a ja miałam testować w niedzielę to pewnie przy infekcji nie udało się zajść i mam nadzieję, że się nie udało jednak dopóki nie wyleczę.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #647430 przez emka
Słuchajcie Wiki mnie olewa totalnie, nie odbiera telefonów :blink: Bardzo jej się podoba i mówi, że naprawdę nie ma czasu, bo oni non stop coś zwiedzają a wieczorami mają albo ognicho albo dyskotekę itp :lol: Dzwoni tylko rano, co ma ubrać :) Ale cieszę się że jej się podoba :) :lol: I wcale się nie gniewam ze zapomina o mnie :lol: Niech się nacieszy! :lol: Powoiem Wam że byłam trochę przerażona, ze na tak długo o tak daleko, ale teraz cieszę się że ją wyłsłałam bo ma niezłą frajdę, a przy tym lekcję :)

Gosiu Może faktycznie podlecz infekcje. Ale znam wiele przypadków infekcji właśnie w ciąży, wtedy o nią łatwiej podobno, a ciąże donoszone i zdrowe dzieciaki. Ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne. Trzymam kciuki za Ciebie :kiss: :kiss: :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648607 przez julka2404
Patrzcie co znalazłam, wpis dziewczyny:
Witam,
Jestem po badaniach w kierunku trombofilii, po usg 3d jamy macicy i obecnie czekamy na wynik kariotypu. wyniki badania w kierunku trombofilii wyszly ok, usg 3d jamy macicy tez nie wykazalo zadnych nieprawidlowosci, lekarz powiedzial ze mam idealnie zbudowana macicie. Lekarz ginekolog ktory badal mnie ostatnio powiedzial ze mimo to ze wyniki w kierunku trombofilii sa dobre powinnam przy nastepnych staraniach brac profilaktycznie ACARD, poniewaz jak powiedzial - to ze w badanich nic nie wyszlo nie oznacza ze nie wystepuje u mnie zespol antyfosfolipidowy, tlumaczac ze przeciwcial jest bardzo duzo i jesli chcialabym zbadac je wszystkie to jest to kosmiczny koszt, a na kase chorych robia tylko jakies podstawowe. Zwracam sie z pytaniem do Pana czy rzeczywiscie powinnam zaczac brac Acard przy nastepnych staraniach? czy biorac Acard , jesli nie wystepuje u mnie ten zespol, to czy nie ma to negatywnego wplywu na ciaze?

i odpowiedź eksaperta:
Szanowna Pani

Acard można przyjmować, ale raczej po dodatnim teście ciążowym, a nie jeszcze w czasie starań. Przyjmowanie leków z grupy aspiryny może opóźniać owulację i jeżeli przyjmować ten lek to już po owulacji. Poza aktywną chorobą wrzodową i zaburzeniami krzepnięcia generalnie nie ma przeciwwskazań do przyjmowania tego leku, nie ma danych na temat jego szkodliwości w ciąży.

dziewczyny ja już nic nie wiem :angry: zresztą ten hematolog co mi stwierdził zepół kazał brać tylko clexane bez acardu. W takim razie od jutra acard odstawiam. :silly: Może rzeczywiście nie miałam wcześniej owulki lub z opóźnieniem skoro nie mogłam zajść hmmm od jutra tylko na clexane i kwasie :blink: normalnie zwariować można :angry:
Emka jednak za dwa miechy zaczynamy staranka :dry:

reszta tej wypowiedzi co wkleiłam dla zainteresowanych na tej stronie: www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=48&t=79709

Emka Wiki dobrze się bawi dlatego nie ma czasu na telefony.boszeee jak nam dzieci szybko rosną :cheer: :cheer: :cheer:
Gosiu i co u lekarza?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652568 przez julka2404
Dziewczyny gdzie Was wywiało?

Wczoraj przez telefon dowiedziałam się że mam antykoagulant tocznia dodatni :evil: więc chyba mam tocznia :( kuźwa ciągle coś :angry:
Do reumatologa na fundusz termin dopiero na SIERPIEŃ :cheer: :cheer: :cheer: (zapisując się trzeba podać numer skierowania) mąż mi wynik przywiezie w piątek. Zapisałam się już do rodzinnej na środę 22ego po skierowanie do reumatologa, hematologa.Jak będę miałą skierowanie to spróbuje się wcisnąć wcześniej ;)
Oczywiście pójdę też prywatnie, ale na fundusz dla badań też by się przydało.
To znalazłam o toczniu , nie brzmi optymistycznie :angry: : parenting.pl/portal/toczen-w-ciazy
A co u was?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652596 przez emka
JUlka Ja też miałam wynik tocznia -słabo dodatni. Nie przejmuj się tym, przecież nie masz objawów tej choroby. Zresztą bardzo poważnej, dotąd znałam ją tylko z "Hausa" tam każdy dziwny przypadek to toczeń, albo sarkoidoza :)
Mój gin mi wtedy powiedział zę to wcale nie znaczy ze mam tocznia, tylko ze mam w genach jakieś tam predyspozycje, a to często idzie w parze z trombofilią i ZA. Lekiem jest clexane i tego się trzymaj, przy tym leku wszystko będzie ok i nie czytaj po netach bo to nie ma sensu najmniejszego. Słuchaj doktorka i wierz ze przy heparynie wsio Ok będzie! I tak przecież nie odpuścisz i będziesz ptróbować prawda ... No to do dzieła bez względu na przeciwności! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jestem z Tobą całym serduchem! :kiss:

My chyba za dużo tych badań robimy! :blink:

A po co idziesz do reumatologa?

11 lata 7 miesiąc temu #652617 przez julka2404
Bo reumatolog zna się i leczy toczeń. Chce znać opinie eksperta w tej dziedzinie.Normalnie schizy można dostać przez te wszystkie badania.
Emka ja już 10 lat leczę trądzik nieskutecznie, nogi mnie bolą , głowa a to są objawy tocznia :angry:
Aha wczoraj zrobiłam sobie super ekstra chruper wielkiego krwiaka na brzuchu. :dry: ehhh i acardu już nie biorę :blink:
A Ty co dalej , kiedy staranka i na jakim zestawie leków w końcu?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652644 przez emka
Wiesz zasięgnąć rady eksperta można, tylko się nie zniechęcaj, bo bóle głowy, nóg i trądzik to ma co druga osoba :) :silly: A w ogóle to dla mnie czarna magia to wszystko! Tyle wiem ze lekarze mówią ze tylko małe zmiany mam i tylko w ciąży mogą szkodzić. I na to clexane jest i tyle. I wiesz co chyba dobrze mi z tą niewiedzą :)

Jutro do gina na 11 coś :) Jak wso ok to działamy! Aiuć już się boję ! :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652788 przez julka2404
Emka dokładnie im mniej wiesz tym lepiej śpisz :lol:
powodzenie u gina :silly: i czekamy na zielone światło :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #653443 przez gosia28
u mnie infekcja wyleczona :)
@ coś nie przychodzi, w piątek se może testa trzasnę jak nie przylezie :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653866 przez emka
Gosiu Wiem wszystko i tak po cichu ale bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :kiss:

Julka Melduję, ze wizyta u gina przełożona na jutro :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654580 przez julka2404
Gosiu trzymam kciuki, żebyś miała taką piękną myszkę jak w awatarku :kiss:

Emka daj znać po wizycie :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654967 przez emka
Heja :)
Ja już po wizycie, długo rozmawiałam z ginkiem, a właściwie to on gadał i gadał, zresztą któryś raz to samo :silly: On chyba zapomina że na ostatniej wizycie mi to wszystko tłumaczył, no ale zaangażowany face niech se pogada, nie przerywałam mu :silly: Ogólnie on cały czas gada ze nie trzeba się kłuć wcześniej tylko jak test wyjdzie pozytywny. NO ale ze ja się upieram, to on to akceptuje. I wg niego od 15 dnia cyklu mam zacząc a 25 robić bete. czy się udało. To tyle z ustaleń. Przekłuł mi jakiegoś torbielka ze śluzem, jakąś dziwną maszynerią :) NO ale poza tym wsio u mnie dobrze. Zreobił mi też cytologie, za 2 tygodnie będzie wynik. Mam zielone światło od przyszłego cyklu, ze też wakacje akurat muszą być! :blink: Ale obstawiam ze od razu się nie uda więc chyba zacznę...
Julka oczekuje wskazówek, jak ja mam się w ten brzuch kłuć !!!! AAAAA....... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656743 przez julka2404
Emka jak się kłuć masz napisane na ulotce. Ja robię tak: łapie fałd skóry dość mocno, wbijam pomalutku igłę, potem pomalutku wstrzykuje, następnie puszczam fałd skóry, liczę do 10ciu i wyciągam igłę. Zostaje mi kropeczka czerwona :silly: a czasami jak natrafię na naczynko to mega siniak fioletowy :lol: I robię raz z jednej strony a raz z drugiej.
Od pępka z każdej strony do 5 cm nie można robić zastrzyków. To tyle.
Moim zdaniem powinnaś zacząć robić zastrzyki od 10 dnia cyklu , bo czasami dni płodne ma się już w 9 dniu cyklu. Ale ja nie jestem lekarzem więc to tylko moja sugestia :blink:
Kochana powodzenia :lol: uda się szybciej niż myślisz. A acard i kwas bierzesz?
A po co masz robić betę ? Jeśli dostaniesz okres to odstawiasz zastrzyki. Oczywiście sama musisz za nią zapłacić zapewne ;)

Aha zapomniałam wam napisać że ta hematolog mówi do mnie że kwas to mam brać raz na 3 dni i to wystarczy, bo to duża dawka :cheer: to ja do niej, że przecież nadmiar wydalę w moczu, a ona , no rzeczywiście. ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka