- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Ja dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki i grzywkę.Wczoraj zrobiłam sobie brwi i paznokcie i od razu lepiej się czuje Do dentysty na szczęście iść nie muszę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Emka po pracy korzysta bo ma wolną chatę a reszta?
U nas słonko pięknie świeci, idę trawę kosić
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
u mnie dziś lato, pięknie świeci, powietrze rześkie pomimo, że w cieniu 28 C
Emka super, że wyprawa córci przebiegła pomyślnie Kurczę ale długa wycieczka jak na taki wiek, w naszych rejonach co najwyżej to jednodniową robią, ale super tak na kilka dni.
A ja dziś mam wizytę u gin, prawdopodobnie stan zapalny, w moczu i śladowe białku, urobilinogen wzmożony, obecność krwinek białych, czerwonych, liczne bakterie
kurczę a ja miałam testować w niedzielę to pewnie przy infekcji nie udało się zajść i mam nadzieję, że się nie udało jednak dopóki nie wyleczę.
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Gosiu Może faktycznie podlecz infekcje. Ale znam wiele przypadków infekcji właśnie w ciąży, wtedy o nią łatwiej podobno, a ciąże donoszone i zdrowe dzieciaki. Ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne. Trzymam kciuki za Ciebie
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Witam,
Jestem po badaniach w kierunku trombofilii, po usg 3d jamy macicy i obecnie czekamy na wynik kariotypu. wyniki badania w kierunku trombofilii wyszly ok, usg 3d jamy macicy tez nie wykazalo zadnych nieprawidlowosci, lekarz powiedzial ze mam idealnie zbudowana macicie. Lekarz ginekolog ktory badal mnie ostatnio powiedzial ze mimo to ze wyniki w kierunku trombofilii sa dobre powinnam przy nastepnych staraniach brac profilaktycznie ACARD, poniewaz jak powiedzial - to ze w badanich nic nie wyszlo nie oznacza ze nie wystepuje u mnie zespol antyfosfolipidowy, tlumaczac ze przeciwcial jest bardzo duzo i jesli chcialabym zbadac je wszystkie to jest to kosmiczny koszt, a na kase chorych robia tylko jakies podstawowe. Zwracam sie z pytaniem do Pana czy rzeczywiscie powinnam zaczac brac Acard przy nastepnych staraniach? czy biorac Acard , jesli nie wystepuje u mnie ten zespol, to czy nie ma to negatywnego wplywu na ciaze?
i odpowiedź eksaperta:
Szanowna Pani
Acard można przyjmować, ale raczej po dodatnim teście ciążowym, a nie jeszcze w czasie starań. Przyjmowanie leków z grupy aspiryny może opóźniać owulację i jeżeli przyjmować ten lek to już po owulacji. Poza aktywną chorobą wrzodową i zaburzeniami krzepnięcia generalnie nie ma przeciwwskazań do przyjmowania tego leku, nie ma danych na temat jego szkodliwości w ciąży.
dziewczyny ja już nic nie wiem zresztą ten hematolog co mi stwierdził zepół kazał brać tylko clexane bez acardu. W takim razie od jutra acard odstawiam. Może rzeczywiście nie miałam wcześniej owulki lub z opóźnieniem skoro nie mogłam zajść hmmm od jutra tylko na clexane i kwasie normalnie zwariować można
Emka jednak za dwa miechy zaczynamy staranka
reszta tej wypowiedzi co wkleiłam dla zainteresowanych na tej stronie: www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=48&t=79709
Emka Wiki dobrze się bawi dlatego nie ma czasu na telefony.boszeee jak nam dzieci szybko rosną
Gosiu i co u lekarza?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Wczoraj przez telefon dowiedziałam się że mam antykoagulant tocznia dodatni więc chyba mam tocznia kuźwa ciągle coś
Do reumatologa na fundusz termin dopiero na SIERPIEŃ (zapisując się trzeba podać numer skierowania) mąż mi wynik przywiezie w piątek. Zapisałam się już do rodzinnej na środę 22ego po skierowanie do reumatologa, hematologa.Jak będę miałą skierowanie to spróbuje się wcisnąć wcześniej
Oczywiście pójdę też prywatnie, ale na fundusz dla badań też by się przydało.
To znalazłam o toczniu , nie brzmi optymistycznie : parenting.pl/portal/toczen-w-ciazy
A co u was?
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój gin mi wtedy powiedział zę to wcale nie znaczy ze mam tocznia, tylko ze mam w genach jakieś tam predyspozycje, a to często idzie w parze z trombofilią i ZA. Lekiem jest clexane i tego się trzymaj, przy tym leku wszystko będzie ok i nie czytaj po netach bo to nie ma sensu najmniejszego. Słuchaj doktorka i wierz ze przy heparynie wsio Ok będzie! I tak przecież nie odpuścisz i będziesz ptróbować prawda ... No to do dzieła bez względu na przeciwności! Jestem z Tobą całym serduchem!
My chyba za dużo tych badań robimy!
A po co idziesz do reumatologa?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Emka ja już 10 lat leczę trądzik nieskutecznie, nogi mnie bolą , głowa a to są objawy tocznia
Aha wczoraj zrobiłam sobie super ekstra chruper wielkiego krwiaka na brzuchu. ehhh i acardu już nie biorę
A Ty co dalej , kiedy staranka i na jakim zestawie leków w końcu?
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro do gina na 11 coś Jak wso ok to działamy! Aiuć już się boję !
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
powodzenie u gina i czekamy na zielone światło
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
@ coś nie przychodzi, w piątek se może testa trzasnę jak nie przylezie
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Julka Melduję, ze wizyta u gina przełożona na jutro
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Emka daj znać po wizycie
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już po wizycie, długo rozmawiałam z ginkiem, a właściwie to on gadał i gadał, zresztą któryś raz to samo On chyba zapomina że na ostatniej wizycie mi to wszystko tłumaczył, no ale zaangażowany face niech se pogada, nie przerywałam mu Ogólnie on cały czas gada ze nie trzeba się kłuć wcześniej tylko jak test wyjdzie pozytywny. NO ale ze ja się upieram, to on to akceptuje. I wg niego od 15 dnia cyklu mam zacząc a 25 robić bete. czy się udało. To tyle z ustaleń. Przekłuł mi jakiegoś torbielka ze śluzem, jakąś dziwną maszynerią NO ale poza tym wsio u mnie dobrze. Zreobił mi też cytologie, za 2 tygodnie będzie wynik. Mam zielone światło od przyszłego cyklu, ze też wakacje akurat muszą być! Ale obstawiam ze od razu się nie uda więc chyba zacznę...
Julka oczekuje wskazówek, jak ja mam się w ten brzuch kłuć !!!! AAAAA.......
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Od pępka z każdej strony do 5 cm nie można robić zastrzyków. To tyle.
Moim zdaniem powinnaś zacząć robić zastrzyki od 10 dnia cyklu , bo czasami dni płodne ma się już w 9 dniu cyklu. Ale ja nie jestem lekarzem więc to tylko moja sugestia
Kochana powodzenia uda się szybciej niż myślisz. A acard i kwas bierzesz?
A po co masz robić betę ? Jeśli dostaniesz okres to odstawiasz zastrzyki. Oczywiście sama musisz za nią zapłacić zapewne
Aha zapomniałam wam napisać że ta hematolog mówi do mnie że kwas to mam brać raz na 3 dni i to wystarczy, bo to duża dawka to ja do niej, że przecież nadmiar wydalę w moczu, a ona , no rzeczywiście.