BezpiecznaCiaza112023

ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)

11 lata 9 miesiąc temu #571851 przez julka2404
Wiecie co, został mi jeszcze jeden test ciążowy i sobie myślę zrobię dzisiaj bo się zmarnuje ;). Nie żebym, na coś liczyła :silly: I wiecie cooooo????
WIELKIE nic!!!! :angry: Tak więc tylko czekać aż mnie morzeeee czerwoneeee zaleje! :evil:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #571857 przez emka
Ile do @ ci zostało? Wiesz moze być za szybko ;) Ja tam nie puszczam! :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 9 miesiąc temu #571880 przez julka2404
Jeśli nie zrobi mnie w balona to powinna być dzisiaj ;). Ale znając życie to znowu się popsułam i przylezie najpóźniej w czwartek :angry: Boszeeee to czekanie jest najgorsze. :( Od dzisiaj testy precz :angry:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

11 lata 9 miesiąc temu #572413 przez emka
Oj wkurza to wkurza, ale kiedyś musi się udać! Trzymam! :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #572596 przez Aguś28
Witajcie Dziewczyny :)
Właśnie niedawno wróciłam od ginekologa pierwszy raz byłam u niego na wizycie już nerwy mi puszczały bo byłam umówiona na 15.15 a wchodziłam o 17.15 szok!!! chce mi się płakać bo chyba nie ma szans na drugie dziecko w moim przypadku ,bo przy zakrzepicy hormonów nie wolno podawać trzeba się wystrzegać , mam nieregularne miesiączki bezowulacyjne itd, lekarz powiedział ze mam się z konsultować z angiologiem i spytać się czy mogę brać leki Luteina , Clostbegyt do stymulacji bo to podobno jak on to powiedział czysty hormon naturalny, oprócz tego dobitne dał mi do zrozumienia że mam zgubić klika kilo a ważę 72kg przy wzroście 1,58 , szczerzę mówiąc jest mi mega smutno i mam dość wszystkiego , a bym zapomniała dostałam skierowanie do szpitala Onkologicznego na badanie piersi co to za wycieki z niej :( miłego wieczorku

11 lata 9 miesiąc temu #572990 przez julka2404
Aguś albo ten lekarz jest taki dobry że są takie kolejki :lol: albo burdel mają w rejestracji. ;) Nie smutaj się.
Umawiaj się na badanie piersi i do angiologa.
A wagę to ja też muszę zrzucić więc nie jesteś sama :silly: A jaką mamy motywację :blink: Dasz radę ! Nie możesz się poddać teraz! :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #573100 przez emka
Aguś :kiss: :kiss: :kiss: No przesada tyle czekać,a zrobił Ci USG piersi? Szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o takim lekarzu - angiologu, ale brzmi madrze, moze coś poradzi. Ja osobiście uważam że skoro masz jedno dziecko to i drugie będziesz mogła mieć. POdlecz sie, odczekaj, czasem życie nas zaskakuje. Tobie zyczę samych pozytywnych zaskoczeń. :kiss: :kiss: :kiss: PIsz nam co i jak, trzymam za Ciebie mocno kciuki! I wierz kochana, że będzie dobrze! Współczuję Ci ze tyle rzeczy Ci sie naraz złożyło, ale spokojnie pomalutku wrócisz do formy i zaczniesz staranka. NO i powodzenia w zrzucaniu wagi. Staraczki polecają jakies treningi z Chodakowską, podobno super efekty. Mozesz to znaleźć na you tube. :blink:

Julka Jak sytuejszyn? :blink:

Ja właśnie wczoraj dowiedziałam sie , że moja znajoma ma podejrzenie stwardnienia rozsianego, to bardzo poważna choroba, a kobietka młoda bo przed 40. KUrcze, jestem w szoku, mam tylko nadzieje, że diagnoza sie nie potwierdzi.
Ale w związku z tym postanowiłam zrobić wszystkie badanaia na tą zakrzepice, trudno przebadam sie przynajmniej jak trzeba. Zmotywowałam sie!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #573172 przez julka2404
Emka cisza przed burzą :silly:
Ja czekam na wyniki genetyki i jeśli do tego czasu nie uda się zajść w ciążę, to też się za siebie zabiorę :blink: Tak sobie myślałam ostatnio.
Buziak wspierak dla znajomej :kiss: oby wyniki się nie potwierdziły.

11 lata 9 miesiąc temu #573268 przez julka2404
Emka możesz puścić już kciuki :( :( :( @ się rozkręca :angry: :angry: :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #573289 przez emka
ej no nie rób mi tego! Ja tam jeszcze trzymam! :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #573481 przez julka2404
Emka a Ty kiedy zaczynasz staranka?

11 lata 9 miesiąc temu #573497 przez emka
Zdecydowałam ze zrobie te wsztystkie badania, więc wizyte mam 19 marca, no to od kwietnia zaczynam, oficjalnie :) :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #574138 przez julka2404
No to rób badania, wizyta i działajcie. :lol:

U mnie @ się rozchulała :evil:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #574166 przez emka
TY chyba kobieto na mnie czekasz :silly:
A tak serio to przytulam bo pewnie musi być Ci cieżko :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #574665 przez Aguś28
Witajcie Dziewczyny :( Nie wiem od czego zacząć, może od tego ze mam mega doła i nie wiem co ze sobą zrobić!? nie mogę znaleźć sobie miejsca nie wiem co o tym wszystkim myśleć , wczoraj nie mogłam się dodzwonić do mojego lekarza w sprawie wyników ,a już dziś z rana o 9.00 byłam w szpitalu sama pojechałam do mojego lekarza żeby poznać prawdę a prawda jest bolesna Trombofilia jest w skrócie mówiąc tendencja do robienia się zakrzepów ,nie do końca lekarz mi wytłumaczył o co chodzi bo nie miał czasu i badania genetycznie tez nie za ciekawe do tego czekają jeszcze na 1 wynik który ma być na dniach podobno mają podgląd bo coś chcą lub czekają czy coś się wyhoduje jakiś gen czy mutacja, do tego cukrzyca , wycieki z piersi mój angiolog stwierdził że te wszystkie objawy mogą mieć coś ze sobą wspólnego i wszystko się wyjaśni wtedy dostane leki które będę brała do końca życia, również porozmawialiśmy szczerze na temat dziecka owszem jest szansa ale to będzie ciąża wysokiego ryzyka i jak już będą wyniki to ustalą mi co mi wolno a co nie , więc narazie pozostaje mi czekanie , a są tu kobietki które urodziły zdrowe dzieci mając trombofilie ?pozdrawiam i miłego wieczorku , ja tez czekam na @ już od 3 dni źle się czuje bolą mnie jajniki i piersi , zaznaczam ze jestem w trakcie brania Castagunes :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka