BezpiecznaCiaza112023

ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)

11 lata 10 miesiąc temu #567229 przez julka2404
Już wiem. U nas będą dwa testy. Jeden pod koniec marca a drugi w maju.
Miłosz też ciągle marudzi że Pani nie bierze go do czytania :blink:
Możesz podać mi linka do tego testu z 2012 roku. :lol:

Miłoszowi wypadły ostatnie dwie 3 a resztę ma już stałe.Darmowy aparat jest tylko do końca 12 lat. Potem trzeba płacić. ;)

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567543 przez emka
NO właśnie koleżanka też mówiła ze dwa. Ale ona ma dziecko w innej szkole. MUsze sie dowiedzieć bo u nas cisza o tym jak makiem zasiał :)
Tu masz testy zeszłoroczne
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AI...2/edukacja/120529736
A z tym ortodontą to też, 12 lat to ona może dostanie dopiero aparat ! :angry:
Byłam z Wiki u doktorka, no i na oskrzela jej schodzi, antybiotyk dostała. No ładnie sie załatwiła. Ale na szczęscie gorączki nie ma. :dry:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567638 przez julka2404
Zdrówka dla Wiki :kiss:

Ło matko te nietoperze :cheer: a dalej jeszcze lepiej. Nasi przez 3 lata nauki w zeszycie żadnego wypracowania nie napisali :ohmy: a tu takie buty. ;)
Miłosz nie lubi polskiego , on jest umysł ścisły. :silly: Ale z polskiego też dobry bo mama pilnuje :lol:
Poczytaj co ludzie napisali o tym teście. forum.echodnia.eu/test-trzecioklasisty-2...1435112#entry1435112 zgadzam się z nimi.Może Ci na górze przemyśleli sprawę i w tym roku będzie łatwiej :silly:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...

11 lata 10 miesiąc temu #567901 przez Aguś28
Witajcie Dziewczyny :)
Byłam z synkiem na kolejnych badaniach i z wynikami moczu u lekarza są dobre ale nie rewelacyjne jedne zalecenia teraz to poić małego i dużo witaminy C, podobno dobrze wpływa na kruszenie kamyczków złogów w jego przypadku i poprawiam mocz, zabija bakterie.

A ja z kolei w poniedziałek idę ze sobą do lekarza ginekologa bo mam wycieki z piersi zrobiłam prywatnie prolaktyna ale jest w normie 12,33 więc nie wiem co mi dolega,a tak oprócz tego kupiłam castagunus i biorę codziennie po 2tab rano , zamiany zauważyłam od razu bo coś kiepsko się po nich czuje , pobolewają mnie jajniki podbrzusze ,piersi ale jeżeli mi to pomoże to warto czekam na @ 2marca ciekawe czy przyjdzie , a w piątek za dzwonie do szpitala zorientować się jak tam moje wyniki sama jestem ciekawa :) pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #568125 przez emka
Julka :lol: Hehe pomyslałaś dokładnie tak jak ja :) Wiesz wiki tego testu jeszcze nie robiła, bo nie chciałam jej zniechęcać na początek. Wczoraj jej jeden zaproponowałam, ale był mega prosty. Rozwiązała w pół godziny (a czas była napisany 2 x 40 min.) i wszystko dobrze, ale z tym pisaniem też tak troche słabo. Musimy troche to poćwiczyć, bo tak jak mówisz szkole takich rzeczy nie piszą. ;)
Słuchaj ich Pani zabiera całą klase na wycieczkę na 5 dni szlakiem orlich gniazd, to jest koło krakowa, od nas to jakieś 7 godz. jazdy. W sumie fajnie , ale trochę mamy stracha - my rodzice, bo to daleko i na długo. No ale dzieciaki podjarane chcą jechać i prawie cała klasa jedzie, choć wycieczka nie tania bo 500zł. KUrcze nie wiem jak ja wytrwam te 5 dni :) Dobrze ze są telefony :)

Aguś Ale Ty masz jazdę,ale słyszałm o witaminie C właśnie na takie problemy. Jak Wiki ma problem z pęcherzem to też jej podaję w dużych ilościach.
Słuchaj a moze warto by zrobić usg piersi. No i w ciaży mogą być wycieki, ale pewnie nie zakładasz tego, skoro szukasz innych przyczyn...

Gagusia :blink: Jak tam staranka?

11 lata 10 miesiąc temu #568214 przez julka2404
Oj ja mam często zapalenie pęcherza i witamina C + furargin to mój chleb powszedni ;)

Emka aż 5 dni :cheer: trochę długo. Nasza jak ma zabrać nasze dzieci na cały dzień to już jest chora :lol: :lol: :lol:

Aguś daj znać jak wyniki i zdrówka dla syneczka i dla Ciebie:kiss:

A Gagusia chyba jest bardzo zajęta przytulaniem do męża że zaginęła nam w akcji :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #568409 przez emka
Ci mówie ta nasza babeczka to jest zaprawiona, nauczycielka starej daty , z każdą swoją klasa jeździ na koniec. I mojej kuzynki córka teraz ma 16 last i do dziś mówi że to była jej najlpsza szkolna wycieczka. Oni jeszcze o Prage zahaczyli. Więc z jednej strony sie nie boję, tylko mojja ma chorobe lokomocyjna a to 7 godz. jazdy :P

11 lata 10 miesiąc temu #568413 przez Aguś28
emka ja właśnie zarejestrowałam się do ginekologa który podobno bo słyszałam od koleżanki jest dobry i ma w gabinecie usg , też właśnie chce żeby mi zrobił to badanie, te wycieki zaczęły się jakoś pół roku po porodzie na początku były malutkie i jasnego koloru teraz kolor zrobił się ciemny brąz i czarny , byłam przekonana że to prolaktyna ale jak widać nie , w ciąży na pewno nie jestem ,choć bardzo bym chciała żeby Raduś miał rodzeństwo dlatego też zażywam Castagunes , bo przy zakrzepicy hormonów niewolno ,mam pytanie bo ktoś mi podpowiedział że przy tej naszej chorobie można się starać o orzeczenie niepełnosprawności? tym bardziej że ja jeszcze się leczę u neurologa bo mam uszkodzony błędniki,pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #568456 przez emka
Aguś Wiesz my to mamy raczej tylko z zakrzepicą problem podczas ciązy. Żadna z nas nie miała zakrzepowych problemów jak narazie. U ciebie troche jest inna sytuacja, musisz się dowiedzieć jak to jest. Dziwne te wycieki, ja miałam po karmieniu też jakiś czas ale to białe albo przezroczyste było, no co najwyżej zółtawe. Wiesz czasem ginekolog, który ma usg nie bada nim piersi, to znaczy mój nie bada. Musiałam sie umówić u innej babki typowo od usg. Zapłaciłam 70zł. Życzę zdrówka kochana, daj nam znać, powodzenia :)

11 lata 10 miesiąc temu #569263 przez Aguś28
Cześć Dziewczyny już ciśnienie mi od rana skacze na wieści że Szpitala bo dzwoniłam w sprawie wyników dzisiaj rano , wyników z genetyki jeszcze nie ma dopiero tak za 1-2tyg ale za to jest wynik cukrzycy :( niestety okazało się ze jest bardzo wysoka , chce mi się płakać że jestem jedyną osobą która ma tyle chorób na raz, teraz domyślam się ze że właśnie to mi utrudnia zajście w ciążę i zdaje sobie sprawę że to jest niebezpiecznie w ciąży ,jestem w szoku że nikomu do głowy nie przyszło że cukrzyca mi mogła zostać po porodzie tyle czekałam żeby jakiś lekarz się tym zainteresował , brak słów ....uciekam pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569425 przez emka
Aguś Najważniejsze że już wiesz i będziesz mogła to leczyć, taka jest właśnie przewaga leżenia w szpitalu ze tam przebadają jak trzeba. Nie martw się dostaniesz leki i będzie dobrze. Uszka do góry, podlecz sie kochana i bedzie dobrze. Zaciskam za Ciebie i synka :) :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #570347 przez julka2404
Aguś ja też nie miałam nigdy zakrzepów więc nie wiem jak to jest z orzeczeniem.
Prawda jest taka że po porodzie to lekarze mają nas gdzieś :( . Dobrze, że w szpitalu wykryli tą cukrzycę. Podleczysz się i będzie fasolka. Zobaczysz. :lol:
Ja już czuje napięcie przedmiesiączkowe. Wysypuje mnie na twarzy :angry: chodzę jak chmura gradowa i wszyscy mi z drogi schodzą :lol:
znając życie to @ prylezie na dniach. Franca jedna!

Gagusia????

11 lata 9 miesiąc temu #570458 przez emka
Julka NO wiesz ja taka drażliwa byłam na początku ciąży :blink: Wszystko sie moze zdarzyć! Zaciskam! :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #570655 przez julka2404
Z tego wynika, że co miesiąc powinnam być w ciąży :lol: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #571836 przez emka
:blink: wiesz jak jest objawy podobne! :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka