- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emilka - Dziekuję Czuję sie bardzo dobrze, najgorsze objawy ciążowe za mną czyli mdłości, wymioty Teraz jest tylko ten super czas cieszenia się tym błogosławionym stanem Pachwiny mnie tylko ciągną strasznie i podbrzusze jak sie naganiam Najważniejsze, że szyjka jest długa i sie nie skraca Malutka odwrócona na razie pupcią w dół W sobotę mamy usg 4 D - nie mogę się doczekac Czuję już kopniaki ie raz mi tak się ułoży, że nacisnie na pęcherz i mam uczucie pełnego pęcherza i musze gnać do wc , albo uczucie jakby mi ktoś tam grzebał
Jak się czuję w roli mamy? Hmm...powoli sie przygotowuje do tego, już do mnie dotarło, że będe Mamą Wspaniałe uczucie, jestem odpowiedzialna, nie tylko za siebie
Wyprawka prawie gotowa, zostały tylko na liście do kupienia - wózek, fotelik do autka, łóżeczko, materac do łóżeczka, pościel, ochraniacze na szczebelki, przybornik , komoda z miejscem na przewijak - sam przewijak juz kupiony - czeka
Pieluchy tetrowe i flanelowe - musze dokupić, szlafrok do szpitala i pidżama do szpitala po porodzie, którą założe tzn koszula do karmienia
Wyprawki juz niewiele, chce mieć wszystko gotowe do końca lutego Żeby pozniej na spokojnie sobie prasowac i prać ubranka, posciel
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My choinkę tak samo jak Wy kupujemy 20-21 grudzień bo świeza jest jak co roku Nie moge sie doczekać juz ubierania choinki, strasznie to lubię
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiedz mi Ciebie też tak pachwiny napitalały w ciąży ?? Jak dotykam uda przy pachwinach to mam takie napięte i boli mnie w tych miejscach :/ Martwie sie
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 11
Karolincia super ze odnajdujesz sie w roli mamy
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Emilia no i tak trzymaj, daj znać, co Ci powie gin... ja tam szczerze nie jestem do chodzenia do lekarzy, ale jednak jeśli chcę mieć dziecko to często bywam u gin... ogólnie gdyby nie torbiel poszłabym po wizycie popołogowej dopiero teraz... a że miałam torbiel zaliczyłam wizyt w ciągu roku już kilka... teraz 22 grudnia też idę, zrobić cytologię, po receptę na dupka no i zobaczymy, co dalej ...
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mala81
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- AnaSylv
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Czytam Was na bieżąco ale już na odpisywanie to brak mi siły...po całym dniu w pracy. Codziennie wstaje o 4.45.
U mnie złe wieści, przyszła @ w poniedziałek i dupa blada
A z tematów świątecznych, ja ubieram choinkę też tuz przed wigilią. Ścinamy choinkę od mojego męża z podwórka, bo sobie kiedyś nasadzili i teraz są odpowiedniej wielkości
Mala czytam twoja historię od początku i trzymam kciuk za Was. Radzić nic już nie będę bo bym sie powtarzała
- AnaSylv
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzisiaj była u nas moja siostrzenica, kończy zaraz 4 miesiące pobawiłam się z nią dziś, ponosiłam, pogadałam cudna jest, fajne takie bobasy
- Anielka00
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Emilia miejmy nadzieje ze w końcu Twoja przygoda z tym torbielem się zakończy.
A mnie boli lewy jajnik to w nim był pecherzyk i owulacja.. nie wiem co się dzieje.. a do okresu 6 dni jeszcze..
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
AnaSylv - Super są Niemowlaczki co? Jeśli warto to zaczekaj ten miesiac do tej ginekolog na wizytę , może faktycznie będziesz cała szczęśliwa po wizcie i trafiszna tego odpowiedniego lekarza?? Współczuję Ci tak wcześnie wstawac !! Toż to jeszcze noc !!!
Mała - Aha!! To do Polski przyjeżdżasz tylko od Święta...szkoda trochę co?? Nie tęsknisz za Polską?? Hmmmt o może mu kup jakiś gadżet ale w rozsądnej cenie??
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
My choinke ubieralismy zwykle dkzien przed wigilia ale w tym roku ze wzgledu na Jasia zdecydowalismy sie na sztuczna i przywiozl ja kurier i tak zaczelismy ja ogladac, rozkladac wiec zdecydowalismy ze bez sensu ja skladac wiec ubralismy. Ale ciesze sie bo cudowne sa wieczory gdy zapalimy swieczki, maly w pizamkach biega przy nas:-) piernmiczki upieczone, zpolowy porcji wyszlo 37 sztuk:-)
Karolinka mysle ze to wiezadla tak Cie ciagna. Ja tez mialam straszny bol zeber, czasem to az plakac sie chcialo.
Ana Sylv tez mysle ze to po pregnylu.