BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #911618 przez Anielka00
Wy macie tak fajnie monitorowane wszystko... a do mojego lekarza wiecznie nie ma terminow do zapisania sie.. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911624 przez JoanaG
Karola jeeeeest :) cudownie!

Anielka ja moge polwcic Ci moja Ewa Niedbała - Wykowska tylko nie wiem z której częsci wawy jestes....

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #911629 przez JoanaG
Anielka a skąd dokladnie jestes?

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #911631 przez Anielka00
Grochow, saska kepa te strony. Ale moge ewentualnie dojezdzac :) i ona przyjmuje prywatnie?

10 lata 4 miesiąc temu #911638 przez kasia085
Karolinka tak sie ciesze. piekny wynik. mialam podobny jak dowiedzialam sie o ciazy. No to zrobilas mi pezent , dwa dni spozniony ale jest:-) gratuluje Ci bardzo :-) jak sie czujesz jako przyszla mama? pewnie nie dociera to do Ciebie?
Anielka ja jezdzilam do Novum tam najpierw doktor Lewicka a pozniej Staroslaawska. Wizyty jak sie stasz o dzidzie to koszt 80 zl, pozniej juz moja ciaze prowadzil prof. Jakimiuk - ordynator szpitala MSWiA. jak dla mnie cudwny lekarz. o wszystkim mysll i pamietal, moglam zawsze do niego zadzwonic, i jak trafilam w bólach do szpitala w niedziele i go nie bylo na dyzurze i moj maz do niego zadzwonil to osobiscie monitorowal co sie ze mna dzieje. do dzis do niego chodze bo jak kolejne dziecko totylko pod jego opieka. tylko wizyta u niego to koszt 300 zl:-( no ale jak dla mnie wart swojej ceny. dodam ze w momencie porodu nie dalismy mu ani zlotowki a zajal sie mna jak ojciec. na drugi dzien przylecial zeby zobaczyc jak se czuje po cesarce i za jego slowem zajmowali sie mna tak jak bym byla w domu.

10 lata 4 miesiąc temu #911644 przez Karolincia
Anielko ja chodzę do dr Kurowskiej-Zaboklickiej ona przyjmuje na u Żelaznej IVIMED prywatnie 150 zł wizyta w cenie robi usg jest bardzo życzliwa udziela wszystkich porad i odpowiaqda na pytania :) panstwowo przyjmuje na ul Karowej szpital im księznej anny mazowieckiej I piętro oddział ginekologii-endokrynologii

No to ładnie Kasiulka !! :) kurcze w szoku jesttem :) wychodzi z tych norm ze to 3-4 tydzien ciazy :) moj N sie zastanawia jak to mozliwe hehehe :) w szoku jest strasznym :) jeju płakałam juz ze szczescia :) mysle czy powórzyc w poniedzialek bete jeszcze raz?

10 lata 4 miesiąc temu #911651 przez kasia085
powtorz kochana zeby wiedziec czy prawidlowo przyrasta. juz wiesz ze jestes w ciazy a teraz trzeba dbac o malenstwo zeby jemu nic nie bakowalo. prosze Cie tylko dbaj o siebie. duzo wypoczywaj. oby tylko ie dopadly Cie mdlosci. ja to wspominam masakrycznie. do 12 tygodnia non stop bylo mi nie dobre. wyjsc z domu nie moglam bo jakis zapach, widok czegos doprowadzal mnie do szalu. i do tego ta zgaga..... ble. tylko w ciazy mialam, normalnie mi sie nie pojawia. no i na poczatku odrzucalo mnie od slodkiego za to mieso i sledzie moglam jesc miskami. no i jest chlopczyk, takze cos w tym jest. pozniej siejuz zmienilo i zarlam slodycze jak wsciekla i 20 kg w ciazy przybylo. ciekawe co u Ciebie bedzie - chlopczyk czy dziewczynka? ale jakos obstawiam to drugie :-)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911659 przez Karolincia
Kasieńko to w tym cos jest mi sie od początku słodkości chce , owoców :) ale uważam na słodycze zeby nie przytyc za duzo na początku tzn wczoraj przedwczoraj to żarłam całe pudełko wafelków bo myślałam ze to na okres a tu prosze...dzis mnie kłuje lekko w jajniku i czasem w pęcherzu to normalne? Jestem w ciąży juz? Myslalam ze dopiero jak beta będzie przyrastac to znaczy ze to ciąża :) Ojej...to ładnie Cie lekarz prowadził :) Gratuluję i życzę sobie żeby mnie tak prowadził taki anioł w ludzkiej skórze :)
Dbam Kochana o cioci Maleństwo dbam!!! :) Widzisz udało mi się zrobić Ci prezent :*
WZDĘTY MAM BRZUCHOL JUZ :D to też normalne?? :)

10 lata 4 miesiąc temu #911668 przez kasia085
normale kochana. pamietam ze chcalam wciagnac a nie mglam. klucie w jajniku to tez normalne. tez tak mialam. mozesz pozniej tez odzuwac lekkie skurcze macicy przez to ze bedzie sie rozciagac. tylko jesli pojawi sie krwawienie to wtdy jest cos niepokojacego. chociaz nie kazde krwawienie oznacza najgorsze. ja tez w ciazy z Jasiem krwawilam. winnym byl krwiak.
jestes w ciazy kochana. nie ma watplwosci:-) jeszcze ze dwa tygodnie i na usg juz moze zobaczysz serduszko:-) aj najcudowniejszy moment w moim zyciu:-)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911675 przez Karolincia
Aha to mnie pocieszyłaś :* Odbija mi się co jakiś czas i znow mi w brzuszku burczało :) oby się zdrowo bobo rozwijało :) :* chce żeby było mu u mnie dobrze :)
Tu macie moj wynik :)

Karolina xxxxx
Materiał: Surowica, pobrany: 10:15, przyjety: 10:20
ß-HCG (Beta-gonadotropina kosmówkowa) 38,3

1 mIU/ml nieciezarne - < 5
ciaza 3-4 tyg- 9 - 130
ciaza 4-5 tyg- 75 - 2 600
ciaza 5-6 tyg - 850 - 20 800
ciaza 6-7 tyg - 4 000 - 100 200
ciaza 7-12 tyg- 11 500 - 289 000
ciaza12-16 tyg- 18 300 - 137 000
ciaza16-29 tyg- 1 400 - 5 300
ciaza29-41 tyg- 940 - 60 000

Kasieńka to słodziak z Twego Jasiulka jak na uderzenie niezareagował :) niec sie hartuje od młodych lat hehehe :P :) Ojj az taka burza była? :( A jak z kumplem sie wybawił? :)

10 lata 4 miesiąc temu #911749 przez Sophie25
Karolcia super wieści dzis nAM dajesz ja bez okrsu 5 dni i nic negatywny :(
Znow musze brac na wywołanie okresu :/

Zosia moja dzis tak szaleje ze nie da mamusi odpoczac a dzis ładnie pierogów pojadła :D
Karolincia a jak cyce bolą i ciemnieja ? :)

10 lata 4 miesiąc temu #911763 przez Karolincia
Sophie piersi urosly i sutki sciemnialy takie kuleczki sie zrobily hihi a przy piersi sa jasniejsze ;) mam nadzieje ze rozumiesz z mojego chinskiego tlumaczenia :))
Chodze zakrecona taka jakby nieobecna duchem :) Burczy mi w brzuszku dzis dwa razy tak mialam .
Odbija mi sie po jedzeniu :) dzis knedle ze sliwkami robilam i pojadlam :)
Pobolewa mnie podbrzusze cycuchy czasem jajnik czuje i pecherz i teraz lekko macica mnie ciagnie doslownie chwile przrd chwila ;)

Ooo to ladnie a z czym pierozki jadla? Ile wciagnela?? :)
Oj nastepnym razem sie uda :**

10 lata 4 miesiąc temu #911781 przez kasia085
wynik piekny, zostaw sobie na pamiatke :-) kolega lezal sie mu przygladal a Jasiek roznosil jego zabawki :-) z maty edukacyjnej poodczepial jego zabawki wszystkie. a jak broi to ma taka fajna minke. padlybyscie jakbyscie to zobaczyly. chcialam mu zrobic zdjecie ale niestety jak zobaczy aparat to zaraz szalu dostajeze go chce w rece. oj Karolinka ani sie obejrzysz a Twoj maluszek sie urodzi i bedzie tak broil. czas leci nieublaganie. no te sutki to ciemnieja, pozniej ta krecha na brzuchu. mi ta krecha to dopiero z potora miesiaca temu zniknela.
Sophie nastepnym raem sie uda. tule kochana:-)
a czy jutro Emi testuje?

10 lata 4 miesiąc temu #911837 przez emilia1410
Serdecznie ci gratuluje karolincia ja mam nadzieje ze mi sie kiedys uda;))
A ja nie tesuje bo pracuje caly weekend wlacznie z pon, musze sie podosypiac w miedzy czasie bo z sob na niedz spie tylko 3 h taki urok pracy.
Okres powinnam miec we wtorek zobaczymy

10 lata 4 miesiąc temu #911844 przez Karolincia
Kasienko ojj nie moge sie doczekac az uslysze bicie serduszka mojego Malenstwa:) u mojego N bede w Pabianicach to tam sie na usg zapisze :) obudzilo mnie dzis ssanie w zoladku i burczenie w brzucholu ;) hihi :) padlam po 21 wczoraj. Brzunch mam lekko wzdety ;)

Emilcia uda Ci sie !! Mi sie udalo to Tobie rowniez :) kurcze przemeczasz sie Nam strasznie :(( maetwie sie o Twoje zdrowko :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka