BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #912127 przez JoanaG
Anielko jeśli chcesz wszystkie badania od A do Z robic prywatnie, nie bankrutując przy tym, i na bieżąco obserwować swój cykl (nie licząc w tym zakresie na NFZ) proponuję zainteresować się indywidualnymi pakietami medycznymi w TU. Ja tak własnie zrobiłam, a w zasadzie po pierwszym poronieniu zasugerowała mi to moja gina...
Teraz mam pakiet MULTIZdrowie z Compensy i wszystkich lekarzy specjalistów i lekarza pierwszego kontaktu oraz wszystkie badania (i laboratoryjne i usg) mam w ramach tego pakietu..... Nie płacę mało co miesiac, to prawda bo to 169 zł (z tym, że ja mam zwyżkę polisy ze względu na refluks) ale biorąc pod uwagę, że wizyta z usg u mojej giny normalnie kosztuje 250 zł a na usg musiałam chodzić co 2 dni już w jednym tygodniu monitoringu koszty moich badań dobiłyby do 1000 PLN!
Reasumując, ja polecam zainteresować się tematem, jeśli chodzi o mnie ani troszkę nie żałuję :) przy okazji zbadałam się u okulisty i u dermatologa wymroziłam kurzajkę, na której wymrożenie na NFZ czekałabym 8 mcy ;/ i ogolnie przebadałam się jak się tylko da :)

btw. u mnie dziś też przeokrutna gorącawa.....;/ chyba pojde spac, bo w taki upał nic innego nie da się robic ;/

Aniołek 9tc 27.09.2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912154 przez emilia1410
No cieplawo dzis jest;)
Ja po 2 h snu jakos daje rade byle do 20 i do domku;))
We wtorek mam imprezke urodzinowa;))
Skonczylam brac duphaston i tam pisze ze powinien sie okres pojawic po zakonczeniu ostatnio mialam po 3 dniach od skonczenia a tu narazie nie widac;))

10 lata 4 miesiąc temu #912213 przez Karolincia
Emilcia to trzymam kciuki mocno za Ciebie :**

Ale mnie kluje jajnik i macica ciagnie :(( zauwazylam niebieska zylke na piersi prawej ;) malo widac ale moj N zauwazyl :))

10 lata 4 miesiąc temu #912223 przez kasia085
CZESC KOCHANE/ BYLAM NA WEEKEND U RODZICOW i troszke mnie tu zabraklo. hehe:-)
wymeczona jestem ze hoho, caly dzen z tym moim bablem i tylko na rekach, albo lazi po mnie. do tego malo splam bo troche poimprezowalsmy:-)zaraz sie klade ale zybciutko odpowiem.
Anielko w Novum w ramach tych 80 robia usg ale za dodatkowe badania sie placi. ale mozesz robic je gdzie kolwiek. wszstke respektuja. chyba pierwsza wzyta byla drozsza/ ale juzdokladnie nie pamietam. jak juz zajdziesz w ciaze to nie musisz do nch chodzic.
Karolinko oj chyba kumpel dla mojego Jaska sie szykuje:-) pamietasz jak pisalam Ci o wstrecie do slodyczy:-) bolem sie nie przejmuj. to normalne i tak musi byc. na piersiach to bedziesz miala cale siatki zyl. poczekaj tylko. dostajesz ode mni wielkieo klapsa za to dzwiganie. wiem ze myszy me zjedza ale musze Ce pogonic. masz uwazac na ta moja kruszyne bo przejade sie tam do Ciebie i wezme sie za Ciebie:-) napewno nic sie ne stalo bo dzidzia jsst mocno chroniona ale zeby mi to bylo ostatni raz!!!!!!!!!!!!
trzymam kciuki jutro za betke i daj znac.
Emilka trzymam kciuki bardzo mocno.

10 lata 4 miesiąc temu #912257 przez Karolincia
Witaj Kasiulka Nasza Kochana :** Ciesze sie ze troszke poimprezowalas u rodzicow zawsze to jakas odskocznia :) Ojj bardzo Cie Misio Maly wymeczyl ??:( Pogoda dopisala :) A z jakich okolic pochodzisz?:)

Strasznie mnie ciagnie az do prawej pachwiny :( Tak pamietam jak mowilas pamietam nie jem slodkosci za duzo dzis robilam kruche babeczki z budyniem i borowka i z musem jablkowym :) Zjadlam jedna i to wsio slodkiego na dzis aaa...i budyniu troche podjadalam i zjadlam troche lodow snietankowo-czekoladowych ;) Robilismy dzis pizze to zjadlam troche z salami i odrobine hawajskiej ;)
Jutro wazny dzien mam nadzieje ze ladnie przyrosla betka :( nie dziekuje aby nie zapeszyc :(

Emilcia trzymam kciuki :*

10 lata 4 miesiąc temu #912302 przez Karolincia
Wracam z betki wlasnie moje Drogie i sie stresuje czy wszystko jest wporzadku :(
Wkurzylam sie troche bo dzis jedziemy z N do Naszego Domku pod Pabianice i moja ginka mi napisala czy na jutro na 18 mi pasuje wizyta :( I jej napisalam ze niestety wyjezdzam inwracam pod koniec sierpnia to napisala ze sprobuje mnie wcisnac pod koniec sierpnia i da mi znac :) Wiecie pierwsza ciaza i sie stresuje :( Juz jedna dzidzie stracilam :(

Za dwie godziny bedzie wynik bety!!! :( zwariuje do tego czasu !!! :((

10 lata 4 miesiąc temu #912334 przez emilia1410
No ja sie te stresuje Za cb, trzymam kciuki.

10 lata 4 miesiąc temu #912342 przez kasia085
a nie udaloby sie przelozyc tego wyjazdu? wiesz wizyta tez jest bardzo wazna bo moze lekarz przepisze Ci duphaston? ja go bralam w ciazy z malym od samego poczatku.
czekam z niecierplwoscia na wynik bety. ttrzymam kciuki kochana. a jestem z okolic W-wy, dokladnie z Plonska. ale pysznosciami sie objadasz. dbasz o ta nasza kruszynke. a powiedz kochana jak tam przyszly tatus zareagowal na nowine?

10 lata 4 miesiąc temu #912346 przez Sophie25
Witajcie kochane !

Kasia dobrze ze jestes jak tam maly w takie upaly ? :\

Wczoraj bylam u przyjaciolki ma 3 tygodniowa Alicje ponosilam kruszynke dliczna ale niechce jej wogole spac w te upalnr dni i jeszcze ma dola bo wszyacy ja naciskaja na karmienie a mala niechce chwycic piersi .... mowie jej nic na sile i niech Cie nie stresuja bo biedaczka ryczy w mocy maz pracuje na nocki :(

Karolincia 3mam mocno kciuki MOCNO

10 lata 4 miesiąc temu #912348 przez Sophie25
Emilcia swietny znak jak nie ma okresu po duphastonie ja tak czekalam pamietam bo zawsze po 3-4dniach mialam i udalo sie kruszynka byla :)

10 lata 4 miesiąc temu #912351 przez Karolincia
Moje Drogie Kobitki !! PRZYROSŁA BETKA wynik 116,40 :) :* 4 tydzień ciąży :D

10 lata 4 miesiąc temu #912371 przez kasia085
Karolinka superowo. to znaczy ze dzidzia super rosnie. strasznie sie ciesze :-)
Sophie maly ok. dzis u nas goraco ale ochmurno. narazie sobie si ale jak wstanie to zje kaszke i lecimy na dwor. wyszedl mu wczoraj siodmy zabek. dwojeczka na dole. pewnie niech ta Twoja kleznaka sie nie zalamuje. widomo ze mleko mamy jest super rzecza dla bobaska ale nic na sile. bo zwariuje. moze niech sprobuje odciagac jak ma pokarm i karmi ja przez butle.

10 lata 4 miesiąc temu #912398 przez emilia1410
To gratuluje karolincia;)) no ja juz 4 dzien po duphastonie jestem

10 lata 4 miesiąc temu #912403 przez JoanaG
Emi to rób teścior!!!!! Na co czekasz???? :)

Karolinka super :) cieszę się baaaardzo :) Dbaj o Was :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #912414 przez Karolincia
Kasienko Sloneczko moje :) Moj Misiak zareagowal tym ze sie bardzo ucieszyl i wzruszyl :) jest szczesliwy ;)
Dbam o Nas :) juz moge mowic na siebie Mamusiu :) jak to dumnie brzmi ;) W kwietniu porod w styczniu koncze 25 lat ;)

Emilciu Kochana moja dziekuje Ci bardzo za gratulacje :* ooo to moze idz na betke?:) Trzymam mocno kciuki ;)

Joasiu Kochana moja dziekuje dbam dbam o Nas :))

Dzidzia Wszystkie ciocie pozdrawia i mamusi dokucza bo ciagnie ja w pachwinie prawej az kuleje :) nie moze nogi do gory mocno podnosic :)
Rosne zdrowo :)

Jedziemy z moim N do Pabianic juz dojezdzamy :) Naszego przyszlego donku :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka