BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #913341 przez Karolincia
Sophie ojjj to będziesz miała figurke extra sexowną jak Twoja Niunia jest taka szalona a jeszcze drugie takie będzie to będziesz biegać i biegać hehehe :) Ale faktycznie z takimi szatanami to będzie wyzwanie :D Ja byłam idealnym niemowlakiem budzilam się na jedzonko i na kupke lub siusiu i nie to że się darłam tylko kwiliłam cichutko :) Jak zaczęłam chodzić to się zaczął hardcore dla mojej mamy :D :D i taty ;D A siostra istny aniołeczek :D hehehe :)

Kasieńko zamierzamy powiedzieć Teściowej jak zabije serduszko czyli około 6-7 tygodnia ciąży :) tak samo mojemu Tacie :) Na razie wie moja mama mój Misiaczek i dwie koleżanki z pracy oraz Ty Kochana moja i Wy Kochane moje dziewczynki :)
Ojjj...a dziśmi dogodziła Teściowa gotuje zupe ogórkową :D aahhh....zjem całą michę!! :) :laugh: :laugh: :laugh:
Mam ochotę na masłoz fistaszków z lidla peanua i chrupki kukurydziane o smaku orzechowym :) Zjadłam na drugie śniadanko brzoskwinkę i garść chrupeczek :) i liznęlam troche tego masła orzechowego :) Kurcze nie chce sie obżerać bo boje sie że sie bardzo roztyje :(

Emilciu nie gniewam się :* Musi Twój Mężulek sprawdzić w jakim stanie są żołnierzyki może się posklejały i trzeba będzie przejść kurację antybiotykiem a później działać i będzie Bąbelek malutki ;)
Posprzątalam troszke pokój w którym śpimy i zmęczyłam się :( a miałam w planach dziś posprzątać łazienke ale zobaczymy nie chce się przemęczać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #913359 przez Sophie25
Emilcia lec na bete nie ma na co czrkac jak 6 dni okresu nie ma moze byc wczesna ciaza i test nie wykazal lec na bete :-) :-) :-) sciskam mocno

Kasia no ja z moja tez wczoraj probowalam wygrac zasnela dopiero po 2 h czytania i spiewanja i tulenia :-D
Katolincia w ciazy Ci kochana wolno jesv i jesc pozniej zrzucisz nie przejmuj sie kg :-) :-)

Ja przy Zosce juz schudlam powiem Wam ze od porodu soadlo mi 18 kg i teraz waze 64 :-)

10 lata 4 miesiąc temu #913417 przez kasia085
ja jak zaszlam w ciaze to wazylam 68 kg. przytylam 20 kg, a obecnie waze 65 kg. takze spokoi dobrzez czuje sie w tej wadze. a mam 175 cm wzrostu. w ciazy niczego sobie nie zalowalam takze objadaj sie Karolinka do woli.:-) zrzucisz jak urodzisz, bedziesz karmic piersia to duzo wtedy spada i szybko no i jak ma sie takiego malucha w domu to nie ma kiedy sie objadac. poza tym ja przez perwsze 4 miesiace po porodzie stosowalam diete dla mam karmiocych : miesko duszone, gotowane, duzo warzyw, owocow, zero slodyczy i wyszlo mi to na dobre. mam troche jeszcze wystajacy brzuszek i przydalo by mi sie pocwiczyc na niego ale nie mozemy sie zmoilizowac z moja kumpela.
wiecie co dziewczynki tak Was polubilam ze kazde moje wlaczenie tableta konczy sie na Waszym watku. jak by ktoras byla kiedys w okolicach Plonska to serdecznie zapraszam. fajnie by bylo spotkac sie na zywo. a z Toba Karolinka to juz wogole:-)

10 lata 4 miesiąc temu #913435 przez emilia1410
No ja tez czesto tutaj zagladam;) a kiedy test ciazowy pokazuje ;??

10 lata 4 miesiąc temu #913439 przez Anielka00
Ja mam dokładnie tak samo, jak włączam laptopa to od razu wchodzę tutaj i sobie czytam co tam u Was slychać :D

Ja muszę iść na usg... bo powinnam mieć okres w sobote i jeszcze nie mam... ale mialam te plamienia więc może dlatego też teraz nie mam okresu, ale przyda się sprawdzić na usg co tam słychać bo baaaardzo dawno nie mialam usg :P Kiedyś jak miałam robione to wyszlo, że pęcherzyk Graffa nie pęka i potem brałam tabletki więc nie monitorowałam. Ale teraz chce zacząć ostre starania więc muszę wszystkiego pilnować co i jak w moim organizmie po tabletkach anty.
Myślicie, że jeśli nie pęka mi ten pęcherzyk to lekarz może mi dać pregnyl? Kurcze ale dodatkowo mam PCO.... ale może po tych tabletkach się zmniejszyło i latwiej mi będzie zajść w ciążę...

10 lata 4 miesiąc temu #913454 przez Karolincia
Sophie niby tak,ale nie chce mieć cellulitu za dużo i rozstepow ;)

Kasieńko ohh Ty moja Kochana dziękuję za zaproszenie i jak będę się wybierać w Twe okolice to na pewno skorzystam z zaproszenia niech Nasze Bąbelki się poznają;) Ty jeśli będziesz w okolicach Łodzi lub Pabianic również zapraszam do siebie Nasz dom stoi otworem przed Wami :) No fajnie by było się tak spotkać z Wami Kochane na jakimś babskim wieczorku :) hehe ;)
Może i tak ale staram się jeść w miare przyzwoicie ale dzis pochlonęłam paczke tych chrupek kukurydzianych orzechowych i jestem glodna :(
Kupilismy autko bylismy pod Lodzia i udalo sie Renault Megane został kupiony z 1998 r ;)
Powiedz mi Kochana co ja mam kupić dzidzi napiszesz mi taka podstawową wyprawkę?? :)

Emilciu leć na bete Kochaniutka i spotykamy się w Kwietniowkach ;) coś czuję ze tak będzie!! :)

Anielka pojdz na usg i tam sie wszystkiego dowiesz :) Lekarz sprawdzi co sie dzieje z jajniczkami i juz ulozy plan leczenia ;) :* będzie dobrze!! ;)

10 lata 4 miesiąc temu #913525 przez emilia1410
Boje sie ze na bete tez za wczesnie jeszcze. A lekarz koedy wykrywa??

10 lata 4 miesiąc temu #913529 przez JoanaG
Beta szybciej wychodzi niż test z siuśków.
Siuśki mogą wychodzić dopiero i w 40 dniu cyklu :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #913535 przez Karolincia
Emilciu Beta wykryje juz 3 tygodniową ciążę czyli 7 dniowy zarodek zagnieżdżający się w macicy :)

10 lata 4 miesiąc temu #913663 przez emilia1410
Niestety okres sie pojawil i czar prysl;(

10 lata 4 miesiąc temu #913701 przez Karolincia
Emilciu bardzo mi przykro Kochana :( może następny miesiąc będzie szcześliwy :)

10 lata 4 miesiąc temu #913726 przez kasia085
Emi przykro mi ale trzeba wierzyc ze w nastepnym miesiacu bedzie lepiej.
anielka musisz isc do lekarza, koniecznie musisz dowiedziec sie czy wszystko ok.
Karolinka co do wyprawki to bede pisala Ci co mi sie przypomni. mamy jeszcze troche czasu:-)
Przede wszystkim od samego poczatku smaruj sobie brzzuszek piersi kremem od roztepow. ja tak robilam i cale szczescie ich uniknelam choc mam predyspozycje. ja uzywalam krem perfecty (seria dla kobiet w cazy) na przemian z mustela. cholerne droga ale na allego wyhaczalam taniej.
wyrawka do szpitala to njalepiej jak wezmiesz bezposrednio taka liste ze szpitala w ktorym zamierzasz rodzic. bo jeden szpital wymaga ubranek inny nie.
dla dzidzi nie upuj duzo ubranek na 56 bo bardzo krotko w nich pochodzi. wystarczy Ci kilka pajacykow i spioszkow. no i bodziaki najlepsze dla takiego maluszka rozpinane po calosci bo takiej kruszynce ciezko wklada sie przez glowke.
dla siebie uwazam ze przyda sie laktator ( wczesniejmozesz wyczajac bo moze uda Ci sie zdobyc jakis tanej) niektorrzy mowa ze lepiej kupic poznej ale ja mialam od poczatku i bylo to najlpsze co moze byc. po cc mialam tyle pokarmu ze nie nadazalam sciagac, maly dojadalz butli. kolezanka nie miala a sali i maz latal i jej kupowal bo laktatorem pobudzala laktacje.
dla sebie napewno musisz miec podklady poporodowe na lozko i duze podpaski. koszule do karmienia i ja mialam takie gatki jednorazowe z siateczki kupione w aptece. od razu je wyrzucalam i tyle a poza tym jak mialam rae po cesarce to nie uwieraly mnie szefkii powietrze dochodzilo. no i przyda Ci sie krem na brodawki (po musteli nie trzeba myc przed podaniem dzidzi) super jest tez maltan (czy jakos tak ale niewiem jak jest z podaniem dziecku pozniej)
dla dzidzi napewno pampersy 1, ciuszki to juz pisalam, kocyki ze 2, rozek (do szpitala konieczny, a w domu mi sie nie przydawal dlatego wystarczy jeden), krem na odparzenia(ja polecam bephanthen), pln do kapieli(na poczatek polecam Emolium), waciki do mycia buzki i oczek woda przegotowana, butelka ze smoczkiem, smoczek( no chyba ze bedziez twarda), lozeczko dla babelka, oczywiscie wozek( i tu dobrz przemysl zakup), pieluszki tetrowe, czapeczki bawelniane (najlepiej bezszwow), patyczki chigeniczne dla bobasiow( przydadza Ci sie do pielenacji pepuszka), eczniczek kapelowy ze szt. jak bedziesz mieszkac w domku to niania elektroniczna(dla mnie super zakup, mielismy z moitorem oddechu ale z tego krotko korzystalismy, za to niania chodzi do dzis. mamy z firmy AngelCare.) jak misie jeszcze cos skojarzy to oczywscie bede pisac. jk sie czujesz? wszystko ok?

10 lata 4 miesiąc temu #913768 przez Sophie25
Ooo wyprawka to jest sopiero piekny czas i piekny wydatek hihi :-D

Emilciu Uda sue uda mowilam Ci ja bralam duphastin i sie udalo :-)

Ojjj ja to z zadna z was sie nie spotkam bo ja z podkaroacia a wy dalej :(

10 lata 4 miesiąc temu #913790 przez Karolincia
Kasienko Kochana moja jestes ze tak ladnie mi opisujesz wszystko ze szczegolami przepisze to sobie w formie listy zakupow ;)
.jak sie czuje? Calkiem niezle nawet mam dzis sporo energii ale mdli mnie od rana i jak bylismy po zakupy w biedronce wachalam plyny do plukania to mnie mdlily i strasznie mocne wszystkie sie wydawaly w zapachu drazniace ;) a tak to apetyt dopisuje przemiana materii b dobra dwa razy dziennie stolec oddaje ;) pije herbatki wode zwykla mineralna kawke jedna rano i soki marchwiowe typu kubus ;)
.a Ty jak sie czujesz??

Sophie no wydatek spory ale taka kolej rzeczy :)

10 lata 4 miesiąc temu #913868 przez kasia085
ale nie patrzy sie na pieniadze jak kupuje sie dla swojego wymarzonego skarba:-)
Sophie a moze kiedys wybiore sie w Twoje strony to kto wie:-)?
A ja czuje sie ok. Jasio zasnal i ide zrobic sobie kawke bo ciezki dzien dzis mamy. pochmurno, zmno i wieje. wyszlam z malym na chwile ale strasznie nie przyjemnie bylo wiec wrocilismy do domku se pobawic. Karolinka z tego co bede Ci pisac wyberaj sobe co Ci sie przyda bo wiadomo ze kazda mama jest inna.:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka