- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
- Anielka00
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gratuluje jeszcze raz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
3mam w takim razie kciuki za kolejne maliny Sophie, Aniela, Emilia... mam nadzieję, że będzie mi dane też później zostać mamusią i a nóż widelec spotkamy się na wątku listopadówek ...
Ja tak na szybko... lecę sprzątać , mam dzisiaj szwagierki dzieci pod opieką... 3 chłopców w wieku 6,8,10 lat WOW ... masakra... na obiad hamburgery, bo normalnych obiadów nie jedzą ;/... paaa :* miłego wkndu :*
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 11
No karolincia dbaj tam o siebie
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Karolincia moja wczoraj zjadla 5 ruskich
A dzis z tesciowa robimy pizze a malej krupniczek i skrzydelko
Oszczedzaj sie i 9 miea szybko zleci ja juz niewiem jak ten czas ze tak powiem zapitala
Nat B a ja znowu cala ciaze zgage,zaparcia noi lozysko przodujace bylo ale juz sie o t zapomina wazne by zdrowo sie rozwijalo
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Sophie to fajnie podaj na ciasto do pizzy przepis!!! ojj zleci zleci na kwiecien termin
Emilcia bede dbala ojj bede :*
Nat B widzisz jakie mile niespodzianki Cie spotkaly caly sierpien bede u mojego N i mysle czy isc tam do lekarza na usg bo zwariuje do powrotu do wawy
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody
dwie łyżki oleju roślinnego
3 do 4 gram drożdży
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
jako dodatek dwie łyżki ziół prowansalskich lub innych przypraw
Juz sie piecze zrobiłam z pieczarkami,pomidorami,papryką,serem ,szynka wiec ZAPRASZAM
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do przebiegu ciąży oj też miałam przeżycia, ale jakoś się ich nie wspomina ... chociaż były ciężkie jakieś bardzo silne bóle pleców, gdzie miałam problemy z poruszaniem się, żebra, bo moje dziecię kopało mnie niemiłosiernie ... problemy jelitowe ojjj było było , ale i tak ciąża przeszła mi ot tak ... potem porodówka no i dopiero od wtedy zaczęło się prawdziwe życie ... życie, gdzie się jest odpowiedzialnym za małą istotkę, trzeba codziennie ją pielęgnować, kochać jedni szybko się odnajdują w swojej nowej roli inni nie, ale i tak dziecko to najpiękniejszy cud
Karolincia do gin możesz iść, ale myślę, że nie wcześniej niż za 3 tygodnie... u mnie w 5 tygodniu było widać pęcherzyk, a tydzień później usłyszałam serduszko ... potem już w 10 tygodniu mały był normalnie małym człowieczkiem z główką, rączkami, nóżkami <3 ...
Odliczam minuty do odjazdu tych małych bąków, bo normalnie dzisiaj coś jest z ciśnieniem i jestem mega senna :/... nieważne, co bym z nimi robiła to jednak ciocia nie zastąpi ani komputera ani playstation... normalnie SZOK :/... dlatego ja tak strasznie się wzbraniam od tv, laptopa i staram się, żeby mały nie miał z takimi rzeczami styczności... ale widzę, że im bardziej uciekam od tego tym bardziej go do tego ciągnie... ja wiem, że to jest walka z wiatrakami , ale sama baardzo rzadko oglądam tv, bo szczerze nie potrzebuję tego ... w ciąży musiałam miesiąc leżeć, więc wtedy już się naoglądałam do końca życia
- Anielka00
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam jeszcze jedno opakowanie w lodówce mogę Ci wysłać za darmo Jeśli byś chciała
Nat B - czuję się nieźle spałam w ciągu dnia 2 godzinki Wróciłam koło 13 z miasta i padłam przed 14 i obudziłam się przed 16 hehe Poszłam do biedry zapomniałam się i narobiłam zakupów jak głupia i w kasie stojąc sobie myślę jak się z tym zabiorę taka roztrzepana jestem , zapominam po co przyszłam do sklepu, ciągnie mnie w pachwinie troche czasem i kłuje jajnik oraz czuje jakby rozciągało się w dole brzucha coś , ale Kasiulka mi wspominała Nasza że to macica się rozciągać może i mogę takie ciągnięcie czuć Mówisz ze za 2-3 tygodnie ? No to pójdę chce wiedzieć że jest wszystko dobrze
Sophie a drożdże jakoś rozpuszczasz w wodzie lub mleku ? Dziękuje za przepis :* Ojj pychotki same u Ciebie !! Nie mam ochoty na słodkie wogóle byłam w skllepie i chodziłam i pattrzyłam na ciastka itp ale jakoś na nic nie miałam ochoty...bardziej jak już to lody a tak to słone No i borówki
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochane ide spac, odezwe sie jutro :* moje dziecie spi, maz juz pada to i czas na mnie
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzis mam troche gorszy poranek lekkie nudnosci jak probowalam wstac aby wyjsc z psem i ciagnie mnie w obrebie prawego jajnika - Kasiulka Nasza mi pisala ze to zapewne macica sie rozciaga ale to az czasem boli
Emilcia bedziesz w ciazy musisz sie oszczedzac Kochana troche dzwigaj mniej
Powiem Wam Kobitki moje ze dopiero dzis do mnie dotarlo ze bede mama Mam wielka nadzieje ze betka ladnie przyrosnie jak pojde jutro na probe ciazowa a do lekarza pojde w Pabianicach w ostatni tydzien sierpnia z moim N
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noe przejmuj sie lpchana zagnoezdza sie i kluje mnie tez tak klulo dlugo czasem tez bolalo spokojnie dzidzia sie musi usadowic
A ja poszlam w 6 tyg z Zosia i serce juz piwknie bilo a i ona sie dobrze i szybko rozwijala przed terminem miala 4 kg
Emilcia to niedobrze ze masz taka ciezka peace prze staraniach bo zarodek musi sie zagniezdzic i nie mozesz dzwigac
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ooo..to szybko zabiło małej serduszko, a jak to sprawdzają zwykłym usg dopochwowym?
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak na dopochwowym,jaki skwar u mnoe Zosia mi panele popisala dzis i chciala mi twarz pomalowac jeszcze