BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #911873 przez Anielka00
Karolinko, a podczas tych dwoch lat, w których się staralaś o maleństwo brałaś jakieś leki? Bo może od razu jakbyś wzięła pregnyl to by się udało? Bo Ty tylko dwa razy brałaś ten zastrzyk?
Gratuluje jeszcze raz :) :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911876 przez natB
Karolina gratuluję :D hohoh jak ja po cichu Tobie zazdroszczę hehe :P... dbaj o siebie, wypoczywaj, za dużo nie haruj :)... no a tak poza tym żyj normalnie :)... w takim razie życzę spokojnych 9 miesięcy... ja do ostatniego dnia ciąży wymiotowałam, ale mój organizm był dziwny :P, więc co ciąża to jest inna :) na spokojnie... warto się pomęczyć, jak później się ma takie serduszko małe przy sobie ;)... co do krechy ciemnej mi nie zniknęła do dzisiaj i podobno nie zniknie, bo mi się hormony dalej buzują heh :P...

3mam w takim razie kciuki za kolejne maliny :D Sophie, Aniela, Emilia... mam nadzieję, że będzie mi dane też później zostać mamusią i a nóż widelec spotkamy się na wątku listopadówek :D...

Ja tak na szybko... lecę sprzątać :), mam dzisiaj szwagierki dzieci pod opieką... 3 chłopców w wieku 6,8,10 lat WOW :P... masakra... na obiad hamburgery, bo normalnych obiadów nie jedzą ;/... paaa :* miłego wkndu :*

10 lata 4 miesiąc temu #911885 przez emilia1410
O to wesolo masz;))
No karolincia dbaj tam o siebie

10 lata 4 miesiąc temu #911898 przez Sophie25
Witajcie mamusie ! :)

Karolincia moja wczoraj zjadla 5 ruskich :D
A dzis z tesciowa robimy pizze a malej krupniczek i skrzydelko :)
Oszczedzaj sie i 9 miea szybko zleci ja juz niewiem jak ten czas ze tak powiem zapitala :D
Nat B a ja znowu cala ciaze zgage,zaparcia noi lozysko przodujace bylo ale juz sie o t zapomina wazne by zdrowo sie rozwijalo :)

10 lata 4 miesiąc temu #911903 przez Karolincia
Kurcze martwie sie zeby betka ladnie urosla i zeby serduszko zabilo :((

Sophie to fajnie podaj na ciasto do pizzy przepis!!! :) ojj zleci zleci na kwiecien termin :)

Emilcia bede dbala ojj bede :*

Nat B widzisz jakie mile niespodzianki Cie spotkaly ;) caly sierpien bede u mojego N i mysle czy isc tam do lekarza na usg bo zwariuje do powrotu do wawy :(

10 lata 4 miesiąc temu #911942 przez Sophie25
Karolincia ja robie tak :
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody
dwie łyżki oleju roślinnego
3 do 4 gram drożdży
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
jako dodatek dwie łyżki ziół prowansalskich lub innych przypraw :)

Juz sie piecze zrobiłam z pieczarkami,pomidorami,papryką,serem ,szynka wiec ZAPRASZAM :D

10 lata 4 miesiąc temu #911962 przez natB
Sophie mam podobny przepis, ale jak drożdże są jakieś nie teges to dupka i pizza nie wychodzi :/... w Poznaniu jak mieszkałam chodziłam do pizzeri obok i kupowałam gotowe ciasto za jedyne 2 zł i nie opłacało się bawić w robienie ciasta :)

Co do przebiegu ciąży oj też miałam przeżycia, ale jakoś się ich nie wspomina :)... chociaż były ciężkie jakieś bardzo silne bóle pleców, gdzie miałam problemy z poruszaniem się, żebra, bo moje dziecię kopało mnie niemiłosiernie :P... problemy jelitowe ojjj było było :), ale i tak ciąża przeszła mi ot tak :)... potem porodówka no i dopiero od wtedy zaczęło się prawdziwe życie :)... życie, gdzie się jest odpowiedzialnym za małą istotkę, trzeba codziennie ją pielęgnować, kochać jedni szybko się odnajdują w swojej nowej roli inni nie, ale i tak dziecko to najpiękniejszy cud :)

Karolincia do gin możesz iść, ale myślę, że nie wcześniej niż za 3 tygodnie... u mnie w 5 tygodniu było widać pęcherzyk, a tydzień później usłyszałam serduszko ;)... potem już w 10 tygodniu mały był normalnie małym człowieczkiem z główką, rączkami, nóżkami <3 :)...

Odliczam minuty do odjazdu tych małych bąków, bo normalnie dzisiaj coś jest z ciśnieniem i jestem mega senna :/... nieważne, co bym z nimi robiła to jednak ciocia nie zastąpi ani komputera ani playstation... normalnie SZOK :/... dlatego ja tak strasznie się wzbraniam od tv, laptopa i staram się, żeby mały nie miał z takimi rzeczami styczności... ale widzę, że im bardziej uciekam od tego tym bardziej go do tego ciągnie... ja wiem, że to jest walka z wiatrakami :), ale sama baardzo rzadko oglądam tv, bo szczerze nie potrzebuję tego :)... w ciąży musiałam miesiąc leżeć, więc wtedy już się naoglądałam do końca życia :P

10 lata 4 miesiąc temu #912003 przez Anielka00
Kasiu a w tej klinice Novum, w ramach tej prywatnej wizyty za 80 zł, wykonują usg albo jakies inne badania, np. badania krwi? Czy jest tylko rozmowa, a każde badanie dodatkowo płatne?

10 lata 4 miesiąc temu #912006 przez Karolincia
Anielko Kochana ja przed te dwa lata odpuściłam nie chciałam się aż tak bardzo starać bo miałam traumę i nie mogłam się pogodzić ze stratą dzidzi...dopiero właśnie od nowego roku myśleliśmy nad tym z Narzeczonym i od kwietnia sie staraliśmy. Nie brałam żadnych leków przez te dwa lata. Poszłam na wizytę i ginka sama rozgryzła że problem leży z niepekającym pęcherzykiem i jeden cykl leciałam na pregnylu i teraz drugi i się udało :) :) Brałam małą dawkę 5 tys jendostek.
Mam jeszcze jedno opakowanie w lodówce mogę Ci wysłać za darmo ;) Jeśli byś chciała :)

Nat B - czuję się nieźle spałam w ciągu dnia 2 godzinki :) Wróciłam koło 13 z miasta i padłam przed 14 i obudziłam się przed 16 hehe :) Poszłam do biedry zapomniałam się i narobiłam zakupów jak głupia i w kasie stojąc sobie myślę jak się z tym zabiorę :D taka roztrzepana jestem , zapominam po co przyszłam do sklepu, ciągnie mnie w pachwinie troche czasem i kłuje jajnik oraz czuje jakby rozciągało się w dole brzucha coś , ale Kasiulka mi wspominała Nasza że to macica się rozciągać może i mogę takie ciągnięcie czuć :) Mówisz ze za 2-3 tygodnie ? No to pójdę chce wiedzieć że jest wszystko dobrze :)

Sophie a drożdże jakoś rozpuszczasz w wodzie lub mleku ? Dziękuje za przepis :) :* Ojj pychotki same u Ciebie !! :) Nie mam ochoty na słodkie wogóle byłam w skllepie i chodziłam i pattrzyłam na ciastka itp ale jakoś na nic nie miałam ochoty...bardziej jak już to lody a tak to słone :) No i borówki :)

10 lata 4 miesiąc temu #912019 przez natB
Karolncia ja 1 wizyte mialam w szpitalu, jak trafilam z podejrzeniem poronienia... dokladnie 15 marca, a ostatnia miesiaczke mialam wtedy 4 lutego bodajze.. wtedy wg usg byl to 5 tydzien i nie bylo widac serduszka... ale bodajze niecale 2 tygodnie pozniej czyli 7 tydz bylo juz widac :)...

Kochane ide spac, odezwe sie jutro :* moje dziecie spi, maz juz pada to i czas na mnie :)

10 lata 4 miesiąc temu #912051 przez emilia1410
Ja to sie boje ze nie zajde w ciaze bo mam taka prace ze malo spie i musze duzo dzwigac po 20 kg nawet

10 lata 4 miesiąc temu #912058 przez Karolincia
Dzien doberek :)

Dzis mam troche gorszy poranek :( lekkie nudnosci jak probowalam wstac aby wyjsc z psem i ciagnie mnie w obrebie prawego jajnika - Kasiulka Nasza mi pisala ze to zapewne macica sie rozciaga :( ale to az czasem boli :(

Emilcia bedziesz w ciazy musisz sie oszczedzac Kochana troche :( dzwigaj mniej :(

Powiem Wam Kobitki moje ze dopiero dzis do mnie dotarlo ze bede mama :) Mam wielka nadzieje ze betka ladnie przyrosnie jak pojde jutro na probe ciazowa :( a do lekarza pojde w Pabianicach w ostatni tydzien sierpnia z moim N ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912072 przez Sophie25
Karolincia ja w mleku rozpuszczam :)
Noe przejmuj sie lpchana zagnoezdza sie i kluje mnie tez tak klulo dlugo czasem tez bolalo spokojnie dzidzia sie musi usadowic :)
A ja poszlam w 6 tyg z Zosia i serce juz piwknie bilo a i ona sie dobrze i szybko rozwijala przed terminem miala 4 kg :)

Emilcia to niedobrze ze masz taka ciezka peace prze staraniach bo zarodek musi sie zagniezdzic i nie mozesz dzwigac :(

10 lata 4 miesiąc temu #912075 przez Karolincia
Sophie pocieszyłaś się mnie trochę, ale się zmartwiłam bo wczoraj niosłam cięzkie siaty do domu zapomniałam się :( A i psa jak raz podniosłam waży 11 kg to mnie zakuło i taki lekki skurcz miałam ale położyłam się i bylo dobrze :)

Ooo..to szybko ;) zabiło małej serduszko, a jak to sprawdzają zwykłym usg dopochwowym?

10 lata 4 miesiąc temu #912103 przez Sophie25
Karolcia 1 trymestr ciazy jest najwazniejszy wiec piesek na nozki i stoly niech na chrzest czekaja :D

Tak na dopochwowym,jaki skwar u mnoe Zosia mi panele popisala dzis i chciala mi twarz pomalowac jeszcze :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka