BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #915249 przez emilia1410
no ja na koniec sierpnia zapowiadam starania:) i wtedy jedziemy sobie na 1 dzien wypoczac:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915351 przez JoanaG
Emi przypomnij mi proszę dlaczego Ty przyjmujesz Duphaston??

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #915359 przez Karolincia
Emilciu to trzymam mocno kciuki i zaczynam wysyłać Wam fluidki ciążowe :)

10 lata 4 miesiąc temu #915405 przez emilia1410
Przyjmowalam bo mam nieregularne okresy

10 lata 4 miesiąc temu #915453 przez Karolincia
Emilciu a jak sie czujesz?? Gdzie jedziecie/? :)

10 lata 4 miesiąc temu #915480 przez emilia1410
Bralam tylko 2 opakoqania duphastonu by miec regularne i mam;) wiec bedziemy dzialac;)
A w sumie dobrze;) jedziemy do term maltanskich w poznaniu;)

10 lata 4 miesiąc temu #915518 przez JoanaG
Pytam, bo podczas wczorajszej wizyty jak to ona powiedziała "weszłam jej na ambicję", bo w pt i sob testy owu wychodziły pozytywne, działaliśmy intensywnie :P

podczas wczorajszego usg okazało się, że... pęcherzyk dalej jest! i ja się pytam wtf?????? skoro test owu wyszedl pozytywnie???? Ona sama zdębiała :D
powiedziała, że nadal mamy intensywnie działać, a za 4 dni od wczoraj mam zacząć brać duphaston przez 7-10 dni i jak nie dostanę okresu to mam isc na bete.
Btw. wyniki mojego P są fantastyczne, więc teraz tylko pracujemy nad moją owu i będzie dobrze :)
wczoraj powiedziała mi jeszcze, że w ciąży będziemy na pewno bo pęcherzyk rośnie, pęka tylko musimy go rozszyfrować kiedy :)
normalnie czeski film :) nikt nie wie ock :lol:

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #915535 przez Sophie25
Czytam kciuki za Was kobietki u mnie sopiero okres sie skonczył wiec działania sie opoznia ,ale okresy mam juz w miare regularne :)
MAma mi ostatnio powiedziała ze jak Zosie tak ciagnie do dzieci to czas zeby robic rodzenswto mowi pomysl pomysl bo jej bd smutno samej ....
Ale ja mam problem z zajsciem wiec chodz teraz moze nie zejdzie 2 lata nie moge sie znowu naciskac wczoraj z mezem mowilismy ze chłopak by sie przydał moj marzy sobie :)
Najwazniesze ze mam jednego skarba a ponoc jak kobieta sie odblokuje nie bd myslec na sile to bez problemu zajdzie w 2 :*

10 lata 4 miesiąc temu #915546 przez emilia1410
Joanna to do mnie o tej ambicji??
Sophie masz racjr ze jak sie odblokuje to bedzie;)

10 lata 4 miesiąc temu #915549 przez Karolincia
Sophie bedzie bedzie zobaczysz odblokujesz sie i wszystko sie ulozy :*

Joanna to juz kwestia czasu życzę aby sie udało!! :)

A ja mam wizyte 27 sierpnia o 16,30 i sie stresuje czy wszystko z dzidzia w porządku ;( Czy serduszko zabije :(

10 lata 4 miesiąc temu #915584 przez kasia085
Karola bedzie dobrze napewno. dzidzia pieknie rosnie jestem tego pewna i serducho bedzie bilo jak dzwon. Ngdy nie zapomnsz tego momentu. jak ja zobaczylam na ekranie pulsujac serduszko Jasia to myslalam ze oszaleje z radosci. nigdy tego nie zapomne;-)
Emi Joana pisala chyba o swojej lekarz na wczorajszej wizycie.
Joana bedzie dobrze na pewno tylko dzialajcie. a moze przydalby Ci sie zastrzyk na pekniecie skoro pieknie rosnie a nie mozecie trafic w moment. super ze wyniki Twojego meza sa super bo to jest bardzo wazne. pamietam jak mi na jednej z wizyt lekarz powiedzial po obejrzeniu wynikow mojego M. ze powinnam go tzrymac na smyczy bo z takmi wynikami to dawca moglby byc:) choc tez nie bylo latwo bo przeszedl juz operacje i bardzo drogie leczenie ale najwaznijsze ze byl no i jest efekt:-) no i powiedzial ze dobry wynik nasienia u mezczyzny to juz 80% sukcesu bo kobietyleczy sie duzo latwiej niz mezczyzn.
Sophie napewno bedzie Ci teraz latwej zajsc. zawsze w myslasz masz swiadomosc ze juz jedno szczescie masz a i drugie Bog da:-)
snilo mi sie dzewczyny ze urodzilam czworaczki mialam jeszze takiego malego mojego Jasia. obudzilam sie zlana potem. to jednak dla mnie za duzo...........

10 lata 4 miesiąc temu #915601 przez Karolincia
Emi ale super !! ;) wyjazd bedzie udany i wrócicie zrelaksowani :)

Kasieńko moja Kochana :* Ojjj 4raczki to juz za duzo szczescia na raz...:) Ale sny sie tłumaczy ponoć na odwrót ;) Mi dziś się śniło, że byłam na usg i widzieliśmy bliźniaki ;) wiec pewnie jedno bedzie ;) i też mam takie przeczucie ,kobieca intuicja mi podpowiada ;)
Ojj to musi być emocjonujące przeżycie słyszeć serduszko Maluszka swego, powiedz mi Kochana kiedy u Jasiulka zabiło serduszko? :) Jak idę 27 sierpnia czyli w 6 tygodniu i 4 dniu ciąży to dobrze może być już słychać? I będzie widać coś konkretnego już? :)

10 lata 4 miesiąc temu #915608 przez kasia085
no ja pierwsza wizyte mialam w 6 tygodniu serduszko juz bilo. ja widzialm wtedy mala kropeczke w takim woreczku w ktorej pulsowalo serduszko. za wiele nie zobzaczysz ale to serduszko wynagrodzi caly widok. teoretycznie bedziesz juz w 7 tygodniu wiec powinno byc widac choc czasem pojawia sie dopero w 8 tygodniu i to tez normalne. nawet ostatnio znalazlam pierwsze usg Jasia mial wtedy 3,1mm:-)takie male a przewraca swiat do gory nogami:-) wszystko jest dobrze,masz objawy tzn. ze dzizia sie rozwija i rosnie:-)

10 lata 4 miesiąc temu #915620 przez JoanaG
Karolinka serducho powinno już być pięknie widać :) sama nie mogę się doczekać jak nam tu trzaśniesz foto usg :))))

Emi- tak jak Kasia słusznie zauważyła, o mojej ginie weszłam już teraz na ambicję :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #915634 przez Karolincia
Kasieńko mam nadzieje że będzie tak samo u mnie :) A no objawy mam, nie mam plamienia ani żadnej krwi nie widziałam u siebie z dróg rodnych :) Cycuchy bolą urosły ;) W dole brzuchola mnie ciągnie czasem pod pępkiem - pewnie macica. Chodze często siusiu robić, w nocy też minimum raz wstaje :)

Joasiu oby tak było :* ;) wstawie Wam juz w przyszla srode fote dzidziola ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka