BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #916518 przez natB
Karolcia Babcia ma 75 lat, ale po zawale i z migotaniami, jak nie bierze lekow.. ale dobrze sie trzyma... z Wladem tez posiedzi... torbiel hm wiesz, co dokladnie nie wiem.. sama pekla, bol przeokropny i czesc jej zawartosci podraznila mi otrzewna... krwawilam dobre 2 tygodnie... ale teraz jest ok, dostalam wlasnie okres wiec mam nadzieje, ze wracam do normy :P

Sophie planuje w zarze, bo widzialam na www super :).. z chlopcami jest niestety gorzej :(... jakie piekne w tesco widzialam na dziewczynek normalnie cudo :D... a ta co kupilac slodka :) pochwal sie pozniej Zosia :D .. w 5 10 15 nie mieli ostatnio jeszcze kolekcji dla chlopcow... a powiedz mi jakie pierwsze butki kupilas malej? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #916528 przez emilia1410
Karolincia nie przejmuj sie kilogramami, nosisz w sobie malenstwo to dbaj o sb i odzywiaj sie zdrowo;))
No sliczne ubranko, niektore to takie slodkie sa te ciuszki ze az lezka w oku sie kreci;)

10 lata 7 miesiąc temu #916535 przez Karolincia
Nat B ojej ale dobrze że wraca do normy Twe zdrówko ;) a jak Władziowi na wakacjach sie u prababci podoba? :) Jakie ciuszki w zarze kupowałaś ? :)

Emilciu wiem staram sie ale wiesz jak to jest ciało się zmienia i boje sie ze bede jak potwór wyglądac ;(

10 lata 7 miesiąc temu #916546 przez natB
Na razie jade zobaczyc kurtke na jesien :)... z przeceny mu pozniej kupie tez w zarze, ale na zime juz :).. fajne tam maja ciuszki, chociaz z przecen juz w ogole ekstra, ostatnio malemu kupilam 2 koszule z przesylka wyszlo 40 zl... a na zime, jak byl maly mial plaszczyk.. no i mamy dresik, bo sie oplacalo za 60 zl, wiec da sie tam kupic tanio :).. Wladowi wszesdzie jest dobrze w sumie, teraz jest na etapie wszystko chce, ale nic nie moge, bo nie umiem chodzic :p... ciezko mu usiedziec na miejscu... typowy chlopczyk rojber :), uwielbiam sie gonic i bawic sie ze starszym kuzynostwem :)... a tu w Poznaniu nawet dajemy rade, nie ma problemu z drzemkami w ciagu dnia, w nocy spi tak, jak w domu klimat odpowiada :)

Jak bedziesz o siebie dbac to bedziesz cudownie wygladac :D... ja staralam sie w dresie chodzic tlko w domu i nawet dla samej siebie sie czesto malowalam :).. a jak gdzies wychodzilam to od razu w ladne,normalne rzeczy :)... ciazowe mialam jedne spodnie, ale w sumie do konca wchodzilam w swoje oczywiscie na koncowce odpinajac guzik i przywiazujac go gumeczka :)... ciezko moze byc tylko u Ciebie z garderoba na zime, bo wiadomo kurtka czy plaszcz, a brzuszek juz bedzie :pale nie ma co sie martwic na zas :D ach ach cudowne uczucie, jak sie nosi fasolke w brzuszku co nie? :)

10 lata 7 miesiąc temu #916585 przez Karolincia
a Ty duzo przytyłaś w ciąży?? Jak o siebie dbać tzn? Malować się itp tak? :) Ładnie ubierać? :) ooo to superowo że nie ma z nim problemu i wszędzie się tak łatwo klimatyzuje ;) No to super :)

10 lata 7 miesiąc temu #916669 przez kasia085
my juz po wizycie. pani dr powiedziala ze prawdopodobnie od ugryzienia wyrzucilo wezel chlonny bo znalazla na raczcce ukaszenie. poza tym stwierdzila ze w tym miejscu nie robia sie zadne niepokojace guzy. obadala go na lewo i prawo i byla przeszczesliwa ze tak sie dobrze rozwija. tzn. ze operacja , narkoza, morfina nie zachamowala jego rozwoju, a tak moglo byc. powiedziala ze nie wdzi juz szans zeby raczkowal bo najmarniej za miesiac bedze juz sam chodzil bo tak sie rwie. ze zlapie sie spodni na nodze czyjejs i juz wstaje. no i rozmawialismy o szczepionce mmr ale nie bede Was tu zanudzac. ogolnie czuje sie spokojna. wracajac wstapilismy do mojej pracy. maly byl tam pierwszy raz i wytrzymal 2 minuty na moich kolanach a pozniej biegal rzymany pod paszki od pokoju do pokoju i wszystkich zaczepial. od razu do jednej ciotki na kolana zeby posmigac na kompie. niemozliwe to moje dzecko.
Sophie kurteczka sliczna. cudne sa te rzeczy dla dziewczynek:-)
Karolinka niczym sie nie przejmuj. z kilogramami czy bez bedziesz piekna mamusia i niczego sobie nie zaluj. odmawiajac sobe odmawiasz dzidzi. Wiadomo nie ma co codziennie opychac sie alymi czekoladami ale mozna sobie pozwolic na wiecej. w koncu w takim stanie bedziesz tylko ze dwa, tzry razy w zyciu(zalezy le planujecie dzieci) wiec korzystaj kochana.
Natalka pochwal se co zakupisz.

10 lata 7 miesiąc temu #916675 przez Karolincia
Kasieńko bardzo się cieszę, że to tylko od ugryzienia wywalił mu węzeł chłonny :) Wow...to jużniedługo będzie śmigał. :) Czuwał nad Jasiem jego Aniołek Stróż ;)
Oo jaki zaczepniś Mały wszystkie ciotki szalały na jego punkcie :)
Nie zanudzasz, chętnie się dowiem co to za szczepionka :)

A gdzie pracujesz?? i Kiedy wracasz do pracy? :)

10 lata 7 miesiąc temu #916702 przez natB
Super Kasia, ze to nic powaznego... a co Jasia dziabnelo? a jesli chodzi o szczepionke to szcepisz czy nie? Powiem tak ja nie wesze w tym temacie, poniewaz Wlad nie jest w grupie jakiegos ryzyka zwiazanego z powiklaniami po tak, jak Jas bo prZechodzil operacje.. wierze, ze jednak to jest dla jego dobra i nic zlego nas nie spotka... zawsze przed szczepionka w duszy sie oto modle...
Po Jasku widac, ze to dusza towarzystwa, jak byl w szpitalu to wtedy pokazal jaki jest samodzielny chlopak i jak latwo sie odnajduje w kazdej sytuacji :D

Karolina przytylam 8 kg, ale ja cala ciaze wymiotowalam, wiec i tak skonczylam z dobra waga :P... co do dbania, wiadomo, zeby ciazy nie uwazac zachorobe i klasc sie do wyra, trzeba wychodzic do ludzi... ciaza zwlaszcza pierwsza to taki czas dla kobiety, gdzie moze go w 100 % ostatni raz wykorzystac tylko iwylacznie dla siebie :)...

Nic nie kupilam :/ w zarze nie bylo tej kurtki, w cocodrillo byly takie sportowe wiatrowki a chcielismy taki ala plaszczyk, bo Wlad w sumie malo ma sportowych rzeczy.. wiecej koszul i sweterkow.. a wiatrowke kupie w pepco, jedna juz mamy i jestem zadowolona tylko, ze z niej juz wyrosl...

10 lata 7 miesiąc temu #916705 przez kasia085
ja pracuje w zakladzie kmunalnym (woda scieki, roboty publiczne na rzezcz Gminy) zajmuje sie kadrami, sprawami zwiazanymi z pojazdami sluzbowymi i troszke ksiegowoscia(ale to bardziej jako prawa reka ksegowej) do pracy powinnam wrcocic w lstopadzie ale wykorzystam jeszcze zalegly urlop i wroce dopiero pod konec stycznia.
codo szepionki to wejdz sobie kochana na watek listopadowek 2013 - tam wszystko opisalam.
no Jasiek jest otwarty do ludzi, niogo sie nie boi bo od malego mial kontakt z obcymi. wiadomo pobyty w szpitalach tez zrobily swoje. teraz wiekszosc czasu spedzamy na dworze gdzie jest mnostwo dzieci, sasiadow. takze pamietaj zeby swojego babelka od poczatku przyzwyczajac d ludzi, bedzie smialy i ne bedzie sie bal. kurcze pisze caly czas jak o chlopcu a nie wiem co bedzie:-) Amelka jak cos da mi popalic ze jej jajka dorabialam:-)
ale moj Jasek spi. jak bym Wam wstawila teraz zdjecie jak pozycje przyjal to yscie padly. ale jak sie rusze to sie obudzi. Wyglada to tak jakb sie modlil do Allaha:-)

10 lata 7 miesiąc temu #916706 przez kasia085
Natalia ja kupilam malemu kurteczke z topolino. zamowilam na allegro uzywke za 10 zl jestem zadowolona.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #916709 przez Sophie25
Jestem i ja !

Kasia jak dobrze ze malemu nic nie jest jestes spokojniejsza ze sprawdzilas :*
Nat oo yo szkoda ze nic fajnego nie bylo ja w tamtym toku kupilam Zsosi kurtke w Lidlu zimowa i teraz w tym roku pasuje jak ulal ona drobniutka jest i 86 na nia nawet za dlugie ale di zimy mysle bd ok:-)
Katolincia teraz duzo Ci wolno korzystaj ja niestety musialam lezec i w domu i szpitalu wiec nie powychodzilam :< i bylam strasznie spuchnieta na buzi nie malowalam sie za duzo ale cere mialam pieknaw ciazy wy tez ttak CERA w ciazy naprwade boska byla :-D

Nat pierwsze buciki Zosi byly takie na stopce usztywniane kupilam w CCC
O takie

A drugue po.buty tez usztywniane ale mniej :-). Pokaze wam :-)

Kupilam jej bamboszki kiedys i tak pieknie na nizce wygladaja :-)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #916722 przez emilia1410
Dziewczyny maja racje karolincia z jedzeniem, jedz dla dziecka same zdrowe rzeczy dbaj o sb , tez bym chciala poczuc fasolke w brzuszku;))
Sophie ladne buciki;)
To kasiu dobrze ze jas nie boi sie ludzi i nic mu nie jest;))

10 lata 7 miesiąc temu #916730 przez emilia1410
No wedlug kalendarzyka( mam taki kalkulator dni plodnych w komorce) no owulacja albo czw albo sobota, wiec w srode i pt przytulanko robimy;) mam nadzieje ze sie uda trzymajcie kciuki

10 lata 7 miesiąc temu #916951 przez Karolincia
Kasieńko to ciekawą masz pracę. Ja lubię pracę w ruchu nie mogłabym tak za biurkiem siedzieć eheh :)

Sophie śliczne te buciczki :)

Emilciu trzymam mocno kciuki!!! :* Wysyłam fluidki ciążowe :)

Gdzie polecacie robić zakupy dla noworodka ciuchowe??

10 lata 7 miesiąc temu #916963 przez natB
Co za ciezka noc dzisiaj :(... maly spal srednio, krecil sie w lozku, a w dodatku o 4 rano przeczyrtalam info od naszej forumowej kolezanki na fb, ze jej maz zaginal w Anglii :((( normalnie zalamana jestem... on ma jakas firme i cos przewozi i jechal swoim vanem no i sluch po nim zaginal... ona tutaj w PL nie ma z nim w ogole kontaktu... wszyscy powiadomieni i czekaja na cokolwiek... a ja caly czas wchodze na fb, zeby wkoncu przeczytac info, ze sie odnalazl... no nic...

Co do zakupow Karolina ja kupowalam w hm, tesco z serii ff (maja super dobre body polecam) endo przez www i w c&a tez przez www... ja w odroznieniu od innych mam, bo wiem, ze jestem wyjatkiem :P nie ubieralam malego w pajace itp zawsze mial body, bluzeczke i spodenki, albo dresiki... sporo mialam takich rzeczy i tak go ubieralam... pajace mial tylko do spania :)...lubilam tez mu zakladac takie spodenki cienkie, ktore byly teraz tez w lidlu pakowane chyba po 2 pary :) do tego body, bluzeczka i skarpetki, albo rajstopki, jak bylo zimno :)... na wyjscia tez mial ogrodniczki, spodenki, sweterki i bluzy... wiadomo, jak kto woli.. chociaz wiem, zxe 90 % mam by mnie skrytykowala, ze malemu niewygodnie bylo itp... ja nie widzialam, spal ladnie, wiec nie sadze, zeby bylo mu nie wygodnie :)... no kwestia tez tego, ze jednak dziecko sie trudniej ubiera, ale ja, ze pracowalam w pogotowiu rodzinnym to mialam wprawe szlo mi raz dwa :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka