- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
póki co czekamy na znak z nieba hyhy @ powinna być 30-go to zostało jeszcze kilka dni niepewności, jak nie dostanę @ to dostałam skierowanie na bete i się okaze.... a tak poza tym to strasznie głośno burczy mi w brzuchu i tak mi wysypało buzie, że wyglądam jakby mi mąż solidnie przyłożył
z bardziej przyziemnych spraw- siedze własnie w pracy, ale wymiękam już i chyba zwinę się ;/ za to piątek odbiorę sobie wolnyyyy
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Karolina no no gratuluję kolejnych tygodni super
Sophie straszna tragedia, bardzo współczuję
Joanna kurczę, jak ja brałam luteinę to nic, a nic nie czułam cycków więc na mnie chyba nie działało... tak samo było przy duphastonie ... może coś fasolkuje faaaajnie ... W takim razie odpędzamy tą @ jak najdalej... powiedz mi od kiedy łykasz pro? Mi kazała od 15-16 dnia cyklu, jak będziemy się starać... mam wykupione już opakowanie i czekam na zielone światło od męża haha :P... ja muszę łykać, bo mam niestety chorą tarczycę :/... więc bez tego o dziecku mogę pomarzyć, bo mogę poronić we wczesnym etapie...
A my po wknd... mąż zrealizował lot szybowcem, ale miał frajdę, a co i ja polecę lubię czuć adrenalinę, a kiedy mam to robić, jak nie teraz ... Mały troszkę marudzi, bo wychodzą mu dwie jedynki, górne.. mam dość opuchnięte dziąsełka... biedactwo... ok. ja zmykam ogarniam pranie, prasowanie :0... miłego dnia :*
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sprzątam łazienkę na raty, bo się szybko męczę Została mi podłoga i kafelki na ścianach które myje mopem oraz wanna do umycia
Ja lubię również czuć adrenalinę Superancko że zrealizował lot i był zadowolony:) Ojjj współczuję ząbków wychodzących
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ok kończę, bo mały zamiast spać kwiczy... odezwę się później
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widzę, że pojawiły się majóweczki... kuuurde mam nadzieję, że ja zawitam na wątku listopadówek YHHH tak mi się marzy...
A gdzie reeeeszta pytam się ?...
U mnie Wład chyba zrezygnował z drugiej drzemki w ciągu dnia... rano śpi od 9 max do 12, a potem NIC... i weź go tu zabawiaj do 19! WOW... no zobaczymy, czy jednostkowy wybryk, czy już wejdzie mu to w rutynę...
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze za mały jest żeby nie spać w ciągu dnia Oby to był jednorazowy wybryk
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
Póki co jakoś nie myślę o tym wszystkim, mam taki sajgon w pracy, że często nie mam czasu na siku ;/ no ale koleżanki mnie pocieszają, że często tak jest że jak kobieta nie może zajść, problemy w pracy nawarstwiają się i ciach mózg zapomina o staraniach, odblokowuje się i się zachodzi
Wezmę sobie chyba czw i pt wolny, odpocznę... może na grzybki się wybiorę? już z nadgodzin natrzaskałam sobie z tydzień wolnego więc może warto teraz wykorzystać
Miłego dzionka
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A więc:
1 cykl z pregnylem :
Poszłam w 14 dniu cyklu na monitoring pęcherzyk był duży i powinien pękać, ale nie pękł. Miała mi w tym dniu podać pregnyl i miałam działać z moim N , ale nie mogłam bo mój N jest z innego miasta i nie widzieliśmy się wtedy w tym dniu. Wzięłam receptę i na swoją rękę zażyłam pregnyl dwa dni później (zrobil mi mój N zastrzyk w brzuch). Okres mi się spóźniał ponad tydzień myślałam, że zaszlam zrobiłam test była jasna druga kreska więc zrobiłam bete i jednak nie byłam w ciążt.
2 cykl z pregnylem:
Byłam w 13 dniu cyklu na monitoringu , podczas usg zobaczyłyśmy z ginką dwa pęcherzyki w prawym jajniku. Jeden nowy , a drugi przestarzały z poprzedniego cyklu tej samej wielkości. Kazała mi przyjść w piątek czyli w 16 dniu cyklu do siebie do szpitala na oddział, tam gdzie pracuje. Pojechałam z rana zrobiła mi usg stwierdziła że jak dawno nie było u mnie takiego endometrium (wyściółka macicy) oraz pęcherzyk ładnie urósł,a ten stary jakby nigdy nic sobie był. Dostałam tego dnia zastrzyk w pośladek i w tym dniu pojechałam do mojego N. Przytulaliśmy się 3 dni pod rząd.
Pęcherzyk pękł w sobotę tak mi się zdaję , tak wychodzi obliczając tygodnie ciąży.
Moje samopoczucie po pregnylu było średnie przez pierwsze 2 dni. Kilka godzin po podaniu zastrzyku kręciło mi się w głowie, czułam się jak pijana. Chodziłam śpiąca, trochę mnie mdliło. Później wracało wszystko do normy.
W tym cyklu w którym zaszłam w ciążę, miałam objawy typowe jak na miesiączkę ból podbrzusza, większy apetyt. Zdziwiło mnie tylko to, że nie boli mnie kręgosłup odcinek lędźwiowo-krzyżowy i nie mam zmiany nastroju , nie byłam poddenerwowana. Zrobiłam test ciążowy 14 dni po zastrzyku i wyszły dwie kreski.Pojechałam tego samego dnia na próbę ciążową i wyszło mi 38,4 mlU/ml -takie stężenie hormonu ciażowego w moim organizmie. Zdziwiło mnie to, ucieszyłam się, ale miałam obawy że to pregnyl jeszcze siedzi. W poniedzialek pojechałam na drugą betę i wyszło 116,4 mlU/ml i już miałam potwierdzenie ciąży 4 tygodnia
Mam jeszcze jedną dawkę 5 tys jednostek pregnylu, więc jeśli będziesz chciała wyślę Ci go pocztą , żebyś nie musiała płacić za to a mi i tak już nie będzie na razie potrzebny
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
wyślę Ci adres na prv ok??
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Joana po cichu licze ze sie udalo i bedziesz nasza kolejna mamusia:-) trzymam kciuki:-)
Karolinka jutro juz wizyt. nie moge sie doczekac zdjecia Twojej fasolki:-)