BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #917795 przez Karolincia
Kasieńko przepraszam Cię Moja Droga ;* Nie wiedziałam, że to tak się liczy :) ale już wiem dzięki mojej mądrej Kasi :) :* a Wy jak sie czujecie? :)
Podziękowania: kasia085

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #917798 przez JoanaG
ja biorę od piątku progesteron cycki tak mnie bolą potwornie, że szok, ale podobno to normalne ;/
póki co czekamy na znak z nieba hyhy @ powinna być 30-go to zostało jeszcze kilka dni niepewności, jak nie dostanę @ to dostałam skierowanie na bete i się okaze.... :) a tak poza tym to strasznie głośno burczy mi w brzuchu i tak mi wysypało buzie, że wyglądam jakby mi mąż solidnie przyłożył :D

z bardziej przyziemnych spraw- siedze własnie w pracy, ale wymiękam już i chyba zwinę się ;/ za to piątek odbiorę sobie wolnyyyy :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #917817 przez Karolincia
Joasiu dawno Cie nie było :) Bardzo się cieszę, że zaczęła brać progesteron słyszałam, że możesz mieć obolałe piersiątka. Trzymam kciuki, aby okresik się nie pojawił ;) Ojj tak musisz odpocząć kto by pomyślał, żeby w niedzielę pracować :/

10 lata 4 miesiąc temu #917948 przez natB
Wład dziękuje za komplementy :) :)

Karolina no no gratuluję kolejnych tygodni super :)

Sophie straszna tragedia, bardzo współczuję :( :(

Joanna kurczę, jak ja brałam luteinę to nic, a nic nie czułam cycków :P więc na mnie chyba nie działało... tak samo było przy duphastonie :)... może coś fasolkuje :) faaaajnie :)... W takim razie odpędzamy tą @ jak najdalej... powiedz mi od kiedy łykasz pro? Mi kazała od 15-16 dnia cyklu, jak będziemy się starać... mam wykupione już opakowanie i czekam na zielone światło od męża haha :P:P... ja muszę łykać, bo mam niestety chorą tarczycę :/... więc bez tego o dziecku mogę pomarzyć, bo mogę poronić we wczesnym etapie...

A my po wknd... mąż zrealizował lot szybowcem, ale miał frajdę, a co i ja polecę :) lubię czuć adrenalinę, a kiedy mam to robić, jak nie teraz :) :)... Mały troszkę marudzi, bo wychodzą mu dwie jedynki, górne.. mam dość opuchnięte dziąsełka... biedactwo... ok. ja zmykam ogarniam pranie, prasowanie :0... miłego dnia :*

10 lata 4 miesiąc temu #917955 przez Karolincia
Nat B dziękuję Ci bardzo :*
Ja sprzątam łazienkę na raty, bo się szybko męczę :) Została mi podłoga i kafelki na ścianach które myje mopem :) oraz wanna do umycia :)
Ja lubię również czuć adrenalinę :) Superancko że zrealizował lot i był zadowolony:) Ojjj współczuję ząbków wychodzących :(

10 lata 4 miesiąc temu #918090 przez natB
CO do pogotowia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ok kończę, bo mały zamiast spać kwiczy... odezwę się później :)

10 lata 4 miesiąc temu #918094 przez Karolincia
Nat B bardzo ciekawą miałaś pracę :) Takie przypadki, że aż serce ściska :* Fajna miałaś szefową, że tak mówiła Ci co masz robić i dzięki temu nabrałaś doświadczenie :)

10 lata 4 miesiąc temu #918106 przez Karolincia
Dziewczyny mam uczucie ciągłego głodu w brzuszku!! :( Jak to wyeliminować?? :(

10 lata 4 miesiąc temu #918263 przez natB
Karolina może zapijaj głód? kurczę nie wiem... ja to ciągle miałam metaliczny posmak w ustach :( TRAGEDIA nikomu nie życzę... ciągle coś musiałam jeść, rzuć, cokolwiek... no, ale u mnie potem były wymioty, więc jadłam praktycznie 16 h na dobę, resztę spałam :D...

Widzę, że pojawiły się majóweczki... kuuurde mam nadzieję, że ja zawitam na wątku listopadówek YHHH :D tak mi się marzy...

A gdzie reeeeszta pytam się :)?...

U mnie Wład chyba zrezygnował z drugiej drzemki w ciągu dnia... rano śpi od 9 max do 12, a potem NIC... i weź go tu zabawiaj do 19! WOW... no zobaczymy, czy jednostkowy wybryk, czy już wejdzie mu to w rutynę...

10 lata 4 miesiąc temu #918296 przez Karolincia
Nat B też mam posmak metaliczny w ustach :( I muszę jeść w ciągu dnia kilka razy a to jogurt a to jabłuszko a to nektarynka :( a to ciasteczka :(No ale cóż, może przejdzie ;)

Kurcze za mały jest żeby nie spać w ciągu dnia :( Oby to był jednorazowy wybryk :)

10 lata 4 miesiąc temu #918373 przez JoanaG
Natalia mi kazała gina brać pro od 22 dc, ze względu na to, że być może już miesiąc temu było zapłodnienie, ale nie doszło do zagnieżdzenia bo był za niski pro.... więc teraz zobaczymy, jeśli i teraz przyjdzie @ (tfu tfu mam nadzieję, że jednak nie :) ) w kolejnym cyklu będziemy działać z pregnylem.

Póki co jakoś nie myślę o tym wszystkim, mam taki sajgon w pracy, że często nie mam czasu na siku ;/ no ale koleżanki mnie pocieszają, że często tak jest że jak kobieta nie może zajść, problemy w pracy nawarstwiają się i ciach mózg zapomina o staraniach, odblokowuje się i się zachodzi :)
Wezmę sobie chyba czw i pt wolny, odpocznę... może na grzybki się wybiorę? :) już z nadgodzin natrzaskałam sobie z tydzień wolnego więc może warto teraz wykorzystać :)

Miłego dzionka :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #918374 przez Karolincia
Joasiu :) to trzymam kciuki, aby nie przyszla @ :) Ja z pregnylem miałam dwa cykle opowiem Ci wszystko co i jak :)
A więc:

1 cykl z pregnylem :

Poszłam w 14 dniu cyklu na monitoring pęcherzyk był duży i powinien pękać, ale nie pękł. Miała mi w tym dniu podać pregnyl i miałam działać z moim N , ale nie mogłam bo mój N jest z innego miasta i nie widzieliśmy się wtedy w tym dniu. Wzięłam receptę i na swoją rękę zażyłam pregnyl dwa dni później (zrobil mi mój N zastrzyk w brzuch). Okres mi się spóźniał ponad tydzień myślałam, że zaszlam zrobiłam test była jasna druga kreska więc zrobiłam bete i jednak nie byłam w ciążt.

2 cykl z pregnylem:

Byłam w 13 dniu cyklu na monitoringu , podczas usg zobaczyłyśmy z ginką dwa pęcherzyki w prawym jajniku. Jeden nowy , a drugi przestarzały z poprzedniego cyklu tej samej wielkości. Kazała mi przyjść w piątek czyli w 16 dniu cyklu do siebie do szpitala na oddział, tam gdzie pracuje. Pojechałam z rana zrobiła mi usg stwierdziła że jak dawno nie było u mnie takiego endometrium (wyściółka macicy) oraz pęcherzyk ładnie urósł,a ten stary jakby nigdy nic sobie był. Dostałam tego dnia zastrzyk w pośladek i w tym dniu pojechałam do mojego N. Przytulaliśmy się 3 dni pod rząd.
Pęcherzyk pękł w sobotę tak mi się zdaję , tak wychodzi obliczając tygodnie ciąży. :)

Moje samopoczucie po pregnylu było średnie przez pierwsze 2 dni. Kilka godzin po podaniu zastrzyku kręciło mi się w głowie, czułam się jak pijana. Chodziłam śpiąca, trochę mnie mdliło. Później wracało wszystko do normy.

W tym cyklu w którym zaszłam w ciążę, miałam objawy typowe jak na miesiączkę ból podbrzusza, większy apetyt. Zdziwiło mnie tylko to, że nie boli mnie kręgosłup odcinek lędźwiowo-krzyżowy i nie mam zmiany nastroju , nie byłam poddenerwowana. Zrobiłam test ciążowy 14 dni po zastrzyku i wyszły dwie kreski.Pojechałam tego samego dnia na próbę ciążową i wyszło mi 38,4 mlU/ml -takie stężenie hormonu ciażowego w moim organizmie. Zdziwiło mnie to, ucieszyłam się, ale miałam obawy że to pregnyl jeszcze siedzi. W poniedzialek pojechałam na drugą betę i wyszło 116,4 mlU/ml i już miałam potwierdzenie ciąży :) 4 tygodnia ;)

Mam jeszcze jedną dawkę 5 tys jednostek pregnylu, więc jeśli będziesz chciała wyślę Ci go pocztą , żebyś nie musiała płacić za to a mi i tak już nie będzie na razie potrzebny :)

10 lata 4 miesiąc temu #918396 przez JoanaG
oooo bardzo chętnie :) a tego nie trzeba w lodówce trzymać?

wyślę Ci adres na prv ok?? :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #918398 przez Karolincia
Joasiu trzeba trzeba trzymać. Ja trzymam w lodówce i w takiej torbie, która dodatkowo trzyma temperaturę niską ;) Dobrze :)

10 lata 4 miesiąc temu #918400 przez kasia085
jestem i ja. wczoraj zniknelam bo bylam z malym na badaniach w W-wie. na usg darl sie tak ze jeszcze czegos takiego nie przezylam. popekaly mu az naczynka na policzkach. wyszlo na szczescie ok. pozniej scyntygrafia balam sie okropne a zaskoczyl mne bo zaplakal tylko przy podaniu izotopu a pozniej juz lezal spokojnie. wynik bee znac w czwartek.
Joana po cichu licze ze sie udalo i bedziesz nasza kolejna mamusia:-) trzymam kciuki:-)
Karolinka jutro juz wizyt. nie moge sie doczekac zdjecia Twojej fasolki:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka