BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #919068 przez Karolincia
Nie masz za co dziękować Słoneczko :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #919108 przez Sophie25
Katolcia pewnie juz jestes u doktorki ja tu sciskammmmmm mocno kciuki i pewnie juz ogladasz swoje serduszko jakie yo emocje jak dostaniesz karte ciazy i wyjdziesz z upragnionym zdj !pisz po wizycue siedze jak na szpilkach.:D

10 lata 4 miesiąc temu #919115 przez kasia085
ja tez:-) wracaj do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 lata 4 miesiąc temu #919116 przez emilia1410
Ja tez czekam:))

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919133 przez Karolincia
Moje Kochane :**
Bije serduszko !!! Dzidzia ma 6,5 mm :)
Zalozyla mi karte ciazy :) Porod mam na 18 kwietnia :*

Niestety pojawil sie krwiak ma 7 mm dostalam duphaston i za tydzien kontrola mam nadzieje ze krwiak sie wchlonie :( Czytalam ze jest ryzyko poronienia :(
Strasznie sie tym martwie :(
Oby duphaston pomogl :(

Dziekuje ze wszystkie ciocie trzymaja na Nas kciuki :**

10 lata 4 miesiąc temu #919151 przez kasia085
Karolinka jak sie ciesze to nie masz pojecia. dzidzia przepiekna. krwiakem siee kochana ne przejmuj. w ciazy z Jasem tez mialam. wchlonal sie po 2 tygodniach. jutro wszystko Ci opowiem bo teraz smgam spac. przede wszystkim postaraj se lezec jak najwiecej. przez ten tydzien do kontroli glownie lez. ja lezalam bte dwa tygodnie bo mi krwiak zaczal juz krwawic. wstawalam tylko na siku i kapac sie i wszystko skonczylo sie dobrze. u Cebie tez tak bedzie. tylko teraz zero wysilku. jutro jeszccze napisze Ci wiecej. Jeszcze raz gratuluje Wam kochani:-)

10 lata 4 miesiąc temu #919173 przez Karolincia
Kasieńko dziękuję za słowa otuchy :* Mój krwiak ma 7,2 mm z tego co widziałam na monitorze od usg był pod pęcherzykiem ciążowym i pod workiem płodowym. Mówiła, że jest niewielki i sam powinien się wchłonąć. Mogę krwawić, ale nie muszę. I oby tak zostało!!! Niech sam sie wchłonie....Tylko mnie ciekawi skąd one się biorą? :( Może zrobiłam coś nie tak :( Raz jechałam z moim N i przyszłą teściową po drzewo do lasu traktorem i nieźle nas wytrzęsło - może to od tego :( ? Dwa razy sie w zeszłym tygodniu przytulałam z moim N - może od tego? :( Nie bedziemy sie przytulać juz :( Głupia ja !! :(

Napisze Ci opis usg i mi powiesz czy jest dobry

Uwidoczniono trzon macicy w przodozgięciu o wymiarach 80x656x56 mm.
Szyjka macicy dł. 31mm, oba ujscia i kanał zamknięte.
W jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy średnicy 24mm z prawidłowym pęcherzykiem żółtkowym średnicy 4,2 mm z zarysem pola płodowego którego CRL 6,5 mm. Uwidoczniono FHR płodu
Widoczne pole RPH o średnicy 7,2 mm - to ten krwiak - .
Jajnik prawy o wymiarach: 27,6x16 mm z kilkoma drobnymi pecherzykami
Jajnik lewy o wymiarach 56x20 z kilkoma drobnymi pęcherzykami o 1 srednicy 25 mm.
Zatoka Douglasa bez płynu.

10 lata 4 miesiąc temu #919220 przez kasia085
KAROLINKA moim zdaniem wszystko ok. tylko zastanawia mnie ten pecherzyk w lewym jajniku o srednicy 25 mm. ale wes ja sie nie znam. kochana zadzwon do swojej gin i powiedz ze jestes teraz w Pabianicach i poszlas potwierdzic ciaze ze wyszlo cos takiego na usg. zobaczysz co Ci powie. ja przy moim krwiaku musialam brac 3x1 duphaston i 3x1 no spa. teraz sprawdzilam to w karcie ciazy. u mnie sytuacja wygladala w taki sposob: w 6 tygodnu tj. 15 marca byismy potwierdzic ciaze. wszystko bylo ok, widac bylo serduszko i radosc przeogromna. 22.03 wstalam rano siku i podcierajac sie zobaczylam na papierze zywa krew. panika przeogromna, placz i krzyk dlaczego? bylam przekonana ze poroniam. Moj M. w momencie wzial wolne w pacy zadzwonil do kliniki co mamy robic. kazali mi polozyc sie z nogami w gorze, wziasc dwie tabletki duphastonu i jedna nospy. uspokajali ze nie kazde krwwieie w ciazy jest poronieniem. jak sie troszke uspokoilo wsiedlismy do samochodu i pojechalismy do W-wy. cala droge lezalam z tylu i plakalam i modlilam sie. jak zajechalismy natychmiast pobrali mi krew na beta hcg i proesteron i polozyli na lezance. jak przyszla moja lekarz przyjela mnie przed wszystkim pacjentami. a ja ryczalam jak glupia. odpalila usg a na ekranie bilo cudowne male serduszko. kamien ktory mi opadl z serca byl niewyobrazalny. siedzialm i gapilam sie na ten wydruk usg jak glupia i ryczalam znow ze szczescia i wtedy wiedzialm ze ten moj maly babelek jest niesamowicie silny i przetrwa wszystko ( no i tak jest do dzzis - bo wiesz juz jakie przejscia mial);-) lekarz stwierdzila ze niedaleko pecherzyka ufudowal sie maly krwiak i albo wyleci albo sie wchlonie. ostrzegla ze moge krwawic jeszcze bardziej. przepisala leki i dala zwolnienie. zakazala mi sie ruszac tylko w razie potrzeby fizjologicznej. lezalam bite dwa tygodnie. mama przywozila obiady, M. szykowal sniadania i kolacje. kazala nawet nie dzwigac butelek z woda itp. bo kazdynajmniejszy wysilek mogl spowodowa silny skurcz. balam sie okropnie, ale czas pochlanialo mi gadanie do brzuszka i ogladanie tv. acha zabronila mi wtedy tez glaskaie brzuszka, takie masowanie botez moglo to wywolac skurcz. tylko gadalam na okraglo - eby sie nie dal, zeby byl silny bo czekam na niego itp. kontrole mialam wyznaczona za dwa tygodnie tj. 11.04 co ciekawe jak dostosowalam sie do tego wszystkieg juz nie krwawilam ani razu. na kontroli okazalo sie ze wszystko sie wchlonelo i po krwiaku nie bylo sladu. i znow moglam sie zaczac ruszac normalne,w granicach rozsadku. bo moja ciaza byla caly czas zagrozona. jak nie wczesniejsze poronienie, to krwiak a pozniej rozwierajaca sie szyjka. takze spokojnie kochana bedzie wszystko dobrze, tylko postaraj sie jak najwiecej lezec. a od czego sie robi? tego nie wiem . lekarz tez mi nie powiedzial ale tez mialam przypuszczenia bo w niedziele jechalam z rodzicami do wawy. tata ma samochod terenowy i slabo amortyzowany i wtedy porzadnie mna wytrzeslo az bolal mnie brzuch, a w poniedzialek po tym wydarzeniu zaczelam krwawic. ale lakarz nie potwierdzila mi ze to od tego.

10 lata 4 miesiąc temu #919226 przez Karolincia
Ojej Kasieńko to miałaś duużo gorzej niż ja !!! :(
Widzisz Ciebie też wytrzęsło, tak jak mnie....czyli coś musi być na rzeczy :(

Napiszę jej smsa, bo ona nie odbiera telefonów, w pracy jest . Teraz siedzę, a jak nie siedzę to leżę. Moj jedyny ruch to było zrobienie sobie sniadania, herbaty. Zażycie leków czyli kwasu foliowego i duphastonu.
Musi się wchłonąć ten krwiaczek :*
Oby tak było!!
Nasza Fasolka też jest silna wierzę w to !! :)

10 lata 4 miesiąc temu #919231 przez kasia085
napewno bedzie dobrze:-) jestem tego pewna:-)

10 lata 4 miesiąc temu #919252 przez Karolincia
Kasiula musi być, później wkleję fotkę brzuszka mojego :)

10 lata 4 miesiąc temu #919308 przez emilia1410
To czekam na zdjecie;))

10 lata 4 miesiąc temu #919333 przez emilia1410
Ja dzis tez robilam test owulacyjny i to samo co wczoraj;( moze jutro mi pokaze owulacje

10 lata 4 miesiąc temu #919345 przez Karolincia
Obiecane zdjatka :)

10 lata 4 miesiąc temu #919346 przez emilia1410
Ale super;))

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka