BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #919832 przez agniesia1152
jeszcze nic straconego! Ja właśnie chyba dostałam więc test się nie mylił...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919862 przez JoanaG
Btw. Nie przywitalam sie, przeoraszam :)

Czesc Aga :)
Fajnie,ze i Ty zdecydowalas sie dolaczyc do naszej "grupy wsparcia" :)
Napisz nam koniecznie skad jestes i ile masz wiosenek na karku :)

Czuje sie dzis okropnie, brzuch boli mnie jak na @, cyce jak donice, tez bola, wczoraj bo tym jednorazowym incydencie z podtarciem na rozowo byl spokoj, dzis rano znow bylo na rozowo, ale wkladka czysta..... nic z tego nie rozumiem,bo nie wytrzymalam oczywiscie i test zrobilam :D ale negatywny :/
Poki co caly czAs leze, myslicie ze moge wziac nospe forte, jak nie mam w domu zwyklej??

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #919877 przez agniesia1152
JoannaG mam 21 lat może powiecie że jestem jeszcze młoda ale ja czuję się gotowa :) A jestem z dolnego śląska okolice Jeleniej Góry :P Ja wczoraj dostałam @ i czuję się okropnie fajnie było jak się brało anty bo tylko lekko się czuło że się ma a teraz to masakra... apap extra wzięłam bo chyba bym nie wytrzymała

10 lata 4 miesiąc temu #919883 przez JoanaG
Aga, glowa do gory :) nie od razu Krakow zbudowano :) lykasz juz kwas foliowy? To podstawa na start :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #919885 przez Sophie25
Agniesia młoda jestes ale co jesli wszystko podpowiada ze chcesz dzidziusia ja tez wtedy chciałam tylko zeszło 2 lata zanim zaszłam w pierwsza ciaze :) z instynktem macierzynskim nie wygrasz wiec 3mam kciuki za Cb mocno :* holerna @ musiała przyjsc fffff ....

Emilcia moze słaba ale owu była przytulance były ? :D
Oby zaowocowały fasolką :D

Karolincia jak smaki zachcianki sa ? :D
Pamietam jak mi mezu o 21 jechał po winogrona haha

yoana a TY byłas w ciazy juz tak ? BO nie zrozumiałam ? :*

10 lata 4 miesiąc temu #919887 przez kasia085
Witaj Aga! nie jestes za mloda jesli czujesz sie gotowa. jedna z nas tez jest taka mloda. teraz panuje takie glupie przekonanie ze jak ma sie 20 - 21 lat to jest sie za mlodym. nasze mamy zyly w czasach ze jesli miala 22 lata i nie miala meza i dziecka to juz traktowana byla jako stara panna.
Joanna dziwna sprawa z tym rozem. a moze to dopiero implementacja zarodka nastepuje. mysle ze mozesz wziasc forte. czytalam ze dziewczyny w ciazy tez ja czasem braly.
a z tej naszej podrozy to chyba lipa wyjdzie. musielbysmy wziasc malego ze soba bo nie bawilabym sie dobrze gdybym go samego zostawila. myslalam wziasc z nam babcie bo by zostala z nim wieczorkiem jak my bysmy poszli sie troche zaawic ale niestety moja mama pracuje w sobote, a tesciowa glupio mi prosic bo oni to raczej tacy nie romantyczni. chcialabym spedzic czas z moim M. bo troche oddalismy sie od siebie. no ale cuz poradzic.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919888 przez Karolincia
Witaj Agniesiu !! :) Miło, że dołączyłaś do Nas, tu się nudzić nie będziesz. Wszystkie Kobitki są super !!! :) Mi się udało i zafasolkowałam, pomimo wielu przeszkód :)
Nie jesteś za młoda , ja w Twoim wieku też chciałam dzidzię już :)To jest dobry wiek na dziecko :) Jesli z partnerem się czujecie gotowi to do dzieła :)
Sophie - buuu...wredna @!!!Pfff....wrrrr....pfffff....wrrrr ... :P :) hihi :) Lepiej się troche czuje po tym duphastonie tak mnie nie boli podbrzusze i nawet jak kicham to mnie kuło -macica sie rozciąga,a teraz mniej ;)
Są zachcianki są!! Wczoraj kiść winogron zjadłam ciemnych, Misio dokupił na czuja jeszcze jedną, bo wiedział że pewnie zjem :D hehehe :) Ogólnie na słodkie mam chęc :)
Asiu może za wcześnie na test jeszcze jest nadzieja :) Może być no spa forte ;)

Zastanawia mnie , czemu na tych kremach przeciw rozstępom pisze, aby z nich korzystać od 4 miesiąca ciąży, wczesniej nie można??

Kasieńko kurcze a ja już się tak cieszyłam, że wyjedziecie :( To może nie wyjeżdżajcie , tylko oddaj małego na jeden wieczór teściowej lub mamie :) Byście poszli na kolację, miło spędzili noc i w południe na drugi dzień odebrali Jasiulka ;)

10 lata 4 miesiąc temu #919891 przez emilia1410
No przytulalismybsir;)) mam nadzieje ze cos zaowocuje;))
Jak chcesz dziecko aga to wiek nie ma znaczenia;))

10 lata 4 miesiąc temu #919894 przez Karolincia
Emilciu też mam taką nadzieję :* Jestem z Tobą myślami :)

10 lata 4 miesiąc temu #919902 przez JoanaG
Spohie tak bylam, ale stracilam ja w 9tc :(
Skoro mowicie ze moge forte wziac to zapodam sobie bo az mnie w pol zgina :/ martwi mnie ze krzyz mnie tez boli jak na @ :/

Emi mi moja gina powiedziala ze owu moze byc i 18-21 dc, to nie ma reguly. Moze zainwestujcie w ten INOFOLIC on pomaga bardzo w dojrzewaniu pecherzyka i owu...?

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #919911 przez Karolincia
Joasiu bardzo mi przykro,że poronilas :( Mam nadzieje,ze mi sie to nie przytrafi :(

10 lata 4 miesiąc temu #919919 przez emilia1410
No ja kwas foliowy biore i bralam duphaston. No zobaczymy co dalej bedzie, poczekam do okresu jak dostane to do lekarza pojde na badania. Pol roku juz po ostawieniu tabletek i nic;( ja spadam do pracy postaram sie nie przemeczac

10 lata 4 miesiąc temu #919943 przez Sophie25
yoana bardzo mi przykro :( :( :( :( :(

Teraz mocnoooo mocnooo zaciskam a Cb !!! :*

10 lata 4 miesiąc temu #919952 przez agniesia1152
Bardzo mi miło że też tak uważacie:) Sophie dokładnie z tym instynktem się nie wygra !! zawsze lubiłam dzieci a teraz jak widzę że jakaś znajoma jest w ciąży albo już urodziła to cieszę się jakbym to ja miała urodzić :D Oczywiście obawy są czy sobie poradzę jak to będzie itp. ale myślę że damy radę :)
JoanaG kwas foliowy biorę bo jak byłam u gin. to mnie uświadomił że muszę brać :)
Kasia085 Masz rację tak było kobiety w wieku takim jak ja rodziły dzieci i nikt jakoś nie miał problemu :) Moja mama np w moim wieku miała już 2 dzieci :)
Karola Serdeczne gratulacje oby wszystko było w porządku do samego rozwiązania !! :* Czuję się gotowa mąż też jest gotów :)
Emilia trzymam kciuki :) Nie ma co trzeba działać żeby w Polsce niż zmniejszyć :D
Dodam jeszcze że obydwoje pracujemy i mamy mieszkanie więc raczej przeszkód nie widzę żeby postarać się o dzidzię :)

10 lata 4 miesiąc temu #919974 przez Karolincia
Agniesiu - to bierz kwas foliowy najlepiej FOLIK :)
Zrób sobie podstawowe badania mocz, morfologia podstawowa, tsh,glukoza bo to w ciazy bedziesz musiala robic ;)
Super, czyli jestescie gotowi na bycie rodzicami :)
A ile sie staracie?
Dziekuje slicznie :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka