BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 3 miesiąc temu #920456 przez natB
Karolincia powiem tak, jak ja wychodziłam w listopadzie ze szpitala z małym było ok hmmm 12-14 stopni w sumie mogło być... na pewno nie więcej... miałam cienki welurowy kombinezonik dla niego, dresik rastojpki i body z długim rękawem... położona ( bo na wyjście ubiera u nas położna) ubrała mi go tylko w dresik :D bez kombinezonu :), powiedziała, że nie mam go przegrzewać, a przykryć tylko kocykiem... tymbardziej, że i tak droga do domu była autem (ale oczywiście po drodze byliśmy w lidlu, bo w domu w lodówce było tylko światło haha :D )... na kwiecień polecam kupić dresik, na pewno jakieś cienkie rajstopki, bo pamiętam, że 2 lata temu były jeszcze śniegi w kwietniu i kurteczkę :).. ja kombinezonu bym nie kupowała, chyba że taki welurowy :)
ooo coś takiego :) allegro.pl/nowy-cool-club-kombinezon-jes...-80-i4551633043.html my mieliśmy podobny, ale błękitny :) i pod to wystarczy rajstopki, body +bluzeczka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #920457 przez natB
Sama wyczujesz, jak najlepiej ubrać malucha :)... jedną warstwę więcej niż siebie :) tak się zawsze mówi :)

10 lata 3 miesiąc temu #920461 przez Karolincia
Nat B -dziękuję, że mnie oświeciłaś :) To tak zrobimy ;) ;) Będzie body, rajstopki, dresik i kurteczka albo kombinezonik welurowy :) ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #920469 przez kasia085
czesc kochane.
witam wszystkie nowe forumowiczki. i trzymam mocno kciuki za stare:-) nie mam za bardso sil pisac bo strasznie sie rozchorowalam. meczy mnie straszny kaszel leki juz nic e pomagaja. przerzucilam sie na domowe sposoby i zoaczymy moze pomoze. juz dwie nocez rzedu nie spalam i jestem wykonczona. wec przepraszam ze nie odniose sie do wszystkich postow.
Karolinka my jak wychodzilismy ze szpitala bylo zimno i padal deszcz.
maly mial na sobie body na krotki rekaw, pajacyka i kombiezonik taki grubszy. no i oczywiscie czapeczke. w samochodzie zdjelam mu rekawki kombinezonu i czapeczke i tak obie spal ala droge. ale mi malego kazali trzymac bardzo cieplo bo on jakis wyziembiny byl i pamietam ze w szpitalu jak byl zawniety w rozek to jeszcze byl przykrywany kocykiem. nie wiem moze dzieci z cc tak maja? teraz za to zmienilo mu sie i nie nawidzi byc przykryty czymkolwiek.

10 lata 3 miesiąc temu #920527 przez JoanaG
beta negatywna :(

nic już nie rozumiem z tego wszystkiego :( okresu nadal brak :(

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 3 miesiąc temu #920543 przez Karolincia
Joasiu bardzo mi przykro :* Jestem z Tobą myślami ;*

Kasieńko aż tak strasznie sie pochorowałaś?? Bidulko Ty Kochana :( Spróbuj pić napar z bzu czarnego to działa napotnie , wypocisz się....
Do tego niech mąż Ci bańki postawi - na mnie to działa błyskawicznie.... :)
Wracaj szybko do zdrówka !!!

Ciekawe czy ja nie bede miała cc , przez złamany kręgosłup w przeszłości :(
Ojj tak zimno mu było? Bidulek ;(
Dlatego nie lubi jak go przykrywasz tak go wygrzałaś hehe :)

10 lata 3 miesiąc temu #920659 przez agniesia1152
natB jestem z dolnego śląska okolice Jeleniej Góry :P młoda ale gotowa ! :D im szybciej tym lepiej nie ma na co czekać :) Młodsze dziewczyny mają dzieci i dają radę więc nie mam co się zastanawiać :)
Karolincia strasznie to wszystko skomplikowane ! :) Ale najważniejsze że się udało :) Szybko załatw sprawę z ubezpieczeniem żebyś nie wydawała tyle pieniędzy. i oczywiście daj znać jak będziesz po wizycie kontrolnej :) A czemu wcześniej nie zdecydowałaś się na przeprowadzkę ???
Pogoda dziś okropna a ja po pracy z mężem i teściami na grzybach byliśmy :D Zmokliśmy ale trochę powietrza świeżego zaczerpnęłam i kilka grzybów też się znalazło :D

10 lata 3 miesiąc temu #920668 przez natB
Agniesia chyba pisałaś jednak skąd jesteś, teraz sobie przypomniałam, jak napisałaś ok. Jeleniej :)... fajne rejony :), kocham Karpacz i tam praktycznie co roku wyjeżdżamy albo na narty, albo już teraz z Władem na wakacje letnie :)... w sumie to niedaleko :)

CO do grzybów, też byłam w sobotę, niby popadało, słoneczko poświeciło mówię sobie, że będą... a tutaj NIC... okazało się, jak zaczęłam grzebać w ziemi, że jest totalnie sucha :/ sam piach... ale teraz po tym deszczu, który nas dzisiaj nawiedził powinno w końcu się coś pojawić...

Władek śpi to i mama już ma wolne, muszę tylko obrać mięsko z królika dla Włada, bo mu ugotowałam... zamrożę i na kilka obiadków będzie :)

KAŚ wracaj kochana do zdrówka :***

Joana a usg miałaś? może też masz jakąś torbiel? tak, jak było to u mnie... hmmm koniecznie idż do gin

Karolina
moja szwagierka też miała złamany kręgosłup, bo mieli wypadek samochodowy... jej gin powiedziała, że jeśli w ciąży będzie miała jakieś z nim problemy to będzie miała cc... ale było ok i urodziła szybko i sprawnie naturalnie :)... musisz poinformować swoją gin o tym kręgosłupie :)

10 lata 3 miesiąc temu #920706 przez agniesia1152
natB pisałam pisałam :) też lubię nasze rejony Śnieżka i te sprawy na nartach uczyłam się jeździć ale jakoś się boję trochę :D a na wakacje to tylko nad morze :) A skąd ty jesteś ?? noo u nas leje i leje już trochę zaczyna mnie to denerwować bo wyjść nigdzie nie można.... noo jak popada to na pewno coś będzie ;) Władek śpi to możesz odpocząć :) ja nie lubię mięska z królika :P

10 lata 3 miesiąc temu #920742 przez emilia1410
Joanna przyjro mi ze beta negatywna idz do lekarza na badania, bo ja te tak mialam i sie okazalo Ze mialam chory pecherz i jak wyleczylam to okres sie pojawil.
Karolincia jeszcze masz troszke so porodu czasuu;) najlepiej to wszyscyko z lekarzem omowic:))
A ja dzis z mezem kupilam papuzke falista pozniej zdjecie wstawie bo tu na telefonie cos nie moge.
No ja teraz czekam do 13 wrzesnia ale cos czuje ze okres bedzie

10 lata 3 miesiąc temu #920757 przez JoanaG
Dziewczyny ja jestem przebadana juz od gory do dolu :) teraz czwarty cykl bede miala monitorowany i tez jest ok niby wiec zostaje mi juz tylko hsg, ale to jak juz gina zadecyduje...
Btw. Jestem dobrej mysli ;)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 3 miesiąc temu #920809 przez emilia1410
No to super ;))
No mnie dzis cos podbrzusze pobolewa.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #920833 przez Karolincia
Nat B - Proszę,proszę, więc jest nadzieja, na poród siłami natury :D Jakoś się obawiam cesarskiego cięcia :(

Agniesia - super popołudnie miałaś :) Spacerek po lesie,zbieranie grzybków hoho :) Sama przyjemność :) Jak byłam mała to byłyśmy z mamą w ferie zimowe w Karpaczu :) Zdobyłyśmy szczyt Śnieżki :) Ahh...cudownie było :) Pamiętam w jednym miejscu pyszne pączki jadłyśmy ,cieplutkie prosto z pieca :)
W Warszawie zaczęłam pracę w październiku 2013 r w przychodni w swoim zawodzie jako fizjoterapeutka, jakoś chciałam trochę popracować, nie myśleliśmy jeszcze o zamieszkaniu razem ;) A teraz to już konieczność, ale bardzo się cieszę, chcieliśmy w sumie oboje razem zamieszkać, założyć rodzinę ;) Udało się :)
Pracuję na umowę zlecenie, więc odejście z pracy będzie bez problemowe :)
Jak urodzę dziecko, troszkę je odchowam to zacznę szukać pracy :)

Joanna - Podstawa to pozytywne myślenie, skoro Cię przebadali to czuję, że z pregnylem odniesiesz sukces :) Monitoring to nic strasznego :) Usg Ci robią i oglądają Twoje jajniki, czy pęcherzyk rośnie, czy dojrzewa :)

Emilia - a ile dni jesteś przed okresem??

10 lata 3 miesiąc temu #920842 przez agniesia1152
Karola no fajne fajne :P tylko morko :/ a dzisiaj znow deszcz mój mąż się denerwuje bo dużo jeździ a w taką pogodę jest masakra zresztą ja też się martwię bo tyle wypadków jest :( Ja mieszkam tak blisko gór a Śnieżkę dopiero w tamtym roku zdobyłam ;) ale już więcej nie pójdę bo to masakra była :D No jak miałaś propozycję pracy to pewnie ! teraz z pracą tak ciężko... ale teraz już dzidzia w drodze to dostaniesz nowy etat :)

10 lata 3 miesiąc temu #920847 przez Karolincia
Agniesia - właśnie , a jak mokro to i ślisko :( Ojj wiem co przeżywasz, mój N jak jedzie nie raz do pracy i wiem, że leje to też się stresuje żeby mu się nic nie stało :(
A no miejmy nadzieję, że tu w Pabianicach dostanę jakaś pracę :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka