BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #919986 przez agniesia1152
Karolincia nawet nie zwróciłam uwagi jaki kupuję i biorę :D ale właśnie sprawdziłam i jest to Folik :) Niedawno miałam robione podstawowe badania z innego powodu ale miałam :P i wszystko jest ok :)
Mam nadzieję że tak : )
Właściwie to nie robiliśmy nic na siłę po prostu zrezygnowałam z miesiąc przed ślubem z anty później zakupiłam kwas foliowy żeby już być przygotowaną a na podróży poślubnej nie zabezpieczaliśmy się :) a teraz gdy miałam dostać @ nie dostałam więc już zaczęliśmy się zastanawiać czy czasem coś z tego nie będzie :) miałam taką nadzieję że może zaszłam ale jednak to było opóźnienie :( noo i mężuś powiedział wczoraj że się teraz postaramy :) tak więc nasza przygoda dopiero się zaczyna ;)
a wy ile się staraliście zanim wam się udało ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #920167 przez AnaSylv
.

10 lata 3 miesiąc temu #920191 przez emilia1410
Witam cie anasylw;))
No ja staram sie pol roku od ostawienia tabletek anty i zaczelam pierwszy miesiac na testach owu;)) zobaczymy czy sie uda:)
Po poerwsze idz do lekarza przebadaj sie;) pozniej mozesz zaczac z testami no i koniecznie kwas foliowy jak i teoj malzonek tez;)) moj po tym kwasie to czesciej ma ochote;))

10 lata 3 miesiąc temu #920194 przez JoanaG
Czesc AnaSylv milo ze dolaczylas ;) rozgosc sie ;)

A powiedz z ktorych okolic wawy jestes? Bo ja tez pod wawa mieszkam ;)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 3 miesiąc temu #920201 przez agniesia1152
Witaj AnaSylv ;) Ja też właśnie dołączyłam a dziewczyny przyjęły mnie bardzo miło ;) Też nigdy nie byłam na żadnym innym forum :) Wszystkiego najlepszego z okazji waszej rocznicy :) Ja jestem dopiero na starcie dopiero można powiedzieć było pierwsze podejście ale na razie się tym aż tak nie stresuje i mam nadzieję że w miarę szybko nasze starania zaowocują :)

10 lata 3 miesiąc temu #920298 przez emilia1410
To trzymam kciuki za was zeby sie udalo.
Ja to znajac zycie pewnie znowu nic;;(

10 lata 3 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #920312 przez AnaSylv
.

10 lata 3 miesiąc temu #920325 przez JoanaG
Sylv ja z zupelnie z drugiej strony wawy- z Kobyłki ;)
Dziewczyny rozmawialam wczoraj z moja gina, bo @ brak, test siuskowy nrgatywny (historia jak m-c temu) kazala mi rano pedzic na bete, no wiec zaraz pedze a pozniej do pracy.... ale jakos czuje porazke :-/ nie nakrecam sie :(

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 3 miesiąc temu #920339 przez agniesia1152
Sylv fajnie że masz okazję zobaczyć jak to jest zostać mamą :) No chyba wszystkie z nas obawiają się porodu a przynajmniej ja :D Na pewno było to dla twojej siostry męczące ale z drugiej strony jaka później radość ! :)
Joana trzymam kciuki !
emilia za Ciebie też !

10 lata 3 miesiąc temu #920343 przez Sophie25
Jestem i jaaaa :-) :-) ;D

Po weeknrdzie odpoczelam baterie naladowane :-)

Witam nowa forumowiczke ja tez staralam sie z testami owu takze naprawde warto mam po 2 latach upragniona coreczke :-)
Zazdroszcze widoku noworodka jak ja bym sobie popatrzyla :-)
I Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy my bedziemy miec w styczniu 5 :-)

Joana kciuki 3mam MoOCNoO za bete !!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 lata 3 miesiąc temu #920345 przez Sophie25
Emilia nie poddawaj sie i nie duluj uda sue kochana !!

A robilas test wvzoraj ? :-) :-)

10 lata 3 miesiąc temu #920356 przez emilia1410
No ja zaczelam robic w 13 dniu cyklu testy owu i tak codziennie do 16, pozniej szlam do pracy na caly dzien i noc wiec lipa. A dzis mysle ze juz nie warto dzis robic bo ostatnio byla jedna kreska, najmocniej ta druga kreska byla w czw widoczna

10 lata 3 miesiąc temu #920365 przez Karolincia
Witam Was moje Kochane :*

Wszystkie Nowe Dziewczyny serdecznie witam i miło mi Was poznać :)
Cieszę się, że napisałyście postaramy się Wam pomóc i wspierać w trudnych walkach toczonych o powiększenie rodziny :)

Emilciu - a ja czuje że Ci się udało :) Trochę wiary w siebie !!! :*

Joasiu - pędź na betkę !!!! odbieraj wynik i pisz nam tutaj co wyszło :*

AnaSylv - super, że masz okazję mieć styczność z noworodkiem zobaczysz i się nauczysz pielęgnacji i opieki nad takim Maluszkiem :)

Agnieszka - ja się starałam od kwietnia 2014 r, jeden cykl bezowocny, poszłam do ginekologa sprawdzić co się dzieje i wyszło nie mam owulacji. Zaczęło się ....miałam robiony monitoring cyklu, aby zobaczyć czy pęcherzyk dojrzewa i jak był odpowiedniej wielkości to przepisała mi pregnyl (to jest zastrzyk,ampułka zawiera hormon beta hcg -pozyskiwany z łożyska kobiet w ciaży ) i miałam go wziać. Mój Narzeczony mieszka w innym mieście niż ja . Dwa dni później wzięłam ten zastrzyk , przytulanko było przez 3 dni,ale nie udało się.
W lipcu poszłam znów na monitoring i były dwa pęcherzyki, jeden zeszły z poprzedniego cyklu który nie pękł,a drugi nowy mały. Poszłam do niej kilka dni pozniej do szpitala na jej oddział zrobiłami usg i zobaczyla ze macica sie pięknie przygotowała do macierzyństwa !! Był to CUD ! Lekarka mówiła,że endometrium (wyściółka macicy) jest wprost idealna i musi się udać, Było podejrzenie że będą bliźniaki z powodu dwóch pęcherzyków,które jednocześnie mogły pęknąć ;) Zrobiła mi na miejscu zastrzyk w pośladek pojechalam tego samego dnia do mojego Narzeczonego, trzy dni cięzkiej pracy :D i.....uDAŁO się :) zaszłam w ciażę . Zrobiłam test ciążowy w dniu spodziewanej miesiaczki wyszły dwie kreski, tego samego dnia pognałam na bete i miałam wynik 38,4 mlU/ml. Powtórzyłam próbę ciążową po 3 dniach, żeby sprawdzić przyrost bety i dostałam wynik 116,4 mlU/ml :)
Byłam w zeszłym tygodniu na usg pierwszym dzidziuś Nasz ma 6,5 mm i biło serduszko :)
W tą środę idziemy na kontrole do pani doktor, bo jestem u mojego Narzeczonego w Pabianicach i jedziemy w tą sobotę do mnie do Warszawy.Wracam do domku, bo od wtorku idę do pracy :( Ginekolog chciała mnie jeszcze obejrzeć z pakietem wyników. Zleciła mi badania, byłam prywatnie bo pracuje na umowę zlecenie i nie jestem ubezpieczona. Tata mnie pod siebie podepnie pod swoje ubezpieczenie. I wtedy będę miała możliwość korzystania z NFZ :) Taki pakiecik kosztowałby ponad 600 zł - za te badania. Wybrałam najważniejsze i je zrobiłam :/ Resztę zrobię w Warszawie może uda mi się taniej :) bo zostały mi 3 czynniki z krwi do zrobienia.
Oczywiście przeprowadzać się będę gdzieś w listopadzie :) I będę już pod opieką tej ginekolog ona pracuje w Łodzi w szpitalu im.Matki Polki i tam będę rodzić.

Sophie naładowałaś baterie na cały tydzień :D to dobrze !! :D
A ja byłam w sobotę na urodzinach dzieci Brata mojego Narzeczonego. 6 lat kończyli chłopcy,bo to bliźniacy :)
Pojadłam dobrych rzeczy sałatkę gyros, sałatkę z gotowanego kurczaka ryżu kukurydzy i ananasa z majonezem. :)
Była też sałatka jarzynowa, schab nadziewany śliwką zmieszaną z grzybkami, ogórki konserwowe itp -ja nie jadłam już tego :)
torcik był , tiramisu, jakieś ciasto tortowe z kremem przekładane z masą krówkową i polewą czekoladową oraz serniczek :D
W niedziele z kolei wybraliśmy się na grzybki , piękna pogoda była to trzeba było wykorzystać :)
Nazbieraliśmy podgrzybki,pare zajączków i koźlaków :)
Na wieczór bolały mnie plecy i nie miałam sił pisać :p

10 lata 3 miesiąc temu #920377 przez natB
I ja jestem :):)...

OOooooo ja ile nowych przyszłych Mamusiek :):) nie ogarniam :)...Agniesia, Sylv witajcie :)...

3mam za Was kciuki :)... Joanna czekamy na wyniki bety :D powodzenia :)

Agniesia a Ty skąd jesteś? może nie doczytałam :)

Sophie małemu wyszło bardziej niż miał :/... teraz cały na szyjce obszczypany... działam kartoflanką, pediatra na urlopie, ale jak do środy tak będzie miał zaognione to lecę z nim prywatnie, bo jakaś masakra :)

Wczoraj spędziliśmy dzień na zakupach, normalnie NIENAWIDZĘ zakupów w niedzielę :/ katorga, masakra... ludzi full, puste półki dosłownie :/... za kurtką małego przejechaliśmy cały Poznań, w końcu kupiliśmy w Zarze, już taka cieplejsza, że i na zimę będzie w sumie miał... na dwór mamy kombinezon, gdyby nas śnieg miał zasypać :D, a wszędzie i tak śmigamy autem, spacery max 2h :), więc ta kurtka w sam raz :)... problem mamy jeszcze z butkami, bo jeszcze nie chodzi, a jego trampki są za małe :/... głupia mama dopiero wczoraj się skapnęła...

Masakryczna dzisiaj pogoda yHHmmm aż się tyłka nie chce ruszać z domu, no ale jak bąbel dokazuje to i człowiek się ruszy :)

Agniesia co do wieku jesteś młoda, ale to i dobrze :) gdybym mogła to też bym się wcześniej zdecydowała na dziecko, teraz te lata dosłownie śmigają... Zwłaszcza to widzę dopiero teraz, jak mam dziecko :)...

OK spadam robić obiad dla Włada, dla nas no i myć mu klocki... wczoraj dostaliśmy takie duże klocki po mojej chrześniaczce i trzeba je wyparzyć :)... do później :) będę zaglądała, czy są tutaj jakieś dobre wieści :)

10 lata 3 miesiąc temu #920404 przez Karolincia
Nat B - to Władek będzie miał zabawę klocuszkami ;)
Ooo..zakupy uwielbiam je, ale nienawidzę właśnie zakupów w niedzielę !! :D Sukces odnieśliście kupując mu kurteczkę:) Ja nie wiem co dziecku wziąć do szpitala na kwiecień czy kurtkę cieplejszą? Noworodki szybko marzną??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka