- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam nadzieję że tak : )
Właściwie to nie robiliśmy nic na siłę po prostu zrezygnowałam z miesiąc przed ślubem z anty później zakupiłam kwas foliowy żeby już być przygotowaną a na podróży poślubnej nie zabezpieczaliśmy się a teraz gdy miałam dostać @ nie dostałam więc już zaczęliśmy się zastanawiać czy czasem coś z tego nie będzie miałam taką nadzieję że może zaszłam ale jednak to było opóźnienie noo i mężuś powiedział wczoraj że się teraz postaramy tak więc nasza przygoda dopiero się zaczyna
a wy ile się staraliście zanim wam się udało ???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AnaSylv
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 11
No ja staram sie pol roku od ostawienia tabletek anty i zaczelam pierwszy miesiac na testach owu;)) zobaczymy czy sie uda:)
Po poerwsze idz do lekarza przebadaj sie;) pozniej mozesz zaczac z testami no i koniecznie kwas foliowy jak i teoj malzonek tez;)) moj po tym kwasie to czesciej ma ochote;))
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
A powiedz z ktorych okolic wawy jestes? Bo ja tez pod wawa mieszkam
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja to znajac zycie pewnie znowu nic;;(
- AnaSylv
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Dziewczyny rozmawialam wczoraj z moja gina, bo @ brak, test siuskowy nrgatywny (historia jak m-c temu) kazala mi rano pedzic na bete, no wiec zaraz pedze a pozniej do pracy.... ale jakos czuje porazke :-/ nie nakrecam sie
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joana trzymam kciuki !
emilia za Ciebie też !
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Po weeknrdzie odpoczelam baterie naladowane
Witam nowa forumowiczke ja tez staralam sie z testami owu takze naprawde warto mam po 2 latach upragniona coreczke
Zazdroszcze widoku noworodka jak ja bym sobie popatrzyla
I Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy my bedziemy miec w styczniu 5
Joana kciuki 3mam MoOCNoO za bete !!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- emilia1410
- Wylogowany
- gadatliwa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Wszystkie Nowe Dziewczyny serdecznie witam i miło mi Was poznać
Cieszę się, że napisałyście postaramy się Wam pomóc i wspierać w trudnych walkach toczonych o powiększenie rodziny
Emilciu - a ja czuje że Ci się udało Trochę wiary w siebie !!! :*
Joasiu - pędź na betkę !!!! odbieraj wynik i pisz nam tutaj co wyszło :*
AnaSylv - super, że masz okazję mieć styczność z noworodkiem zobaczysz i się nauczysz pielęgnacji i opieki nad takim Maluszkiem
Agnieszka - ja się starałam od kwietnia 2014 r, jeden cykl bezowocny, poszłam do ginekologa sprawdzić co się dzieje i wyszło nie mam owulacji. Zaczęło się ....miałam robiony monitoring cyklu, aby zobaczyć czy pęcherzyk dojrzewa i jak był odpowiedniej wielkości to przepisała mi pregnyl (to jest zastrzyk,ampułka zawiera hormon beta hcg -pozyskiwany z łożyska kobiet w ciaży ) i miałam go wziać. Mój Narzeczony mieszka w innym mieście niż ja . Dwa dni później wzięłam ten zastrzyk , przytulanko było przez 3 dni,ale nie udało się.
W lipcu poszłam znów na monitoring i były dwa pęcherzyki, jeden zeszły z poprzedniego cyklu który nie pękł,a drugi nowy mały. Poszłam do niej kilka dni pozniej do szpitala na jej oddział zrobiłami usg i zobaczyla ze macica sie pięknie przygotowała do macierzyństwa !! Był to CUD ! Lekarka mówiła,że endometrium (wyściółka macicy) jest wprost idealna i musi się udać, Było podejrzenie że będą bliźniaki z powodu dwóch pęcherzyków,które jednocześnie mogły pęknąć Zrobiła mi na miejscu zastrzyk w pośladek pojechalam tego samego dnia do mojego Narzeczonego, trzy dni cięzkiej pracy i.....uDAŁO się zaszłam w ciażę . Zrobiłam test ciążowy w dniu spodziewanej miesiaczki wyszły dwie kreski, tego samego dnia pognałam na bete i miałam wynik 38,4 mlU/ml. Powtórzyłam próbę ciążową po 3 dniach, żeby sprawdzić przyrost bety i dostałam wynik 116,4 mlU/ml
Byłam w zeszłym tygodniu na usg pierwszym dzidziuś Nasz ma 6,5 mm i biło serduszko
W tą środę idziemy na kontrole do pani doktor, bo jestem u mojego Narzeczonego w Pabianicach i jedziemy w tą sobotę do mnie do Warszawy.Wracam do domku, bo od wtorku idę do pracy Ginekolog chciała mnie jeszcze obejrzeć z pakietem wyników. Zleciła mi badania, byłam prywatnie bo pracuje na umowę zlecenie i nie jestem ubezpieczona. Tata mnie pod siebie podepnie pod swoje ubezpieczenie. I wtedy będę miała możliwość korzystania z NFZ Taki pakiecik kosztowałby ponad 600 zł - za te badania. Wybrałam najważniejsze i je zrobiłam :/ Resztę zrobię w Warszawie może uda mi się taniej bo zostały mi 3 czynniki z krwi do zrobienia.
Oczywiście przeprowadzać się będę gdzieś w listopadzie I będę już pod opieką tej ginekolog ona pracuje w Łodzi w szpitalu im.Matki Polki i tam będę rodzić.
Sophie naładowałaś baterie na cały tydzień to dobrze !!
A ja byłam w sobotę na urodzinach dzieci Brata mojego Narzeczonego. 6 lat kończyli chłopcy,bo to bliźniacy
Pojadłam dobrych rzeczy sałatkę gyros, sałatkę z gotowanego kurczaka ryżu kukurydzy i ananasa z majonezem.
Była też sałatka jarzynowa, schab nadziewany śliwką zmieszaną z grzybkami, ogórki konserwowe itp -ja nie jadłam już tego
torcik był , tiramisu, jakieś ciasto tortowe z kremem przekładane z masą krówkową i polewą czekoladową oraz serniczek
W niedziele z kolei wybraliśmy się na grzybki , piękna pogoda była to trzeba było wykorzystać
Nazbieraliśmy podgrzybki,pare zajączków i koźlaków
Na wieczór bolały mnie plecy i nie miałam sił pisać
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
OOooooo ja ile nowych przyszłych Mamusiek nie ogarniam ...Agniesia, Sylv witajcie ...
3mam za Was kciuki ... Joanna czekamy na wyniki bety powodzenia
Agniesia a Ty skąd jesteś? może nie doczytałam
Sophie małemu wyszło bardziej niż miał :/... teraz cały na szyjce obszczypany... działam kartoflanką, pediatra na urlopie, ale jak do środy tak będzie miał zaognione to lecę z nim prywatnie, bo jakaś masakra
Wczoraj spędziliśmy dzień na zakupach, normalnie NIENAWIDZĘ zakupów w niedzielę :/ katorga, masakra... ludzi full, puste półki dosłownie :/... za kurtką małego przejechaliśmy cały Poznań, w końcu kupiliśmy w Zarze, już taka cieplejsza, że i na zimę będzie w sumie miał... na dwór mamy kombinezon, gdyby nas śnieg miał zasypać , a wszędzie i tak śmigamy autem, spacery max 2h , więc ta kurtka w sam raz ... problem mamy jeszcze z butkami, bo jeszcze nie chodzi, a jego trampki są za małe :/... głupia mama dopiero wczoraj się skapnęła...
Masakryczna dzisiaj pogoda yHHmmm aż się tyłka nie chce ruszać z domu, no ale jak bąbel dokazuje to i człowiek się ruszy
Agniesia co do wieku jesteś młoda, ale to i dobrze gdybym mogła to też bym się wcześniej zdecydowała na dziecko, teraz te lata dosłownie śmigają... Zwłaszcza to widzę dopiero teraz, jak mam dziecko ...
OK spadam robić obiad dla Włada, dla nas no i myć mu klocki... wczoraj dostaliśmy takie duże klocki po mojej chrześniaczce i trzeba je wyparzyć ... do później będę zaglądała, czy są tutaj jakieś dobre wieści
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Ooo..zakupy uwielbiam je, ale nienawidzę właśnie zakupów w niedzielę !! Sukces odnieśliście kupując mu kurteczkę Ja nie wiem co dziecku wziąć do szpitala na kwiecień czy kurtkę cieplejszą? Noworodki szybko marzną??