BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 5 miesiąc temu #1037415 przez ziaa
Też tak myslę Nati :D Licznę, że nie zrobi po drodze nic głupiego by nie stracić mojej sympatii :whistle: :evil:

Ach Joanna jeszcze mogę Ci napisać, że mi ten lekarz nic nie zalecił na prolaktynę. On w tej kwestii podziela zdanie amerykańskich lekarzy, a które powoli przedziera się do polski, ze jak nie ma dramatu w wysokości prolaktyny (nie wiem od ilu jest dramat ;) ) to on nie daje leków bo po zajściu w ciąże pojawia się problem. Czy kontynuować jeszcze leczenie (choć to nie jest dobre dla dziecka, bo każdy z tych leków powinno się odstawić w ciąży) i nie dopuścić do gwałtownego skoku prolaktyny, czy odstawić leki co może powodować również szok dla organizmu. No więc ja na prolaktyne nic nie dostałam, bo w tym raczej nei widzi problemu. Bardzo mnie to cieszy :) bo ja brałam norprolac tak jak juz wspomniałam, a on jest niby tym najlepiej tolerowanym przez organizm, a ja i tak fatalnie go znosiłam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 5 miesiąc temu #1037418 przez joanna1991
ZIAA no skoro lekarz tak ci powiedział to wie co mówi kochana :* w sumie dobrze że nie musisz brać jakiś dodatkowych niepotrzebnych leków jeżeli nie potrzeba. U mnie prolaktyna była mega i dlatego dostałam Bromka, moja ginka celowo od dłuższego czasu zmniejszyła mi dawkę żeby później nie było takiego szybkiego skoku.

8 lata 5 miesiąc temu #1037419 przez ziaa
Joanna no to rewelacja :) B) który masz teraz dc? :) Ile jeszcze zaciskamy kciuki? :)

8 lata 5 miesiąc temu #1037420 przez joanna1991
Aaa dziewczyny powiedzcie bo ja ten rezonans głowy mam już w poniedziałek a termin przewidywanej @ jest na czwartek i stąd moje pytanie czy wynik testu by wyszedł mi wiarygodnie bo przed badaniem musze się upewnić co do ciąży ewentualnej. W dzień badania nie będę miała możliwości zrobić bety i kurcze nie wiem co robić..

8 lata 5 miesiąc temu #1037421 przez joanna1991
ZIAA no u mnie 23 dzień mojego 30 dniowego cyklu

8 lata 5 miesiąc temu #1037422 przez ziaa
Joanna nie słyszałam dotąd by rezonans miał wpływ na ewentualną ciąże. RTG co innego ale rezonans i usg są uznawane za bezpieczne w razie czego (chyba, ze coś się w badaniach zmieniło w ostatnim czasie. Nati wiesz coś na ten trema?) :) No ale skoro Ci zalecili upewnienie się to nie masz wyjścia jak zawierzyć testowi o najmniejszej czułości :)

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1037423 przez joanna1991
ZIAA no właśnie pozostaje mi test płytkowy ale to za wcześnie... Niby coś mi się chyba o uszy obiło jak pytałam się swojej ginki o te badanie to powiedziała że można i żeby im powiedzieć to wykonają Bete i czeka się 2 godziny ale nie wiem czy wtedy nie przełoża tego a ja bym chciała mieć to za sobą bo strasznie się czuje :(
A zresztą to była by w razie co baaardzo wczesna więc sądzę że nic by się nie stało..

8 lata 5 miesiąc temu #1037424 przez ziaa
Poczekaj Joanna, może Nati coś jeszcze napisze. Trzymam kciuki żeby mogli Cię przebadać. Sama jestem migrenowcem wiec wiem jak ból głowy utrudnia funkcjonowanie. Bo dobrze kojarzę, ze Ty UWAGA: :evil: :evil: :evil: z głową masz problemy? :whistle: :woohoo: Nie obraź się, to tylko moja głupota :D

8 lata 5 miesiąc temu #1037425 przez joanna1991
he he ZIAA tak od marca dokucza mi straszny ból głowy ale tylko w jednym miejscu po lewej stronie tak jakby coś mi tam uciskało, a teraz na dodatek jak się schylę to mi to pulsuje i takie ciśnienie czuje..no i lewa ręka mi drętwieje od czasu do czasu.. niby tomografie miałam pod koniec marca i nic nie wykazała tylko jakieś zgrubienie od zatok ale no nie wiem zobaczymy co pokaże wynik. miejmy nadzieje że nic poważnego, w sumie lekarz podejrzewał bardziej winę kręgosłupa ( odcinka szyjnego) ale musi się upewnić że nic tam w głowie się nie dzieje.

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1037426 przez ziaa
Joanna a Twoja wysoka prolaktyna jakie ma źródło? To czynnościowe czy mikrogruczolak? Nie wiem czy miejsce bólu się zgadza oraz czy to się wogóle objawia bólem głowy. Tak mi tylko przyszło do głowy, ze to może być połączone.

Joanna mamy dziś prywatna konwersację :D :whistle:

Halo, dziewczyny!! Rozpłynęłyście się na słońcu czy co? :evil: :evil: :evil:

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1037430 przez nati.olsztyn
joanna Jeśli chodzi o rezonans to wczesna ciążą ( pierwszy trymestr) jest względnym przeciwwskazaniem. To jest jednak pole magnetyczne a co się z tym wiąże nagrzewanie tkanek. Co prawda to ma byc badanie glowy ale pewnie ped samym badaniem radiolog zdecyduje. A dzien przed nie mozesz zrobić bety?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ziaa Ja jestem caly czas, tylko musialam siąść i na spokojnie wysmarować ten elaborat;)

8 lata 5 miesiąc temu #1037432 przez Julka1987
Joanna podzielam zdanie Nati, że rezonans jest przeciwwskazaniem. Nie chcę Cię straszyć, czy coś,Ty podejmiesz decyzję, czy też lekarz Twój, ale moja koleżanka miała robiony rezonans i była w ciąży, o czym dowiedziała się później i ciążę straciła parę dni po rezonansie. Czy stało się to przez rezonans nie wiadomo, tak stwierdził jej ginekolog. Ja osobiście bym się bała, że nawet jak nie stracę dziecka, to że może wyjść coś nie tak. Postaraj się bete jakoś zrobić.

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1037437 przez Sandruska1995
ziaa Ja to bym mogła rozplynac się w deszczu dziś u nas :laugh:
Żyje. Przemeblowanie dzisiaj sobie zrobiłam w salonie .
Mój do dziś nie zaczął malować :evil:
Macie jakieś sprawdzone sposoby na facetów żeby go zagonic? :evil: :laugh:

joanaa191 Ja jak straciłam przytomność będąc w 3 miesiącu ciąży z Synkiem, robili mi normalnie rezonans głowy.

Mały śpi , M poszedł do dentysty a ja ogarniam bo jedziemy dziś mecz oglądać u teściów bo mamy zaproszenie. :)

A nas coraz więcej :woohoo: Jutro na 10 wizyta u ginekologa :side:
Załączniki:

8 lata 5 miesiąc temu #1037440 przez nati.olsztyn
Chyba naprawdę większość dziewczyn się rozpłynęła;) magmus Cornick Wy teraz szczególnie uważajcie na te upały! :-) meldowac się!!!

sandra Dlatego jest to względne a nie bezwzględne przeciwwskazanie. Jeśli jest stan zagrożenia życia matki to zrobią.
A z tego co piszesz to chyba musiałabyś sama pomalować zeby mieć pomalowane ;)

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1037443 przez brown24
Hello pamięta mnie ktos jeszcze? :evil:
Ostatnio nie mam weny do pisania, ale podczytuję was niezmiennie :laugh:

Ziaa pieronku ,dobrze ze w końcu jakiś fachowiec się Tobą zajał :) kibicuje i trzymam kciuki za powodzenie diety i leczenia.Jesteś na ostatniej prostej do osiągnięcia celu :)

Aggi super ze odpoczęłaś psychicznie :) trzymam kciuki żeby były tego jakieś namacalne efekty :laugh:

Joanna ja bym zrobiła test przed rezonansem.Moja znajoma miala taka sytuacje ,będąc kilka dni przed @ miala mieć rezonans-zrobila test, we wrześniu rodzi :)

Sandra Ty znowu przestawiasz meble? Ej nie posiedzisz chwili spokojnie.Brzuszek cudny :kiss:

Puma ,co tam stara? :laugh: :laugh: Jak Szymuś? :))

Co jeszcze? Ja się wybieram pod namiot :laugh: Za jakieś 2tyg na weekend, mam nadzieję że nie będzie akurat burzy z piorunami :laugh: Poza tym praca,praca,praca! I chyba dziś owulke mam, jajnik tak klujei sluuuuzu tyle, a tu celibat! Ehh marny los :laugh:
Podziękowania: aggi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka